Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane! 🫶🫶🫶
Mamy w planach we wrześniu rocznicowy wyjazd w Alpy, mam nadzieję że uda się wszystko jakoś ułożyć.
🌸 Gilgotka czekamy na środę. 🤞🤞
Tofuszka, aaandzia, majskoko, Nigri, Gorzkax33333, Dawdler34, KamilaAnt2026, mommytobe lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Kompotlinka 🫂 przykro mi że polip odrósł i czeka Cię zabieg (wiadomo już kiedy? Jakie są terminy oczekiwania), ale mam nadzieję że to ten brakujący puzzel 🍀 będzie dobrze!!
Tofuszka 🤞🤞za starania. to pierwszy cykl po drożności prawda? Wróżę ci dobre wieści
Tofuszka, Kompotlinka lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Dzydzy tak tak, drożność miałam w zeszłym tygodniu, jeszcze czasem plamię. Ja i tak mam nieco sceptyczne nastawienie bo lewy jajnik, ale dziękuję, że wierzysz za mnie
aaandzia, dzydzy lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Kompotlinka wrote:U mnie niestety złe wieści po USG. 😓 Polip macicy usuwamy rok temu odrósł... 🙄 Nie ukrywam, że mnie to trochę zmiotło, ale już jakoś doszłam do siebie i włączył się tryb działania.
Dostałam skierowanie na histeroskopię, ale w połączeniu z laparoskopią, żeby od razu sprawdzić wszystko. Siadam więc na ławkę rezerowowych z nadzieją, że to właśnie nasza przyczyna niepowodzeń.
Tułę z całych sił 🫂🫂🫂 najważniejsze, że już działasz i zaraz potnych badaniach zobaczysz ⏸️🍀🍀🍀🍀
Kompotlinka lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Tofuszka wrote:Dzydzy tak tak, drożność miałam w zeszłym tygodniu, jeszcze czasem plamię. Ja i tak mam nieco sceptyczne nastawienie bo lewy jajnik, ale dziękuję, że wierzysz za mnie

Trzymam kciuki 🍀 może lewy jajnik Cię zaskoczy właśnie 😀
Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Tofuszka, oby lewy jajnik Cię pozytywnie zaskoczył😄
Kompotlinka, trzymam kciuki za szybki termin!!
Amelia, ile jesteś dpo?? Jesteś pewna, że doszło do niepowodzenia??
Ja już nie mogę się doczekać owulki 😆 Niech już będzie, a pozniej będę mogła włączyć brajana ☺️
majskoko, Kompotlinka, Tofuszka, Amelia96, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
11 dpo, chciałabym myśleć inaczej ale intuicja podpowiada co innego. W czwartek mam skierowanie od mojej gin na betę więc pewnie się wybiorę i wtedy wszystko będzie jasne. Jedyny plus tego wszystkiego to to że przynajmniej wiem że ovitrelle się całkowicie spłukałElgenda wrote:Tofuszka, oby lewy jajnik Cię pozytywnie zaskoczył😄
Kompotlinka, trzymam kciuki za szybki termin!!
Amelia, ile jesteś dpo?? Jesteś pewna, że doszło do niepowodzenia??
Ja już nie mogę się doczekać owulki 😆 Niech już będzie, a pozniej będę mogła włączyć brajana ☺️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 22:01
Marcycha lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
👑 Słonecznik, Maalwii, Carlina, nadal trzymam kciuki za ten cykl, bo jeszcze nic nie jest rozstrzygnięte, a Ty Słonecznik jak masz mieć @ dopiero w piątek to łoooo jeszcze czas 😉 Głaszczcie brzuszki do końca 😁
Słonecznik, ja wyczytałam, że przy kp olej z wiesiołka jest ok 🤔
👑 Amelia, no i dostałaś po rąsiach 😝 U Ciebie ta biel też nie oznacza końca walki 🥷 Jednak totalnie rozumiem ten zawód i też już sobie rozkminiam wczesniejsze testowanie, ale po Twojej refleksji po prostu w pełni się z nią zgadzam. Oby to była lekcja, ale do odrobienia już przy ewentualnych kolejnych staraniach o kolejne dziecko 😎
👑 Elgenda, taki wujek to złoto no i Ty dobrze kombinujesz 😎 Chłopaki męża w gotowości, to teraz niech gonią jajeczko, a jajeczko się nie chowa tylko wyjdzie im naprzeciw. Trzymam kciuki za dobry obraz wykluwania.
👑 Kompotlinka, przykro mi, że otrzymałaś takie wieści. Plus za kompleksowy zabieg. Parę lat temu też miałam skierowanie na usunięcie podejrzenia polipa. Jak sie okazało polipa nie było, ale usunęli przy okazji jakieś zrosty. Zabieg od razu nie pomógł, ale po jakimś czasie zaszłam w ciążę. Także może właśnie ten kompleksowy zabieg będzie tym czego Ci/Wam potrzeba do pełni szczęścia 😊
Alpy!? Ale czad, to takie moje niespełnione marzenie tj. Alpy latem. Masz na ten wyjazd jakiś plan, co, gdzie, jak?
👑 Gilgotka, wciąż jest nadzieja. Co prawda nigdy tak wcześnie nie robiłam testów, ale skoro tak długo wychodzą bladziochy, to może jednak jest tam Kropek co kurczowo trzyma się macicy.
Robiłaś ostatecznie to badanie w Diagnostyce? Na którą godzinę określili Ci, że będzie wynik na cito?
👑 Nigri, masz możliwość poodpoczywać/poleżeć? Może warto sobie zmodyfikować dzień i zaangażować bardziej partnera byś Ty miała możliwość poleżeć? Twój synek już chyba zrozumie chwilowy brak Twojej dyspozycji 😉
👑 Dawdler, szanuję za decyzję przepisania 😅
9Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 23:05
Tofuszka, Amelia96, Elgenda, Dawdler34, MiśkaK, Kompotlinka lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Och ale się dzieje
Gilgotka trzymam bardzo mocno kciuki za betę w środę
Dziewczyny które testowały a nie są jeszcze w dniu spodziewanej miesiączki też uważam że nie zawsze test wychodzi wcześniej wystarczy dzień później i może okazać się szczęśliwy trzymam za was kciuki
Ja od tego cyklu zaczęłam brać wiesiołek na poprawę śluzu bo w ostatnim czasie śluzu było albo mało albo wcale . I co wam powiem dziś jestem 9dc i już się ładnie śluz pokazał jest go dużo więcej i bardziej przejrzysty więc chyba na mnie ten wiesiołek działa. Również czekam na owulację z niecierpliwością i działamy możecie mnie dziewczyny zapisać na testowanie mylę że 10 sierpniaWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 22:49
Amelia96, Tofuszka, aaandzia lubią tę wiadomość
-
🌻 Kompotlinko,trzymam kciuki,aby zabieg pomógł w zajściu w ciążę🍀
🌻Tofuszko,to życzę stosunkowo udanych najbliższych dni;)
🌻Marycha,ja jestem taka zawiedziona,bo w pierwszej i drugiej ciąży,gdzie sobie odliczałam 10 dpo był test pozytywny,ale może jednak teraz jest inaczej i owulke miałam później,a może dopiero się zagnieżdża. Ja co jakiś czas czuję w macicy jakieś ukłucia,wcześniej uczucie takiego gorąca ... Zwariować z tym można 🙈
Tofuszka, aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Marcycha tak leżę sobie nic nie robię akurat urlopy. A młoda bo mam córkę już jest samodzielna więc tylko przychodzi pograć w planszowe gdy cxy też się przytulić. 🙂
Do środy na oglądam się seriali kryminalnych 😅
aaandzia lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Miłego i spokojnego dnia dziewczyny 😊 Lucy powodzenia w testowaniu 🤞🏻
Mam totalny zjazd energetyczny 😶 i próbuje ogarnąć suplementy o której godzinie jakie brać 😅 kiepska w tym jestem
MiśkaK, Tofuszka lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Nigri, wybacz zakodowałam synka 🫣
No to w takim razie super się wszystko ułożyło i trzymam kciuki by Twoje starania przyniosły tylko dobre wieści i spokojną dalszą ciążę 🥰
Nigri lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
🌺Kompotlinko przykro mi z powodu tego polipa, ale życzę by to był ten brakujący element, po którego naprawie szybko zobaczysz dwie kreski
🌺 Gilgotko przykro mi, że beta niska, jednak póki co to pierwszy wynik więc czekamy na powtórkę 🍀
Tulę za wszystkie wczorajsze biele 🫂
Kompotlinka lubi tę wiadomość
-
Dziś rano coś mi się pomyliło, że jest środa, już zaczęłam sobie liczyć, że może w czwartek być jakiś cień i myślę to do jutra wytrzymam, a potem patrzę dopiero wtorek. Jakoś brajan mocno się uruchomił i ciągle wynajduje objawy (kot mi się tulił do brzucha, wyjątkowo dużo śpię, brzuch mnie delikatnie pobolewa). Biorąc pod uwagę poprzednie ciąże w piątek już powinno coś u mnie widać jakby się udało, tylko teraz wytrzymać te dni
majskoko lubi tę wiadomość