Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:Co to pcos ja miałam kiedyś pco i co mogło pomóc się tego pozbyć to:
- dieta pod fazy cyklu od wiecejnizhormony z insta, ma taki fajny ebook
- joga hormonalna pod pcos
- sen, ruch, zdrowe jedzenie
- wpływ mogły mieć leki które dostałam na problemy immunologiczne - kto wie
- oraz zajście w ciążę i poronienie, po tym cykle były od razu o niebo lepsze - lekarz stwierdził w szpitalu że to nie ma związku no ale jednak coś w tym chyba jest
- nie używanie plastikowych butelek, unikanie szkodliwych substancji
U mnie zajście w ciążę na pcos nie pomoże, bo nie mam owulacji 😂 a leki, dietę z Akademii płodności i ruch już mam, czekam na efekty. Do 3 miesięcy mam czas.Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024 (8cs), od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ niedoczynność tarczycy chwilowo unormowana, aktualnie bez leków
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
💊 wit. D3, jod, fertistim, omega-3, wit. B12, magnez, glucophage xr 1000 mg, lametta
👶starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024 (4cs)
💊11/2024 - 4cs z Lamettą
🩸5/11
🥚🔜
📆 Kalendarz wizyt
20/11 - monitoring, 14.20 -
Cel95 wrote:O to wbrew pozorom mnie pociesza, że to normalne, i nie znaczy że z nami coś nie tak jak za 1 nie wyszlo
😄
Mój mąż się trochę przyłamał jak nie wyszło pierwszy, drugi i trzeci raz… Widzę, że podszedł do tego tak zadaniowo (widzę, że Ty chyba podchodzisz podobnie?)
Musiałam Go pocieszać, że wyjdzie następnym razem i On też pocieszał mnie 😂 i tak się pocieszamy co miesiąc, ale widzę, że kluczowym w naszych staraniach jest nie wariowanie za wcześnie.
To na pewno uczy cierpliwości i tego, że czas nie jest naszym wrogiem (choć często tak czujemy - co powoduje narastanie presji)… 😁
Ja przyznam szczerze, że jako początkująca staraczka uczę się tego balansu między byciem rozsądnym (zastanawianiem i podejściem do robienia badań itp.), a po prostu zostawieniem tego „co ma być to będzie”.
Pewnie będę ewoluować w moim podejściu z upływem czasu (choć liczę na szczęśliwy traf w następnym cyklu, of course 😍)
Chciałoby się przyspieszyć ten proces, ale jak nie za pierwszym - to za drugim się uda, jak nie za drugim - to do trzech razy sztuka, jak nie za trzecim - to za czwartym. 😄 Chyba trzeba to trochę puścić (i oczywiście iść w kierunku badań jeśli tak podpowiada czas i nasza intuicja i rozsądek), ale w tym wszystkim chyba chodzi o taki balans...
Monk@, Kinia92, Dahlia lubią tę wiadomość
10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Cel95 wrote:Pytanie do tych z Was które mają dziecko - w którym cyklu starań się Wam udało?
Po około 3 latach?PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Hej 😘 chciałabym dołączyć do wątku bo mimo iż nie planowałam więcej dzieci (mam już 2) los zadecydował za nas i możliwe że będzie rodzeństwo ☺️ ale mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu. Czy moglibyście zerknąć czy mój cykl wygląda na owulacyjny. Dziwnie niskie te temperatury po dniu owulacji wyznaczonym przez ovufriend. Z objawów mam bolące piersi od samego dnia owulacji i codziennie kłucia w jajnikach. Teoretycznie dziś jest 6-7 dpo i robiłam test bo jestem niecierpliwa 🤭 czy możliwe jest żeby w tym dniu zobaczyć jakiś cień czy to już moje urojenia?👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Gosiak123 wrote:Hej 😘 chciałabym dołączyć do wątku bo mimo iż nie planowałam więcej dzieci (mam już 2) los zadecydował za nas i możliwe że będzie rodzeństwo ☺️ ale mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu. Czy moglibyście zerknąć czy mój cykl wygląda na owulacyjny. Dziwnie niskie te temperatury po dniu owulacji wyznaczonym przez ovufriend. Z objawów mam bolące piersi od samego dnia owulacji i codziennie kłucia w jajnikach. Teoretycznie dziś jest 6-7 dpo i robiłam test bo jestem niecierpliwa 🤭 czy możliwe jest żeby w tym dniu zobaczyć jakiś cień czy to już moje urojenia?
-
Gosiak123 wrote:Hej 😘 chciałabym dołączyć do wątku bo mimo iż nie planowałam więcej dzieci (mam już 2) los zadecydował za nas i możliwe że będzie rodzeństwo ☺️ ale mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu. Czy moglibyście zerknąć czy mój cykl wygląda na owulacyjny. Dziwnie niskie te temperatury po dniu owulacji wyznaczonym przez ovufriend. Z objawów mam bolące piersi od samego dnia owulacji i codziennie kłucia w jajnikach. Teoretycznie dziś jest 6-7 dpo i robiłam test bo jestem niecierpliwa 🤭 czy możliwe jest żeby w tym dniu zobaczyć jakiś cień czy to już moje urojenia?
Pokaż fotkę, ocenimy 😁😁
Choć brzmi na bardzo wcześnie. Może przesunęła Ci się owulka i jednak była wcześniej?10cs o pierwsze maleństwo 👶🏻
👧🏻 28
PCO
✅ hormony w porządku
✅ owulacje w porządku
👦🏼 26
💦 25mln odważnych, lecz nieco słabych żołnierzy o morfologii 2%
🏃♂️ i ruchliwości A+B=6%, A+B+C=17%,
👩❤️👨 chcących się związać z komórką jajową tylko 43% (HBA),
🧬 fragmentacja chromatyny 84%
➡️ 🥗 dalsza diagnostyka, dobra suplementacja i zmiana trybu życia -
Kurcze mnie ale łupie w krzyżu dzisiaj i podbrzusze tak jakos tez ciśnie, chyba nie wytrzymam z testowaniem do 11 i osikańca pyknie w weekend 🤣33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
9 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen, chrom complex, mleczko pszczele
🔬08.2024 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna(55,94), glukoza, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy(15,96), b12(393) ☑️ cholesterol całkowity❌️
🔬11.2024 TSH 2,09❌️ T4 1,06✅️ Prolaktyna 17,93✅️Testosteron 47,94 ✅️
Badanie nasienia✅️
🗓 08.24 usg piersi✅️cytologia płynna✅️
Nadwaga - dieta i ćwiczenia (do tej pory -6 kg)
🔜18.11 Wit D3
🔜20.11 Anty tpo, anty tg
🔜28.11 endo konsultacja
🔜04 12 wizyta u gina -
Cel95 wrote:O to wbrew pozorom mnie pociesza, że to normalne, i nie znaczy że z nami coś nie tak jak za 1 nie wyszlo
Monk@, Kinia92, Lexia, Lasia1234, BuBu90, Katsue, Speranza :), EwK, PaulaG lubią tę wiadomość
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca i niedoczynność;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero - acard i heparyna 💉
◾7.2024 puste jajo płodowe + nierozwijający się pęcherzyk - IV stymulacja 💔💔
◾9-10.2024 prawdopodobnie brak owulacji który sama wykryłam mimo stymulacji
◾11-12.2024 walczę, stymulacje
♂️ 33
◾HBA 49%
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
🩺Rządowy Program leczenia niepłodności do końca 2024r. 🔚
✅kariotyp ja
🔜kariotyp męża, HSG
🔜 2025 IVF
"Do you ever get a little bit tired of life?
Like you're not really happy but ya don't wanna die.
Like you're hanging by a thread 'cause you gotta survive.
'Cause you gotta survive." ❤️🩹👎 -
Kurcze próbowałam zrobić zdjęcie ale na nim totalnie nic nie widać, a jednak w świetle dziennym i odpowiednim ustawieniu (wiecie jak to jest 😅) widać jakiś cień. Chociaż jest on raczej szary więc może kreska fabryczna 🤔 chociaż na tych testach jak było biało to nigdy nawet tej fabrycznej nie widziałam. A co do wykresu, czy takie niskie temperatury nie świadczą o niskim progesteronie?👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gosiak123 wrote:Kurcze próbowałam zrobić zdjęcie ale na nim totalnie nic nie widać, a jednak w świetle dziennym i odpowiednim ustawieniu (wiecie jak to jest 😅) widać jakiś cień. Chociaż jest on raczej szary więc może kreska fabryczna 🤔 chociaż na tych testach jak było biało to nigdy nawet tej fabrycznej nie widziałam. A co do wykresu, czy takie niskie temperatury nie świadczą o niskim progesteronie?💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Nineq wrote:Albo to nie 6-7 dpo tylko więcej...👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Moja wyszła w 1cs, sama byłam zaskoczona, stracona. Teraz idzie 3 cykl - no teoretycznie jak za pierwszym razem wyszło to teraz tez powinno, nie? 😂
No jak widać nie.
Nie nastawiałam się, że wyjdzie od razu i nie nastawiam.💔28.03.2024
⏸️30.09.2024 🥹🙏🌈
🩺21.10.2023 - ❤️
🩺29.10.2024 - 1,93 cm 🦐🥹 -
Gosiak123 wrote:Kurcze próbowałam zrobić zdjęcie ale na nim totalnie nic nie widać, a jednak w świetle dziennym i odpowiednim ustawieniu (wiecie jak to jest 😅) widać jakiś cień. Chociaż jest on raczej szary więc może kreska fabryczna 🤔 chociaż na tych testach jak było biało to nigdy nawet tej fabrycznej nie widziałam. A co do wykresu, czy takie niskie temperatury nie świadczą o niskim progesteronie?
-
MadziaIsm wrote:Lekarka kazała czekać więc czekam. Miałyśmy obie nadzieję że może już będzie ta beta wyższa. No cóż, pewnie poczekam do niedzieli, a jeśli nadal biel to do 11 - albo przyjdzie @ i się sprawa rozwiąże.
Lusille, mam objawy np jestem cały czas zmęczona, śpiąca, zero energii ( poprzednie ciąże tak się zaczynały) , dyskomfort w podbrzuszu. Ale na ile to jest moja głowa, a na ile faktyczne objawy nie mam pojęcia.
Ja od kilku dni podobne objawy i podobne myśli. Dziś 29dc. Ale w cyklu, którym się udało był mocny ból podbrzusza.