Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a ja mam pytanko czy po zaczęciu stosowania globulek cyclogest jest sens się starać? 🤔Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Ja się z Gosiaczkovą zgadzam. Lepiej inny ginekolog. Jesteś rocznik 94 to co prawda mieści się w przedziale "rok starań a potem badania", ale wg mnie lepiej szybciej. Sama żałuję że nie poszłam po pół roku starań. Byle dobrego lekarza miećFoggy wrote:Robiłam wtedy testy owulacyjne i byłam na USG, pik wyraźny był 2.04 a 6.04 miałam usg i potwierdzona owulacja a badanie proga było 10.04
Wtedy już przyjmowałam dupka więc dopóki nie odstawiłam to nie było krwawienia
Nie mam też nigdy żadnych plamień
Dr chat GPT powiedział że to prolaktyna bo mi skacze, jak badałam 3 razy to były wartości 500, 900, 700
Endokrynolog dała dostinex i po miesiącu już miałam 200 więc spoko
Ale gin twierdzi że niepotrzebnie i mam już nie badać proga ani prolaktyny tylko działać z mężem bo pół roku w moim wieku to mało 🤷♀️
Foggy, Gosiaczkova, MiśkaK, Konzzdi lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
J.ss wrote:Foggy, a twoj maz badal nasienie? Jestesmy te same roczniki. Witaj, oby nie na dlugo
Właśnie w zeszłym tygodniu badał i wydaje się ok tzn morfo słaba ale dużo żołnierzy więc chyba nie tak źle
A już miałam troszkę nadzieję że to u niego coś do poprawy i wjadą suple i się uda niedługo
Podsumowanie z gpt:
✅ Objętość: 4,30 ml (norma ≥1,4 ml)
✅ Koncentracja: 24,74 mln/ml (norma ≥16 mln/ml)
✅ Całkowita liczba plemników: 113,26 mln/ejakulat (norma ≥39 mln)
✅ Ruch postępowy: 58,24% (bardzo dobry)
✅ Ruch całkowity: 71,88% (bardzo dobry)
⚠️ Morfologia: 2,65% (nieznacznie poniżej wartości referencyjnej ≥4%)🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo -
Witaj, Foggy! Ja też dziś 1dc, więc przybijam piątkę 🖐️Foggy wrote:czytam Was od kilku miesięcy i się czuję jak stalkerka 😂
pora wyjść z szafy 🪭
Trzymam kciuki za najbliższe testowania i dołączam do wzajemnego wspierania się 🙌
U mnie 1 dzień okresu idę chyba prawie równo z Malwi, bardzo Ci współczuję straty z poprzedniego cyklu 🧸
Foggy lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
U mnie polip widoczny jak na dłoni, w dodatku w tym samym miejscu co ostatnio.🫣 No mam nadzieję, że uda się zrobić wszystko łącznie z drożnością przy okazji. Będę naciskać lekarza ile się uda. 😉Marcycha wrote:👑 Kompotlinka, przykro mi, że otrzymałaś takie wieści. Plus za kompleksowy zabieg. Parę lat temu też miałam skierowanie na usunięcie podejrzenia polipa. Jak sie okazało polipa nie było, ale usunęli przy okazji jakieś zrosty. Zabieg od razu nie pomógł, ale po jakimś czasie zaszłam w ciążę. Także może właśnie ten kompleksowy zabieg będzie tym czego Ci/Wam potrzeba do pełni szczęścia 😊
Alpy!? Ale czad, to takie moje niespełnione marzenie tj. Alpy latem. Masz na ten wyjazd jakiś plan, co, gdzie, jak?
My jeździmy od kilku lat w Alpy. Z psami, więc w miarę spokojny trekking. 😉 Plan na wyjazd mam zawsze z dużym zapasem i odliczam do wyjazdu. 😁 W tym roku celujemy w Park Narodowy Stelvio.
Dawdler34, Tofuszka, aaandzia, Marcycha, Gosiaczkova, MiśkaK, majskoko lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Kompotlinka wow Alpy, zazdro pięknych widoków
Właśnie przez te ciągłe nieudane próby to niedługo zbankrutujemy bo jeździmy / latamy na jakieś krótkie wypady urlopowe żeby nie zwariować bo mi to siada strasznie na głowę🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo -
Prolaktyna 500?! Jesteś pewna? Jakie jednostki ?Foggy wrote:Robiłam wtedy testy owulacyjne i byłam na USG, pik wyraźny był 2.04 a 6.04 miałam usg i potwierdzona owulacja a badanie proga było 10.04
Wtedy już przyjmowałam dupka więc dopóki nie odstawiłam to nie było krwawienia
Nie mam też nigdy żadnych plamień
Dr chat GPT powiedział że to prolaktyna bo mi skacze, jak badałam 3 razy to były wartości 500, 900, 700
Endokrynolog dała dostinex i po miesiącu już miałam 200 więc spoko
Ale gin twierdzi że niepotrzebnie i mam już nie badać proga ani prolaktyny tylko działać z mężem bo pół roku w moim wieku to mało 🤷♀️
Nie wiem jak u Ciebie ale np u mnie w lab to górny max 23.3 ng/ml i jak miałam 27, to dostałam skierowanie na usg itp. A Ty zeszłaś do 200 i no moim zdaniem nie jest spoko..
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
🌸 Tofuszko dziękuję za info o majtkach menstruacyjnych. Od jakiegoś czasu rozważam, bo używam podpasek a tampony czy kubeczki raczej nie dla mnie. Może w końcu się przełamię i zamówię. 😉
Dziewczyny udało mi sie zapisać na zabieg- 18/08. Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie bo wtedy wszystko byłoby idealnie ułożone. Po miesiącu wyjazd rocznicowy w dni płodne, jeśli będzie zielone światło do starań, to bajka. 😁 Do tego tak sobie myślę, że chyba te 2 cykle bez starań dobrze mi zrobią. 😇Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 15:34
Tofuszka, aaandzia, Marcycha, MiśkaK, KamilaAnt2026, Nigri, Elgenda, majskoko, dzydzy, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
Dawdler34 wrote:Prolaktyna 500?! Jesteś pewna? Jakie jednostki ?
Nie wiem jak u Ciebie ale np u mnie w lab to górny max 23.3 ng/ml i jak miałam 27, to dostałam skierowanie na usg itp. A Ty zeszłaś do 200 i no moim zdaniem nie jest spoko..
Tak, są różne jednostki u mnie w diagnostyce norma 100-500 to chyba jest x20 do tej o której Ty piszesz czy coś takiego
Dawdler34 lubi tę wiadomość
🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo -
Witam Cię również serdecznie. 😉 Taka odskocznia jest bardzo potrzebna, no niestety czasem to kosztuje. 🙃 Ale lepiej tak, niż zaniedbać swoje zdrowie psychiczne i wydać te pieniądze na terapię i leki. 🤭Foggy wrote:Kompotlinka wow Alpy, zazdro pięknych widoków
Właśnie przez te ciągłe nieudane próby to niedługo zbankrutujemy bo jeździmy / latamy na jakieś krótkie wypady urlopowe żeby nie zwariować bo mi to siada strasznie na głowę
Foggy lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
10.25 start starań
Kompotlinka, 3mam kciuki! Oby wszystko Ci sie udało i wyjazd był owocny 🤞
Często odpoczynek głowy daje więcej niż zabiegi, suple, wyliczenia, obserwacje itp
Kompotlinka lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
Dziewczyny,a gadałyście ze swoimi partnerami odnośnie odczucia 'w srodku' w terminie zbliżającej się owulacji?
Dzisiaj tak coś gadałam ze swoim, że owulka już była itp. To powiedział, że w sumie to czuł chyba. Były przytulanki w sobotę i w poniedziałek. To powiedział, że sobotnie to był taki poślizg jakby czuł ślizgają się plemniki wprost do jajeczka🤣 a w poniedziałek już tego nie było.
Ciekawa w sumie obserwacja, nigdy z nim na ten temat nie gadałam, a tu taki news.👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
08.03.2026 - ⏸️
04.04.2026 - 0.51cm 💔
Dziękuję dziewczyny za cudne przyjęcie, jestem serio wzruszona 🥹
W moim otoczeniu ciągle info o nowych ciążach u znajomych, wręcz słyszę "no nie spodziewaliśmy się że tak szybko się uda hihi" to dobija strasznie
i przez to nie mam ochoty nikomu mówić o naszych niepowodzeniach
przez lata wkurzały mnie sugestie rodziny wciskania mi dziecka i pytań o to kiedy kiedy (jesteśmy z mężem parą od 10 lat, 2 lata po ślubie ale dopiero teraz poczuliśmy się gotowi) więc udawałam że nie lubię dzieci i teraz nikt się raczej nawet nie spodziewa że się staramy
Tofuszka, aaandzia, Amelia96, Nigri, xSophie, Konzzdi lubią tę wiadomość
🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo -
Ja ostatnio miałam prolaktynę 456,0 mlU/l zakres to 102 - 496 więc po prostu jednostki inneDawdler34 wrote:Prolaktyna 500?! Jesteś pewna? Jakie jednostki ?
Nie wiem jak u Ciebie ale np u mnie w lab to górny max 23.3 ng/ml i jak miałam 27, to dostałam skierowanie na usg itp. A Ty zeszłaś do 200 i no moim zdaniem nie jest spoko..💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Kompotlinko, cieszę się że znalazłaś termin! Niech głowa odpocznie od starań a od września na nowo trzymamy kciuki
Kompotlinka lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Foggy miło Cię widzieć i oby nie na długo 🍀🍀🍀
Kompotlinja zazdroszczę wyjazdu !!! Ale to dobry reset dla głowy😀 Trzymam kciuki za zabieg i za zielone światło i alpejski poczęte dziecko 😀😀😀
Ja już od rana czekam na wizytę , a dopiero na 18
i tak sobie myślę, że te nasze wcześniejsze starania to były o kant dupy za przeproszeniem bo wcześniej nie sprawdzałam tej owulacji i byłam przekonana, że mam ją 11/12 dc, a po ostatnim cyklu gdzie pik miałam 14 dc i w tym też tak się zapowiada to nam się to rozjechało 🤷🏻♀️ testy ciemnieją, ale nadal to nie jest to, ale czuję prawy jajnik dzisiaj bardzo , jestem ciekawa co mój ginekolog zobaczy i co z tymi plamieniami w końcu zdecyduje
Marcycha, Foggy, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
I dobrze postąpiłaś nie mówiąc prawdy teraz nie musisz się nikomu spowiadać czemu się nie udaje albo słuchać porad typu "weź wyluzuj a się uda" tak jak mnie to spotyka teraz i żałuję że wszyscy z bliskiego otoczenia wiedzą bo nie byłoby właśnie takich wkurzających porad od ludzi którzy nie mają pojęcia jak to jest starać się tyle czasu. Pogadać to można z jakąś staraczką która ma ten problem a nie 1,2 cykl i już jest w ciąży bo nikt nie wie co my przeżywamy.Foggy wrote:Dziękuję dziewczyny za cudne przyjęcie, jestem serio wzruszona 🥹
W moim otoczeniu ciągle info o nowych ciążach u znajomych, wręcz słyszę "no nie spodziewaliśmy się że tak szybko się uda hihi" to dobija strasznie
i przez to nie mam ochoty nikomu mówić o naszych niepowodzeniach
przez lata wkurzały mnie sugestie rodziny wciskania mi dziecka i pytań o to kiedy kiedy (jesteśmy z mężem parą od 10 lat, 2 lata po ślubie ale dopiero teraz poczuliśmy się gotowi) więc udawałam że nie lubię dzieci i teraz nikt się raczej nawet nie spodziewa że się staramyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 16:01
Foggy, Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
To ja bardzo długo wychodziłam z założenia że dzieci mieć nie będę chyba że zwiążę się z facetem który będzie chciał. No i mam takiego co by chciał 3-5 dzieci haha ale długo musiałam sama pracować nad swoją głową bo bałam się tego.Amelia96 wrote:I dobrze postąpiłaś nie mówiąc prawdy teraz nie musisz się nikomu spowiadać czemu się nie udaje albo słuchać porad typu "weź wyluzuj a się uda" tak jak mnie to spotyka teraz i żałuję że wszyscy z bliskiego otoczenia wiedzą bo nie byłoby właśnie takich wkurzających porad od ludzi którzy nie mają pojęcia jak to jest starać się tyle czasu. Pogadać to można z jakąś staraczką która ma ten problem a nie 1,2 cykl i już jest w ciąży bo nikt nie wie co my przeżywamy.
Moja rodzinka tak się przyzwyczaiła że jestem wolnym duchem, że wszyscy się zdziwili jak zamieszkałam ze swoim wtedy jeszcze chłopakiem i krótko potem zaręczyny i ślub
ale generalnie nikt nie pyta z mojej strony rodziny. O staraniach powiedziałam niedawno mamie. Więc moooże tata też wie.
Mój mąż za to mówił swojemu tacie na pewno, więc być może jego rodzina wie. Ale teściowa wie, że mi się takich pytań nie zadaje, więc mąż dzielnie na siebie przyjmuje bombardowanie pytaniami wszelkimi
Amelia96, Foggy, Kompotlinka lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
👑 Kompotlinka, na oba Twoje wpisy dostałam gęsiej skórki, raz odnośnie planu na Alpy i dwa o zabiegu i całej kolejności, która po nim idzie 🤩 O jakże za najbliższe miesiące trzymam kciuki 😁 Jak to ujęła andzia, alpejskie dziecko brzmi dumnie 😄 Moja Młoda jest z Giżycka 🤣
👑 Dzydzy, dziękuję! Nie wiedziałam, że są oliwy, które są pod tym kątem przebadane. Naprawdę uważam, że one mogą bardzo dużo dobrego wnieść nawet w minimalne stany zapalne w organizmie, a im mniej stanów zapalnych tym wiadomo większe szanse 😍 W sumie to w zakresie płodności sporo mówi się też o oleju z czarnuszki, więc ogólnie uważam, że konsekwentne spożywanie niewielkich ilości oliw/olejów (zwłaszcza tych certfikowanych) może mieć bardzo pozytywny wpływ na organizm👌
👑 Tofuszka, jeszcze się zastanowię nad kupnem, bo... najbardziej odpycha mnie kwestia zapierania ręcznego. Już mi to bokiem wychodzi przy ubraniach córki, nienawidzę zapierać 😑 Irytuje mnie to strasznie 😝
👑 Słonecznik wpisz sobie w wyszukiwarkę Google pytanie "Czy zażywanie aspiryny wpływa jakkolwiek na wchłanianie suplementów diety" Wyskoczyła mi całkiem sensowna odpowiedź.
👑 Andzia o kant dupy mogą być tylko wtedy jeśli kochacie się tylko w owulację. Jeśli jednak postawicie na starania przez tydzień, a najlepiej półtora w okolicach owulacyjnych co drugi dzień, a nawet co trzeci, to jeśli wszystko inne jest ok, to wyjdzie. Ja już się umówiłam z Moim, że będę mu mówiła kiedy mniej więcej mam mieć owulację, więc wtedy będzie najwięcej regularnej uciechy i nie ma, że jest zmęczony 🤪😆 Albo ja 😅 Maksymalna przerwa 3 dni, tj. 3go dnia nie ma wymówek choćby nie wiem co 🙃 Ale ta umowa jest od niedawna i mam nadzieję, że nie będzie już obowiązywać 🤣 Daj koniecznie znać co lekarz wypatrzy.
👑 Dawdler 🤣 Mój tak finezyjnie nie określił swojego odczucia, ale po prostu czasami skomentuje, że oj dzisiaj była wilgoć 😉
👑 Foggy witaj 😊 To oby teraz się rodzina szybko miło zaskoczyła i tym samym dała trochę spokoju 😅
Kompotlinka, aaandzia, Foggy, dzydzy, Konzzdi lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe