Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza123 wrote:Kil- mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, ze to tylko takie powierzchniowe obrazenia. Czasem cos wyglada fatalnie a okazuje sie byc w srodku wszystko ok.
U mnie sytuacja wyglada tak: przedwczoraj mialam pik na jedych testach owu a wczoraj na drugich. Sluz byl calkiem spoko jak na mnie bo ja ogolnie mam bardziej wodnisty niz ciagnacy. Troche mi nadzieja z miejsca ruszyla, ze w koncu cos po tych miesiacach sie dzieje. No ale temp ciagle stoi w miejscu wiec przypuszczam ze to by bylo na tyle z mojej radosci 🤷♀️ForgetMeeNot lubi tę wiadomość
-
Babova wrote:Ja dzisiaj 10 dc i zaczynam czuć powolutku już lekka wilgotność, śluz zaczyna się zmieniać, a i jajniki coś delikatnie pracują, wiec mam nadzieje, ze będzie względnie szybka owulacja 😃 Powinna być około 15-16 dc, wiec będzie ciekawy powrót do domu od rodziców 😈😃
To do roboty proszę się brać 😜 u mnie 12 dc i narazie cisza w eterze… testy owu minimalnie ciemnieją ale jeszcze daleka droga..Babova lubi tę wiadomość
-
natkurka wrote:Hahahah ja wlasnie jak czytalam te historie o urazie glowy i wypadku na kajakach to juz mialam cala wizualizacje w glowie. -wypadek. Stop. Albo wzywamy pogotowie albo jedziemy w te pędy na SOR. Mocno mnie zdziwila ta historia ze chlopak nie chcial do lekarza bo moj mąż to pierwszy jest na sorze z byle czym. Skreci kostke - SOR, kluje go w klatce - SOR. Generanie tez ma mnie za mega nieczuła i nieempatyczna osobe bo jak moze mi sie nie chciec jechac na SOR o 4 rano i czekac tam 10h jak on ma skrecona kostke i umiera? I zawsze sie odgraza ze jakbym ja tak cierpiala to on by ze mna jechal a ja jestem obrazona ze musze to robic. Kurde na SOR to bym jechala dopiero jakbym faktycznie wyła z bólu a nie z byle pierdoła.. ostatnio jak skrecil kostke i chcial jechac na SOR to powiedzialam ze owszem jade, ale jak bedzie mial szyne to wyprowadzam sie z domu do rodzicow na jakis czas bo wtedy przechodzi sam siebie „ podasz mi” „przyniesiesz mi” „przesuniesz to” i takie uslugiwanie i rozczulanie sie nad soba. Doprowadza mnie do szalu. Dla przeciwienstwa ja jak jestem chora nigdy w zyciu o nic nie poprosze - sama sobie ugotuje, ogarne itp
No mój był wychowany w spartańskich warunkach jak to ja się śmieje... z 38 temp go do szkoły wysyłali... Plus dziad jest taki, że zawsze bagatelizuje wszystko... Jak jest chory to fakt faktem lubi jak mu się wszystko pod nos podkłada xD ale do pracy i tak pójdzie bo jak to ;/ bez niego świat się zawali... Dzisiaj też chciał iść i się tylko zwolnić do lekarza ;/ na szczęście kolega który z nami na spływie był wybił mu to z głowy...
Ale nadal mam mega pretensje do siebie, że na siłę go jednak nie wzięłam i nie zadzwoniłam po karetkę, albo jakiś obcych ludzi nie poprosiłam, żeby nas podwieźli do szpitala... -
Kil wrote:No mój był wychowany w spartańskich warunkach jak to ja się śmieje... z 38 temp go do szkoły wysyłali... Plus dziad jest taki, że zawsze bagatelizuje wszystko... Jak jest chory to fakt faktem lubi jak mu się wszystko pod nos podkłada xD ale do pracy i tak pójdzie bo jak to ;/ bez niego świat się zawali... Dzisiaj też chciał iść i się tylko zwolnić do lekarza ;/ na szczęście kolega który z nami na spływie był wybił mu to z głowy...
Ale nadal mam mega pretensje do siebie, że na siłę go jednak nie wzięłam i nie zadzwoniłam po karetkę, albo jakiś obcych ludzi nie poprosiłam, żeby nas podwieźli do szpitala...
Nie martw sie! Ja wierze ze bedzie dobrze. Pewnie tylko sie poobijal. Stluczenia sa bardzo bolesne ale jesli nie ma objawow neurologicznych to napewno bedzie okej
Kil lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
Mysza123 wrote:Kil- mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, ze to tylko takie powierzchniowe obrazenia. Czasem cos wyglada fatalnie a okazuje sie byc w srodku wszystko ok.
U mnie sytuacja wyglada tak: przedwczoraj mialam pik na jedych testach owu a wczoraj na drugich. Sluz byl calkiem spoko jak na mnie bo ja ogolnie mam bardziej wodnisty niz ciagnacy. Troche mi nadzieja z miejsca ruszyla, ze w koncu cos po tych miesiacach sie dzieje. No ale temp ciagle stoi w miejscu wiec przypuszczam ze to by bylo na tyle z mojej radosci 🤷♀️
Ja bym się tak tą temperaturą nie przejmowała. Co organizm, to inaczej. Może rosnąć powoli, a może dopiero skok przed Tobą.
Skoro zauważyłaś różnice w śluzie, to już przecież duże coś✨ 08.23 Stasieńko 🩵 -
Czytoto wrote:Temperatura czasem rośnie powoli, nie zawsze jest drastyczny skok zaraz po owulacji. Ja w pierwszej ciąży miałam bardzo stopniowe i powolne wzrosty temperatury, a się udało, także nic straconego 😉
i w sumie to u mnie w większości cykli, w których mierzyłam temp. tak jest
38 lat
02.2019 👧🏼 cc i 10.2020 👦 cc
30.08 Beta-HCG 4,81 🙈 Prog 19,8 ( 9dpo)
31.08 Beta-HCG 8,10 ( 10dpo)
01.09 Beta-HCG 16,59 Prog 31,78 ( 11dpo)
03.09 Beta-HCG 30,5 prog 29,57(13dpo)przyrost87,5%🙏🏼🥺
05.09 Beta-HCG 44,34 prog 28,99, (15 dpo) przyrost 47,6%
07.09 Beta-HCG 89,08 prog 31,70 (17dpo) przyrost 102%
09.09 Beta-HCG 230,70 prog 29,89 (19dpo) przyrost 158%
10.09 Beta-HCG 341 (20 dpo) przyrost 120%
12.09 Beta-HCG 883,60 ( 22dpo) przyrost 158,9%
16.09 Beta- HCG 3871 przyrost 109,4%
13.09 pęcherzyk ciążowy 4mm ❤️🥹
24.09 Kropek 0,59mm z bijącym serduszkiem ❤️❤️❤️❤️
27.09 Kropek ma już 1 cm/ krwiak w macicy
04.10 Mały człowiek ma już 16,6 mm i ❤️ bije 172/m
31.10 Badania prenatalne. Ryzyka niskie ❤️❤️❤️❤️
14.11 wynik Sanco - zdrowy chłopczyk 💙😍💙
23.02. Usg 3 trymestru 1524 g zdrowego chłopczyka 28t3d
-
Tak mnie naszło na refleksje i sie z Wami nią podzielę 😁 jestem tu z Wami około miesiąc i stwierdziłam, że to co tu się dzieje jest naprawdę rzadko spotykane.
Mam wrażenie, że swiat się robi taki zaklamany, promowane jest takie pozerstwo np znam pare które na insta big love jak z filmu, a prawie co miesiąc wyprowadzka z mieszkania albo druga parę która co drugi dzień wrzuca zdjęcia kolajcyjek, mega drogich prezentów a jak mieliśmy na wakacje jechać to 400zl na samolot nie mieli albo ludzie którzy opowiadają tylko o sobie, nie zapytają o Ciebie albo ludzi którzy po pomoc do Ciebie przyjdą a jak Ty jej potrzebujesz to nigdy im akurat nie pasuje itd a tu wszystko jest takie szczere, wszystkie jesteście takie pomocne.
Można tu o wszystkim pogadać bez jakiejkolwiek spiny, i o problemach i o mokrych gatkach 😂 każda z Was wydaje się ,,taka babą z jajem"😀 ale w sumie to wszystko co przechodzimy robi z nas takie siłaczki 💪
I człowiek się tak wkręca tu, że aż dziś mialam taka myśl ,,kurcze no, dawno nie było tu żadnych dwóch kresek 😔" bo aż się chce cieszyć czyimś szczesciem więc podsumowując czekam z niecierpliwością na jakieś ⏸️😅
Kto teraz testuje? Bo mam dobre przeczucia 😁❤️ChocoMonster, ForgetMeeNot, Kasiaaa.97, wellwellwell, Zazu92, Poziomka9204, Karina123, Tabeaa, Anett93, AgulaM, Anka1312 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
09.2022 TSH 2,7❌->10.2022 TSH 1,5 ✅
10.2022 polip 11mm ❌histeroskopia-> polip usunięty ✅
Suple: pregnastart, olej z wiesiołka
Od sierpnia: inozytol, kubeczek fertilily
🙋♂️ 32
08.2022 badanie nasienia koncentracja✅
morfologia 3% ❌
Suple:fertilman
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Agn1000 wrote:Tak mnie naszło na refleksje i sie z Wami nią podzielę 😁 jestem tu z Wami około miesiąc i stwierdziłam, że to co tu się dzieje jest naprawdę rzadko spotykane.
Mam wrażenie, że swiat się robi taki zaklamany, promowane jest takie pozerstwo np znam pare które na insta big love jak z filmu, a prawie co miesiąc wyprowadzka z mieszkania albo druga parę która co drugi dzień wrzuca zdjęcia kolajcyjek, mega drogich prezentów a jak mieliśmy na wakacje jechać to 400zl na samolot nie mieli albo ludzie którzy opowiadają tylko o sobie, nie zapytają o Ciebie albo ludzi którzy po pomoc do Ciebie przyjdą a jak Ty jej potrzebujesz to nigdy im akurat nie pasuje itd a tu wszystko jest takie szczere, wszystkie jesteście takie pomocne.
Można tu o wszystkim pogadać bez jakiejkolwiek spiny, i o problemach i o mokrych gatkach 😂 każda z Was wydaje się ,,taka babą z jajem"😀 ale w sumie to wszystko co przechodzimy robi z nas takie siłaczki 💪
I człowiek się tak wkręca tu, że aż dziś mialam taka myśl ,,kurcze no, dawno nie było tu żadnych dwóch kresek 😔" bo aż się chce cieszyć czyimś szczesciem więc podsumowując czekam z niecierpliwością na jakieś ⏸️😅
Kto teraz testuje? Bo mam dobre przeczucia 😁❤️
Ja będę testowała. Jestem wpisana na niedzielę, ale nie wiem czy wytrzymam. Mam za dużo testów w domutakże pewnie wcześniej się skuszę.. Jutro lub w sobotę, z założeniem, żeby bielą się nie przejmować
Agn1000, ChocoMonster, Poziomka9204, Tabeaa, AgulaM, Anka1312 lubią tę wiadomość
38 lat
-
@Kil - straszna historia, jednak myślę tak jak dziewczyny pisały - jeśli nie ma zawrotów głowy i wymiotów to powinno być dobrze, trzymam kciuki za wizytę 🤞
@natkurka - piękny sen, pewnie niedługo się spełni 💗
Dziewczyny pomóżcie, powiedzcie coś mądrego bo ja już chyba fiksuje... 🙈
Dziś 18 dc, wczoraj i dzisiaj pojawiła się krew w śluzie. Dziś jest jej nawet trochę więcej. Dwa dni wcześniej lekko bolało mnie podbrzusze z lewej strony. Testów owu nie robiłam, więc nie wiem kiedy miałaby być...
Jak myślicie, skąd to plamienie? Czy to może być implantacja? 🥺🧐 przypominam sobie ze zaraz po okresie miałam parę dni tak dużo śluzu rozciągliwego.
Miała tak któraś z was? Cykle zazwyczaj mam 28-30 , chociaż ostatni miał 34 dni
Na dodatek w sobotę idziemy na 18-stkę, a wszyscy już czekają na wieści od nas... 🙁Kil lubi tę wiadomość
-
Agn1000 wrote:Tak mnie naszło na refleksje i sie z Wami nią podzielę 😁 jestem tu z Wami około miesiąc i stwierdziłam, że to co tu się dzieje jest naprawdę rzadko spotykane.
Co do tego, że ludzie często więcej o sobie myślą, to niestety wśród moich znajomych podobnie się dzieje ostatnio i chyba faktycznie ciężko trafić na prawdziwych przyjaciół w obecnych czasach... Ale to też może być przez to idealizowanie w sieci, przez wszechobecny pęd, chęć wszystkiego na już... Takie czasy niestety, ale tutaj faktycznie jest cudowna atmosfera, wsparcie i wysłuchanie z każdej strony 🥰AgulaM lubi tę wiadomość
-
Kasiaaa.97 wrote:@Kil - straszna historia, jednak myślę tak jak dziewczyny pisały - jeśli nie ma zawrotów głowy i wymiotów to powinno być dobrze, trzymam kciuki za wizytę 🤞
Dziś 18 dc, wczoraj i dzisiaj pojawiła się krew w śluzie. Dziś jest jej nawet trochę więcej. Dwa dni wcześniej lekko bolało mnie podbrzusze z lewej strony. Testów owu nie robiłam, więc nie wiem kiedy miałaby być...
Jak myślicie, skąd to plamienie? Czy to może być implantacja? 🥺🧐 przypominam sobie ze zaraz po okresie miałam parę dni tak dużo śluzu rozciągliwego.
Na dodatek w sobotę idziemy na 18-stkę, a wszyscy już czekają na wieści od nas... 🙁
Przy takiej długości cykli możeby być implabntacja. Własnie przed chwilą czytałam o tym ti na ovu i piszą tak:
Plamienie implantacyjne
Plamienie implantacyjne lub delikatne krwawienie implantacyjne ma miejsce ok. 6-10 dni po owulacji w momencie, gdy zarodek wszczepia się w błonę śluzową macicy. Może wówczas dojść do delikatnego uszkodzenia naczyń krwionośnych, a na bieliźnie lub papierze toaletowym może pojawić się niewielka ilość krwi.Kasiaaa.97 lubi tę wiadomość
38 lat
-
Kasiaaa.97 wrote:@Kil - straszna historia, jednak myślę tak jak dziewczyny pisały - jeśli nie ma zawrotów głowy i wymiotów to powinno być dobrze, trzymam kciuki za wizytę 🤞
Na dodatek w sobotę idziemy na 18-stkę, a wszyscy już czekają na wieści od nas... 🙁
18tka się nie przejmuj, nie ma co sobie dodawać presji 😉 przyczyn plamień może być kilka. Jak nie wiesz kiedy była owu to tym bardziej trudno cos doradzić. Zdarza się ze plamienie przy owulacji a przy 30dc 17dc jest możliwa, a może była implantacja, a moze problem z hormonami.. Chyba nie pozostaje Tobie niestety nic innego niż uzbroić się w cierpliwość i czekać do mniej więcej terminu miesiączki i dopiero zatestowac 🙂Kasiaaa.97 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Też tak mam! 😄 jestem nowa i za dużo się nie udzielam ale lubię czytać co tam u was. Cieszę się z każdych ⏸ i czekam rano na wyniki testowania. Jak wchodzę na forum to czuję sie jak z koleżankami na ploteczkach 😄❤Anett93 lubi tę wiadomość
-
Monk@ wrote:Z jednej strony trochę pozerstwo, z drugiej myślę, że w każdym związku są lepsze i gorsze momenty i wiadomo, że nie będziesz wrzucać na IG zdjęć z tych gorszych. A teraz każdy wrzuca ładne fotki, to reszta też chce i tak to się nakręca. Ja jakąś mega fanką nie jestem, ale w granicach rozsądku myślę, że to fajnie celebrować takie dobre momenty.
Co do tego, że ludzie często więcej o sobie myślą, to niestety wśród moich znajomych podobnie się dzieje ostatnio i chyba faktycznie ciężko trafić na prawdziwych przyjaciół w obecnych czasach... Ale to też może być przez to idealizowanie w sieci, przez wszechobecny pęd, chęć wszystkiego na już... Takie czasy niestety, ale tutaj faktycznie jest cudowna atmosfera, wsparcie i wysłuchanie z każdej strony 🥰
Nie chce żeby mnie ktoś źle odebrał. Nie mam nic przeciwko dodawaniu zdjęć z dobrych chwil, cieszeniu się itd ale akurat te parę znam dobrze i chodziło mi tylko o to ze ktos po oglądaniu zdjęć pomyśli że zajebista para a jak znam to od środka to wiem że tam jest już toksycznie. Chodziło mi o takie właśnie zakłamywanie 🙂 a w normalnym związku oczywiście że są gorsze i lepsze chwilę ale to normalne.ForgetMeeNot, Kil lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶
na luzie od 10.2021
na poważnie 02.2022
🙋♀️28
🙋♂️ 32
morfologia 3% ❌
Plan:
02.23 HSG
04/05.23 IUI -
Agn1000 wrote:Nie chce żeby mnie ktoś źle odebrał. Nie mam nic przeciwko dodawaniu zdjęć z dobrych chwil, cieszeniu się itd ale akurat te parę znam dobrze i chodziło mi tylko o to ze ktos po oglądaniu zdjęć pomyśli że zajebista para a jak znam to od środka to wiem że tam jest już toksycznie. Chodziło mi o takie właśnie zakłamywanie 🙂 a w normalnym związku oczywiście że są gorsze i lepsze chwilę ale to normalne.
Niestety tak już działa instagram i trzeba brać to wszystko z przymrużeniem oka, bo życie jest życie. 😊
A tutaj jest przestrzeń na otworzenie się i bycie szczerym, ja również to doceniam. 🙂Agn1000, ForgetMeeNot, AgulaM lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki ja już ochłonęłam i przyjęłam 🐒 ze spokojem. Głowa się oczyściła i na pewno wpadam z Wami na spierpniowy wątek ale czy będę testować to zobaczymy, na razie potrzebuje odpocząć i wpisuje się jako wolny strzelec 😊 Nie zaczynam stymulacji bo u mnie mogę zacząć obojętnie którego dnia więc decyzja zapadnie za jakiś czas 😊 wszystkim dziewczynkom które jeszcze mają szansę w tym miesiącu życzę ⏸ a pozostałym powodzonka w sierpniu 🥰
Vivico, Mart768, Anka1312 lubią tę wiadomość
👱♀️31l 👱♂️30l
21.10.2016 Bartosz 👶
23.12.2022 Miłosz 👼 poronienie septyczne 7tc 💔 (brak wad genetycznych)
24.03.2023 ⏸️ 15/16dpo hcg 206,6 🥹
29.03 hcg 3354,4 przyrost 205%
03.04 5w3d pęcherzyk ciążowy 1,07cm x 0,31cm z zarodkiem 🌈
26.05 prenatalne 13w5d 7,8cm dziewczynki 🌸 - ryzyka niskie 🥰
18.07 połówkowe 21w2d 409g zdrowej księżniczki 💝
12.09 III prenatalne 29w0d 1,4kg dziewczynki 🩷
11.11.2023 godz. 11:11 Lilianka 2800g 52cm 🥰 37tc
-
Tak odnośnie historii o facetach. Byłam dzisiaj na pobraniu krwi i w ciągu godziny trzech gości straciło przytomność. Pielęgniarka już się śmiała, że żadnego chłopa nie wpuści, bo trzeba ich podnosić a babki to raz, dwa i do widzenia ;p mój chłop oczywiście jest w gronie tych leżących 😄 przeziębienie może go nie pokonuje tak szybko, ale jak leci krew to cały stół mamy w plastrach i opatrunkach 😄 zmienia dosłownie co chwilę byleby krwi nie było widać.
Aa właśnie, wiedziałyście, że w labie probówka z krwią jest przez kilka dni przechowywana? Jak się zapomni o jakimś badaniu to można zadzwonić, zapłacić i normalnie dorobiąja nie miałam o tym pojęcia, a myślę, że czasami może się przydać.
Dziewczyny, testujcie już, bo czekamy na nowe kreseczki 😊🥰hypatia92 lubi tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
No i proszę jutro rano o pół kciuka, mam pierwszą wizytę, a wczoraj wieczorem trochę plamiłam 🥺 google nie pomogło ani trochę.
wellwellwell, Poziomka9204, hypatia92, Kil, Tabeaa, Karo1234, Karo1234, pluto_nova, AgulaM, Aneta2506, Anett93, SandraH.97, Anka1312 lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Kil, mam nadzieję, że wszystko w porządku, ale faktycznie, miałaś przez to sporo stresu 😢
Jestem po teleporadzie z diabetologiem, dowiedziałam się, że za często badam insulinę (xd) i żeby się nie martwić i brać nadal tą metforminę. Nie przekonało mnie to, nie wiem jak Was xd W poniedziałek zapytam jeszcze mojej ginekolog w takim razie...
Dziś pierwszy zastrzyk z Fostimonu, zrobiłam, poszedł średnio, jak zwykle po tym zastrzyku jest mi niedobrze 😳 ehhh.... jeszcze jeden w sobotę i mam nadzieje, że potem już tylko Ovitrelle .. 🥵24.03.2023: Zosia, 1950g, 48 cm 👶🥰🌷
28.04.2025: Tadzio, 2900g, 49 cm 👶🏻😍🐣