Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Dziewczyny, myślicie, że pik coraz bliżej?

image.jpg
    Test lh domowe laboratorium.

Edit: poprawiony link
    Nie wyświetla mi zdjęcia tylko główna stronę.🫤

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba owulaki zaczynają ciemnieć, dziś sporo śluzu

https://ibb.co/20vX4Fmp

Nigri, Amelia96, Kompotlinka lubią tę wiadomość

• Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dzisiaj trochę podlamalam. Testy owulacyjne lekko zaczęły ostatnio rosnąć, tak minimalnie. Temperatura była niska. Dzisiaj raptem temperatura skoczyła o 0,3 a ja piku nie wyłapałam. Co prawda mierzyłam temperaturę 2h później niż zwykle bo pospalo mi się. Niestety ten tydzień nas przetyral i nie było serduszkowania na razie i boje się że przegapiliśmy owulację. Niby robiłam testy 2 razy dziennie więc trochę dziwne że mogłam przegapić pik, musiałby być jakiś mega krótki. Ejaj twierdzi że owulacja w takim razie mogła być wczoraj więc cykl możliwe przepadł. A ja zamiast cieszyć się z dziejszej rocznicy ślubu to ppdlamuje się ewentualnym straceniem cyklu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 10:36

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Nie wyświetla mi zdjęcia tylko główna stronę.🫤
    Poprawiłam 2min po Twoim komentarzu, chyba już powinno być git

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    Poprawiłam 2min po Twoim komentarzu, chyba już powinno być git

Niestety mi nic nie wchodzi.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Ja się dzisiaj trochę podlamalam. Testy owulacyjne lekko zaczęły ostatnio rosnąć, tak minimalnie. Temperatura była niska. Dzisiaj raptem temperatura skoczyła o 0,3 a ja piku nie wyłapałam. Co prawda mierzyłam temperaturę 2h później niż zwykle bo pospalo mi się. Niestety ten tydzień nas przetyral i nie było serduszko wania na razie i boje się że przegapiliśmy owulację. Niby robiłam testy w razy dziennie więc trochę dziwne że mogłam przegapić pik, musiałby być jakiś mega krótki. Ejaj twierdzi że owulacja w takim razie mogła być wczoraj więc cykl możliwe przepadł. A ja zamiast cieszyć się z dziejszej rocznicy ślubu to ppdlamuje się ewentualnym straceniem cyklu

Faktycznie z tego co opisujesz to tak jakby owulacja już nastąpiła. Dziwne ze testy nic nie wyłapały.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilgotka wrote:
    U mnie dziewczyny chyba bedzie biochem bo testy coś nie ciemnieją

20260719-062101.jpg
    Ten na dole jest z dziś

Widać, że kreska grubieje, też zrobiłabym innej firmy dla głowy no i beta jutro, przytulam mocno 🫂

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zbieramy się zaraz i wracamy na chatę, od wczoraj robię owulki i powoli ciemnieją , we wtorek mam ginekologa zobaczymy co tam zobaczy 😀

Nigri, Kompotlinka, MiśkaK, Tofuszka lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Nigri współczuję dolegliwości i stresu. Dobrze, że już jest lepiej. Daj znać po wizycie. 🤞

🌸 Gorzka no to owulka za rogiem. 😉

🌸 Gajek dziwne, że testy przy sprawdzaniu 2xdz. miałyby nie wyłapać piku. Ja bym na Twoim miejscu po prostu dziś podziałała, ale nadal robiłabym owulaki. Jeśli owulka była wczoraj, to szanse są- małe ale są. A może jednak jeszcze jej nie było. 🤞

Nigri, Gajek, Marcycha lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj spotkałam z 10 bocianów ❤️ mam nadzieję, że to coś oznacza ! 😂

Kompotlinka, Nigri, lusix, Elgenda, xSophie, Gosiaczkova, Nikaaa_, majskoko, MiśkaK, Maalwii, Konzzdi lubią tę wiadomość

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Ja się dzisiaj trochę podlamalam. Testy owulacyjne lekko zaczęły ostatnio rosnąć, tak minimalnie. Temperatura była niska. Dzisiaj raptem temperatura skoczyła o 0,3 a ja piku nie wyłapałam. Co prawda mierzyłam temperaturę 2h później niż zwykle bo pospalo mi się. Niestety ten tydzień nas przetyral i nie było serduszkowania na razie i boje się że przegapiliśmy owulację. Niby robiłam testy 2 razy dziennie więc trochę dziwne że mogłam przegapić pik, musiałby być jakiś mega krótki. Ejaj twierdzi że owulacja w takim razie mogła być wczoraj więc cykl możliwe przepadł. A ja zamiast cieszyć się z dziejszej rocznicy ślubu to ppdlamuje się ewentualnym straceniem cyklu

Gajek, podziałajcie dzisiaj. Ja w poprzednim cyklu miałam dwa piki LH. Możliwe, że teraz była pierwsza próba owulacji, a kolejna właściwa dopiero nadejdzie.

U mnie 10 dc i jak na razie kolor owulaków pozostaje na tym samym poziomie, z czego się akurat cieszę 🙏

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Gajek Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Nigri współczuję dolegliwości i stresu. Dobrze, że już jest lepiej. Daj znać po wizycie. 🤞

🌸 Gorzka no to owulka za rogiem. 😉

🌸 Gajek dziwne, że testy przy sprawdzaniu 2xdz. miałyby nie wyłapać piku. Ja bym na Twoim miejscu po prostu dziś podziałała, ale nadal robiłabym owulaki. Jeśli owulka była wczoraj, to szanse są- małe ale są. A może jednak jeszcze jej nie było. 🤞
    Test z 10 wskazał że lh spadło trochę więc na wszelki wypadek podzialalismy. Zobaczymy co będzie dalej. Bo jednak dziwi mnie że nie wyłapałam piku robiąc 2/czasem 3 testy. Śluz płodny nadal jest, bóle jajników też więc może to jakiś dziwny skok temperatury. Aplikacje wariują i pokazują mi dziwne rzeczy już. Dobrze że idę we wtorek do ginekologa to będę wiedzieć na 100% co tu się zadziało i jak z tą owulacją. A teraz czas świętować 1 rocznicę ślubu

Kompotlinka, MiśkaK, Tofuszka lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Test z 10 wskazał że lh spadło trochę więc na wszelki wypadek podzialalismy. Zobaczymy co będzie dalej. Bo jednak dziwi mnie że nie wyłapałam piku robiąc 2/czasem 3 testy. Śluz płodny nadal jest, bóle jajników też więc może to jakiś dziwny skok temperatury. Aplikacje wariują i pokazują mi dziwne rzeczy już. Dobrze że idę we wtorek do ginekologa to będę wiedzieć na 100% co tu się zadziało i jak z tą owulacją. A teraz czas świętować 1 rocznicę ślubu
    No to czekamy na rozwój wydarzeń.
    Wszystkiego najlepszego dla Was. 🤗

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 11:45

Gajek lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

10.25 start starań
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤍Gilgotka ja tam widze ze jest wyrazniejsza! Zrob bete i duzo zdrowka dla Was!
    🤍Nigri oby wszystko bylo w porządeczku, daj znac po wizycie✨
    🤍Gajek moze tak byc ze bedzie jeszcze owulka, tez tak mialam ze miala byc, potem znow byly dni suche , a potem przyszla owulka za drugą próbą. W tym cyklu tez wedlug sluzu i popędu (zawsze mi to idzie w parze i mocno to odczuwam😅) myslalam ze owulka juz byla pare dni po miesiaczce, a u lekarza okazalo sie ze jeszcze nie bylo- a sluz na to nie wskazywal. Wiec trzymam kciiki by nie byl to cykl stracony🫶🏻

Ja mialam testowac od jutra, ale no..😅 Juz od dzis zaczelam, wyszedl bladzioch jeszcze po ovitrelle, nawet dosc szybko juz schodzi. Zobaczymy czy od ok srody bedzie ciemniec czy znow dupa🫣

aaandzia, Nigri, Gajek lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 majskoko 🤞🤞

majskoko lubi tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

10.25 start starań
  • Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Kolejnych pięknych rocznic dla Was i celebrujcie te chwile

Gajek lubi tę wiadomość

• MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 19 lipca, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺 Lucy przytulam 🫂
    🌺 Gilgotka te testy jak dla mnie ładnie ciemnieją 🍀
    🌺 Nigri współczuję tych przeżyć dobrze, że udało się się szybciej zapisać
    🌺 Gajek trzymam kciuki by ten cykl jednak nie był stracony, może rzeczywiście ten skok temperatury ma jakieś inne przyczyny tym bardziej, że śluz nadal płodny to szansa jest 🍀
    🌺 majskoko trzymam kciuki by test ciemniał 🍀

majskoko, Lucy_26 lubią tę wiadomość

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robię ostatnie podejscie z wysłaniem tej fotki 🤣
    20260719-092057.jpg

Dajcie znać czy coś widać i czy Waszym zdaniem to pik/prawie pik ?

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 19 lipca, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    20260719-092057.jpg

Jeszcze nie pik, kreska musi być taka sama lub ciemniejsza. Czy prawie pik to nie wiem bo ja miałam taką w 6 dc, potem była blada i pik dopiero w 13 dc 🤷🏻‍♀️
    Ps. Do analizy testów polecam aplikację premom

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lipca, 13:05

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 19 lipca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    20260719-092057.jpg

Jak na moje oko to jeszcze trochę brakuje, ale wygląda jakby owulka już miała być blisko 😃

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ