Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Gilgotka, piękny test 💕

Ja dzisiaj byłam u ginekologa w LuxMed w Waw.
    Udało się przełożyć z jutra na dzisiaj.

Wizyta trwała 5 minut. Lekarz dał mi skierowanie na usg transvaginalne, dzisiaj nie chciał zrobić 🥴 9dc.

Wizyta wyglądała tak:
    D: W czym mogę pomóc?
    Ja: chciałabym zajść w ciążę, mam PCOS i chciałabym zobaczyć jak to wygląda.
    D: chciałaby Pani zobaczyć jak wygląda PCOS? Nie da się. I się zaśmiał.
    Ja: nie, chciałabym, żeby ocenił pan moje jajniki itd.

I dopiero wtedy się ogarnął, zadał kilka pytań.
    Powiedział, że da mi skierowanie na usg w celu oceny jajników. Powiedział, że jak wszystko będzie ok, to za miesiąc będę w ciąży, a jak nie będzie ok, to da mi leki i za 2 miesiące będę 😂 😑

Ogólnie dzisiaj nastrój mam do dupy 🥴

Współczuje ci tego doświadczenia, lekarz chyba wygrał tytuł w leysach 😶

Elgenda lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Powiem wam, że jestem zaskoczona... bo krwi było sporo wczoraj a dziś już malutko 😅 pamiętam, że jak miałam łyżeczkowanie przy pustym 🥚 płodowym to krwawienie trwało 2 tyg i było mega bolesne😶
    Moja ginekolog też została już poinformowana o sytuacji, więc w środę dostanę gotowanka działania 😊
    🍀Gilgotka kiedy w końcu idziesz na betę ? Bo nie wiem czy nie znalazłam przy tylu wiadomościach czy nie pisałaś 😅oczywiście 🤞🏻✊🏻
    🍀Słonecznik daj znać w poniedziałek co się pokaże na teście a nie w sobotę 😅🙈 będziemy czekać ✊🏻
    🍀 Złośnica jakoś rozbawił mnie twój nick w połączeniu z tym, że masz zły humor 😅 ale co fakt to fakt... podejrzanie dobry nastrój przed @ może być mylący ... ja to zawsze muszę zjeść kubełek lodów czekoladowo czekoladowych z nutą czekolady by przestać warczeć na wszystkich w koło 😶

Jeju dziewczyny,dziękuję za to kibicowanie za "szczęśliwy poniedziałek" ♥️
    Ktoś wyżej pytał czy już testuje,także tak,ja już testuje od czwartku wieczorem 😅🙈

Gosiaczkova, Tofuszka, Elgenda, Amelia96 lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo, już do niego nie pójdę :/ a miał takie dobre opinie. W poniedziałek idę na usg do innego.

Właśnie z mężem podziałaliśmy 😂 rozbudziłam się xD trzeba szukać pozytywów haha.

Złośnica.m, Kompotlinka, majskoko, Słonecznik90, Tofuszka, Marcycha, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda,ale nieprofesjonalne podejście tego lekarza. :/
    Koniec końców powiedział coś konkretnego?

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik, trzymam kciuki za poniedziałek ☺️

Ja na razie żyję w postanowieniu, że wyznaczam dzień testowy 😂

A lekarz nie powiedział nic konkretnego, tylko że widzimy się niedługo w ciąży. Może to jakiś Noatradsmus i cudotwórca, który rzucił urok 😆

Złośnica.m, Słonecznik90, Tofuszka, mistyreal, Gosiaczkova, MiśkaK, Lisia00 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Powiem wam, że jestem zaskoczona... bo krwi było sporo wczoraj a dziś już malutko 😅 pamiętam, że jak miałam łyżeczkowanie przy pustym 🥚 płodowym to krwawienie trwało 2 tyg i było mega bolesne😶
    Moja ginekolog też została już poinformowana o sytuacji, więc w środę dostanę gotowanka działania 😊
    🍀Gilgotka kiedy w końcu idziesz na betę ? Bo nie wiem czy nie znalazłam przy tylu wiadomościach czy nie pisałaś 😅oczywiście 🤞🏻✊🏻
    🍀Słonecznik daj znać w poniedziałek co się pokaże na teście a nie w sobotę 😅🙈 będziemy czekać ✊🏻
    🍀 Złośnica jakoś rozbawił mnie twój nick w połączeniu z tym, że masz zły humor 😅 ale co fakt to fakt... podejrzanie dobry nastrój przed @ może być mylący ... ja to zawsze muszę zjeść kubełek lodów czekoladowo czekoladowych z nutą czekolady by przestać warczeć na wszystkich w koło 😶

Jak widać, nick nie przypadkowy 😀

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lipca, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Słonecznik, trzymam kciuki za poniedziałek ☺️

Ja na razie żyję w postanowieniu, że wyznaczam dzień testowy 😂

A lekarz nie powiedział nic konkretnego, tylko że widzimy się niedługo w ciąży. Może to jakiś Noatradsmus i cudotwórca, który rzucił urok 😆

I oby tak było ✊️😊
    Moze jasnowidz? 😀

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m wrote:
    I oby tak było ✊️😊
    Moze jasnowidz? 😀

Jeśli będzie tak jak mówi, to zostawię Wam namiar (lekarz nacji egzotycznej), zaraz się okaże że całe forum dzięki niemu zaciąży 😆

Kompotlinka, Gosiaczkova, Słonecznik90, Tofuszka, mistyreal, MiśkaK, Lisia00 lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Gilgotka, piękny test 💕

Ja dzisiaj byłam u ginekologa w LuxMed w Waw.
    Udało się przełożyć z jutra na dzisiaj.

Wizyta trwała 5 minut. Lekarz dał mi skierowanie na usg transvaginalne, dzisiaj nie chciał zrobić 🥴 9dc.

Wizyta wyglądała tak:
    D: W czym mogę pomóc?
    Ja: chciałabym zajść w ciążę, mam PCOS i chciałabym zobaczyć jak to wygląda.
    D: chciałaby Pani zobaczyć jak wygląda PCOS? Nie da się. I się zaśmiał.
    Ja: nie, chciałabym, żeby ocenił pan moje jajniki itd.

I dopiero wtedy się ogarnął, zadał kilka pytań.
    Powiedział, że da mi skierowanie na usg w celu oceny jajników. Powiedział, że jak wszystko będzie ok, to za miesiąc będę w ciąży, a jak nie będzie ok, to da mi leki i za 2 miesiące będę 😂 😑

Ogólnie dzisiaj nastrój mam do dupy 🥴
    Beznadziejny lekarz..aczkolwiek ciekawa jestem tych magicznych leków, które sprawią, że w miesiąc można być w ciąży 🤣 chyba nikt na forum o takich nie słyszał...co za typ o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 17:32

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻 Gilgotka piękny test ❤️

🌻 Dawdler co do dietetyków ja słyszałam sporo dobrego o Zuzannie Kalkowskiej

🌻 Monia współczuję 🫂

🌻 Elgenda ciekawa ta wizyta. Swoją drogą ginekolodzy na luxmedzie to jakaś masakra 🙈 Już miałam pytać czy mówił coś więcej o lekach ale widzę że nie. Trzymam kciuki żeby jednak przepowiedział ci tę ciszę 🤞🏻

Ja dziś cały dzień w trasie, ciężko odpisywać jak prowadzę auto 😅 ale jestem, zaraz będę w domku, mąż teraz prowadzi to was nadrobiłam ☺️

Co do tego że trochę tęsknię za końcówką cyklu to chyba kwestia świadomości, że owulacja może przyjść późno w tym cyklu. Mam nadzieję że nie i że będzie za kilka dni, ale śluz na to nie wskazuje niestety. Do tego wciąż plamię po tym hsg. Irytujące to jest, no ale cóż, trzeba przetrwać i najwyżej bzykać się "jak prawdziwy mężczyzna" bo prawdziwy mężczyzna nie boi się krwi 😂😂

Elgenda, Dawdler34 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Beznadziejny lekarz..aczkolwiek ciekawa jestem tych magicznych leków, które sprawią, że w miesiąc można być w ciąży 🤣 chyba nikt na forum o takich nie słyszał...co za typ o.O
    Ci lekarze czasami to porażka. Pamiętacie jak poszłam na monitoring do Ukrainki i powiedział,że nic w moich jajnikach nie widzi że jestem już za stara. Także nie ma co sie przejmować tylko iść do innego lekarza

Elgenda, Dawdler34 lubią tę wiadomość

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Gilgotka po takim teście to już śmiało gratuluję! 😁 Swoją drogą ciekawi mnie ile testów od wczoraj zrobiłaś?
    🤭
    🌸 Carlina jeszcze wcześnie. 😉🤞
    🌸 emmac tulę. 🫂 Pamiętaj, że z nowym cyklem przyjdzie nowa szansa. 😊
    🌸 Gajek też wypatruję owulki. 🧐 Ale planowo pik powinien wypaść we wtorek.
    W sumie to 6 zrobiłam bo chciałam wiedzieć czy każdy kolejny nie oszukuje mnie

Kompotlinka lubi tę wiadomość

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova- Idę na bete w poniedziałek bo dziś w pracy byłam

Nie wiecie czy w diagnostyka można dopłacić do wyniku na city by był za parę godzin a nie wieczorem dopiero

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lipca, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Jeśli będzie tak jak mówi, to zostawię Wam namiar (lekarz nacji egzotycznej), zaraz się okaże że całe forum dzięki niemu zaciąży 😆

Jak sie uda to poprosimy 😆

Elgenda, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda, ja prdl 🤯
    Napisz proszę na znanym lekarzu opinię żeby inne się nie nadziały 😐 Z drugiej strony idź do tych dwoch cykli i jak przy drugim nie zajdziesz w ciążę to idź i mu powiedz, że Cię oszukał😈🤪 Z trzeciej strony jak zajdziesz to chyba go tu wszystkie będziemy wielbić 🤣 Ale, co do skierowania to niestety w Luxmedzie tak to wlasnie funkcjonuje, że na wizyty chodzi się osobno i na USG osobno🤨 Jakaś chora filozofia. Także tak będzie nawet jak już bedziesz w ciąży 🙄 u mnie na szczęście pracodawca zmienił już usługodawcę opieki zdrowotnej i już nie muszę chodzić dwa razy.

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę do luxmed i zawsze odrazu na wizycie mam usg nie trzeba skierowania

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skierowania nie, ale osobno skonsultowanie wyniku usg

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Pełnanadziei2 Koleżanka

Wysłany: 18 lipca, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    U mnie na pokładzie 2,5 roczna córeczka. Postanowiliśmy wrócić do klinik w tym roku.
    Byla punkcja - niestety tylko jeden zarodek. Transfer mrożonego zarodka 5 dniowego był 09.07. Dzisiaj zrobiłam Beta, wynosi 2,30, progesteron 28.
    Czy jest nadzieja?
    Nie wyobrażam sobie znów stymulacj, tych leków, zastrzyków. Czy miał ktoś podobnie ?

mommytobe lubi tę wiadomość

• xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 18 lipca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje propozycje na tytuł sierpniowy:

Sierpień żniwa rozpoczyna, może w brzuszku jest nowina? 🤰🌾

Dziś w gazecie takie wieści, w sierpniu kropek się zagnieździ!

Elgenda, Maalwii, majskoko, Amelia96, Kompotlinka, MiśkaK, Tofuszka, Nigri, Gosiaczkova, Nikaaa_, Dawdler34, xSmerfetkax, Tajlandia22, mommytobe lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 18 lipca, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    Ja chodzę do luxmed i zawsze odrazu na wizycie mam usg nie trzeba skierowania
    O jaaaa, mi moja gin nigdy nie chciała zrobić tylko dawała skierowania 😐 Dobrze, że nie miałam wtedy jeszcze dziecka, bo wtedy to by było mocno uciążliwe choć i tak ja mieszkam na obrzeżach miasta, a placówki tylko w centrum 🙄 Jak rozmawiałam z innymi to schemat byl ten sam, wiec Gilgotka zazdro.

Tofuszka, czyli Tobie też na jednej wizycie robili USG?

Dziewczyny, szacun za ten polot w tworzeniu tytułów 🤩

To ode mnie nieśmiało 😅

Sierpień w nagość ubrany bo gorący☀️, to i będzie wysyp brzdący 👶

MiśkaK, Tofuszka, Nigri, Gosiaczkova, Kompotlinka, Słonecznik90 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
‹‹ 114 115 116 117 118 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ