Lipiec słodki jak brzoskwinka 🍑, w marcu chłopiec 🧸lub dziewczynka 🎀
-
WIADOMOŚĆ
-
To, że kresek mało to wina raczej rozproszenia na forum 😉 powstało ileś wątków pobocznych, a kiedyś jednak życie toczyło się głównie na miesięcznych, codziennie testowały min. 3 osoby i był ciągły ruch 🤷🏼♀️
Paula6432 lubi tę wiadomość
👱🏼♀️&👨🏼🦱'94
Rodzinka 🤰🏼+🧑🏻🦱+👧🏼+🐈+🐈+🐈⬛
Pierworodna (4cs):
Rodzeństwo (1cs):
23.08.24: ⏸️
24.08.24(3+4): Beta HCG: 16.8 🍀
26.08.24: Powtórka: 75.3 ❤️🥹
11.09.24(6+1): Pęcherzyk ciążowy z pęcherzykiem żółtkowym i echem mikrozarodka z mikroserduszkiem ❤️
16.09.24(6+6): Jest zarodek o CRL ok. 1cm (7+1) i pięknie bijącym ❤️
07.10.24(9+6): Alienik ma prawie 3cm i już coraz bardziej przypomina człowieka Karta ciąży założona.
28.10.24(12+6): USG genetyczne: wszystkie parametry prawidłowe. Ku zaskoczeniu matki, najpewniej druga córka 🩷
06.11.24: wizyta
-
Też tak myślę że druga połowa lipca będzie bardziej kreskowka 😋 kto teraz na dniach będzie siusiać?PCOS, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️krew 2-5dc oddana
🔹️wizyta koniec października u ginekologa od problemów z płodnością - nie wypał ❌️
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Lexia wrote:To, że kresek mało to wina raczej rozproszenia na forum 😉 powstało ileś wątków pobocznych, a kiedyś jednak życie toczyło się głównie na miesięcznych, codziennie testowały min. 3 osoby i był ciągły ruch 🤷🏼♀️
brilka wrote:Nie możesz przynosić pecha skoro tak ekspresowo dopadła cię klątwa!!😄 -
Liczę, że kreski się wkrótce wysypią 🤩🤩🤩
Wracam i ja powoli do obserwacji, dziś pierwszy dzień śluzu jak mleko z wodą, więc do przodu💪🌺. W tym miesiącu bez starań, jeszcze diagnostykę jakąś włączę.
Chciałabym zrobić badanie pod kątem chlamydii, uraplazmy i mycoplazmy z posiewami, ale czy robicie to w Diagnostyce czy już stricte w klinice i wtedy trzeba zapisać się do lekarza? Próbki pobiera lekarz na wizycie czy pielęgniarka?38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
28.05.24 ⏸️ 4.07.24 💔 Janek [8+3] trisomia w obrębie 8 chromosomu
🧬 PAI-1 i MTHFR 1298A>C (hetero)
6.09, 8.09 ⏸️
9.09 beta 704, prog 39,50
11.09 beta 1861, prog 43
18.09 5+3: GS 12mm, YS 2,8mm
01.10 7+2: crl 11mm, ys 3,9mm, fhr 143/min
10.10 8+4 crl 20mm, ys 6,1, fhr 175/min
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Mogłabym się dotestowac w lipcu ale tydzień po owulacji to chyba bez sensu 😆 także następna szansa koło 5 sierpnia
Naprawdę cieszę się że odkąd jem pod fazy cyklu, robię jogę pod hormony to mam okres jak ktoś kto bierze tabsy - co do dnia praktyczniepp2018, Anulek84 lubią tę wiadomość
👰🏻♀️28 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka 5+3🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm 7+2 🍀🌈
10/11 plamienia, IP, żyjemy, CRL 9,7 💗 168/ min
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀
-
Cel95 wrote:Mogłabym się dotestowac w lipcu ale tydzień po owulacji to chyba bez sensu 😆 także następna szansa koło 5 sierpnia
Naprawdę cieszę się że odkąd jem pod fazy cyklu, robię jogę pod hormony to mam okres jak ktoś kto bierze tabsy - co do dnia praktycznie
Widzę w stopce Sjogrena, na podstawie jakich badań do tego doszli? Ja jestem w diagnostyce od kilku lat i nic... Mam taką suchość oczu i w buzi, że szok... rano budzę się z przyklejonymi wargami do zębów, żel do oczu aplikuje kilka razy w nocy. Wyniki krwi mam w normie, mri stawów krzyżowo biodrowych ok, żadnego leczenia, a cierpię...
Stosujesz dietę od konkretnego dietetyka klinicznego czy na własną rękę doszłaś do tego, co Ci służy?38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
Avkaaa wrote:W takim razie proszę mi wyjaśnić po co są? Czy nie są od wskazywania owulacji?
Nie jestem tępa, wiem że cykl może być bez owulacji dlatego dostałam dostinex. Jednak jeżeli w połowie cyklu czuję się śluz płodny i ból w jajniku to wskazuje że komórka jajowa zostanie wypuszczona. Mój ginekolog przy monitoringu zapytał czy czuję któryś z jajników, lewy, tak bo z niego zostanie wypuszczona komórka. To lekarz chyba wie co mówi? 🤷♂️
Trochę to forum takie śmieszne, zapytałam jaki śluz, jaka szyjka powinna być po owulacji zbliżając się do okresu a czuję, że mnie wyśmiewacie jakbym była tukiem, który dopiero dostał okres 😂
Już nie będę o nic pytała, dziękuję.
Testy owulacyjne moga byc dodatkiem do wyznaczenia owulacji, ale w 100% jej nie potwierdzaja. U niektórych kobiet poziom LH wykrywany przez testy utrzymuje sie długo i trudno wskazać pik. A nawet zakladajac ze pik bedzie okreslony - po drodze moze sie wydarzyć jeszcze sporo zanim dojdzie do owulacji.
Takim najlepszym potwierdzeniem w warunkach domowych jest metoda objawowo-termiczna - opieranie się na konkretnych zasadach daje dużą szanse na poprawne wyznaczenie owulacji, z tym że temu trzeba poświęcić czas, zdobyć wiedzę, nauczyć się siebie 🙏 No ale jeśli chodzisz na monitoringi to testy owu sa ci przeciez niepotrzebne, z tym że wcześniej o tym nie wspominałaś a my się nie domyślimy.
Spytałaś jaki śluz powinien być po owulacji jeśli doszło do zapłodnienia - dowiedziałaś się że żaden konkretny. Podobnie przy badaniu szyjki. Nikt cię tutaj nie wyśmiewa, bo każda z nas kiedyś się tego wszystkiego uczyła i to jest ok nie wiedzieć i pytać. Wiem że takie odpowiedzi "to zalezy" mogą być mało satysfakcjonuje ale to jedyne prawdziwe 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 21:58
siesiepy, Anulek84, notsobadd lubią tę wiadomość
-
pp2018 wrote:Liczę, że kreski się wkrótce wysypią 🤩🤩🤩
Wracam i ja powoli do obserwacji, dziś pierwszy dzień śluzu jak mleko z wodą, więc do przodu💪🌺. W tym miesiącu bez starań, jeszcze diagnostykę jakąś włączę.
Chciałabym zrobić badanie pod kątem chlamydii, uraplazmy i mycoplazmy z posiewami, ale czy robicie to w Diagnostyce czy już stricte w klinice i wtedy trzeba zapisać się do lekarza? Próbki pobiera lekarz na wizycie czy pielęgniarka?
U mnie w mieście jest specjalne laboratorium, gdzie specjalizują się w różnych wymazach. Najlepiej takie albo kliniki, może ktoś ma inne doświadczenie?pp2018 lubi tę wiadomość
-
Cel95 wrote:Mogłabym się dotestowac w lipcu ale tydzień po owulacji to chyba bez sensu 😆 także następna szansa koło 5 sierpnia
Naprawdę cieszę się że odkąd jem pod fazy cyklu, robię jogę pod hormony to mam okres jak ktoś kto bierze tabsy - co do dnia praktycznie
Polecisz jakąś yogę na YT?🙂brilka lubi tę wiadomość
-
Anulek84 wrote:U mnie w mieście jest specjalne laboratorium, gdzie specjalizują się w różnych wymazach. Najlepiej takie albo kliniki, może ktoś ma inne doświadczenie?
Dzięki, podzwonię. Zakładam, że będą to w waw głównie kliniki leczenia niepłodnościAnulek84 lubi tę wiadomość
38 👱♀️, 37🧔♂️ AMH 0,82
6.09, 8.09 ⏸️
11.09 beta 1861, prog 43
🩺 8.11 12+5 prenatalne
Euthyrox 25
KIR AA
-
pp2018 wrote:Liczę, że kreski się wkrótce wysypią 🤩🤩🤩
Chciałabym zrobić badanie pod kątem chlamydii, uraplazmy i mycoplazmy z posiewami, ale czy robicie to w Diagnostyce czy już stricte w klinice i wtedy trzeba zapisać się do lekarza? Próbki pobiera lekarz na wizycie czy pielęgniarka?
Ja ostatnio robiłam te badania w Luxmed, wymazy pobierała położna; no i oni i tak z tego co widzę z wyników wysyłają je do Diagnostyki, więc domyślam się, że można bezpośrednio tam zrobić, ale pewnie w wybranych placówkach, więc trzeba by posprawdzać.pp2018 lubi tę wiadomość
👩🏻❤️👨🏼 34 & 39
październik '24 - 5 cs
👩🏻 AMH 0,59, niedoczynność tarczycy
drożność ✅
adenomioza
👱🏼♂️ lipiec '24 morfologia 1%, DFI 25%, HBA 75%
🔜 powtórzenie badania
➡️ październik '24 klinika -
Dahlia wrote:Ja ostatnio robiłam te badania w Luxmed, wymazy pobierała położna; no i oni i tak z tego co widzę z wyników wysyłają je do Diagnostyki, więc domyślam się, że można bezpośrednio tam zrobić, ale pewnie w wybranych placówkach, więc trzeba by posprawdzać.
Ważne aby były wymazy, posiew bakteriologiczny i antybiogram w razie leczenia antybiotykiem 🙂Dahlia, pp2018 lubią tę wiadomość
-
Rzadko do Was zaglądam, bo tak jak napisała Lexia siedzę w krzakach na „wątku pobocznym” 😃
Ale super jest to, że tu na lipcowym jest tyle dziewczyn z dużą wiedzą i chętnych do wsparcia i pomocy 🫶🏻
Pamiętam swoje początki na forum to bardzo mocno korzystałam z wiedzy od bardziej „doświadczonych” dziewczyn. Kto wie gdzie bym była dzisiaj gdybym nie trafiła na forum tylko wierzyła w lekarzy, których na początku spotykałam…
Przy okazji chciałabym prosić o przesunięcie testowania na 25.07, bo mi się owu przesunela. To będzie 13 dpo to już powinna być sytuacja jasna 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca, 22:46
Monk@, grazka0022, Dahlia, Namisa lubią tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
drożność jajowodów✅ pasożyty✅ AMH 3,69✅
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
posiew nasienia✅ HBA 80%✅ fragmentacja 10%✅
kilka cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych letrozolem ❌ -
notsobadd wrote:Przy okazji chciałabym prosić o przesunięcie testowania na 25.07, bo mi się owu przesunela. To będzie 13 dpo to już powinna być sytuacja jasna 🤭
-
U mnie też było tak że testy owu wychodzily pozytywne, a owulacji nie mam. Ostatnim razem zrobiłam test, wyszedł pozytywny, pojechałam na monitoring dzień później a tam pęcherzyk 10 mm i cykl bezowulacyjny. Także nikt z Ciebie Avkaa nie robi idiotki. U mnie to tylko 5 cykl, ale trochę już przeszłam. Tu dziewczyny mają dobre rady, czasem sprowadza na ziemię, ale nikt nie chce źle. Jesteśmy w tym razem, każda z nas ma ten sam cel, choć inną historię.
notsobadd, Lexia, Monk@, Namisa, Darrika, pp2018 lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
8 cs - przerwa do lutego
5 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
Luty 2025 - prawdopodobnie IUI
👩25 lat
👨26 lat
🐶3 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Monk@ wrote:Aha, i nie będziesz sikać wcześniej? 😅
Takie mam postanowienie, ale ja z silną wolą mam raczej niewiele wspólnego więc kto wie 🤭
ostatni cykl mnie przeorał totalnie w dopatrywaniu się cieni, a 13 dpo to już raczej wóz albo przewóz, a nie stryjeczne wujki kuzyna cienia, więc chyba się wcześniej nie zdecyduję.👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
👱🏻♂️ morfologia 3%, ale ładna ilość, lekko obniżona ruchliwość ✖️ stres oksydacyjny 3,4✖️
grazka0022 wrote:U mnie też było tak że testy owu wychodzily pozytywne, a owulacji nie mam. Ostatnim razem zrobiłam test, wyszedł pozytywny, pojechałam na monitoring dzień później a tam pęcherzyk 10 mm i cykl bezowulacyjny. Także nikt z Ciebie Avkaa nie robi idiotki. U mnie to tylko 5 cykl, ale trochę już przeszłam. Tu dziewczyny mają dobre rady, czasem sprowadza na ziemię, ale nikt nie chce źle. Jesteśmy w tym razem, każda z nas ma ten sam cel, choć inną historię.
Święte słowa🫶🏻 i u Ciebie też się przecież trafił lekarz - gwóźdź programu - pierwszy raz na oczy widział, ale Clo bez potrzeby monitoringu zapisał…grazka0022 lubi tę wiadomość
👩🏼 PCOS (ustabilizowane, są regularne owulacje), niedoczynność tarczycy
MTHFR✖️ PAI-1 hetero✖️
pp2018 wrote:Widzę w stopce Sjogrena, na podstawie jakich badań do tego doszli? Ja jestem w diagnostyce od kilku lat i nic... Mam taką suchość oczu i w buzi, że szok... rano budzę się z przyklejonymi wargami do zębów, żel do oczu aplikuje kilka razy w nocy. Wyniki krwi mam w normie, mri stawów krzyżowo biodrowych ok, żadnego leczenia, a cierpię...
Stosujesz dietę od konkretnego dietetyka klinicznego czy na własną rękę doszłaś do tego, co Ci służy?
Na podstawie przeciwciał i usg ślinianek, jedynie co to badali mi też gardlo i dostałam zalecenie do ssania taksów z kwasem hialuronowym bo suche
Objawów mam zero, jest git, może bywa chrypa czy suche oko ale to chyba dość powszechne
Byłam nie raz u dietetyków obecnie jem wg zasad glucose godess co do kolejności posiłków, nie podjadam zero syfu, rozpiska pod fazy cyklu z ebooka wiecejnizhormonypp2018 lubi tę wiadomość
👰🏻♀️28 👨💼32
Starania od '23, cb marzec -> przerwa ponad rok, wznowienie 06'24 2cs cb..
Pogłębiona diagnostyka po pierwszej cb:
- APS 3+ i Sjörgen (brak objawów, wyniki przeciwciał lepsze)
- allo mlr, cross match, wymazy ok; kir Bx (1 impl.)
- celowana suplementacja, ładne amh
- hashimoto w remisji, h.pyroli leczone 1,5msc naturalnie
- stale letrox,hydroxychloroquina, acard
- wyniki nasienia ok (ładna fragmentacja 12%, morfo 4%); problemy ze stawami u męża od 08'24
Wznowienie starań 09'24
1cs ⏸️ 🎉13/10 Beta 56.3 -> 160.4 -> 414.5 🍀
21/10 beta 2384 🍀
Wizyta 24/10 - pęcherzyk i struktury zarodka 5+3🍀
Wizyta 6/11 - jest 💗 147/ min CRL 9,3mm 7+2 🍀🌈
10/11 plamienia, IP, żyjemy, CRL 9,7 💗 168/ min
Wizyty 18/11, 5/12 🙏🍀