SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Gilgotka, piękny test 💕

Ja dzisiaj byłam u ginekologa w LuxMed w Waw.
    Udało się przełożyć z jutra na dzisiaj.

Wizyta trwała 5 minut. Lekarz dał mi skierowanie na usg transvaginalne, dzisiaj nie chciał zrobić 🥴 9dc.

Wizyta wyglądała tak:
    D: W czym mogę pomóc?
    Ja: chciałabym zajść w ciążę, mam PCOS i chciałabym zobaczyć jak to wygląda.
    D: chciałaby Pani zobaczyć jak wygląda PCOS? Nie da się. I się zaśmiał.
    Ja: nie, chciałabym, żeby ocenił pan moje jajniki itd.

I dopiero wtedy się ogarnął, zadał kilka pytań.
    Powiedział, że da mi skierowanie na usg w celu oceny jajników. Powiedział, że jak wszystko będzie ok, to za miesiąc będę w ciąży, a jak nie będzie ok, to da mi leki i za 2 miesiące będę 😂 😑

Ogólnie dzisiaj nastrój mam do dupy 🥴

Współczuje ci tego doświadczenia, lekarz chyba wygrał tytuł w leysach 😶

Elgenda lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Powiem wam, że jestem zaskoczona... bo krwi było sporo wczoraj a dziś już malutko 😅 pamiętam, że jak miałam łyżeczkowanie przy pustym 🥚 płodowym to krwawienie trwało 2 tyg i było mega bolesne😶
    Moja ginekolog też została już poinformowana o sytuacji, więc w środę dostanę gotowanka działania 😊
    🍀Gilgotka kiedy w końcu idziesz na betę ? Bo nie wiem czy nie znalazłam przy tylu wiadomościach czy nie pisałaś 😅oczywiście 🤞🏻✊🏻
    🍀Słonecznik daj znać w poniedziałek co się pokaże na teście a nie w sobotę 😅🙈 będziemy czekać ✊🏻
    🍀 Złośnica jakoś rozbawił mnie twój nick w połączeniu z tym, że masz zły humor 😅 ale co fakt to fakt... podejrzanie dobry nastrój przed @ może być mylący ... ja to zawsze muszę zjeść kubełek lodów czekoladowo czekoladowych z nutą czekolady by przestać warczeć na wszystkich w koło 😶

Jeju dziewczyny,dziękuję za to kibicowanie za "szczęśliwy poniedziałek" ♥️
    Ktoś wyżej pytał czy już testuje,także tak,ja już testuje od czwartku wieczorem 😅🙈

Gosiaczkova, Tofuszka, Elgenda, Amelia96 lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, już do niego nie pójdę :/ a miał takie dobre opinie. W poniedziałek idę na usg do innego.

Właśnie z mężem podziałaliśmy 😂 rozbudziłam się xD trzeba szukać pozytywów haha.

Złośnica.m, Kompotlinka, majskoko, Słonecznik90, Tofuszka, Marcycha, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Dostinex 0.25 mg 1x tyg, Ezen 10

Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

72 kg, 168 cm wzrostu

Czynnik męski w normie ✅️
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda,ale nieprofesjonalne podejście tego lekarza. :/
    Koniec końców powiedział coś konkretnego?

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Elgenda Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik, trzymam kciuki za poniedziałek ☺️

Ja na razie żyję w postanowieniu, że wyznaczam dzień testowy 😂

A lekarz nie powiedział nic konkretnego, tylko że widzimy się niedługo w ciąży. Może to jakiś Noatradsmus i cudotwórca, który rzucił urok 😆

Złośnica.m, Słonecznik90, Tofuszka, mistyreal, Gosiaczkova, MiśkaK, Lisia00 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hipercholesterolemia

72 kg, 168 cm wzrostu

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Powiem wam, że jestem zaskoczona... bo krwi było sporo wczoraj a dziś już malutko 😅 pamiętam, że jak miałam łyżeczkowanie przy pustym 🥚 płodowym to krwawienie trwało 2 tyg i było mega bolesne😶
    Moja ginekolog też została już poinformowana o sytuacji, więc w środę dostanę gotowanka działania 😊
    🍀Gilgotka kiedy w końcu idziesz na betę ? Bo nie wiem czy nie znalazłam przy tylu wiadomościach czy nie pisałaś 😅oczywiście 🤞🏻✊🏻
    🍀Słonecznik daj znać w poniedziałek co się pokaże na teście a nie w sobotę 😅🙈 będziemy czekać ✊🏻
    🍀 Złośnica jakoś rozbawił mnie twój nick w połączeniu z tym, że masz zły humor 😅 ale co fakt to fakt... podejrzanie dobry nastrój przed @ może być mylący ... ja to zawsze muszę zjeść kubełek lodów czekoladowo czekoladowych z nutą czekolady by przestać warczeć na wszystkich w koło 😶

Jak widać, nick nie przypadkowy 😀

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Słonecznik, trzymam kciuki za poniedziałek ☺️

Ja na razie żyję w postanowieniu, że wyznaczam dzień testowy 😂

A lekarz nie powiedział nic konkretnego, tylko że widzimy się niedługo w ciąży. Może to jakiś Noatradsmus i cudotwórca, który rzucił urok 😆

I oby tak było ✊️😊
    Moze jasnowidz? 😀

• Elgenda Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m wrote:
    I oby tak było ✊️😊
    Moze jasnowidz? 😀

Jeśli będzie tak jak mówi, to zostawię Wam namiar (lekarz nacji egzotycznej), zaraz się okaże że całe forum dzięki niemu zaciąży 😆

Kompotlinka, Gosiaczkova, Słonecznik90, Tofuszka, mistyreal, MiśkaK, Lisia00 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱 + 🐶

72 kg, 168 cm wzrostu

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Gilgotka, piękny test 💕

Ja dzisiaj byłam u ginekologa w LuxMed w Waw.
    Udało się przełożyć z jutra na dzisiaj.

Wizyta trwała 5 minut. Lekarz dał mi skierowanie na usg transvaginalne, dzisiaj nie chciał zrobić 🥴 9dc.

Wizyta wyglądała tak:
    D: W czym mogę pomóc?
    Ja: chciałabym zajść w ciążę, mam PCOS i chciałabym zobaczyć jak to wygląda.
    D: chciałaby Pani zobaczyć jak wygląda PCOS? Nie da się. I się zaśmiał.
    Ja: nie, chciałabym, żeby ocenił pan moje jajniki itd.

I dopiero wtedy się ogarnął, zadał kilka pytań.
    Powiedział, że da mi skierowanie na usg w celu oceny jajników. Powiedział, że jak wszystko będzie ok, to za miesiąc będę w ciąży, a jak nie będzie ok, to da mi leki i za 2 miesiące będę 😂 😑

Ogólnie dzisiaj nastrój mam do dupy 🥴
    Beznadziejny lekarz..aczkolwiek ciekawa jestem tych magicznych leków, które sprawią, że w miesiąc można być w ciąży 🤣 chyba nikt na forum o takich nie słyszał...co za typ o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 17:32

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - 1cs
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻 Gilgotka piękny test ❤️

🌻 Dawdler co do dietetyków ja słyszałam sporo dobrego o Zuzannie Kalkowskiej

🌻 Monia współczuję 🫂

🌻 Elgenda ciekawa ta wizyta. Swoją drogą ginekolodzy na luxmedzie to jakaś masakra 🙈 Już miałam pytać czy mówił coś więcej o lekach ale widzę że nie. Trzymam kciuki żeby jednak przepowiedział ci tę ciszę 🤞🏻

Ja dziś cały dzień w trasie, ciężko odpisywać jak prowadzę auto 😅 ale jestem, zaraz będę w domku, mąż teraz prowadzi to was nadrobiłam ☺️

Co do tego że trochę tęsknię za końcówką cyklu to chyba kwestia świadomości, że owulacja może przyjść późno w tym cyklu. Mam nadzieję że nie i że będzie za kilka dni, ale śluz na to nie wskazuje niestety. Do tego wciąż plamię po tym hsg. Irytujące to jest, no ale cóż, trzeba przetrwać i najwyżej bzykać się "jak prawdziwy mężczyzna" bo prawdziwy mężczyzna nie boi się krwi 😂😂

Elgenda, Dawdler34 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Beznadziejny lekarz..aczkolwiek ciekawa jestem tych magicznych leków, które sprawią, że w miesiąc można być w ciąży 🤣 chyba nikt na forum o takich nie słyszał...co za typ o.O
    Ci lekarze czasami to porażka. Pamiętacie jak poszłam na monitoring do Ukrainki i powiedział,że nic w moich jajnikach nie widzi że jestem już za stara. Także nie ma co sie przejmować tylko iść do innego lekarza

Elgenda, Dawdler34 lubią tę wiadomość

• Gilgotka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Gilgotka po takim teście to już śmiało gratuluję! 😁 Swoją drogą ciekawi mnie ile testów od wczoraj zrobiłaś?
    🤭
    🌸 Carlina jeszcze wcześnie. 😉🤞
    🌸 emmac tulę. 🫂 Pamiętaj, że z nowym cyklem przyjdzie nowa szansa. 😊
    🌸 Gajek też wypatruję owulki. 🧐 Ale planowo pik powinien wypaść we wtorek.
    W sumie to 6 zrobiłam bo chciałam wiedzieć czy każdy kolejny nie oszukuje mnie

Kompotlinka lubi tę wiadomość

• Gilgotka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova- Idę na bete w poniedziałek bo dziś w pracy byłam

Nie wiecie czy w diagnostyka można dopłacić do wyniku na city by był za parę godzin a nie wieczorem dopiero

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

• Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Jeśli będzie tak jak mówi, to zostawię Wam namiar (lekarz nacji egzotycznej), zaraz się okaże że całe forum dzięki niemu zaciąży 😆

Jak sie uda to poprosimy 😆

Elgenda, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda, ja prdl 🤯
    Napisz proszę na znanym lekarzu opinię żeby inne się nie nadziały 😐 Z drugiej strony idź do tych dwoch cykli i jak przy drugim nie zajdziesz w ciążę to idź i mu powiedz, że Cię oszukał😈🤪 Z trzeciej strony jak zajdziesz to chyba go tu wszystkie będziemy wielbić 🤣 Ale, co do skierowania to niestety w Luxmedzie tak to wlasnie funkcjonuje, że na wizyty chodzi się osobno i na USG osobno🤨 Jakaś chora filozofia. Także tak będzie nawet jak już bedziesz w ciąży 🙄 u mnie na szczęście pracodawca zmienił już usługodawcę opieki zdrowotnej i już nie muszę chodzić dwa razy.

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gilgotka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do luxmed i zawsze odrazu na wizycie mam usg nie trzeba skierowania

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowania nie, ale osobno skonsultowanie wyniku usg

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni), policystyczny obraz jajników (brak diagnozy PCOS, owulacje występują, testy owu nie wariują)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka, omega 3
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Pełnanadziei2 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie na pokładzie 2,5 roczna córeczka. Postanowiliśmy wrócić do klinik w tym roku.
    Byla punkcja - niestety tylko jeden zarodek. Transfer mrożonego zarodka 5 dniowego był 09.07. Dzisiaj zrobiłam Beta, wynosi 2,30, progesteron 28.
    Czy jest nadzieja?
    Nie wyobrażam sobie znów stymulacj, tych leków, zastrzyków. Czy miał ktoś podobnie ?

mommytobe lubi tę wiadomość

• xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje propozycje na tytuł sierpniowy:

Sierpień żniwa rozpoczyna, może w brzuszku jest nowina? 🤰🌾

Dziś w gazecie takie wieści, w sierpniu kropek się zagnieździ!

Elgenda, Maalwii, majskoko, Amelia96, Kompotlinka, MiśkaK, Tofuszka, Nigri, Gosiaczkova, Nikaaa_, Dawdler34, xSmerfetkax, Tajlandia22, mommytobe lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
    27.07 beta 1032 mIU/mL
    30.07 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🙌
    17.08 serduszko, 10mm miłości (7+6) ❤️
    18.09 1 prenatalne ( 12+3 )
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Ja chodzę do luxmed i zawsze odrazu na wizycie mam usg nie trzeba skierowania
    O jaaaa, mi moja gin nigdy nie chciała zrobić tylko dawała skierowania 😐 Dobrze, że nie miałam wtedy jeszcze dziecka, bo wtedy to by było mocno uciążliwe choć i tak ja mieszkam na obrzeżach miasta, a placówki tylko w centrum 🙄 Jak rozmawiałam z innymi to schemat byl ten sam, wiec Gilgotka zazdro.

Tofuszka, czyli Tobie też na jednej wizycie robili USG?

Dziewczyny, szacun za ten polot w tworzeniu tytułów 🤩

To ode mnie nieśmiało 😅

Sierpień w nagość ubrany bo gorący☀️, to i będzie wysyp brzdący 👶

MiśkaK, Tofuszka, Nigri, Gosiaczkova, Kompotlinka, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ