Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe Wisienki 2016
Odpowiedz

Lipcowe Wisienki 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate tak straszni mi przykro :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate :( to nie może być prawda :( tak mi przykro :(

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Demsik wrote:
    Morwa!
    Gosia89!
    Meldowac jak testowanie :-) czekamy na wiesci :-)
    Ja olałam dzisiejsze testowanie :p szkoda testu ;) Poce się jak świnia , a to u mnie objaw zbliżającej się @, no i do tego temperatura spada ;) ale dobrze jest :D mam jeszcze dwa miechy na starania :p albo jeden, także mam czas by się teraz pożądanie nastraszyć i zajść :D

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kate55 wrote:
    Niestety u mnie znowu ciąża pozamaciczna, leżę od wczoraj w szpitalu :(
    Kate trzymaj się :( strasznie to wszystko niesprawiedliwe :( to Twoja druga ciąża ogólnie i druga pozamaciczna ? Może brak kosmków w jajowodach, więc nawet jak są drożne to nie przepychają jaja do macicy ? Spytaj o to lekarza. Otwierali Cię kiedyś, czy wszystko było lekami załatwiane? Przepraszam za te pytania, ale niech zrobią wszystko żeby to już nigdy się nie powtórzyło :(

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate bardzo mi przykro :(

Awf3p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie biel testu aż biła po oczach. Także czekam na @ i zachodzę w sierpniu.

borsuk lubi tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    U mnie biel testu aż biła po oczach. Także czekam na @ i zachodzę w sierpniu.
    Razem ze mną ! Trzymaj koniecznie miejsce dla mnie :D Maj na poród jest znacznie fajniejszy niż Kwiecień , co nie ? Tak przedłużona majówka to jest to co misie lubią najbardziej :D

Mona_M lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Razem ze mną ! Trzymaj koniecznie miejsce dla mnie :D Maj na poród jest znacznie fajniejszy niż Kwiecień , co nie ? Tak przedłużona majówka to jest to co misie lubią najbardziej :D
    Zdecydowanie. Mam syna z 1 maja :) i z chęcią przyjmę kolejne majowe dziecko :)

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Zdecydowanie. Mam syna z 1 maja :) i z chęcią przyjmę kolejne majowe dziecko :)
    Maj Ci sprzyja na porody i to kolejny plus :* Rodzimy zatem w Maju, bo ja kocham Maj <3 to najpiękniejszy miesiąc w roku <3

Mona_M lubi tę wiadomość

• Daga7735 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane moje udało się. Dziś byłam na becie wynik 1444,96. Mam problem z odczytaniem tyg ciąży bo nie podali normy. Czy to 5 tydz ciąży ? [Pomóżcie dziewczyny ;)

Morwa, Madziulla, ktosiowa, ojejku, bobas2015, Demsik, Milka1991, Kjopa3, AJA_S lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga7735 wrote:
    Kochane moje udało się. Dziś byłam na becie wynik 1444,96. Mam problem z odczytaniem tyg ciąży bo nie podali normy. Czy to 5 tydz ciąży ? [Pomóżcie dziewczyny ;)

który to Twoj dzien cyklu?? piekna beta!!
    nie widze Cie na liscie do testowania chyba sie nie zapisywalas
    Gratulacje!!

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate, przykro mi...
    Daga, gratuluję!
    kasieniaczek wrote:
    Proszę Cię. Chyba bym nie przeżyła ;)

Wyliczenia są proste: od ciebie zrobią się bliźniaki jednojajowe a od twojego męża dodatkowy brzdąc...
    Nie potrafię tego wytłumaczyć ;-) ale mam tak w pracy: kolega z pracy ma brata bliźniaka (chyba jednojajowego) a ten brat ma Trojaczki: trzy dziewczyny! i w tej trójce jest 2+1 (jednojajowe bliźniaczki plus trzecia jakby dwujajowa)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2016, 12:43

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga7735 wrote:
    Wow ale wynik !! Wspaniały dziedzic :)

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ja olałam dzisiejsze testowanie :p szkoda testu ;) Poce się jak świnia , a to u mnie objaw zbliżającej się @, no i do tego temperatura spada ;) ale dobrze jest :D mam jeszcze dwa miechy na starania :p albo jeden, także mam czas by się teraz pożądanie nastraszyć i zajść :D

Normalnie śmieje się do ekranu od laptopa :P "Pocę się jak świnia" hahaha :P To to koleżanko masz podejście :P pozadrościć :D

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Wyliczenia są proste: od ciebie zrobią się bliźniaki jednojajowe a od twojego męża dodatkowy brzdąc...
    Nie potrafię tego wytłumaczyć ;-) ale mam tak w pracy: kolega z pracy ma brata bliźniaka (chyba jednojajowego) a ten brat ma Trojaczki: trzy dziewczyny! i w tej trójce jest 2+1 (jednojajowe bliźniaczki plus trzecia jakby dwujajowa)

O matko, jaka kumulacja! Okaże się za niedługo :)

Umówiłam się dziś na wizytę na 1 sierpnia do lekarza na NFZ, bo okazało się, ze mój lekarz z Lux Medu ma urlop do 22 sierpnia, więc za długo, jak dla mnie, a i kilku prywatnych z polecenia też się urlopuje. Na NFZ idzie się najpierw na wizytę, a potem dopiero jak się ma skierowanie można umówić się na USG, termin oczekiwania na USG ok. 1 tygodnia. Dlatego też wzięłam wizytę na 1 sierpnia od razu zapytam się o ten progesteron, a jak dostane skierowanie to się umówię ok. 10 sierpnia na USG, powinno być już coś widać. Do swojego gina prywatnie pójdę po urlopie i mam nadzieję, że już spokojniejsza. Taki mam plan. Ogólnie dzwoniłam dziś po przychodniach NFZ w moim mieście i wszędzie to samo - USG tylko po skierowaniu i na pewno nie na jednej wizycie. Paranoja jakaś, chyba mocno chcą wyrobić limity wizyt. Jak chodziłam na NFZ w moim mieście zamieszkania, to takiego czegoś nie było, ale miałam tam ludzkiego lekarza, z super podejściem do pacjentki. Drugiego takiego nie znalazłam niestety, nawet prywatnie.

Awf3p2.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daga7735 wrote:
    Tydzień ciąży liczysz od daty pierwszego dnia ostatniej miesiączki :)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Maj Ci sprzyja na porody i to kolejny plus :* Rodzimy zatem w Maju, bo ja kocham Maj <3 to najpiękniejszy miesiąc w roku <3

ojj tak, też kocham maj :-)
    szkoda że ślubu nie wzięłam w maju

• Daga7735 Debiutantka

Wysłany: 26 lipca 2016, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trosze mnie uspokoiłyście ;) Poprzednia ciąż poroniłam właśnie ze względu na duuzy przyrost gonadotropiny i było podejrzenie o zaśniad.

To moj pierwszy cykl po 5mcach i się udało. GIn 2 sierpnia jeszcze pech bo idę do innego bo mój na urlopie. Czy muszę zakładać u niego książeczkę ciąży czy poprostu powiedziec o co chodzi ze nie bede u niego prowadzić ciąży tylko przyszłam na kontrol bo sie boje i przedstawie mu sytuacje ??

• justysia 90 Ekspertka

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest wątek na wrzesień, październik? Bo my będziemy starać się dopiero wtedy ☺nie wiem czy są jakieś wisienki nowe, jak tak to gratuluję ☺

w4sqyx8dsyrtvfv4.png
    f2wlj44jqs19ewji.png
    8708a133b2b2fe6a61fa7fed8b65a2a6.png

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate <3

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
‹‹ 147 148 149 150 151 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ