Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
-
WIADOMOŚĆ
-
Cel95 wrote:Co to pcos ja miałam kiedyś pco i co mogło pomóc się tego pozbyć to:
- dieta pod fazy cyklu od wiecejnizhormony z insta, ma taki fajny ebook
- joga hormonalna pod pcos
- sen, ruch, zdrowe jedzenie
- wpływ mogły mieć leki które dostałam na problemy immunologiczne - kto wie
- oraz zajście w ciążę i poronienie, po tym cykle były od razu o niebo lepsze - lekarz stwierdził w szpitalu że to nie ma związku no ale jednak coś w tym chyba jest
- nie używanie plastikowych butelek, unikanie szkodliwych substancji
U mnie zajście w ciążę na pcos nie pomoże, bo nie mam owulacji 😂 a leki, dietę z Akademii płodności i ruch już mam, czekam na efekty. Do 3 miesięcy mam czas.Zbuntowana lubi tę wiadomość
👩29👨30
👶starania od 01/2024, od kwietnia do sierpnia cykle bezowulacyjne, starania „na poważnie” z pomocą medyczną od 08/2024
❌problemy z tarczycą po zajściu w ciążę
❌ PCOS oraz długie i bezowulacyjne cykle - podwyższone androgeny, wysoki stosunek LH:FSH, w trakcie stymulacji owulacji
❌ hiperinsulinizm - zbyt wysoka insulina po obciążeniu, która nie chce spadać
✅ obydwa jajowody drożne
✅ podstawowe badania (morfologia, lipidogram, próby wątrobowe, ferrytyna, elektrolity)
✅ wyrównane niedobory witaminowe
✅ podstawowe badania nasienia
❌ IO, nadciśnienie, jelito drażliwe i łysienie androgenowe u męża
🍀9cs, 5cs z Lamettą + Ovitrelle
⏸️05/01 🥰
beta 16dpo 952 mIU/ml, prog 24,40 ng/ml
beta 18dpo 1509 mIU/ml, prog 19,00 ng/ml
📆 Kalendarz wizyt
13/01 - cytologia i badania do endokrynologa
14/01 - endokrynolog
22/01 - ginekolog
28/01 - USG piersi -
Cel95 wrote:O to wbrew pozorom mnie pociesza, że to normalne, i nie znaczy że z nami coś nie tak jak za 1 nie wyszlo
😄
Mój mąż się trochę przyłamał jak nie wyszło pierwszy, drugi i trzeci raz… Widzę, że podszedł do tego tak zadaniowo (widzę, że Ty chyba podchodzisz podobnie?)
Musiałam Go pocieszać, że wyjdzie następnym razem i On też pocieszał mnie 😂 i tak się pocieszamy co miesiąc, ale widzę, że kluczowym w naszych staraniach jest nie wariowanie za wcześnie.
To na pewno uczy cierpliwości i tego, że czas nie jest naszym wrogiem (choć często tak czujemy - co powoduje narastanie presji)… 😁
Ja przyznam szczerze, że jako początkująca staraczka uczę się tego balansu między byciem rozsądnym (zastanawianiem i podejściem do robienia badań itp.), a po prostu zostawieniem tego „co ma być to będzie”.
Pewnie będę ewoluować w moim podejściu z upływem czasu (choć liczę na szczęśliwy traf w następnym cyklu, of course 😍)
Chciałoby się przyspieszyć ten proces, ale jak nie za pierwszym - to za drugim się uda, jak nie za drugim - to do trzech razy sztuka, jak nie za trzecim - to za czwartym. 😄 Chyba trzeba to trochę puścić (i oczywiście iść w kierunku badań jeśli tak podpowiada czas i nasza intuicja i rozsądek), ale w tym wszystkim chyba chodzi o taki balans...
Monk@, Kinia92, Dahlia lubią tę wiadomość
12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Cel95 wrote:Pytanie do tych z Was które mają dziecko - w którym cyklu starań się Wam udało?
Po około 3 latach?PCOS cykle między 31 a 37 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - połowa lutego
🔹️wizyta u drugiego ginekologa od problemów z płodnością pod koniec stycznia (druga opinia)
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Hej 😘 chciałabym dołączyć do wątku bo mimo iż nie planowałam więcej dzieci (mam już 2) los zadecydował za nas i możliwe że będzie rodzeństwo ☺️ ale mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu. Czy moglibyście zerknąć czy mój cykl wygląda na owulacyjny. Dziwnie niskie te temperatury po dniu owulacji wyznaczonym przez ovufriend. Z objawów mam bolące piersi od samego dnia owulacji i codziennie kłucia w jajnikach. Teoretycznie dziś jest 6-7 dpo i robiłam test bo jestem niecierpliwa 🤭 czy możliwe jest żeby w tym dniu zobaczyć jakiś cień czy to już moje urojenia?👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Starania o rodzeństwo od styczeń 2021
[*] luty 2021 - ciąża biochemiczna 💔
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Krótka faza lutealna (11dni) -
Gosiak123 wrote:Hej 😘 chciałabym dołączyć do wątku bo mimo iż nie planowałam więcej dzieci (mam już 2) los zadecydował za nas i możliwe że będzie rodzeństwo ☺️ ale mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu. Czy moglibyście zerknąć czy mój cykl wygląda na owulacyjny. Dziwnie niskie te temperatury po dniu owulacji wyznaczonym przez ovufriend. Z objawów mam bolące piersi od samego dnia owulacji i codziennie kłucia w jajnikach. Teoretycznie dziś jest 6-7 dpo i robiłam test bo jestem niecierpliwa 🤭 czy możliwe jest żeby w tym dniu zobaczyć jakiś cień czy to już moje urojenia?
-
Gosiak123 wrote:Hej 😘 chciałabym dołączyć do wątku bo mimo iż nie planowałam więcej dzieci (mam już 2) los zadecydował za nas i możliwe że będzie rodzeństwo ☺️ ale mam pewne wątpliwości co do mojego wykresu. Czy moglibyście zerknąć czy mój cykl wygląda na owulacyjny. Dziwnie niskie te temperatury po dniu owulacji wyznaczonym przez ovufriend. Z objawów mam bolące piersi od samego dnia owulacji i codziennie kłucia w jajnikach. Teoretycznie dziś jest 6-7 dpo i robiłam test bo jestem niecierpliwa 🤭 czy możliwe jest żeby w tym dniu zobaczyć jakiś cień czy to już moje urojenia?
Pokaż fotkę, ocenimy 😁😁
Choć brzmi na bardzo wcześnie. Może przesunęła Ci się owulka i jednak była wcześniej?12 cs do pierwszego maluszka, który rozkręci domowy chaos na pełnej! 👶🏻🎉
👧🏻 28, PCO
👦🏼 26, ⚠️💦
✖️ ilość: 25mln (11,09 w ml),
✖️morfologia: 2%,
✖️ruchliwość : A=1% 😭 A+B=6%, A+B+C=17%,
✖️HBA: 43% (HBA)
🥗 🏃🏼 dobra suplementacja i zmiana trybu życia
➡️ powtórka badań nasienia: 25.02
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Kurcze mnie ale łupie w krzyżu dzisiaj i podbrzusze tak jakos tez ciśnie, chyba nie wytrzymam z testowaniem do 11 i osikańca pyknie w weekend 🤣33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
10 cs!🤞⏳️do kwietnia
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Cel95 wrote:O to wbrew pozorom mnie pociesza, że to normalne, i nie znaczy że z nami coś nie tak jak za 1 nie wyszlo
Monk@, Kinia92, Lexia, Lasia1234, BuBu90, Katsue, Speranza :), EwK, PaulaG lubią tę wiadomość
walka o pierwsze 🦕 od 7.2022
♀️29
◾PCOS - długie cykle, często bezowulacyjne;
mała tarczyca;
◾01.2024 elektrokonizacja szyjki macicy (rak in situ 🦀 i HPV)
◾PAI hetero, MTHFR C677 hetero
◾8 stymulacji letrozolem ❌, 9⏳
◾07.2024 poronienie - puste jaja płodowe 💔💔
◾przewlekłe zapalenie błony śluzowej żołądka - predyspozycje do anemii złośliwej (APCa i Castle)
♂️ 33
◾HBA 49%
🔜 15.01.2025 wizyta kwalifikacyjna IVF
"I used to float, now I just fall down
I used to know, but I'm not sure now
What I was made for
What was I made for?" -
Kurcze próbowałam zrobić zdjęcie ale na nim totalnie nic nie widać, a jednak w świetle dziennym i odpowiednim ustawieniu (wiecie jak to jest 😅) widać jakiś cień. Chociaż jest on raczej szary więc może kreska fabryczna 🤔 chociaż na tych testach jak było biało to nigdy nawet tej fabrycznej nie widziałam. A co do wykresu, czy takie niskie temperatury nie świadczą o niskim progesteronie?👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Gosiak123 wrote:Kurcze próbowałam zrobić zdjęcie ale na nim totalnie nic nie widać, a jednak w świetle dziennym i odpowiednim ustawieniu (wiecie jak to jest 😅) widać jakiś cień. Chociaż jest on raczej szary więc może kreska fabryczna 🤔 chociaż na tych testach jak było biało to nigdy nawet tej fabrycznej nie widziałam. A co do wykresu, czy takie niskie temperatury nie świadczą o niskim progesteronie?
-
Nineq wrote:Albo to nie 6-7 dpo tylko więcej...👩🦰 25 l.
👨🦰 29 l.
👶 2018
Naturalne wspomaganie:
Pregna Start
Witamina B6 50mg
Witamina C
Zioła ojca Sroki nr 3
Olej lniany
MACA
Magnez
Mój cykl:
>35 dni
Owulacja 24 dc
Moja wyszła w 1cs, sama byłam zaskoczona, stracona. Teraz idzie 3 cykl - no teoretycznie jak za pierwszym razem wyszło to teraz tez powinno, nie? 😂
No jak widać nie.
Nie nastawiałam się, że wyjdzie od razu i nie nastawiam. -
Gosiak123 wrote:Kurcze próbowałam zrobić zdjęcie ale na nim totalnie nic nie widać, a jednak w świetle dziennym i odpowiednim ustawieniu (wiecie jak to jest 😅) widać jakiś cień. Chociaż jest on raczej szary więc może kreska fabryczna 🤔 chociaż na tych testach jak było biało to nigdy nawet tej fabrycznej nie widziałam. A co do wykresu, czy takie niskie temperatury nie świadczą o niskim progesteronie?
-
nick nieaktualnyMadziaIsm wrote:Lekarka kazała czekać więc czekam. Miałyśmy obie nadzieję że może już będzie ta beta wyższa. No cóż, pewnie poczekam do niedzieli, a jeśli nadal biel to do 11 - albo przyjdzie @ i się sprawa rozwiąże.
Lusille, mam objawy np jestem cały czas zmęczona, śpiąca, zero energii ( poprzednie ciąże tak się zaczynały) , dyskomfort w podbrzuszu. Ale na ile to jest moja głowa, a na ile faktyczne objawy nie mam pojęcia.
Ja od kilku dni podobne objawy i podobne myśli. Dziś 29dc. Ale w cyklu, którym się udało był mocny ból podbrzusza.