X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
Odpowiedz

Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀

Oceń ten wątek:
  • Suzie Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Co to pcos ja miałam kiedyś pco i co mogło pomóc się tego pozbyć to:
    - dieta pod fazy cyklu od wiecejnizhormony z insta, ma taki fajny ebook
    - joga hormonalna pod pcos
    - sen, ruch, zdrowe jedzenie
    - wpływ mogły mieć leki które dostałam na problemy immunologiczne - kto wie
    - oraz zajście w ciążę i poronienie, po tym cykle były od razu o niebo lepsze - lekarz stwierdził w szpitalu że to nie ma związku no ale jednak coś w tym chyba jest
    - nie używanie plastikowych butelek, unikanie szkodliwych substancji

U mnie zajście w ciążę na pcos nie pomoże, bo nie mam owulacji 😂 a leki, dietę z Akademii płodności i ruch już mam, czekam na efekty. Do 3 miesięcy mam czas.

Zbuntowana lubi tę wiadomość

👩29👨30
    👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
    ❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
    ❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
    ❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
    ✅ obydwa jajowody drożne
    ✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
    ✅ wyrównane niedobory witaminowe
    ✅ podstawowe badania nasienia
    ❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża

🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
    ⏸️05/01 🥰
    beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
    beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml

📆 Kalendarz wizyt
    13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
    14/01 - endokrynolog
    22/01 - ginekolog
    28/01 - USG piersi
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    O to wbrew pozorom mnie pociesza, że to normalne, i nie znaczy że z nami coś nie tak jak za 1 nie wyszlo :)

😄
    Mój mąż się trochę przyłamał jak nie wyszło pierwszy, drugi i trzeci raz… Widzę, że podszedł do tego tak zadaniowo (widzę, że Ty chyba podchodzisz podobnie?)

Musiałam Go pocieszać, że wyjdzie następnym razem i On też pocieszał mnie 😂 i tak się pocieszamy co miesiąc, ale widzę, że kluczowym w naszych staraniach jest nie wariowanie za wcześnie.

To na pewno uczy cierpliwości i tego, że czas nie jest naszym wrogiem (choć często tak czujemy - co powoduje narastanie presji)… 😁

Ja przyznam szczerze, że jako początkująca staraczka uczę się tego balansu między byciem rozsądnym (zastanawianiem i podejściem do robienia badań itp.), a po prostu zostawieniem tego „co ma być to będzie”.

Pewnie będę ewoluować w moim podejściu z upływem czasu (choć liczę na szczęśliwy traf w następnym cyklu, of course 😍)

Chciałoby się przyspieszyć ten proces, ale jak nie za pierwszym - to za drugim się uda, jak nie za drugim - to do trzech razy sztuka, jak nie za trzecim - to za czwartym. 😄 Chyba trzeba to trochę puścić (i oczywiście iść w kierunku badań jeśli tak podpowiada czas i nasza intuicja i rozsądek), ale w tym wszystkim chyba chodzi o taki balans...

Monk@, Kinia92, Dahlia lubią tę wiadomość

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    Pytanie do tych z Was które mają dziecko - w którym cyklu starań się Wam udało?

Po około 3 latach?

PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
    🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
    🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😘 chciałabym dołączyć do wątku bo mimo iż nie planowałam więcej dzieci (mam już 2) los zadecydował za nas i możliwe że będzie rodzeństwo ☺️ ale mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu. Czy moglibyście zerknąć czy mój cykl wygląda na owulacyjny. Dziwnie niskie te temperatury po dniu owulacji wyznaczonym przez ovufriend. Z objawów mam bolące piersi od samego dnia owulacji i codziennie kłucia w jajnikach. Teoretycznie dziś jest 6-7 dpo i robiłam test bo jestem niecierpliwa 🤭 czy możliwe jest żeby w tym dniu zobaczyć jakiś cień czy to już moje urojenia?

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Starania o rodzeństwo od styczeń 2021

[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
    Krótka faza lutealna (11dni)
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak123 wrote:
    Hej 😘 chciałabym dołączyć do wątku bo mimo iż nie planowałam więcej dzieci (mam już 2) los zadecydował za nas i możliwe że będzie rodzeństwo ☺️ ale mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu. Czy moglibyście zerknąć czy mój cykl wygląda na owulacyjny. Dziwnie niskie te temperatury po dniu owulacji wyznaczonym przez ovufriend. Z objawów mam bolące piersi od samego dnia owulacji i codziennie kłucia w jajnikach. Teoretycznie dziś jest 6-7 dpo i robiłam test bo jestem niecierpliwa 🤭 czy możliwe jest żeby w tym dniu zobaczyć jakiś cień czy to już moje urojenia?
    Wykres wygląda ładnie, na cykl owulacyjny, ale 6-7 dpo to troszkę za wcześnie na pozytywny test. Możesz zrobić zdjęcie i pokazać

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Wykres wygląda ładnie, na cykl owulacyjny, ale 6-7 dpo to troszkę za wcześnie na pozytywny test. Możesz zrobić zdjęcie i pokazać
    Albo to nie 6-7 dpo tylko więcej...

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak123 wrote:

Pokaż fotkę, ocenimy 😁😁
    Choć brzmi na bardzo wcześnie. Może przesunęła Ci się owulka i jednak była wcześniej?

12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉

👧🏻 28, PCO

👦🏼 26, ⚠️💦
    ✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
    ✖️morfologia: 2%,
    ✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
    ✖️HBA: 43% (HBA)

🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
    ➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Po wykresie wydaje mi się, że jednak 6-7, ale kto wie

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Po wykresie wydaje mi się, że jednak 6-7, ale kto wie
    Też bym tak powiedziała tylko że temperatura nie jest od początku cyklu. Więc to takie wróżenie trochę 😅

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mnie ale łupie w krzyżu dzisiaj i podbrzusze tak jakos tez ciśnie, chyba nie wytrzymam z testowaniem do 11 i osikańca pyknie w weekend 🤣

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

10 cs!🤞⏳️do kwietnia

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • siesiepy Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    O to wbrew pozorom mnie pociesza, że to normalne, i nie znaczy że z nami coś nie tak jak za 1 nie wyszlo :)
    Ale przecież cały czas Ci wszyscy to pisali, że to normalne i mało komu się udaje... 😅

Monk@, Kinia92, Lexia, Lasia1234, BuBu90, Katsue, Speranza :), EwK, PaulaG lubią tę wiadomość

walka o pierwsze 🦕 od 7.2022

♀️29
    ◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
    mała tarczyca;
    ◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
    ◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
    ◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
    ◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
    ◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)

♂️ 33
    ◾HBA 49%

🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF

"I used to float, now I just fall down
    I used to know, but I'm not sure now
    What I was made for
    What was I made for?"
  • Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze próbowałam zrobić zdjęcie ale na nim totalnie nic nie widać, a jednak w świetle dziennym i odpowiednim ustawieniu (wiecie jak to jest 😅) widać jakiś cień. Chociaż jest on raczej szary więc może kreska fabryczna 🤔 chociaż na tych testach jak było biało to nigdy nawet tej fabrycznej nie widziałam. A co do wykresu, czy takie niskie temperatury nie świadczą o niskim progesteronie?

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak123 wrote:
    Kurcze próbowałam zrobić zdjęcie ale na nim totalnie nic nie widać, a jednak w świetle dziennym i odpowiednim ustawieniu (wiecie jak to jest 😅) widać jakiś cień. Chociaż jest on raczej szary więc może kreska fabryczna 🤔 chociaż na tych testach jak było biało to nigdy nawet tej fabrycznej nie widziałam. A co do wykresu, czy takie niskie temperatury nie świadczą o niskim progesteronie?
    Ja się nie znam, ale miałam taki cykl w maju. Po owu temp. rosła powoli, nisko i była płaska. I się okazało, że był problem z niskim progiem 😃ale ja byłam po poronieniu i te cykle takie rozedrgane.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Też bym tak powiedziała tylko że temperatura nie jest od początku cyklu. Więc to takie wróżenie trochę 😅
    Tak, tylko myślałam też dodatkowo o szyjce i testach owu :)

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Gosiak123 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nineq wrote:
    Właśnie wydaje mi się że więcej być nie może bo robiłam też testy owu i pik niby był w 18dc. Wcześniej ani razu mi ta kreska na testach nie ściemniała a robiłam kilka razy dziennie

👩‍🦰 25 l.
    👨‍🦰 29 l.
    👶 2018

Naturalne wspomaganie:
    Pregna Start
    Witamina B6 50mg
    Witamina C
    Zioła ojca Sroki nr 3
    Olej lniany
    MACA
    Magnez

Mój cykl:
    >35 dni
    Owulacja 24 dc
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    siesiepy wrote:
    Ale przecież cały czas Ci wszyscy to pisali, że to normalne i mało komu się udaje... 😅
    Oj siesiepy 🤦🏼‍♀️

siesiepy lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cel95 wrote:
    80%, tak strzelam teraz, że nie jest z 1 cs.

Moja wyszła w 1cs, sama byłam zaskoczona, stracona. Teraz idzie 3 cykl - no teoretycznie jak za pierwszym razem wyszło to teraz tez powinno, nie? 😂
    No jak widać nie.
    Nie nastawiałam się, że wyjdzie od razu i nie nastawiam.

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Nineq Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Tak, tylko myślałam też dodatkowo o szyjce i testach owu :)
    Podwójna owu? 😅
    No nie wiem, ale jak to już to spieszno temu bobasowi, że tak pędzi🤣🤣

Kinia92 lubi tę wiadomość

💔28/03/2024

⏸️30/09/2024 🥹🙏🌈

💙🥰

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak123 wrote:
    Moim zdaniem skok temperatury jest ok. Finalnie nie tyle chodzi o wartości, co o skok, 0,2 moim zdaniem jest ok

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2024, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Lekarka kazała czekać więc czekam. Miałyśmy obie nadzieję że może już będzie ta beta wyższa. No cóż, pewnie poczekam do niedzieli, a jeśli nadal biel to do 11 - albo przyjdzie @ i się sprawa rozwiąże.

Lusille, mam objawy np jestem cały czas zmęczona, śpiąca, zero energii ( poprzednie ciąże tak się zaczynały) , dyskomfort w podbrzuszu. Ale na ile to jest moja głowa, a na ile faktyczne objawy nie mam pojęcia.

Ja od kilku dni podobne objawy i podobne myśli. Dziś 29dc. Ale w cyklu, którym się udało był mocny ból podbrzusza.

‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ