Lipiec, lato, morza szum 🌊, wiosną będzie baby boom 👶☀️
-
WIADOMOŚĆ
-
Babova, czytając Twoje posty to właśnie miałam wrzucić Ci ten sam co natkurka o wieczornym braku pokarmu. Chyba miałam ten sam problem bo wieczorne karmienia trwały godzinami. Czasem jak zaczynam po kąpieli o 19 to odkładałam ją dopiero po 21,zmieniłam tylko piersi, i to faktycznie były te poczatki które mnie dobijały psychicznie, nie podawałam wtedy mm, bo kilka razy udało mi się odciągnąć wcześniej laktatorem po 20ml i ona tego nie chciała jeść. Benio jest małym noworodkiem, mimo głodu ma ciągle potrzebę bliskości, Amelcia się dużo do mnie wtedy tuliła i trzymała brodawke, nawet zdenerwowana i też sporo walki z nią toczyłam.
Niespokojne wieczory zostały nam do dzisiaj gdy już jesteśmy na mm. Czasem i nie chce złapać butelki wieczorem, gdy cały dzień i w nocy nie ma z tym problemu 🤯 też ciągle nie zawsze poznaje czego ona chce 😵💫Babova lubi tę wiadomość
26.08.2011 Kuba, 3450gram i 52cm 💙
25.05.2022 II kreski 🤰
10.06.2022 - mamy malutkie serduszko ❤️
05.08.2022 - dziewczynka? 💝
02.09.2022 - 212g dziewczynki 💝
20.09.2022 - 373 g zdrowej dziewczynki 💝 (połówkowe)
28.09.2022 - 442 gr 💝💝
26.10.2022 - 852 gr 🥰
23.11.2022 - 1660 gr
24.11.2022 - USG III trymestru 1544g 🙈
14.12.2022 - 2084 gramy 💝💝
11.01.2023 - 36t+5 2660 gramów Księżniczki 💝
23.01.2023 - Amelia, 3100gram, 49 cm 💝
-
Bavova, my przez kilka pierwszych dni dawaliśmy mm, bo nie miałam prawie wcale pokarmu. Przez to brodawki strasznie poranione, bo to, że pokarmu nie ma, wyszło dopiero w drugiej dobie 🤷🏼♀️ a dziecko przystawiałam często, odrywało sie, płakało, ale żadna cdl w szpitalu na to nie wpadła. Wiec laktację rozkręcałam laktatorem, żeby mi się brodawki zagoiły I podawaliśmy najpierw mm, a później kpi + mm, aż wystarczało z kpi na całe porcje i wtedy przeszłam na kp. Ściskam Cię mocno, bo przypomniało mi się, jak ja to przeżywałam. I jak się cieszyłam, jak udało mi się ściągnąć 30 ml za jednym razem 🥺 a później jak już szła cała butelka, to w ogóle szał i niedowierzanie. Będzie dobrze, zobaczysz. Tylko nie daj się tym komentarzom, rób swoje ❤️
Babova lubi tę wiadomość
-
U nas też te wieczorne karmienia potrafiły trwać po 2h. I też kompletnie nie potrafiłam przystawiać w pozycji biologicznej, mimo, że jest taka zachwalana, że jest najlepsza itp. Karmiłam w pozycji krzyżowej, jakos najlepiej nam na początku spasowała. No i serio polecam pic ten femaltiker, ja po nim widziałam dużą różnicę w ilości pokarmu, od razu piersi robiły się pełniejsze.
Babova lubi tę wiadomość
-
Hej koleżanki. Jestem na forum chyba 3 albo 4 raz i totalnie waszego języka nie ogarniam, ale nauczę się pewnie niebawem. Kilka słów o mnie w tym poście bo coś tam wspomniałam w innym i go zgubiłam 🤭
Ewa- 25 lat, zaręczona od 2 lat, w związku prawie od 6 lat. Starania od około lutego br.
Wcześniej luźne podejście i próby, suplementowany kwas foliowy Pregna start.
Narazie nic się nie udało, nie poddajemy się.
W czwartek 28.06 byłam u Doktorka, krótka rozmowa bo to nasza pierwsza wizyta u tego pana.
Pobrana cytologia, na USG dopochwowym pęcherzyk 20mm w 7dc. Byłam świeżo po @ i byłam zdziwiona, cykle krótkie bo 23-25, w wiekszosci te pierwsze.
Na USG brzucha dowiedziałam się że wszystko jest okej, wszystko ładnie zbudowane, przodozgiecie macicy(?) jak dobrze pamiętam. Sorki ale jestem dosyć zielona w tych sprawach bo to pierwsze staranie o bobaska.
Następna @ wypada 17.07 więc dzień wcześniej pewnie będę testować.
Tak z innej beczki mam problem z tą aplikacją co już zgłosiłam do nich na maila ale może wy będziecie wiedzieć co zrobić. Jak mam zakładkę Analizy i tam wszystko ładnie rozpisane(szczerze ulubiona zakładka tej apki) coś jest nie tak, mianowicie wyskakuje mi 'przyklad premium' i tam mam nie moje dane i nie mogę tego w żaden sposób naprawić (wylogowalam, usunęłam apke, pobrałam i dalej to samo) ręce mi opadają bo szczerze nie mogę sama analizować moich cykli tak dobrze jak miałam to rozpisane w apce. Szukam pomocy (nie chce wykupywać premium)
Dziękuję jeśli ktoś bedzie potrafił pomoc ❤️
Trzymam kciuki za staraczki i życzę jak najwięcej dobrych wieści z testów ❤️ -
PorannaPanna wrote:Hej koleżanki. Jestem na forum chyba 3 albo 4 raz i totalnie waszego języka nie ogarniam, ale nauczę się pewnie niebawem. Kilka słów o mnie w tym poście bo coś tam wspomniałam w innym i go zgubiłam 🤭
Ewa- 25 lat, zaręczona od 2 lat, w związku prawie od 6 lat. Starania od około lutego br.
Wcześniej luźne podejście i próby, suplementowany kwas foliowy Pregna start.
Narazie nic się nie udało, nie poddajemy się.
W czwartek 28.06 byłam u Doktorka, krótka rozmowa bo to nasza pierwsza wizyta u tego pana.
Pobrana cytologia, na USG dopochwowym pęcherzyk 20mm w 7dc. Byłam świeżo po @ i byłam zdziwiona, cykle krótkie bo 23-25, w wiekszosci te pierwsze.
Na USG brzucha dowiedziałam się że wszystko jest okej, wszystko ładnie zbudowane, przodozgiecie macicy(?) jak dobrze pamiętam. Sorki ale jestem dosyć zielona w tych sprawach bo to pierwsze staranie o bobaska.
Następna @ wypada 17.07 więc dzień wcześniej pewnie będę testować.
Tak z innej beczki mam problem z tą aplikacją co już zgłosiłam do nich na maila ale może wy będziecie wiedzieć co zrobić. Jak mam zakładkę Analizy i tam wszystko ładnie rozpisane(szczerze ulubiona zakładka tej apki) coś jest nie tak, mianowicie wyskakuje mi 'przyklad premium' i tam mam nie moje dane i nie mogę tego w żaden sposób naprawić (wylogowalam, usunęłam apke, pobrałam i dalej to samo) ręce mi opadają bo szczerze nie mogę sama analizować moich cykli tak dobrze jak miałam to rozpisane w apce. Szukam pomocy (nie chce wykupywać premium)
Dziękuję jeśli ktoś bedzie potrafił pomoc ❤️
Trzymam kciuki za staraczki i życzę jak najwięcej dobrych wieści z testów ❤️
Jednak wykupiłam premium bo mnie dobijało że nic nie widzę w analizach -
PorannaPanna wrote:Jednak wykupiłam premium bo mnie dobijało że nic nie widzę w analizach
Hej,
To jest wątek lipcowy z zeszłego roku, zostały na nim dziewczyny, którym udało się w tamtym cyklu zajść w ciążę, więc nie poruszamy tu już tematów starań.
Widzialam, ze w tym roku powstał już nowy wątek na lipiec o nazwie
W lipcu upały 🌞rozbiera mnie Stary 👙spłodzimy bobasa🚼byle na golasa 🕺!
Tam dziewczyny na pewno pomogą w kwestiach związanych ze staraniami. Powodzenia 😊
-
Czesc dziewczyny, witam sie z Wami z Hiszpanii 😅 Nasz bobas podróżnik przejechał 2500 km samochodem i bardzo dobrze znosi hiszpańskie upały także siedzimy i chillujemy nad morzem.
@Well, kochana - bardzo współczuje stresów z KP ale sie nie zadręczaj. Robisz co możesz i to sie liczy. Najważniejsze, żeby Lilka była najedzona a Ty spokojna bo mała czuje Twój niepokój. Ale powiem Ci, ze rozumiem dobrze, co przechodzisz, bo ja zagorzała przeciwniczka KP karmiłam młodego w ten spodob 2 miesiące i kiedy, przez własna głupotę, przeszliśmy totalnie na MM ( bo przez zaniedbanie karmien zatrzymała mi sie laktacja) tez to mocno przeżywałam. Także trzymaj sie i nie załamuj ❤️
@Natkurka, Jak tam Alek? Infekcja gardła mu już przeszła ?
Dziewczyny, z innej beczki, może pytanie głupie ale czy ciepły wiatr od morza może w jakikolwiek sposób zaszkodzić dziecku ? Tu jest 30 stopni i wieje od morza a Dominik nienawidzi czapek wiec zasłaniajmy mu główkę pieluchami, żeby mu nic nie zawiało i zastabawiam sie czy nie przesadzam z tym zakrywaniem 😅🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
05.03 (6+2) wizyta : 2 zarodki 😅
15.03 (7+4) : mamy ❤️❤️
05.04 (10+5) : wizyta
15.04 (12+1): badania prenatalne, oba bobasy niskie ryzyka, prawdopodobnie 🩷💙
26.04: wizyta, bobasy rosną jak trzeba
28.05 : wizyta
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
03.08.22: ⏸
09.04.2023 (40+0) Dominis jest z nami ❤️ 11:27, 3680g., 55 cm
-
Izet czytalam ze nie ma czegos takiego jak przewianie. Cieply wiaterek zwlaszcza mysle ze mu nie zaszkodzi. Mysle ze duzo gorsze byloby ubieranie mu czapeczki w takim upale ( zakladam ze w cieniu).
2500 km WOW! Jak czesto robiliscie przystanki? Maly caly czas spal? Nie macie juz problemow brzuszkowych.
Alek mam wrazenie ze juz lepiej jesli chodzi o gardelko. Dzisiaj plakal ale mam wrazenie ze ta chrypka jest mniejsza. Nie wychodzimy z domu bo pediatra powiedzial zeby sie wstrzymac. Inhalowalam go ale to bardzo trudne. Moge jedynie na spiocha jak kanguruje ale samej mi to ciezko ogarnac. Caly czas go obserwuje bo pediatra nastraszyl ze u tak malycj dzieci infekcje szybko postępują.
Dzisiaj bylismy tez kolejny raz u osteo. Alek preferuje caly czas jedna strone ale jest juz duzo lepiej. Niestety od kilku dni mamy jakis regres problemow brzuszkowych. Z tydzien było juz okej, myslalam ze bedzie coraz lepiej a tu ostatnie dni od nowa prężenie a nad ranem poplakiwanie z bólu ( wczesniej bylo tylko prezenie). Osteo mowi ze to normane bo wtedy wedlug zegara biologicznego startuja jelitka ( miedzy 5-7 rano).Dodatkowo powiedzial ze to pogorszenie moze miec zwiazek z infekcja i oslabieniem organizmu. Oby mial racje.
Kosa jak napisalas ze Igusia sie wierci bo sie robi jasno to sama bardzo mocno zaslonilam rolety i faktycznie bylam w stanie go utulic, teraz jednak to brzuszek bo jak dotykam to ma bardzo twardy. Musimy jakos to wytrzymac.
My w tym roku nie jedziemy na wakacje za granice ale na tydzien do babci na wies. Alek jest juz gotowy❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lipca 2023, 20:15
Madziq6, Izet, wellwellwell, MałaMi91, Kluska95, Kasia95 lubią tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
05.08.22 beta 49,99 mlU/ml
08.08.2022 beta 237,7 mlU/ml
27.04.2023🤱💙 -
natkurka wrote:Izet czytalam ze nie ma czegos takiego jak przewianie. Cieply wiaterek zwlaszcza mysle ze mu nie zaszkodzi. Mysle ze duzo gorsze byloby ubieranie mu czapeczki w takim upale ( zakladam ze w cieniu).
2500 km WOW! Jak czesto robiliscie przystanki? Maly caly czas spal? Nie macie juz problemow brzuszkowych.
Alek mam wrazenie ze juz lepiej jesli chodzi o gardelko. Dzisiaj plakal ale mam wrazenie ze ta chrypka jest mniejsza. Nie wychodzimy z domu bo pediatra powiedzial zeby sie wstrzymac. Inhalowalam go ale to bardzo trudne. Moge jedynie na spiocha jak kanguruje ale samej mi to ciezko ogarnac. Caly czas go obserwuje bo pediatra nastraszyl ze u tak malycj dzieci infekcje szybko postępują.
Dzisiaj bylismy tez kolejny raz u osteo. Alek preferuje caly czas jedna strone ale jest juz duzo lepiej. Niestety od kilku dni mamy jakis regres problemow brzuszkowych. Z tydzien było juz okej, myslalam ze bedzie coraz lepiej a tu ostatnie dni od nowa prężenie a nad ranem poplakiwanie z bólu ( wczesniej bylo tylko prezenie). Osteo mowi ze to normane bo wtedy wedlug zegara biologicznego startuja jelitka ( miedzy 5-7 rano).Dodatkowo powiedzial ze to pogorszenie moze miec zwiazek z infekcja i oslabieniem organizmu. Oby mial racje.
Kosa jak napisalas ze Igusia sie wierci bo sie robi jasno to sama bardzo mocno zaslonilam rolety i faktycznie bylam w stanie go utulic, teraz jednak to brzuszek bo jak dotykam to ma bardzo twardy. Musimy jakos to wytrzymac.
My w tym roku nie jedziemy na wakacje za granice ale na tydzien do babci na wies. Alek jest juz gotowy❤️
natkurka lubi tę wiadomość
-
Izet, ja też myślę, że od wiaterku nie dostanie zapalenia ucha, jak to twierdzą co niektórzy. Jeśli ubierasz go odpowiednio do temperatury to raczej nie powinno mu to zaszkodzić, bo wiaterek/nawiew jest groźny jeśli dziecko jest już przegrzane. Z nakryciem głowy bym się co najwyzej zastanawiała pod kątem ochrony przed słońcem.
A w jaki sposób zaniedbałas karmienia jeśli mogę spytać? Ja niby ściągam teraz po 120ml, a mała tyle zjada na porcje, więc chyba ok, jeśli chodzi o pokarm póki co...
Naturka, ale szeroki uśmiech 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lipca 2023, 21:24
Izet lubi tę wiadomość
-
Well, ja przestałam odciągać regularnie co 3h i zaczęłam za bardzo przeciągać te przerwy miedzy karmieniami bo po prostu nie było mnie w domu w czasie karmienia (miałam bardzo dużo spraw do ogarnięcia po śmierci mamy). To trwało jakies 2 tyg No i laktacja sie samoczynnie wyciszyła🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
natkurka wrote:Izet czytalam ze nie ma czegos takiego jak przewianie. Cieply wiaterek zwlaszcza mysle ze mu nie zaszkodzi. Mysle ze duzo gorsze byloby ubieranie mu czapeczki w takim upale ( zakladam ze w cieniu).
Alek jest super słodki ❤️ natkurka skąd takie fajne oklularki ? To sa specjalnie dla dzieci, prawda ?🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Tak to firma Izipizi. Specjalne dla dzieciakow. Alek na spacerach bardzo sie mrużyl ( podejrzewamy ze ma cos z wampirra) a w oksach niezle ogarnia. Mamy taki odcinek miedzy domem a parkiem ze idziemy w pelnyn sloncu i raz nu ubralam swoje oksy i byl zadowolony wiec mu kupilam wlasne.
Jest za mały zeby je sciagac ale w razie co maja tez gumkę do zalozenia. Licze ze jak sie teraz nauczy to pozniej nie bedzie ich sciagal jak juz podrosnie i ogarnie te umiejetnoscIzet lubi tę wiadomość
❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
Izet zazdroszczę wyjazdu do Hiszpanii 🙂
U nas samochodem nie dało by rady bo pomimo że jest już lepiej to nadal zdarza się płacz w foteliku....
Dziewczyny szczepicie dzieci na meningokoki? Jeśli tak to kiedy? Bo się zastanawiam kiedy najlepiej zacząć👧🏼 córka 2012
starania o wspólne potomstwo od czerwca 2021🌸
29.07.22 ⏸
01.08.22 Beta HCG 149
03.08.22 Beta HCG 433 - rośnij zdrowo Kropeczko 🍀
06.08.22 USG - widać mały pęcherzyk 🥰
19.08.22 jest ❤️ CRL 5,3 mm
31.08.22 Kropeczka ma już 1,5 cm 🥰
28.09.22 prenatalne - niskie ryzyka, Iga 💓
30.11.22 USG II trymestru (21+0) połówkowe - 344 g zdrowej Igusi 🥰
04.01.23 - zdiagnozowana cukrzyca ciążowa 🍭, w USG z Igą wszystko w najlepszym porządku 🤩👌🏻
12.01.23 (27+1) - kontrolne USG, wszystko super, córcia waży 1000g 😍
24.01.23 USG III trymestru (28+6) 1156g zdrowej Iguni ❤️(39 centyl)
01.02.23 USG (30+0) 1310g - brzuszek do kontroli
22.02.23 kontrolne USG (33+0) Iga waży 1820g... Nadal kontrola wagi i wymiarów
05.04.23 (39+0) Igusia jest już na świecie! 🎀 48cm, 2920g, 10:33💜
-
Kosa wrote:Izet zazdroszczę wyjazdu do Hiszpanii 🙂
U nas samochodem nie dało by rady bo pomimo że jest już lepiej to nadal zdarza się płacz w foteliku....
Dziewczyny szczepicie dzieci na meningokoki? Jeśli tak to kiedy? Bo się zastanawiam kiedy najlepiej zacząć
My będziemy szczepić, bo chcemy dać małego do żłobka. Nasza pediatra doradziła, żeby zacząć po skończonym 2 miesiącu życia. My mamy kolejne szczepienia umówione na koniec lipca i wtedy planuje zaszczepic tez na meningokoki.🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021
-
Ja będę szczepić na pewno, kazali mi dzwonić na początku lipca i pytać o termin, ale na razie przy problemach z karmieniem nie chce mi się jeszcze myśleć o szczepieniu... Nie chce dokładać kolejnych stresów.
Izet u ciebie szczepią Bexero razem z innymi szczepionkami? U nas twierdzą, że ta Bexero jest ciężka szczepionka i nie zgadzają się na podawanie z innymi
-
Izet, udanego wyjazdu! ☺️ i mysle tak jak dziewczyny, wiaterek nie powinien mu zaszkodzić, ale coś z ochrona UV na pewno niezbędne ☺️
My nie szczepimy
U nas starszyzna na półkoloniach, wiec ja z Blanią korzystamy i jesteśmy dzisiaj na zakupach ☺️
Przesyłamy buziaki!
dracaena, wellwellwell, Kosa, MałaMi91, natkurka, Anett93, Izet lubią tę wiadomość
💊 Euthyrox 50
11.07.2022 progesteron 21,40
12.07.2022 (8dpo) ⏸✊
13.07.2022 beta 10,8 🥰 kiełkuj zdrowo fasolko
15.07.2022 beta 42,3 🥰 przyrost 320%!
29.07.2022 - 2 mm człowieczka i bijące ❤️
09.08.2022- 1,14cm fasolki 🥰
30.08.2022- 4cm skaczącego dzidziutka 😊
20.09.2022- niskie ryzyka, Blanka 👧
07.11.2022-USG II trymestru (335gram) 👧
-
Izet udanego wypoczynku! Taki wiaterek wydaje mi się że nie zaszkodzi😉
Natkurka Alek świetnie wyglada w tych okularkach😍
Kosa my raczej nie będziemy szczepić na menigokoki a też planujemy Tośkę daćc do żłobka, jakoś się boje tej szczepionkiIzet lubi tę wiadomość
-
Ja jezeli bede szczepic to raczej po 6msc jak sie troche kalendarz szczepien poluzuje. Chociaz nie wiem kiedy lepiej ale tez sie troszke boje❤Starania od: Maj 2022:
05.08.2022 - ⏸
27.04.2023🤱💙 -
wellwellwell wrote:Ja będę szczepić na pewno, kazali mi dzwonić na początku lipca i pytać o termin, ale na razie przy problemach z karmieniem nie chce mi się jeszcze myśleć o szczepieniu... Nie chce dokładać kolejnych stresów.
Izet u ciebie szczepią Bexero razem z innymi szczepionkami? U nas twierdzą, że ta Bexero jest ciężka szczepionka i nie zgadzają się na podawanie z innymi
O kurcze, nie wiem - muszę koniecznie zapytać o to, bo pediatra nie wspominała jaka to jest konkretnie szczepionka.🙎🏼♀️36 l., 👱🏻♂️ 38l.
Bobo nr. 2
Starania od 01/2024
19.02.24 ⏸
Synuś 👶🏼:
Starania od 09/2021