Lipcowe testowanko 💜
-
WIADOMOŚĆ
-
Kimbra wrote:Ja dzisiaj z kolei rozmawiałam z klientką która jest ginekologiem i bardzo miło mnie zaskoczyła bo już wcześniej jej trochę o sobie powiedziałam i:dała mi namiary na dwóch lekarzy (jej znajomi ginekolodzy) i powiedziała że postara się mnie może gdzieś wcisnąć żebym miała szybsze przyjęcie do szpitala 😄😄😄.
Co do moich dziwnych właśnie objawów coś chyba skumałam....
Dziewczyny powiedzcie mi bo ja piję ACC Optima na kaszel...wiem że co poniektóre dziewczyny też to piją no coś tam..tylko nie wiem na co..🤭 zauważyłam że jak ja to wypiję to po krótkim czasie robi mi się ,,mokro,, i mam wzrost libido plus piersi mi mrowią chyba to jest skutek uboczny tego ACC ja myślicie?..
No i ekstra! Mam nadzieję, że się uda dostać wcześniej termi 🍀 No faktycznie nie zdziwiłabym się gdyby ACC optima brały na poprawę śluzu, coś mi świta ale nie wiem w którym kościele.II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
29.07.2024r - Punkcja 👩⚕️⏳️
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
03.09.2024r - Transfer 4AB ❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
8 dpt - 119 mIU/ml / 33 ng/ml
10 dpt - 284 mIU/ml / 13 ng/ml
13 dpt - 996 mIU/ml / 16 ng/ml
15 dpt - 2112 mIU/ml / 50 ng/ml
17 dpt - 5023 mIU/ml / 13 ng/ml
25 dpt - maleństwo z bijącym ❤️
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kimbra wrote:A jeszcze dodam że antybiotyk mega pomógł czuję się już zdrowa ale będę go brała przez 7 dni według zaleceń.
Aleksandra jak tam Twoje testy ciemnieją już coś??🙂
O to super, ja też musiałabym dzwonić do lekarza ale powiem Wam szczerze, że zniechęca mnie te dzwonienie do poradni. Na razie nic, a nic nie ciemnieją ale myślę, że powoli do celu 😊II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
#Aleksandra wrote:No i ekstra! Mam nadzieję, że się uda dostać wcześniej termi 🍀 No faktycznie nie zdziwiłabym się gdyby ACC optima brały na poprawę śluzu, coś mi świta ale nie wiem w którym kościele.
Do ranić kochane i miłego weekenduSzczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Starania od dobrych ładnych paru lat...🤔
Uwielbiamy:
Góry,rowery, spacery,bieganie,zwierzątka,natura 💞🔥🤭
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
-pozostawiam wszystko Bogu 🙏😇❤️🤰 -
#Aleksandra wrote:O to super, ja też musiałabym dzwonić do lekarza ale powiem Wam szczerze, że zniechęca mnie te dzwonienie do poradni. Na razie nic, a nic nie ciemnieją ale myślę, że powoli do celu 😊
Jasne!!Napewno wyłapiesz pik.Jak co poproszęsię pochwalić 🤭🤭#Aleksandra lubi tę wiadomość
Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Dzień dobry dziewczyny ☺️☺️.Ja już po biegu medal zbodyty 🥰 5 km w 36 minut jestem zadowolona.Biegłyśmy razem z Edytą trochę ją poganiałam 🤭🤭 ale jest za to też mega zadowolona.
Własnie w trakcie biegu zorientowałam się że nie mam plamień jak to zawsze przed okresem...może się opóźni i jutro zaczną (choć wolałabym żeby nie 😆)
Pozdrawiam Was cieplutko 🤗 miłej niedzieli.
https://ibb.co/R9nxkjJ
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Wiem bo czasem dodzwonić się do lekarza/przychodni czy szpitala to trzeba mieć anielską cierpliwość 🙏.
Jasne!!Napewno wyłapiesz pik.Jak co poproszęsię pochwalić 🤭🤭
Noo ale przez weekend piłam teraz sporo wody i herbaty i przestalo mnie boleć, więc chyba już wiem z czego bierze się ten ból gardła. W pracy nie mam jak tyle pić wody bo co chwilę musiałabym chodzić do toalety, a nie mam niestety jak.. więc gardło mi się wysusza od powietrza i tego ciągłego mówienia. No ale coś za coś, spróbuję bardziej się nawadniać w tym tygodniu.
Ja dzisiaj miałam miły dzień, byłam u siostry i pobawiłam się z chrześniakiem, utuliłam siostrzenicę, malutka jest cudna ❤
PIKu na razie niestety nie wyłapałam, kreski blade jak ściana ale robię dalej może w końcu się uda.
Super, gratuluję i bardzo podziwiam za zaangażowanie i wytrwałość! Brawo Wy! 👏
Wyskok endorfin na pewno duży!
Haha, trzymam mocno kciuki żeby brak plamień oznaczał tylko jedno - dwie kreski! 🤞II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kimbra wrote:Dzień dobry dziewczyny ☺️☺️.Ja już po biegu medal zbodyty 🥰 5 km w 36 minut jestem zadowolona.Biegłyśmy razem z Edytą trochę ją poganiałam 🤭🤭 ale jest za to też mega zadowolona.
Własnie w trakcie biegu zorientowałam się że nie mam plamień jak to zawsze przed okresem...może się opóźni i jutro zaczną (choć wolałabym żeby nie 😆)
Pozdrawiam Was cieplutko 🤗 miłej niedzieli.
https://ibb.co/R9nxkjJ
Kimbra gratulacje! Super, że zmobilizowałyście i udało Wam się pobiec i to razem i to po chorobie, mam nadzieję tylko że nie odbije się na zdrowiu, ale chyba antybiotyk zdziałał cuda:) Ja już byłam całkowicie zdrowa kilka dnia, a od wczoraj wrócił przyjaciel katar i rano mega słabo się czułam, mam nadzieję, że nie rozłoży mnie bardziej.
Super, że klientka pomoże w kwestii szpitala, mam nadzieję, że z tej przypadkowej rozmowy wywiąże się coś dobrego! Ale może brak plamień też zwiastuje dobre informacje. Trzymam jutro rano kciuki i czekam na informację! 🤞🍀
Wydaje mi się, że też niektórzy faceci biorą ACC, kiedy jest zbyt duża aglutynacja plemników? Nie znam się na tych pojęciach, ale na pewno, żeby coś rozrzedzić
Kimbra, #Aleksandra lubią tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
długie cykle ok. 35dni, 4cs z testami ovu 🍀
💊 wit. D, wit. C, cynk, omega, kwas foliowy, inozytol
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
10.12 beta: 481 mlU/mL
12.12 beta: 1162 mlU/mL
21.12 5t5d pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🍀
03.01 7t4d dzidzia 13mm, bijące pięknie 💙
24.01 10t6d maluszek 3.9cm, rośnij zdrowo 😍
09.02 13t2d mały zdrowy tygrys 😀
28.02 🍀 -
#Aleksandra wrote:Noo ale przez weekend piłam teraz sporo wody i herbaty i przestalo mnie boleć, więc chyba już wiem z czego bierze się ten ból gardła. W pracy nie mam jak tyle pić wody bo co chwilę musiałabym chodzić do toalety, a nie mam niestety jak.. więc gardło mi się wysusza od powietrza i tego ciągłego mówienia. No ale coś za coś, spróbuję bardziej się nawadniać w tym tygodniu.
Ja dzisiaj miałam miły dzień, byłam u siostry i pobawiłam się z chrześniakiem, utuliłam siostrzenicę, malutka jest cudna ❤
PIKu na razie niestety nie wyłapałam, kreski blade jak ściana ale robię dalej może w końcu się uda.
Haha, trzymam mocno kciuki żeby brak plamień oznaczał tylko jedno - dwie kreski! 🤞
Aleksandra oh to szkoda, że nie macie przerwy zimowej, ale to oznacza, że wakacje też nie takie standardowo długie jak nauczyciele macie?
Czyli gardło to nie jednak objaw choroby tylko wysuszenia? To może trzeba ratować się w kryzysowych momentach cuksami, żeby było nawilżone. Siostra też swego czasu piła siemię lniane, może to wywoła dłuższy efekt nawilżenia?
Oh taki noworodek musi być cudowny 😍 super że udało Ci się w końcu odwiedzić siostrę i miło spędzić czas Mam nadzieję, że pik pojawi się jak najszybciej, może znowu mąż wyłapie dobry moment?
a na razie życzę sił do działania! 🔥
Niestety byłam u gina już ok 4dpo, więc endo powinno być znacznie większe, dlatego nie mam żadnych oczekiwań co do tego cyklu, tym bardziej, że był dziwny. Jak do czwartku temp nie będzie spadać i nie będzie to efekt choroby, to w piątek zdecyduje się na test👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
Życzę Wam dziewczyny dobrego tygodnia! Niech będzie magia! Mąż w piątek powiesił mi kurtynę świetlną, więc zaczynam wkręcać się w ten miły przedświąteczny klimat 😍
Kimbra lubi tę wiadomość
👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
#Aleksandra wrote:Noo ale przez weekend piłam teraz sporo wody i herbaty i przestalo mnie boleć, więc chyba już wiem z czego bierze się ten ból gardła. W pracy nie mam jak tyle pić wody bo co chwilę musiałabym chodzić do toalety, a nie mam niestety jak.. więc gardło mi się wysusza od powietrza i tego ciągłego mówienia. No ale coś za coś, spróbuję bardziej się nawadniać w tym tygodniu.
Haha, trzymam mocno kciuki żeby brak plamień oznaczał tylko jedno - dwie kreski! 🤞
Próbuj dalej z pikiem.Mówi się że on wychodzić wieczorem a ja go zawsze wyłapuję już koło 14 stej czasem 17-stej.Ale też parę cykli temu chyba poprostu nie trafiłam..
Co do plamień na dzień dzisiejszy do teraz nadal nic.Ciągnie podbrzusze i boli nie wiem czy to miednica czy co ale na pewno nie krzyże.Jako tako okresowo się czuję.Okaże się za niedługo czy znowu biel wizira 🙄 czy coś zakiełkowało (choć naprawdę szczerze wątpię w to).Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
dominikawa wrote:Kimbra gratulacje! Super, że zmobilizowałyście i udało Wam się pobiec i to razem i to po chorobie, mam nadzieję tylko że nie odbije się na zdrowiu, ale chyba antybiotyk zdziałał cuda:) Ja już byłam całkowicie zdrowa kilka dnia, a od wczoraj wrócił przyjaciel katar i rano mega słabo się czułam, mam nadzieję, że nie rozłoży mnie bardziej.
Super, że klientka pomoże w kwestii szpitala, mam nadzieję, że z tej przypadkowej rozmowy wywiąże się coś dobrego! Ale może brak plamień też zwiastuje dobre informacje. Trzymam jutro rano kciuki i czekam na informację! 🤞🍀
Wydaje mi się, że też niektórzy faceci biorą ACC, kiedy jest zbyt duża aglutynacja plemników? Nie znam się na tych pojęciach, ale na pewno, żeby coś rozrzedzić
Ta pogoda nas wykończy ale chorobowo..Tak antybiotyk zdziałał cuda naprawdę czuję się jak nowonarodzona w końcu.
Kurcze to już jutro testuję 😯 ale mi szybko zleciało...
Jak nie zacznę plamić to zrobię a jak zacznę plamić to nie zrobię bo to będzie mur beton 🙊.Muszę kupić dzisiaj test bo nie mam ani jednego 🤭.
Od razu bierz witaminki i jakiś probiotyk żeby bardziej Cię nie rozłożyło.Tak to jest raz zimno a dzisiaj względnie ciepło .Też się cieszę że wycisłam z niej ile mogłam 😂😂 ale była mi za to wdzięczna 😁Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Ale to pięknie wygląda 😍😍😍😍 mega..super klimacik robi
#Aleksandra lubi tę wiadomość
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kurcze czytałam inne wątki (ale się na nich nie udzielam) i normalnie tylu dziewczynom się udało..z jednej strony 💔smutek ale z drugiej strony radość że w końcu im się udało i nadzieja na przyszłe kolejne cykle..Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
dominikawa wrote:Aleksandra oh to szkoda, że nie macie przerwy zimowej, ale to oznacza, że wakacje też nie takie standardowo długie jak nauczyciele macie?
Czyli gardło to nie jednak objaw choroby tylko wysuszenia? To może trzeba ratować się w kryzysowych momentach cuksami, żeby było nawilżone. Siostra też swego czasu piła siemię lniane, może to wywoła dłuższy efekt nawilżenia?
Oh taki noworodek musi być cudowny 😍 super że udało Ci się w końcu odwiedzić siostrę i miło spędzić czas Mam nadzieję, że pik pojawi się jak najszybciej, może znowu mąż wyłapie dobry moment?
a na razie życzę sił do działania! 🔥
Niestety byłam u gina już ok 4dpo, więc endo powinno być znacznie większe, dlatego nie mam żadnych oczekiwań co do tego cyklu, tym bardziej, że był dziwny. Jak do czwartku temp nie będzie spadać i nie będzie to efekt choroby, to w piątek zdecyduje się na test
No zawsze to by było coś, oczywiście urlop wziąć mogę w ten okres ferii ale szczerze niepotrzebny mi w tym czasie nigdy, nie jeżdżę na narty ani nic więc bez sensu. Wakacje zazwyczaj jeden miesiąc mamy dyżur, czyli pracujemy normalnie i schodzą się nawet dzieci z innych okolicznych przedszkoli (taka zbiorówka wszystkich), a drugi miesiąc jest zamknięte. W przyszłym roku chomikuje urlop i chce wykorzystać na całe wakacje mam nadzieję, że się uda i dyrekcja wyrazi zgodę chyba, że zajdę w ciąże to wiadomo urlop zostanie po macierzyńskim do wykorzystania. Nie zbyt lubię takie zbiorówki i dotychczas tak pracowałam, a teraz stwierdziłam, że nie dam się wyrolować.
Tak, wiesz co właśnie zdałam sobie ostatnio z tego sprawę bo mi generalnie nic nie było, ani gorączki, ani dreszczy, tylko lekkie osłabienie i okropny ból gardła, a zazwyczaj jak choruje to leże plackiem w łóżku i nie mogę się ruszyć także tak jak wspomniałam, piłam dużo wody i herbaty przez weekend i mnie przestało boleć, więc to musi być kwestia wysuszenia. Dziwne było też dla mnie to, że mijało i znów się pojawiało za dwa dni. Dobrze,że się zorientowałam o co chodzi. Regularnie biorę do ssania herbitussin ale jednak co porządne nawilżenie to porządne. Próbowałam siemie lniane ale nie podchodzi mi jakoś konsystencja i smak.
No też się cieszę, długo ich nie widziałam i już byłam taka zmarnowana tym. Tak, ten moment ma coś w sobie, świeży mały pachnący noworodek, ach! Mam nadzieję, że i wkrótce Nam będzie dane mieć ten cud
Testy owulacyjne póki co testują bardzo moją cierpliwość, haha. Dziękuję, dam znać jak coś się pokaże!
A mówiła Twoja ginekolog o ile powinno być większe? Wiesz mi się wydaje, że jak ma być ciąża to będzie.. czy endo będzie miało 8mm, czy 10mm. Jak zaczęłam brać stymulację to też miałam je niskie ale teraz już lepsze, a ciąży jak nie było tak nie ma. To teraz Wam się fajnie złożyło, że testujecie w podobnym terminie Trzymam mocno kciuki za zdrówko i cokolwiek by nie było, damy radę
Ja w tym i przyszłym tygodniu mam sporo pracy, bo uroczystość już blisko także trzymajcie kciuki żeby było już po wszystkim, przynajmniej czas szybciej będzie leciał do testowania
Bardzo mi się podobają te kurtyny świetlne ale zastanawia mnie jedno - co na to mój kot? Myślę, że dostałby szału od nadmiaru zwisających kabelków i światełek. Choinka jest już zagrożona, a co dopiero taka kurtyna
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kimbra wrote:A ile malutka ma?Każdy dzieciaczek ma swój urok 😍
Próbuj dalej z pikiem.Mówi się że on wychodzić wieczorem a ja go zawsze wyłapuję już koło 14 stej czasem 17-stej.Ale też parę cykli temu chyba poprostu nie trafiłam..
Co do plamień na dzień dzisiejszy do teraz nadal nic.Ciągnie podbrzusze i boli nie wiem czy to miednica czy co ale na pewno nie krzyże.Jako tako okresowo się czuję.Okaże się za niedługo czy znowu biel wizira 🙄 czy coś zakiełkowało (choć naprawdę szczerze wątpię w to).
Oczywiście, że każde dzieciątko ma swój urok Malutka dzisiaj ma równo 2 tygodnie, więc świeżo pachnący noworodek dlatego tak się zachwyciłam, to piękny czas który szybko mija dlatego musiałam się nacieszyć Myślałam, że spotkanie będzie trudne ale było dobrze.
Ja praktycznie zawsze wyłapuje PIK rano, nigdy nie zdarzyło mi się inaczej ale zobaczymy, bo wiadomo różnie bywa. Byłoby cudnie gdyby chociaż u którejś z Nas coś zakiełkowało, bo my biedne tyle już czekamy! Niech chociaż jedna chodzi z brzuchem i rozdaje wirusy ciążowe Niech jutrzejszy Mikołaj będzie tym szczęśliwym!
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Kimbra wrote:Kurcze czytałam inne wątki (ale się na nich nie udzielam) i normalnie tylu dziewczynom się udało..z jednej strony 💔smutek ale z drugiej strony radość że w końcu im się udało i nadzieja na przyszłe kolejne cykle..
Dokładnie, mam takie same przemyślenia. Hm, może i Nam się poszczęści i nasz wątek zamienimy w ciążowyKimbra lubi tę wiadomość
II procedura 🦕
13.07.2024r - Start 💉
19.07.2024r - 8 🥚
04.08.2024r - ❄️❄️❄️
5 dpt - ⏸️
6 dpt - 53 mIU/ml
13.11 - 6cm szcześcia🍀
09.01 - II prenatalne
-
Hejka 🤗
Ja właśnie już po teście i jedna tłusta krecha
No nic 🤷 czekam na okres 😕Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Moooooże powrórzę za trzy dni będzie wtedy dwa dni po okresie (o ile go nie dostanę).Badałam szyjkę i jest tak wysoko że pomogłam sobie drugą ręką i ledwo opuszkiem ją musnęłam dużo białego śluzu.Wiem że w ciągu dnia szyjka zmienia swoje położenie.Wczoraj jak badałam ją ledwo dotkłam ale nie umiałam znaleźć ,,otworu,, tak była jakoś dziwnie obrucona.
No już trudno może nie mój kolejny szczęśliwy cykl.Czekam na faceta do zmywarki ma być między 8:30 a 10:00-tą.Szczęśliwa mężatka od 2017💍
Zdrowy tryb życia 💪
Uwielbiamy:
Suple:
🥛Inofem
💊Mio inozytol
💊Folain-Metafolin
💊 Duphaston od 14-20dc
💊DHEA Eliot
💊Prenatal uno
💊Magnez
💊Molekin D3+K2
💊Witamina A+E
Totalne odpuszczenie
Kimbra wrote:Hejka 🤗
Ja właśnie już po teście i jedna tłusta krecha
No nic 🤷 czekam na okres 😕
Powodzenia ze zmywarką!👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀 -
#Aleksandra wrote:No zawsze to by było coś, oczywiście urlop wziąć mogę w ten okres ferii ale szczerze niepotrzebny mi w tym czasie nigdy, nie jeżdżę na narty ani nic więc bez sensu. Wakacje zazwyczaj jeden miesiąc mamy dyżur, czyli pracujemy normalnie i schodzą się nawet dzieci z innych okolicznych przedszkoli (taka zbiorówka wszystkich), a drugi miesiąc jest zamknięte. W przyszłym roku chomikuje urlop i chce wykorzystać na całe wakacje mam nadzieję, że się uda i dyrekcja wyrazi zgodę chyba, że zajdę w ciąże to wiadomo urlop zostanie po macierzyńskim do wykorzystania. Nie zbyt lubię takie zbiorówki i dotychczas tak pracowałam, a teraz stwierdziłam, że nie dam się wyrolować.
Tak, wiesz co właśnie zdałam sobie ostatnio z tego sprawę bo mi generalnie nic nie było, ani gorączki, ani dreszczy, tylko lekkie osłabienie i okropny ból gardła, a zazwyczaj jak choruje to leże plackiem w łóżku i nie mogę się ruszyć także tak jak wspomniałam, piłam dużo wody i herbaty przez weekend i mnie przestało boleć, więc to musi być kwestia wysuszenia. Dziwne było też dla mnie to, że mijało i znów się pojawiało za dwa dni. Dobrze,że się zorientowałam o co chodzi. Regularnie biorę do ssania herbitussin ale jednak co porządne nawilżenie to porządne. Próbowałam siemie lniane ale nie podchodzi mi jakoś konsystencja i smak.
No też się cieszę, długo ich nie widziałam i już byłam taka zmarnowana tym. Tak, ten moment ma coś w sobie, świeży mały pachnący noworodek, ach! Mam nadzieję, że i wkrótce Nam będzie dane mieć ten cud
Testy owulacyjne póki co testują bardzo moją cierpliwość, haha. Dziękuję, dam znać jak coś się pokaże!
A mówiła Twoja ginekolog o ile powinno być większe? Wiesz mi się wydaje, że jak ma być ciąża to będzie.. czy endo będzie miało 8mm, czy 10mm. Jak zaczęłam brać stymulację to też miałam je niskie ale teraz już lepsze, a ciąży jak nie było tak nie ma. To teraz Wam się fajnie złożyło, że testujecie w podobnym terminie Trzymam mocno kciuki za zdrówko i cokolwiek by nie było, damy radę
Ja w tym i przyszłym tygodniu mam sporo pracy, bo uroczystość już blisko także trzymajcie kciuki żeby było już po wszystkim, przynajmniej czas szybciej będzie leciał do testowania
Bardzo mi się podobają te kurtyny świetlne ale zastanawia mnie jedno - co na to mój kot? Myślę, że dostałby szału od nadmiaru zwisających kabelków i światełek. Choinka jest już zagrożona, a co dopiero taka kurtyna
To mam nadzieję, że uda się wykorzystać skumulowany urlop na przebywanie z maluszkiem! Co prawda ciężko będzie to wtedy nazwać urlopem, ale kto by na to zwracał wtedy uwagę 😊 ja urlop też zawsze kumuluje i później przez to najczęściej wykorzystuje go bez sensu w święta (tak jak teraz) albo staram się przenosić o ile się da na następny rok, bo może się przyda na przeprowadzkę/szalone wakacje/macierzyński przedłużony (jeszcze nie miałam okazji żadnego zrealizować )
Fakt, siemię lniane ma słaby smak, dlatego ja jak swego czas piłam to zawsze z sokiem malinowym i dzięki konsystencji zbliżone było do rozwodnionego kisielu
Coś się zbuntowały te testy w tym miesiącu, także pozostaje zaufać innym objawom Niby endo takie spoko to 10 powinno mieć, ale chyba już powyżej 8 jest ok, no może w następnym cyklu zjem więcej moreli i migdałów, bo na orzechy akurat jestem uczulona
Cieszę się, że psychicznie dobrze zniosłaś wizytę u siostry i dzięki temu na pewno lepiej spędziłaś czas i święta może nie będą też takie straszne.
A kiedy macie uroczystości? To do nich możesz już odliczać spokojnie👩30👨35 WROCŁAW
09.12 13dpo - ⏸️ 🍀
28.02 🍀