X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
Odpowiedz

Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀

Oceń ten wątek:
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phoebe46 wrote:
    Ja mam dziś 39 DC i do miesiączki prawie tydzień... Ale to wyjątkowo długi cykl bo przez urlop mi się przesunął.
    Śmieje się że jakbym zaszła to byłoby śmiesznie bo różnica między wiekiem ciąży z ostatniej miesiączki a realnym / z USG będzie serio spora
    U mnie tak było, ja zawsze miałam długie cykle. Co prawda nie taki, jak Ty teraz, ale u mnie średnio 35 dni +/- kilka dni. Z tym że ja wiedziałam, że owulacja była około tygodnia później i że to się skoryguje po dacie z USG ;)

Zbuntowana lubi tę wiadomość

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka, Zbuntowana, przytulam 🫂

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    Dzień dobry:)
    @Monk@ jak się czujesz? Jakieś objawy?
    Miłego j słonecznego dnia!
    U mnie plamienie ustało, dyskomfort też, więc nadzieja jeszcze jest 😁 Tak sobie wmawiam, że może to było plamienie implantacyjne 😉 test zrobię jutro, mam też skirtoeaniry na betę na wszelki wypadek. Ten Luxmed poraz kolejny bardzo się przydaje. W poprzedniej, straconej ciąży, wiele razy powtarzałam betę, bo taka była potrzeba i cieszę się że nie musiałam płacić za każdym razem
    A widzisz, może jednak 🤞🏼

Ja się czuję dobrze, dziękuję. Objawów raczej żadnych, macicę czuję, jakby była mega spuchnięta, ale to trochę jak na okres. Może trochę bardziej 😅 a tak to raczej nic.

A powiesz mi, jak to w tym Luxmedzie wygląda? Do labu trzeba iść tego ich? Bo ja poprzednią ciążę prowadziłam w medicover i zupełnie nie wiem, jak się teraz zabrać chociażby do umówienia pierwszej wizyty (jeszcze praktycznie z Luxmed nie korzystałam, tylko z jednej teleporady 😅). W medi przed pierwszą wizytą można było się umówić na teleporade do położnej i wystawiała skierowanie na betę, morfologię, mocz i nie wiem, czy nie coś jeszcze, ale z tymi wynikami już się szło do lekarza.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Namisa Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    U mnie estradiol caly czas niski 7dpo nawet przystymulacji, w moich naturalnych cyklach: 56,54 a z w dwoch cyklach z lamettą: 76,77 gdy pokazalam te wyniki ginekologowi powiedzial tylko, ze nisko i nic mi nie powiedzial co dalej :/

Hmm faktycznie dość mało jak na wynik w fazie lutealnej. Nie masz przypadkiem niedowagi albo nie trenujesz intensywnie? Tkanka tłuszczowa w organizmie jest aktywnym metabolicznie narzadem i jej niska ilosc czesto koreluje z nizszymi wartościami estrogenów. Takie najczęstsze przyczyny związane ze stylem życia to niskoenergetyczna dieta, niedobory, wysoka aktywność fizyczna, inne stresory.
    W stopce widzę że masz tez podejrzenie hiperprolaktynemi? To też może mieć wpływ- wysoka prolaktyna wplywa na wyhamowanie funkcji osi przysadka-podwzgorze-jajnik i obniża poziom estrogenów. Ja tego doświadczam teraz przy karmieniu piersią w wersji fizjologicznej 😉

Lexia, Lilinka lubią tę wiadomość

15.06.2023 - 40+0, 3490 g, 56 cm Gabriel 🩵
    age.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    Przytulam ❤ w poprzednim cyklu miałam tak samo i następnego dnia przyszła 🐒
    W tym cyklu mam teraz 22 dzien cyklu i sprobuję za dwa dni testować, tylko musze kupić testy... na nic sie nie nastawiam, od dwoch dni mam za to okropny ból ósemek, jakby od dziąsel i czuje, że sa napuchniete... nic nie mogę jeść, ciagle czuję taki przeszywający ból :/ i jeszcze mam takie jakby mikroskurcze w podbrzuszu, ale tak mam w kazdym cyklu...
    Współczuję..
    Nie chcidlsbym jeszcze małpy bo w czwartek wizyta u gin... to chyba oeu też nie było jak taki niski?

mięśniak macicy usunięty 2017
    drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    staramy się o drugi cud..07.2023
    po drodze torbiele mięśniaki..
    wiek ah ten wiek..

nadzieja zawsze umiera ostatnia...
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ale Wy dziewczyny macie krótkie te cykle, mi się akurat długi trafił, dzisiaj już 32 dc.

Współczuję 8, ja dopiero co miałam ból od jednej żuchwa, dziąsło, język I gardło, a ta dziadówa się już i tak mocniej nie wybije bo zatrzymana, a dalej próbuje co jakiś czas. :/ a planujesz wyrwać te 8? Ja juzb2 górne wywaliłam 2 lata temu, te dolne też muszę ale tu grubsza akacja bo każda zatrzymana wiec potem szwy itd, jedna w nerwie więc muszę najpierw jedna wyrwać i 2-3 lata poczekać, żeby tamta jak dostanie miejsce może wyszła z tego nerwu
    Ja mam 26-27

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Malamia Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika chyba też bym miała jednak obawy przed wyrywaniem w takiej sytuacji 🙈

Madzialsm trzymam mocno kciuki jeszcze za ten cykl 🤞pamiętam Cię z październikowego wątku, po tym co przeszłaś wtedy to ogromnie niesprawiedliwe co Cię spotkało 🫂

Jak czytam ile teraz kosztuje beta to łapię się za głowę. Pamiętam, że w pierwszej ciąży płaciłam coś koło 20 zł w diagnostyce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 09:06

19 cykl 😶

Starania od 07.2018.
    01.2019 💔
    7 cs szczęśliwy🍀
    5.04.2019. ⏸️
    25.04.19. ♥️
    26.11.2019. 👶🏻🩵

👩🏻’97 🧔🏻‍♂️’93
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Współczuję..
    Nie chcidlsbym jeszcze małpy bo w czwartek wizyta u gin... to chyba oeu też nie było jak taki niski?
    Jak jesteś tuż przed 🐒, to może taki być

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NinaB wrote:
    Ja też mam długie - min 35 dni. I jak widzę że ktoś testuje na początku miesiąca i zdąży też jeszcze na koniec to mam takie wtf xddd bo mi czasem cały miesiąc „wypada”

Co do ósemek, ja wszystkie 4 wyrwałam i polecam xd
    A, miałam do tych długich cykli dodać. Ja tak samo nie zapisywałam się na testowanie nawet, jak dostałam 🐒 pod koniec miesiąca i wiedziałam, że w kolejnym nie ma szans 🤷🏼‍♀️ ostatecznie zdarzało się, że przyszła wcześniej, to w jeszcze następnym też nie mogłam się na testy wpisać 😂 no w sumie mogłam, ale wiesz o co chodzi 😅 i też zawsze zazdrościłam, jak ktoś mógł się wpisać dwa razy, nieraz to i po 21 dni ktoś miał cykle 🤯

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Zbuntowana Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    Jak jesteś tuż przed 🐒, to może taki być
    Wczoraj robiłam badania 21dc

drożność jajowodów 2018
    niedoczynność tarczycy
    nadwaga
    euthyrox N 25
    ona&on 2016
    naturalny cud boy 2021
    poronienie 2023
    poronienie 2024
    wiek ah ten wiek..

• Lilinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Ale Wy dziewczyny macie krótkie te cykle, mi się akurat długi trafił, dzisiaj już 32 dc.

Współczuję 8, ja dopiero co miałam ból od jednej żuchwa, dziąsło, język I gardło, a ta dziadówa się już i tak mocniej nie wybije bo zatrzymana, a dalej próbuje co jakiś czas. :/ a planujesz wyrwać te 8? Ja juzb2 górne wywaliłam 2 lata temu, te dolne też muszę ale tu grubsza akacja bo każda zatrzymana wiec potem szwy itd, jedna w nerwie więc muszę najpierw jedna wyrwać i 2-3 lata poczekać, żeby tamta jak dostanie miejsce może wyszła z tego nerwu
    U mnie cykle 24-28, teraz szykuje się wlasnie chyba krótszy, bo nigdy nie mam fazy lutealnej dluzszej niz 15 dni, ósemki po raz pierwszy zaczęly mi rosnąc w liceum i co jakis czas się odzywa :/ mam mamę dentystke i póki co mówi, zeby nie wyrywać :p bo mi tak jakos na ukos rosna pod innym zębem...

👦 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia ✅
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)✅
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

🔜 20.09 laparoskopia diagnostyczna ?

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Biosteron (04.2024 - 07.2024)
    Olej z wiesiołka ( od 11.2023 do 04.2024 i w formie tabletek od 07.2024)
    Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grazka0022 wrote:
    Wiesz był kiedyś taki filmik "Jestem w ciązy, bo boli mnie ząb" :D
    https://www.youtube.com/watch?v=q_jBxa77if4
    O to jest nadzieja i wlasnie gdzies kiedyś czytalam, ze przy ciąży robia się wrazliwsze zęby i dziąsła :D a mnie ósemki juz dawno nie bolały

pp2018 lubi tę wiadomość

👦 29 l.
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

+ Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9, nie ma ciąży ❌)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6) nie ma ciąży ❌

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97) nie ma ciąży ❌

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbuntowana wrote:
    Wczoraj robiłam badania 21dc
    Pytanie który dpo, a nie dc :) przy krótkich cyklach możesz być tuż przed @. Ale jeśli to był 7dpo, to faktycznie owulacji nie było. U mnie 21dc to jeszcze przed owulacją ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 09:22

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Lexia Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te krótkie cykle to wcale nie są fajne, a 21-22 dni to w większości za mało do prawidłowej owulki albo faza lutealna jest drakońsko krótka co uniemożliwia zagnieżdżenie zarodka i rozwój. Do tego zwiększa się ryzyko anemii przy tak częstych miesiączkach.
    U mnie od zawsze cykle niby "nieregularne", jeśli spojrzeć tylko na długość- od 26 do 35 dni. Ale obserwuję się praktycznie od 16rż (mierzenie temp+śluz) i wiem, że cykle są W 95% owulacyjne, długość lutealnych idealna bo między 12 a 14 dni. Po prostu czasem owu jest nieco szybciej, czasem nieco później. Poród nic nie zmienił, natomiast po porodzie nie wiem zupełnie, co to bolesna miesiączka no i przed @ nie bolą mnie piersi (dość chyba się nacierpiały przy KP 😂).
    Co do zębów to tak, dziąsła i ogólnie śluzówki ulegają przekrwieniu więc mogą się przydarzyć krwawienia z dziąseł albo z nosa. Do tego z zębami przed ciążą warto zrobić porządek, bo stan zapalny w zębie może zaszkodzić też ciąży.

👱🏼‍♀️&👨🏼‍🦱'94
    Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻‍🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈‍⬛

Pierworodna (4cs):
    event.png

Rodzeństwo (1cs):
    23.08.24: ⏸️
    24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
    26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
    11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
    16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
    07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka :P Karta ciąży założona.
    28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
    06.11.24: wizyta
    preg.png
  • MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monk@ wrote:
    A widzisz, może jednak 🤞🏼

Ja się czuję dobrze, dziękuję. Objawów raczej żadnych, macicę czuję, jakby była mega spuchnięta, ale to trochę jak na okres. Może trochę bardziej 😅 a tak to raczej nic.

A powiesz mi, jak to w tym Luxmedzie wygląda? Do labu trzeba iść tego ich? Bo ja poprzednią ciążę prowadziłam w medicover i zupełnie nie wiem, jak się teraz zabrać chociażby do umówienia pierwszej wizyty (jeszcze praktycznie z Luxmed nie korzystałam, tylko z jednej teleporady 😅). W medi przed pierwszą wizytą można było się umówić na teleporade do położnej i wystawiała skierowanie na betę, morfologię, mocz i nie wiem, czy nie coś jeszcze, ale z tymi wynikami już się szło do lekarza.

W Luxmedzie albo umawiam teleporadę z lekarzem lub położną, albo na wizycie dostaję skierowanie. I badania u nich w laboratorium, ale, przynajmniej w Krakowie, wysyłają do diagnostyki. Ja zawsze proszę o podaniem kodu badania dodatkowo, bo można szybciej sprawdzić na stronie diagnostyki. Kiedyś dawno też miałam Medicover, ale Luxmed o niebo lepszy. A skąd jesteś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca, 09:40

Monk@ lubi tę wiadomość

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lexia wrote:
    Te krótkie cykle to wcale nie są fajne, a 21-22 dni to w większości za mało do prawidłowej owulki albo faza lutealna jest drakońsko krótka co uniemożliwia zagnieżdżenie zarodka i rozwój. Do tego zwiększa się ryzyko anemii przy tak częstych miesiączkach.
    U mnie od zawsze cykle niby "nieregularne", jeśli spojrzeć tylko na długość- od 26 do 35 dni. Ale obserwuję się praktycznie od 16rż (mierzenie temp+śluz) i wiem, że cykle są W 95% owulacyjne, długość lutealnych idealna bo między 12 a 14 dni. Po prostu czasem owu jest nieco szybciej, czasem nieco później. Poród nic nie zmienił, natomiast po porodzie nie wiem zupełnie, co to bolesna miesiączka no i przed @ nie bolą mnie piersi (dość chyba się nacierpiały przy KP 😂).
    Co do zębów to tak, dziąsła i ogólnie śluzówki ulegają przekrwieniu więc mogą się przydarzyć krwawienia z dziąseł albo z nosa. Do tego z zębami przed ciążą warto zrobić porządek, bo stan zapalny w zębie może zaszkodzić też ciąży.
    Oj laski miewały owulki właśnie w okolicy 7-10dc, to niekoniecznie krótka faza lutealna :) ale co do reszty, to faktycznie nie wiem, może być i tak, że anemia czy gorszy stan zdrowia.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • MadziaIsm Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malamia wrote:
    Darrika chyba też bym miała jednak obawy przed wyrywaniem w takiej sytuacji 🙈

Madzialsm trzymam mocno kciuki jeszcze za ten cykl 🤞pamiętam Cię z październikowego wątku, po tym co przeszłaś wtedy to ogromnie niesprawiedliwe co Cię spotkało 🫂

Jak czytam ile teraz kosztuje beta to łapię się za głowę. Pamiętam, że w pierwszej ciąży płaciłam coś koło 20 zł w diagnostyce

Dziękuję Ci bardzo! To fakt ostatnia ciąża bardzo nas doświadczyła. Najpierw walka o utrzymanie, potem amniopunkcja i i diagnoza, która była jak wyrok. Jeszcze nie pozbieraliśmy się z tego całkiem. Ale oboje z mężem czujemy, że jesteśmy gotowi na kolejne starania i ciążę. Tym razem będę prowadzić równolegle u mojej sprawdzonej już lekarki w Luxmedzie i w szpitalu uniwersyteckim, żeby mieć wszystko pod kontrolą od początku.

Malamia lubi tę wiadomość

🧑 43
    🧔31
    🧍 24
    💃14

14.10.23 ⏸️
    3.11.23 ❤️
    20.02.24 💔😇 Milusia
  • Monk@ Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MadziaIsm wrote:
    W Luxmedzie albo umawiam teleporadę z lekarzem i położną, albo na wizycie dostaję skierowanie. I badania u nich w laboratorium, ale, przynajmniej w Krakowie, wysyłają do diagnostyki. Ja zawsze proszę o podaniem kodu badania dodatkowo, bo można szybciej sprawdzić na stronie diagnostyki. Kiedyś dawno też miałam Medicover, ale Luxmed o niebo lepszy. A skąd jesteś?
    Dziękuję:) jestem z Wrocławia. Podpytam o diagnostykę, bo widziałam, że w niektórych miastach robią, ale na liście nie było Wrocławia, z drugiej strony Krakowa też nie 😅 diagnostyka jest na każdym kroku, a do Luxmed mam kawałek, choć mają sporo placówek, ale niestety nie w mojej okolicy. Na samą morofologie i mocz pewnie jeździć nie będę, jak nie będzie można w diagnostyce, tylko na pozostałe badania.

wdzięczność 🫶🏼

🔜 27.07 - wizyta ⏳

07.2024 ⏸️

02.2023 💙

preg.png
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Namisa wrote:
    Hmm faktycznie dość mało jak na wynik w fazie lutealnej. Nie masz przypadkiem niedowagi albo nie trenujesz intensywnie? Tkanka tłuszczowa w organizmie jest aktywnym metabolicznie narzadem i jej niska ilosc czesto koreluje z nizszymi wartościami estrogenów. Takie najczęstsze przyczyny związane ze stylem życia to niskoenergetyczna dieta, niedobory, wysoka aktywność fizyczna, inne stresory.
    W stopce widzę że masz tez podejrzenie hiperprolaktynemi? To też może mieć wpływ- wysoka prolaktyna wplywa na wyhamowanie funkcji osi przysadka-podwzgorze-jajnik i obniża poziom estrogenów. Ja tego doświadczam teraz przy karmieniu piersią w wersji fizjologicznej 😉
    Dziękuję za wskazówki, bo własnie nigdzie nie mogę znaleźć przyczyny... niedowagi na pewno nie mam, bo przy 157 cm wzrostu ważę 58 kg :/ wiec niestety przytułam.. choć w BMI prawidlowym jeszcze się mieszcze, sportu u mnie wlasciwie zadnego przez tryb pracy od 6 do 18... tylko jakies spacery jak sie uda, ale to w weekendy... dieta rożnie staram sie jesc duzo warzyw i iwocow, czesto zupy krem na dwa dni, potrawki z kurczaka lub indyka, ale tez jak na szybko mam jakis obiad zrobic po pracy to idzie makaron, gotowa chinszczyzna na patelnię, mam tez niestety ogromna slabośc do wszystkiego co słodkie i na pewno za malo piję wody... no i posilki tez nieregularne sniadanie zawsze okolo 5:30, potem jakas szybko kanapka w pracy, ewentualnie herbata/kawa lub to co zostanie z jedzenia przedszkolnego (pracuje w przedszkolu to z kuchni tam czasem cos podjem ;)) i dopiero potem obiado-kolacja po 18 jak wrocimy z męzem, wiec moze ru jest problem...
    Badalam razem z morfologia lipidogram i mam cholesterol ogólnu 124, cale zycie mam bardzo niski cholesterol mimo, ze naprawde jem niestety duzo tlustych rzeczy typu czasem jakies frytki itp. :/

👦 29 l.
    - posiew (e.coli ) ❌
    👩 30 l.
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - TSH 0,95 (07.2024) ✅
    -hiperprolaktynemia?
    - bakterie w posiewie

+ Model Creightona

05/06. 2024:

06/07. 2024:

07/08.2024

💊 Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    NAC (od 07.2024)

💊 Leki:
    Lametta
    Dostinex
    Glucophage
  • grazka0022 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilinka wrote:
    O to jest nadzieja i wlasnie gdzies kiedyś czytalam, ze przy ciąży robia się wrazliwsze zęby i dziąsła :D a mnie ósemki juz dawno nie bolały

Wiesz te starodawne przesądy też skądś się wzięły :D

Start starania: Marzec 2024

8 cs - przerwa do lutego
    5 cykli naturalnych ❌
    2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
    Luty 2025 - prawdopodobnie IUI

👩25 lat
    👨26 lat
    🐶3 lata

✨Euthyrox 25 + Glucophage

"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się"
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ