X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe Wisienki 2016
Odpowiedz

Lipcowe Wisienki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa_mama wrote:
    Kochane moje beta jest zacna :) 580 mlU/ml :D proszę o wiśnie :D

Ale cudnie!!!! Kochana, gratuluje, życzę Ci, żeby cała ciąża przebiegała bezproblemowo :), no i zostaw tu troche wirusów ciążowych :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja od tego jest forum, zeby dzielic sie dobrymi wiesciami ale rowniez pisac o swoich smutkach..
    Troche Cie rozumiem bo moj co prawda nie powiedzial ze bedzie chcial odejsc, ale tez juz nie zamierza sie zbytnio starac. A najlepiej by bylo gdybysmy przerwali starania i zaczeli je po 30-stce :/ ciagle pracuje od rana do ciemnej nocy... Sobota tak samo... W niedziele nadrabia prace w garazu, bo ma klientow tez w domu. Wiec z robota sie nie wyrabia. Ja wszystko rozumiem, ze praca jest wazna, ale dla niego praca i szef to bostwo :/ czesto sie o to tez klocimy. Nawet groze mu czasem ze go zostawie to jeden dzien wroci wczesniej a pozniej znowu po 21-22 :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa_mama wrote:
    A i dzwoniłam do gin. Mówi, że taka beta w 13 dpo daje szanse na 2 grochy :)

Misiowa, a może owu była wczesniej co? :), bo widzę że recznie zaznaczyłaś.
    Jeśli tylko ta myśl Cię nie przeraża to życzę dwóch grochów!!!

Btw- niesamowite że była delikatna druga kreska przy takiej becie! Tożto powinna być już krecha jak ta lala! Jaki miałaś test? :)( dla celów badawczych pytam:p)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa_mama wrote:
    Kochane moje beta jest zacna :) 580 mlU/ml :D proszę o wiśnie :D
    Piękną beta <3 gratulacje :*:* będziemy miały pierwsze wiśniowe bliźniaki, super !

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJA_S wrote:
    Paulette jeśli z tą patronką to do mnie. to lepiej niee... Ja mam honorowe miejsce w piekle :P

A co do obaw. Masz rację. Boi się, gdy wracaliśmy z wynikami z Wrocka powiedział że jeśli to zostawię on to zrozumie, nie chce mi niszczyć życia i że stracił sens... A ja chyba źle zrobiłam że założyłam to konto teraz a nie miesiąc temu jak planowałam (mieliśmy od czerwca odkładać na wakacje). Próbowałam się pogodzić ale on jest gorzej uparty niż ja. A czasem sobie myślę że to że się boi to tylko z przyzwyczajenia, a tak naprawdę mu nie zależy. tylko przez pierwsze 3lata mi udowadniał że naprawdę mnie kocha... teraz za każdym razem słyszę, że nie ma zamiaru niczego udowadniać... A przez takie gadki zastanawiam się czy nie popełniłam błędu zgadzając się na zaręczyny... Eh kiepski mam dzień i jeszcze was dołuje... Przepraszam :(

Chciałam nacinac cytuj, a klikłam polubienie :.

Aja_s, chciałam Ci tylko napisać ze złe wyniki to naprawde nie tragedia. Pisałam już tyle razy- u nas w listopadzie morfologia 2%, zaniżona ilość itp, tylko upłynnienie w normie, nic poza tym. Miesiąc suplementacji i ciąża! Ze szczęśliwym finałem!
    Wiesz, facet tez moze byc zmeczony tymi staraniami, stad moze takie teksty. Jestem pewna że Cie kocha i że mu zależy. Musisz czasem wejść w jego skórę. Ja wiem, że on tez powinien, ale jestem zdania, ze kobiety sa emocjonalnie bardziej rozwinięte ;), stad musisz zrobic pierwszy krok.
    Pisałaś ze oboje jesteście uparci. U nas to ja jestem uparta. Ale zdarza mi sie że odpuszczam, nawet jak to nie jest po mojej mysli.

Dojdziecie do porozumienia, wystarczy trochę chęci ;)

AJA_S lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia_80 Misiowa_mama miała monitoring i miała dwa pęcherzyki , a z tego co kojarzę to oba pękły - stąd mogą być bliźniaki ;)

AJA_S, Misiowa_mama, Sylwia_80 lubią tę wiadomość

• AJA_S Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze was mieć :*
    Zrobiłam pierwszy krok ale mnie zbył... no cóż w nocy zmarźnie to sam przyjdzie...

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa mama wielkie gratulacje !!!! <3

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • sandri_1 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aja, z moim to tez roznie bywa. On ma duzo rzadziej ochote na tiru riru. No i w moje dni plodne takze jest lipa. Musze stawac na glowie, bawic sie w przebieranki, blagac, zeby bylo tiru riru.

w4sqs65ge24sefoo.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa Mama wielkie gratulacje :):):)

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa mama super beta. Będą bliźniaki jak nic :-) Wielkie Gratulacje <3

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Marmurkowa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiowa Mama ogromne gratulacje :)

Dziewczyny wrzucam wyniki M co o nich myślicie?

analizę rozpoczęto po 30 min.
    abstynencja 5 dni

wygląd (1=norm., 2=patol.) 1
    upłynnienie (1=norm., 2=patol.) 1
    konsystencja (1=norm., 2=patol.) 1

objętość (ml) 4,9

ph 7,8

liczba plemników (10 do potęgi 6 /ml) 45

ruchliwość (%)
    a) ruch progresywny szybki 25
    b) ruch progresywny wolny 40
    c) ruch w miejscu 15
    d) brak ruchu 20

leukocyty, kom. okrągłe w p.w 0-1

aglutynacja (+)

morfologia (%)
    prawidłowe 20
    patologiczne 80

Bardzo proszę o interpretację :)

• AJA_S Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tiru tiru ciekawe określenie :D
    Mój z tym raczej problemu nie ma, ale chce żebym i ja się trochę postarała... A z tymi przebierankami... mam cudny strój króliczka playboya bo kiedyś miałam fioła na jego punkcie nawet pokój mam różowy i biały królik i do urlopu tak zostaje a potem moje talenty malarskie zostaną zamalowane...

17.11.17-poronienie całkowite
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa jak na moje oko to wyniki macie dobre , tylko ta nieszczęsna aglutynacja jest dodatnia... wprowadź duża dawkę wit c do diety twojego : tak minimum 1000 i powinno być git :D

• Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Morwa :)
    Mnie natomiast zmartwiło te 20% prawidłowych i 80% patologicznych :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marmurkowa akurat mam pod ręką wyniki mojego i on ma 75% patologicznych,nawet niektóre wartości ma gorsze od was,a ocenę końcową dostał:prawidłowy.Miała któraś z was do czynienia z aglutynacją ale w 4 stopniowej skali a nie plus i minus? Mój miał 2,a jakoś się tym nie zainteresowaliśmy i teraz ciekawa jestem

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, ręcznie wyznaczona po monitoringu. Były dwa dominujące, które pękły i jeden mniejszy, tego już nie sprawdzałam czy pękł. Powiedział gin, że nie ma potrzeby. Teraz brałam clo po przerwie. Kiedyś brałam 3 cykle ale w 3 miałam 8 pęcherzyków i przerwać kazał. Więc teraz podziałało właściwie. W tamtej kuracji niestety mijaliśmy się z mężem.
    W czwartek idę znowu na betę. A wtedy w poniedziałek do gin, ale tylko po receptę na dupka. Powiedział, że z grzebaniem jak nie będzie nic się działo czekamy :)

Widzicie jaki cykl, alkohol nawet po owu i bez kwasu. Tego mi trochę szkoda ale cóż...

Sylwia_80 lubi tę wiadomość

• Marmurkowa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave ja już zgłupiałam, nam lekarz też mówi że ok. Natomiast moja siostra (lekarz) twierdzi że znośne i że co jakiś czas zaniżają podobno parametry...

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brave my mieliśmy ale agregację plemników. Nie wiem jaka różnica między jednym a drugim. Nam się zlepiały a aglutynacja tak samo chyba. Mój na to brał ze zlecenia od androloga:
    wit. C 1g dziennie
    tran 1g dziennie
    l-karnitynę 2g dziennie
    wit.E 0,6g dziennie

Edit: Po trzech miesiącach już nie mamy agregacji.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2016, 19:30

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak małego umyję i położę to postaram się test wrzucić. To już nie jest cień,a ale nie jest tak ciemna jak kontrolna. Ale prawda też taka że to test za złotówkę z allegro :) paskowy

‹‹ 101 102 103 104 105 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ