Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipcowe Wisienki 2016
Odpowiedz

Lipcowe Wisienki 2016

Oceń ten wątek:
  • Roza86 Ekspertka

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasieniaczek, jeszcze raz gratuluję!!! Mega pozytywna jesteś! A jak czytałam o Twojej becie to sama się poryczałam! :D Dziwię się, że wytrzymałaś aż do wyjścia! hihi... :D A jak objawy? Są jakieś czy jeszcze nie?

3jgxikgnd94s7ub1.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    jasne, zapraszamy :-)
    powiedz coś więcej o sobie

Mam na imię Jagoda, 24 lata. W sierpniu minie nam 3 rocznica ślubu :) Starania od paźdźiernika 2015... Póki co bez rezultatów :( Ja od 4 lat na tarczycę się leczę (niedoczynność) , w styczniu w szpitalu wykazano, że mam prawy jajnik policystyczny, no i dodatkowo mam wrodzoną wadę budowy macicy ... Niby nie stoi to na przeszkodzie w zajściu w ciążę, ale obawy zawsze są jakieś ... Obecnie jestem przy stymulacji CLO, po raz drugi- niestety za pierwszym razem nie wyszło ... Teraz pozostało tylko czekać na kolejne testowanie... Boję się jak nie wiem, w pt. muszę iść na bete, ponieważ w sobotę rano wyjeżdżamy na wakacje i chce mieć to już za sobą, a nie żebym rozmyślała czy może teraz się udało czy nie ... To chyba tyle :)

Jejuu... ile was tu jest dziewczyn nastawionych pozytywnie, ja tak jakoś nie umiem o.O
    Wg lipiec to jest wysyp ciąż ;DD ;* super !
    Życzę sobie i innym, aby wkońcu zobaczyły wymarzone dwie kreseczki:)

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
    Synuś czekamy na Ciebie :)
  • AJA_S Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudowny ten lipiec :D
    Gratulacje dziewczynki plusików,bet i przyrostów :*

Jaguś_7810, Milka1991 lubią tę wiadomość

17.11.17-poronienie całkowite
  • StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wow! Kolejne wisienki! Co wchodzę na forum to jakaś nowa dojrzewa :) Gratuluję wszystkim

Morwa lubi tę wiadomość

caur359.png
    3ro1ov5.png
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Powtórzyłam dziś betę i przed chwilą odebrałam wynik 778,8. W przeciągu 96 godzin wzrosła z 79,2 do takiego poziomu. Według kalkulatorów o 883,3%, a średni dwudniowy wzrost o 213% i niby pokazuje mi, że to górna granica normy. Z jednej strony się cieszę, ale z drugiej, czy to nie za duży wzrost?

Zbadałam też progesteron - 16,1 ng/ml w 4t1d. Niby norma od 9-47 do 12 tygodnia, ale gdzie indziej znalazłam, ze powinien być na min. poziomie 16,4.

Może to bliźniaki będą hm?;DDD

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • marciaa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś, to widzę że brałaś ślub w tym samym wieku co ja :-)
    bo mam 23 lata i 2 lata po ślubie jutro mija :-)

wierzę, że i Ty zobaczysz na teście 2 kreseczki :-)

• kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roza86 wrote:
    Kasieniaczek, jeszcze raz gratuluję!!! Mega pozytywna jesteś! A jak czytałam o Twojej becie to sama się poryczałam! :D Dziwię się, że wytrzymałaś aż do wyjścia! hihi... :D A jak objawy? Są jakieś czy jeszcze nie?

Dzięki Roza :) Ż objawów to posmak dziwny po jedzeniu dziś zamienił się w całodzienną zgage i piersi, a w zasadzie skutki mnie bolą strasznie. No ale mam urlop, więc chodzę bez stanika i jest ok :)

Jaguś jeśli chodzi o ciążę blizniaczą, to jest taka szansa. U mnie w rodzinie bliźniaki jednojajowe co 2 pokolenie. Podobno to nie jest dziedziczne, no ale w rodzinie występuje. U M za to bliźniaki dwujajowe co 3 i zgadnij akurat na kogo wypada? W poprzednim cyklu miałam prawdopodobieństwo owulacji z 2 jajników jednocześnie. W sumie to z tyłu głowy z małżem mamy, że mogą być bliźniaki. Okaże się przy USG. Powiem Wam, że dziś mnie jakiś wewnętrzny spokój ogarnął i wiem, że wszystko będzie dobrze :)

Natalek, Morwa, Jaguś_7810, Impresja, Roza86, Marmurkowa, AJA_S lubią tę wiadomość

Awf3p2.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 25 lipca 2016, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StyczniowaNadzieja wrote:
    wow! Kolejne wisienki! Co wchodzę na forum to jakaś nowa dojrzewa :) Gratuluję wszystkim
    Zdecydowanie częściej wchodź na forum :D najlepiej do każdej na wykres z osobna ;) to może być jakiś nowy sposób na zajście, a no i koniecznie trzeba to opatentować jak się sprawdzi :D

Mona_M, Roza86 lubią tę wiadomość

• Morwa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaguś_7810 wrote:

Jejuu... ile was tu jest dziewczyn nastawionych pozytywnie, ja tak jakoś nie umiem o.O
    Witaj:*
    Przy nas nauczysz się pozytywnego myślenia :D pewne przysłowie brzmi... "weszłaś między wrony to kraczesz jak one" :D wejdzie Ci to w krew szybciej niż myślisz ;)
    Zresztą niedługo będziesz w ciąży ,więc pozostanie Ci tylko pozytywne nastawienie ;)

9ac79-88a8fbbcf3.jpg

Jaguś_7810, Mona_M, AJA_S lubią tę wiadomość

• Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 02:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marciaa wrote:
    Jaguś, to widzę że brałaś ślub w tym samym wieku co ja :-)
    bo mam 23 lata i 2 lata po ślubie jutro mija :-)

wierzę, że i Ty zobaczysz na teście 2 kreseczki :-)[/QUOTE

Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciala :( to już tyle trwa ..

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 02:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Witaj:*
    Przy nas nauczysz się pozytywnego myślenia :D pewne przysłowie brzmi... "weszłaś między wrony to kraczesz jak one" :D wejdzie Ci to w krew szybciej niż myślisz ;)
    Zresztą niedługo będziesz w ciąży ,więc pozostanie Ci tylko pozytywne nastawienie ;)

9ac79-88a8fbbcf3.jpg

Melduje,że od dziś zmienian nastawienie hahaha;D

Morwa lubi tę wiadomość

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • Jaguś_7810 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 02:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Dzięki Roza :) Ż objawów to posmak dziwny po jedzeniu dziś zamienił się w całodzienną zgage i piersi, a w zasadzie skutki mnie bolą strasznie. No ale mam urlop, więc chodzę bez stanika i jest ok :)

Jaguś jeśli chodzi o ciążę blizniaczą, to jest taka szansa. U mnie w rodzinie bliźniaki jednojajowe co 2 pokolenie. Podobno to nie jest dziedziczne, no ale w rodzinie występuje. U M za to bliźniaki dwujajowe co 3 i zgadnij akurat na kogo wypada? W poprzednim cyklu miałam prawdopodobieństwo owulacji z 2 jajników jednocześnie. W sumie to z tyłu głowy z małżem mamy, że mogą być bliźniaki. Okaże się przy USG. Powiem Wam, że dziś mnie jakiś wewnętrzny spokój ogarnął i wiem, że wszystko będzie dobrze :)

To trzymam kciuki :*:> daj znać jak po wizycie:>

hchyyx8d1rhjy3jw.png

13 c.s. szczęśliwy <3 !!
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:

Wychodzą trojaczki :)))

Morwa, Cytrynka_ lubią tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pierwszej stronie juz tyle wisienek ze powiem wam chetnie na nia wchodze i tak sobie oczy napawam radoscia :-)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    synek 6-lat- 07.03.2010- 21.10- 3320g,54cm
    hormony ok
    hsg- prawa strona niedrożna,badanie nasienia- ok
    staraliśmy się 6 lat i się udało;
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa!
    Gosia89!
    Meldowac jak testowanie :-) czekamy na wiesci :-)

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ktosiowa wrote:
    Wychodzą trojaczki :)))

Proszę Cię. Chyba bym nie przeżyła ;)

Awf3p2.png
  • kate55 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety u mnie znowu ciąża pozamaciczna, leżę od wczoraj w szpitalu :(

Po 3 latach starań, w końcu z nami <3 Pola, 30.03.2018r.

moje dwa aniołki...
    Aniołek, lipiec 2015, cp
    Leonek, styczeń 2017, 28tc
  • Demsik Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate bardzo mi przykro przytulam cie i sciskam mocno...

Demsik
    f2w3rjjg7nnlno08.png
    hormony ok
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate :(

• StyczniowaNadzieja Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate trzymaj się! Tulę mocno :(

caur359.png
    3ro1ov5.png
‹‹ 146 147 148 149 150 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ