Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
O to ja wiele PMSów mam takich jak opisujesz. Tylko zaparcia zamiast biegunki. Zwykle niepełny zestaw objawów, ale czasami wszystkie na raz. Nie polecam 🙃Lucy_26 wrote:Ojej, bardzo współczuję
Ja bardzo rzadko miewałam silne bóle menstruacyjne. Dosłownie kilka razy za życia zdarzyło mi się wymiotować a tak to po prostu kilka godzin pod kocykiem z termoforem i przechodziło. Po porodzie to już praktycznie w ogóle nie miewam. Za to od kilku cykli włączył mi się taki PMS (kłucia podbrzusza, tkliwość piersi, nerwowość, płaczliwość, napady głodu, mega wzdęcia, poranne mdłości, bezsenność nad ranem i senność w dzień, totalne zmęczenie, ból głowy, mięśni, teraz doszła jeszcze biegunka i stan podgorączkowy jakby mnie grypa łapała
), że nikomu nie życzę czegoś takiego.
Co do bolesnych miesiączek to u mnie na szczęście przebiegają spokojnie. Czasami jak jakiś skrzep ze mnie wylatywał, albo przy kichnięciu pojawiało się nieprzyjemne uczucie przeciskania się krwi przez szyjkę/pochwę, ale to tyle. No i luźna kupa więc czuję zawsze pracę jelit.
Ale powiem wam, że od kilku miesięcy odkąd jestem dobrze obstawiona suplementami to zmniejszyły mi się problemy jelitowe, a miesiączki są mniej obfite i praktycznie bez skrzepów. Ciekawe to.
W każdym razie ☘️emmac tak jak dziewczyny piszą, warto z lekarzem skonsultować💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Lucy w sumie do Ciebie to samo pytanko - konsultowałaś to z lekarzem? 🫂Lucy_26 wrote:Dziękuję, tego się będę trzymać ☺️ Zresztą PMSy tak mi dają w kość, że ewentualna ciąża tym bardziej byłaby wybawieniem. Ilekroć myślę, że już gorzej być nie może, to kolejny cykl udowadnia, że jednak może. Powoli już wysiadam zdrowotnie
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
A ja zdałam sobie sprawę że w weekend minęły już 4 tygodnie bez kropli alkoholu ❤️
Chciałabym te 3 miesiące nie pić co by komórki się zregenerowały, ale na razie postanowienie do połowy sierpnia, do wyjazdu na wakacje
aaandzia, Nikaaa_, Konzzdi, MiśkaK, Gorzkax33333, Dawdler34, majskoko, Kompotlinka, Marcycha, mommytobe lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Ojeny dziewczyny nadrobie wieczorem po pracy!😆 nigdy mi sie to nie zdarzylo ale dzis spalam 11 godzin i prawie zaspalam na 11:00 do pracy😆😆😆😆🫣 wstalam o 9:50 jak poparzona. A jestem rannym ptaszkiem🤣
Milego! Wieczorem nadrobie zaleglosci
Tofuszka, Elgenda, MiśkaK, Gosiaczkova, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
MiśkaK wrote:Dziś rano coś mi się pomyliło, że jest środa, już zaczęłam sobie liczyć, że może w czwartek być jakiś cień i myślę to do jutra wytrzymam, a potem patrzę dopiero wtorek. Jakoś brajan mocno się uruchomił i ciągle wynajduje objawy (kot mi się tulił do brzucha, wyjątkowo dużo śpię, brzuch mnie delikatnie pobolewa). Biorąc pod uwagę poprzednie ciąże w piątek już powinno coś u mnie widać jakby się udało, tylko teraz wytrzymać te dni
Haha najgorzej, trzymam kciuki za cierpliwość 🙏
MiśkaK lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
aaandzia wrote:oo jakieś masz do polecenia? Ja aktualnie nie mam co oglądać ;p
Dobrego dnia dziewczyny! Niech bociany dają nam jeszcze trochę tych kresek w lipcu bo w sierpniu to będzie zatrzęsienie
Ja już nie mogę się doczekać owulacji i odliczania, chyba brajanusz za mną tęskni, chociaż nie wydaje mi się, że to będzie ten cykl, bardziej nastawiam się na kolejny
Teraz oglądam the hunting party. Lubię ta aktorkę także podwójnie mnie cieszy.😄PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
emmac wrote:Ja tez uwielbiam kryminały, ale chyba bardziej czytać, skończyłam wczoraj Lackberg ostatnia ksiazke.
A zmieniając temat, jestem w 3dc i moje cykle to jest taki dramat bolowo skrzepowy ze masakra, zatykają mnie skrzepy a wtedy nic na ból nie pomaga ( właśnie wzielem nimesil i nadal ledwo zyje bol jak porodowy) a wy łagodne macie czy tez ciezko?
Ja potrafilam wymiotować z boku, zemdleć przy toalecie i ocknac sie i na nowo...
To brzmi jak endometrioza.PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Co do miesiączek to jakoś ostatnio jest zdecydowanie lepiej, ale budzę się czasem w środku nocy z bólem brzucha, który mnie paraliżuje wręcz, mam silne bolesne biegunki i zdarza mi się zasłabnąć z tego powodu. Napewno po porodzie jest poprawa bo od kiedy cykle mi się zaczęły skracać to też nie mam wrażenia odkręconego kranu między nogami 😶 a jest raczej lekkie krwawienie czasem ze skrzepami, czasem bez ... niestety bóle brzucha, biegunki i omdlenia zostały.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 10:51
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
emmac wrote:U mnie to kwestia endometriozy najpewniej, jestem w trakcie diagnozy po usg jeszcze laparoskopia. Ale wiecie ja takie objawy mam od 17rz

Ja mam endometrioze i miałam tak jak ty do czasu pierwszej ciąży, po niej już takich okresów nie mam. Wiadomo czasem są boleśniejsze, czasem prawie wcale nie odczuwalne, ale nie ma tych skrzepow i krwotoków po których się słabo robiło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 10:54
Tofuszka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Póki co to pierwszy raz mnie tak mega przeorało, więc jeszcze nie zdążyłam. Zamierzam wspomnieć o tym endokrynologowi, bo mam wizytę za 2 tygodnie. Może mi coś podpowie.Tofuszka wrote:Lucy w sumie do Ciebie to samo pytanko - konsultowałaś to z lekarzem? 🫂
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Dziewczyny przytulam za biele, za wredne małpy, za gorsze wyniki badań 🐒
Trzymam kciuki za owulki, bety 🙌❤️
Jesteście wszystkie takie silne! Podczytuję was i naprawdę nigdzie w internecie nie widziałam takiego wsparcia, aż łezka się kręci ze wzruszenia. Cieszę się, że odnalazłam to miejsce.
Ja w sumie teraz to malo mam do powiedzenia, bo nie mam żadnych objawów 🙈 Ani ciążowych, ani PMS. Po prostu nic. Zawsze przed okresem pobolewał mnie brzuch, byłam zła jak osa i ciągnęło mnie do słodkości a tu w tym miesiącu nic. Mam kupione dwa testy i czekam grzecznie do 23.07.
Jeśli chodzi o same miesiączki to zawsze przebiega ona tak samo. W 1 dniu okresu pobolewanie brzucha i w 2/3 dniu jeden skrzep i to tyle.
Gosiaczkova, majskoko, Gorzkax33333, Tofuszka, Lucy_26, Nigri, MiśkaK, Kompotlinka lubią tę wiadomość
starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈
23.07 ⏸️ 🥹
24.07 beta 221 mIU/mL -
Udało mi się jeszcze dostać na piątek do mojego gina, to będzie 20 dzień cyklu więc zobaczymy czy owulacja była po tym piku czy zaczyna się dopiero coś dziać... Czuje jakbym się naprzykrzala dla mojego ginekologa
majskoko, MiśkaK, Amelia96 lubią tę wiadomość
-
To ja tak jak nigdy nie lubiłam tamponów, tak z kubeczkiem też się bardzo nie polubiłam. Mimo że w obu przypadkach nie czuję tego w środku, to zawsze czuję dyskomfort - tak jakby podbrzusze mnie pobolewa (a przy tamponach zawsze mi jakoś odrobina krwi bokiem wyleci zanim ten dobrze się napełni). Zakładam tylko jak muszę, np na basen.Gorzkax33333 wrote:U u mnie przed porodem były podobne, choć bez omdlenia. Teraz mam spokojne o dziwo, pierwszy dzień tylko brzuch boli a potem lajt, ale też u mnie psychika dużo działała i przeszłam z podpasek na kubeczek menstruacyjny i sobie chwalę
Ale za to jakiś rok temu kupiłam sobie majtki menstruacyjne i dla mnie to totalny game changer. Uwielbiam i polecam ☺️
Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
🌻Marycha,tak chyba trochę ten brajan u mnie działa 🙈
🌻Dziewczyny,współczuję Wam takich dolegliwości w trakcie okresu,ja raczej mam na liście. Wiadomo, wszystko mnie wkurza przed,ale raczej nie mam takich dolegliwości.
Mam jeszcze pytanie co do tych supli dla mężczyzn. Mój mąż miał kiedyś epizod zakrzepicy i od tego czasu przyjmuje aspirynę i zastanawiam się,jaki wopływ ma równoczesne przyjmowanie aspiryny i tych suplementów na krzepnięcie krwi,czy łączenie jest bezpieczne.Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
O jak one działają ?Tofuszka wrote:To ja tak jak nigdy nie lubiłam tamponów, tak z kubeczkiem też się bardzo nie polubiłam. Mimo że w obu przypadkach nie czuję tego w środku, to zawsze czuję dyskomfort - tak jakby podbrzusze mnie pobolewa (a przy tamponach zawsze mi jakoś odrobina krwi bokiem wyleci zanim ten dobrze się napełni). Zakładam tylko jak muszę, np na basen.
Ale za to jakiś rok temu kupiłam sobie majtki menstruacyjne i dla mnie to totalny game changer. Uwielbiam i polecam ☺️ -
Gorzkax33333 wrote:Udało mi się jeszcze dostać na piątek do mojego gina, to będzie 20 dzień cyklu więc zobaczymy czy owulacja była po tym piku czy zaczyna się dopiero coś dziać... Czuje jakbym się naprzykrzala dla mojego ginekologa

Spokojnie ja to mam też wrażenie że mój mnie bierze za nadwrażliwa wariatkę, ale trudno współczuję mu lecz ja musze mieć komfort psychiczny. 😅
Gorzkax33333, Tofuszka lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️