Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Elgenda wrote:Gilgotka, piękny test 💕
Ja dzisiaj byłam u ginekologa w LuxMed w Waw.
Udało się przełożyć z jutra na dzisiaj.
Wizyta trwała 5 minut. Lekarz dał mi skierowanie na usg transvaginalne, dzisiaj nie chciał zrobić 🥴 9dc.
Wizyta wyglądała tak:
W czym mogę pomóc?
Ja: chciałabym zajść w ciążę, mam PCOS i chciałabym zobaczyć jak to wygląda.
chciałaby Pani zobaczyć jak wygląda PCOS? Nie da się. I się zaśmiał.
Ja: nie, chciałabym, żeby ocenił pan moje jajniki itd.
I dopiero wtedy się ogarnął, zadał kilka pytań.
Powiedział, że da mi skierowanie na usg w celu oceny jajników. Powiedział, że jak wszystko będzie ok, to za miesiąc będę w ciąży, a jak nie będzie ok, to da mi leki i za 2 miesiące będę 😂 😑
Ogólnie dzisiaj nastrój mam do dupy 🥴
Współczuje ci tego doświadczenia, lekarz chyba wygrał tytuł w leysach 😶
Elgenda lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Powiem wam, że jestem zaskoczona... bo krwi było sporo wczoraj a dziś już malutko 😅 pamiętam, że jak miałam łyżeczkowanie przy pustym 🥚 płodowym to krwawienie trwało 2 tyg i było mega bolesne😶
Moja ginekolog też została już poinformowana o sytuacji, więc w środę dostanę gotowanka działania 😊
🍀Gilgotka kiedy w końcu idziesz na betę ? Bo nie wiem czy nie znalazłam przy tylu wiadomościach czy nie pisałaś 😅oczywiście 🤞🏻✊🏻
🍀Słonecznik daj znać w poniedziałek co się pokaże na teście a nie w sobotę 😅🙈 będziemy czekać ✊🏻
🍀 Złośnica jakoś rozbawił mnie twój nick w połączeniu z tym, że masz zły humor 😅 ale co fakt to fakt... podejrzanie dobry nastrój przed @ może być mylący ... ja to zawsze muszę zjeść kubełek lodów czekoladowo czekoladowych z nutą czekolady by przestać warczeć na wszystkich w koło 😶
Jeju dziewczyny,dziękuję za to kibicowanie za "szczęśliwy poniedziałek" ♥️
Ktoś wyżej pytał czy już testuje,także tak,ja już testuje od czwartku wieczorem 😅🙈
Gosiaczkova, Tofuszka, Elgenda, Amelia96 lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Noo, już do niego nie pójdę
a miał takie dobre opinie. W poniedziałek idę na usg do innego.
Właśnie z mężem podziałaliśmy 😂 rozbudziłam się xD trzeba szukać pozytywów haha.
Złośnica.m, Kompotlinka, majskoko, Słonecznik90, Tofuszka, Marcycha, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Słonecznik, trzymam kciuki za poniedziałek ☺️
Ja na razie żyję w postanowieniu, że wyznaczam dzień testowy 😂
A lekarz nie powiedział nic konkretnego, tylko że widzimy się niedługo w ciąży. Może to jakiś Noatradsmus i cudotwórca, który rzucił urok 😆
Złośnica.m, Słonecznik90, Tofuszka, mistyreal, Gosiaczkova, MiśkaK, Lisia00 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
69 kg, 168 cm wzrostu -
Gosiaczkova wrote:Powiem wam, że jestem zaskoczona... bo krwi było sporo wczoraj a dziś już malutko 😅 pamiętam, że jak miałam łyżeczkowanie przy pustym 🥚 płodowym to krwawienie trwało 2 tyg i było mega bolesne😶
Moja ginekolog też została już poinformowana o sytuacji, więc w środę dostanę gotowanka działania 😊
🍀Gilgotka kiedy w końcu idziesz na betę ? Bo nie wiem czy nie znalazłam przy tylu wiadomościach czy nie pisałaś 😅oczywiście 🤞🏻✊🏻
🍀Słonecznik daj znać w poniedziałek co się pokaże na teście a nie w sobotę 😅🙈 będziemy czekać ✊🏻
🍀 Złośnica jakoś rozbawił mnie twój nick w połączeniu z tym, że masz zły humor 😅 ale co fakt to fakt... podejrzanie dobry nastrój przed @ może być mylący ... ja to zawsze muszę zjeść kubełek lodów czekoladowo czekoladowych z nutą czekolady by przestać warczeć na wszystkich w koło 😶
Jak widać, nick nie przypadkowy 😀
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
-
Elgenda wrote:Słonecznik, trzymam kciuki za poniedziałek ☺️
Ja na razie żyję w postanowieniu, że wyznaczam dzień testowy 😂
A lekarz nie powiedział nic konkretnego, tylko że widzimy się niedługo w ciąży. Może to jakiś Noatradsmus i cudotwórca, który rzucił urok 😆
I oby tak było ✊️😊
Moze jasnowidz? 😀 -
Złośnica.m wrote:I oby tak było ✊️😊
Moze jasnowidz? 😀
Jeśli będzie tak jak mówi, to zostawię Wam namiar (lekarz nacji egzotycznej), zaraz się okaże że całe forum dzięki niemu zaciąży 😆
Kompotlinka, Gosiaczkova, Słonecznik90, Tofuszka, mistyreal, MiśkaK, Lisia00 lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
69 kg, 168 cm wzrostu -
Beznadziejny lekarz..aczkolwiek ciekawa jestem tych magicznych leków, które sprawią, że w miesiąc można być w ciąży 🤣 chyba nikt na forum o takich nie słyszał...co za typElgenda wrote:Gilgotka, piękny test 💕
Ja dzisiaj byłam u ginekologa w LuxMed w Waw.
Udało się przełożyć z jutra na dzisiaj.
Wizyta trwała 5 minut. Lekarz dał mi skierowanie na usg transvaginalne, dzisiaj nie chciał zrobić 🥴 9dc.
Wizyta wyglądała tak:
W czym mogę pomóc?
Ja: chciałabym zajść w ciążę, mam PCOS i chciałabym zobaczyć jak to wygląda.
chciałaby Pani zobaczyć jak wygląda PCOS? Nie da się. I się zaśmiał.
Ja: nie, chciałabym, żeby ocenił pan moje jajniki itd.
I dopiero wtedy się ogarnął, zadał kilka pytań.
Powiedział, że da mi skierowanie na usg w celu oceny jajników. Powiedział, że jak wszystko będzie ok, to za miesiąc będę w ciąży, a jak nie będzie ok, to da mi leki i za 2 miesiące będę 😂 😑
Ogólnie dzisiaj nastrój mam do dupy 🥴
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca, 17:32
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
🌻 Gilgotka piękny test ❤️
🌻 Dawdler co do dietetyków ja słyszałam sporo dobrego o Zuzannie Kalkowskiej
🌻 Monia współczuję 🫂
🌻 Elgenda ciekawa ta wizyta. Swoją drogą ginekolodzy na luxmedzie to jakaś masakra 🙈 Już miałam pytać czy mówił coś więcej o lekach ale widzę że nie. Trzymam kciuki żeby jednak przepowiedział ci tę ciszę 🤞🏻
Ja dziś cały dzień w trasie, ciężko odpisywać jak prowadzę auto 😅 ale jestem, zaraz będę w domku, mąż teraz prowadzi to was nadrobiłam ☺️
Co do tego że trochę tęsknię za końcówką cyklu to chyba kwestia świadomości, że owulacja może przyjść późno w tym cyklu. Mam nadzieję że nie i że będzie za kilka dni, ale śluz na to nie wskazuje niestety. Do tego wciąż plamię po tym hsg. Irytujące to jest, no ale cóż, trzeba przetrwać i najwyżej bzykać się "jak prawdziwy mężczyzna" bo prawdziwy mężczyzna nie boi się krwi 😂😂
Elgenda, Dawdler34 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Ci lekarze czasami to porażka. Pamiętacie jak poszłam na monitoring do Ukrainki i powiedział,że nic w moich jajnikach nie widzi że jestem już za stara. Także nie ma co sie przejmować tylko iść do innego lekarzaDawdler34 wrote:Beznadziejny lekarz..aczkolwiek ciekawa jestem tych magicznych leków, które sprawią, że w miesiąc można być w ciąży 🤣 chyba nikt na forum o takich nie słyszał...co za typ

Elgenda, Dawdler34 lubią tę wiadomość
-
W sumie to 6 zrobiłam bo chciałam wiedzieć czy każdy kolejny nie oszukuje mnieKompotlinka wrote:🌸 Gilgotka po takim teście to już śmiało gratuluję! 😁 Swoją drogą ciekawi mnie ile testów od wczoraj zrobiłaś?
🤭
🌸 Carlina jeszcze wcześnie. 😉🤞
🌸 emmac tulę. 🫂 Pamiętaj, że z nowym cyklem przyjdzie nowa szansa. 😊
🌸 Gajek też wypatruję owulki. 🧐 Ale planowo pik powinien wypaść we wtorek.
Kompotlinka lubi tę wiadomość
-
Elgenda, ja prdl 🤯
Napisz proszę na znanym lekarzu opinię żeby inne się nie nadziały 😐 Z drugiej strony idź do tych dwoch cykli i jak przy drugim nie zajdziesz w ciążę to idź i mu powiedz, że Cię oszukał😈🤪 Z trzeciej strony jak zajdziesz to chyba go tu wszystkie będziemy wielbić 🤣 Ale, co do skierowania to niestety w Luxmedzie tak to wlasnie funkcjonuje, że na wizyty chodzi się osobno i na USG osobno🤨 Jakaś chora filozofia. Także tak będzie nawet jak już bedziesz w ciąży 🙄 u mnie na szczęście pracodawca zmienił już usługodawcę opieki zdrowotnej i już nie muszę chodzić dwa razy.
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Skierowania nie, ale osobno skonsultowanie wyniku usg💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Cześć dziewczyny.
U mnie na pokładzie 2,5 roczna córeczka. Postanowiliśmy wrócić do klinik w tym roku.
Byla punkcja - niestety tylko jeden zarodek. Transfer mrożonego zarodka 5 dniowego był 09.07. Dzisiaj zrobiłam Beta, wynosi 2,30, progesteron 28.
Czy jest nadzieja?
Nie wyobrażam sobie znów stymulacj, tych leków, zastrzyków. Czy miał ktoś podobnie ?
mommytobe lubi tę wiadomość
-
moje propozycje na tytuł sierpniowy:
Sierpień żniwa rozpoczyna, może w brzuszku jest nowina? 🤰🌾
Dziś w gazecie takie wieści, w sierpniu kropek się zagnieździ!
Elgenda, Maalwii, majskoko, Amelia96, Kompotlinka, MiśkaK, Tofuszka, Nigri, Gosiaczkova, Nikaaa_, Dawdler34, xSmerfetkax, Tajlandia22, mommytobe lubią tę wiadomość
starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈
23.07 ⏸️ 🥹
24.07 beta 221 mIU/mL -
O jaaaa, mi moja gin nigdy nie chciała zrobić tylko dawała skierowania 😐 Dobrze, że nie miałam wtedy jeszcze dziecka, bo wtedy to by było mocno uciążliwe choć i tak ja mieszkam na obrzeżach miasta, a placówki tylko w centrum 🙄 Jak rozmawiałam z innymi to schemat byl ten sam, wiec Gilgotka zazdro.Gilgotka wrote:Ja chodzę do luxmed i zawsze odrazu na wizycie mam usg nie trzeba skierowania
Tofuszka, czyli Tobie też na jednej wizycie robili USG?
Dziewczyny, szacun za ten polot w tworzeniu tytułów 🤩
To ode mnie nieśmiało 😅
Sierpień w nagość ubrany bo gorący☀️, to i będzie wysyp brzdący 👶
MiśkaK, Tofuszka, Nigri, Gosiaczkova, Kompotlinka, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe