Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, jesteście kochane! 🫶🫶🫶
    Mamy w planach we wrześniu rocznicowy wyjazd w Alpy, mam nadzieję że uda się wszystko jakoś ułożyć.

🌸 Gilgotka czekamy na środę. 🤞🤞

Tofuszka, aaandzia, majskoko, Nigri, Gorzkax33333, Dawdler34, KamilaAnt2026, mommytobe lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka 🫂 przykro mi że polip odrósł i czeka Cię zabieg (wiadomo już kiedy? Jakie są terminy oczekiwania), ale mam nadzieję że to ten brakujący puzzel 🍀 będzie dobrze!!

Tofuszka 🤞🤞za starania. to pierwszy cykl po drożności prawda? Wróżę ci dobre wieści ;)

Tofuszka, Kompotlinka lubią tę wiadomość

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzydzy tak tak, drożność miałam w zeszłym tygodniu, jeszcze czasem plamię. Ja i tak mam nieco sceptyczne nastawienie bo lewy jajnik, ale dziękuję, że wierzysz za mnie <3

aaandzia, dzydzy lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    U mnie niestety złe wieści po USG. 😓 Polip macicy usuwamy rok temu odrósł... 🙄 Nie ukrywam, że mnie to trochę zmiotło, ale już jakoś doszłam do siebie i włączył się tryb działania.
    Dostałam skierowanie na histeroskopię, ale w połączeniu z laparoskopią, żeby od razu sprawdzić wszystko. Siadam więc na ławkę rezerowowych z nadzieją, że to właśnie nasza przyczyna niepowodzeń.

Tułę z całych sił 🫂🫂🫂 najważniejsze, że już działasz i zaraz potnych badaniach zobaczysz ⏸️🍀🍀🍀🍀

Kompotlinka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 dzydzy jutro będę dzwonić z chłodniejszą głową. 🙂

Tak jest, 🌸 Tofuszko! Kciuki za ekspresowe efekty! 😁

Tofuszka, dzydzy lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Dzydzy tak tak, drożność miałam w zeszłym tygodniu, jeszcze czasem plamię. Ja i tak mam nieco sceptyczne nastawienie bo lewy jajnik, ale dziękuję, że wierzysz za mnie <3

Trzymam kciuki 🍀 może lewy jajnik Cię zaskoczy właśnie 😀

Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 20 lipca, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka, oby lewy jajnik Cię pozytywnie zaskoczył😄

Kompotlinka, trzymam kciuki za szybki termin!!

Amelia, ile jesteś dpo?? Jesteś pewna, że doszło do niepowodzenia??

Ja już nie mogę się doczekać owulki 😆 Niech już będzie, a pozniej będę mogła włączyć brajana ☺️

majskoko, Kompotlinka, Tofuszka, Amelia96, Gorzkax33333, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Tofuszka, oby lewy jajnik Cię pozytywnie zaskoczył😄

Kompotlinka, trzymam kciuki za szybki termin!!

Amelia, ile jesteś dpo?? Jesteś pewna, że doszło do niepowodzenia??

Ja już nie mogę się doczekać owulki 😆 Niech już będzie, a pozniej będę mogła włączyć brajana ☺️
    11 dpo, chciałabym myśleć inaczej ale intuicja podpowiada co innego. W czwartek mam skierowanie od mojej gin na betę więc pewnie się wybiorę i wtedy wszystko będzie jasne. Jedyny plus tego wszystkiego to to że przynajmniej wiem że ovitrelle się całkowicie spłukał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 22:01

Marcycha lubi tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
    Acard
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Słonecznik, Maalwii, Carlina, nadal trzymam kciuki za ten cykl, bo jeszcze nic nie jest rozstrzygnięte, a Ty Słonecznik jak masz mieć @ dopiero w piątek to łoooo jeszcze czas 😉 Głaszczcie brzuszki do końca 😁
    Słonecznik, ja wyczytałam, że przy kp olej z wiesiołka jest ok 🤔

👑 Amelia, no i dostałaś po rąsiach 😝 U Ciebie ta biel też nie oznacza końca walki 🥷 Jednak totalnie rozumiem ten zawód i też już sobie rozkminiam wczesniejsze testowanie, ale po Twojej refleksji po prostu w pełni się z nią zgadzam. Oby to była lekcja, ale do odrobienia już przy ewentualnych kolejnych staraniach o kolejne dziecko 😎

👑 Elgenda, taki wujek to złoto no i Ty dobrze kombinujesz 😎 Chłopaki męża w gotowości, to teraz niech gonią jajeczko, a jajeczko się nie chowa tylko wyjdzie im naprzeciw. Trzymam kciuki za dobry obraz wykluwania.

👑 Kompotlinka, przykro mi, że otrzymałaś takie wieści. Plus za kompleksowy zabieg. Parę lat temu też miałam skierowanie na usunięcie podejrzenia polipa. Jak sie okazało polipa nie było, ale usunęli przy okazji jakieś zrosty. Zabieg od razu nie pomógł, ale po jakimś czasie zaszłam w ciążę. Także może właśnie ten kompleksowy zabieg będzie tym czego Ci/Wam potrzeba do pełni szczęścia 😊
    Alpy!? Ale czad, to takie moje niespełnione marzenie tj. Alpy latem. Masz na ten wyjazd jakiś plan, co, gdzie, jak?

👑 Gilgotka, wciąż jest nadzieja. Co prawda nigdy tak wcześnie nie robiłam testów, ale skoro tak długo wychodzą bladziochy, to może jednak jest tam Kropek co kurczowo trzyma się macicy.
    Robiłaś ostatecznie to badanie w Diagnostyce? Na którą godzinę określili Ci, że będzie wynik na cito?

👑 Nigri, masz możliwość poodpoczywać/poleżeć? Może warto sobie zmodyfikować dzień i zaangażować bardziej partnera byś Ty miała możliwość poleżeć? Twój synek już chyba zrozumie chwilowy brak Twojej dyspozycji 😉

👑 Dawdler, szanuję za decyzję przepisania 😅

9

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 23:05

Tofuszka, Amelia96, Elgenda, Dawdler34, MiśkaK, Kompotlinka lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 20 lipca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och ale się dzieje
    Gilgotka trzymam bardzo mocno kciuki za betę w środę
    Dziewczyny które testowały a nie są jeszcze w dniu spodziewanej miesiączki też uważam że nie zawsze test wychodzi wcześniej wystarczy dzień później i może okazać się szczęśliwy trzymam za was kciuki

Ja od tego cyklu zaczęłam brać wiesiołek na poprawę śluzu bo w ostatnim czasie śluzu było albo mało albo wcale . I co wam powiem dziś jestem 9dc i już się ładnie śluz pokazał jest go dużo więcej i bardziej przejrzysty więc chyba na mnie ten wiesiołek działa. Również czekam na owulację z niecierpliwością i działamy możecie mnie dziewczyny zapisać na testowanie mylę że 10 sierpnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca, 22:49

Amelia96, Tofuszka, aaandzia lubią tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sierpniowe testy to już raczej andzi w sierpniowym wątku będzieCIE podawać 🤪🤪🤪

Tofuszka, Nigri, aaandzia, Gosik0205 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻 Kompotlinko,trzymam kciuki,aby zabieg pomógł w zajściu w ciążę🍀
    🌻Tofuszko,to życzę stosunkowo udanych najbliższych dni;)
    🌻Marycha,ja jestem taka zawiedziona,bo w pierwszej i drugiej ciąży,gdzie sobie odliczałam 10 dpo był test pozytywny,ale może jednak teraz jest inaczej i owulke miałam później,a może dopiero się zagnieżdża. Ja co jakiś czas czuję w macicy jakieś ukłucia,wcześniej uczucie takiego gorąca ... Zwariować z tym można 🙈

Tofuszka, aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik, widzę brajanek ma używanie 😆 Ale wiesz... nic nie jest wykluczone, każda ciąża jest inna i ponoć zwykle ciąże mnogie później się zagnieżdżają 🤭

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 20 lipca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha tak leżę sobie nic nie robię akurat urlopy. A młoda bo mam córkę już jest samodzielna więc tylko przychodzi pograć w planszowe gdy cxy też się przytulić. 🙂
    Do środy na oglądam się seriali kryminalnych 😅

aaandzia lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • J.ss Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka 🫂 Trzymam kciuki za szybki terminy zabiegu oraz wierze, ze to jest brakujacy punkcik 🤞🏻

09/25 -początek starań
    🩸 28-35
    TSH ✔️
    FSH, LH, Estradiol ✔️
    Czynnik męski ❌
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego i spokojnego dnia dziewczyny 😊 Lucy powodzenia w testowaniu 🤞🏻
    Mam totalny zjazd energetyczny 😶 i próbuje ogarnąć suplementy o której godzinie jakie brać 😅 kiepska w tym jestem

MiśkaK, Tofuszka lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 21 lipca, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już pewnie testować będę w sierpniu, choć przez to że lekarz powiedział w 13 dniu cyklu że moje endometrium ma 4mm to jestem sceptycznie nastawiona, tylko te bociany dają mi nadzieję 🥲

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 21 lipca, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri, wybacz zakodowałam synka 🫣
    No to w takim razie super się wszystko ułożyło i trzymam kciuki by Twoje starania przyniosły tylko dobre wieści i spokojną dalszą ciążę 🥰

Nigri lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺Kompotlinko przykro mi z powodu tego polipa, ale życzę by to był ten brakujący element, po którego naprawie szybko zobaczysz dwie kreski
    🌺 Gilgotko przykro mi, że beta niska, jednak póki co to pierwszy wynik więc czekamy na powtórkę 🍀
    Tulę za wszystkie wczorajsze biele 🫂

• MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 21 lipca, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś rano coś mi się pomyliło, że jest środa, już zaczęłam sobie liczyć, że może w czwartek być jakiś cień i myślę to do jutra wytrzymam, a potem patrzę dopiero wtorek. Jakoś brajan mocno się uruchomił i ciągle wynajduje objawy (kot mi się tulił do brzucha, wyjątkowo dużo śpię, brzuch mnie delikatnie pobolewa). Biorąc pod uwagę poprzednie ciąże w piątek już powinno coś u mnie widać jakby się udało, tylko teraz wytrzymać te dni

majskoko lubi tę wiadomość

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ