Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcycha wrote:👑 Kompotlinka, na oba Twoje wpisy dostałam gęsiej skórki, raz odnośnie planu na Alpy i dwa o zabiegu i całej kolejności, która po nim idzie 🤩 O jakże za najbliższe miesiące trzymam kciuki 😁 Jak to ujęła andzia, alpejskie dziecko brzmi dumnie 😄 Moja Młoda jest z Giżycka 🤣
👑 Dzydzy, dziękuję! Nie wiedziałam, że są oliwy, które są pod tym kątem przebadane. Naprawdę uważam, że one mogą bardzo dużo dobrego wnieść nawet w minimalne stany zapalne w organizmie, a im mniej stanów zapalnych tym wiadomo większe szanse 😍 W sumie to w zakresie płodności sporo mówi się też o oleju z czarnuszki, więc ogólnie uważam, że konsekwentne spożywanie niewielkich ilości oliw/olejów (zwłaszcza tych certfikowanych) może mieć bardzo pozytywny wpływ na organizm👌
👑 Tofuszka, jeszcze się zastanowię nad kupnem, bo... najbardziej odpycha mnie kwestia zapierania ręcznego. Już mi to bokiem wychodzi przy ubraniach córki, nienawidzę zapierać 😑 Irytuje mnie to strasznie 😝
👑 Słonecznik wpisz sobie w wyszukiwarkę Google pytanie "Czy zażywanie aspiryny wpływa jakkolwiek na wchłanianie suplementów diety" Wyskoczyła mi całkiem sensowna odpowiedź.
👑 Andzia o kant dupy mogą być tylko wtedy jeśli kochacie się tylko w owulację. Jeśli jednak postawicie na starania przez tydzień, a najlepiej półtora w okolicach owulacyjnych co drugi dzień, a nawet co trzeci, to jeśli wszystko inne jest ok, to wyjdzie. Ja już się umówiłam z Moim, że będę mu mówiła kiedy mniej więcej mam mieć owulację, więc wtedy będzie najwięcej regularnej uciechy i nie ma, że jest zmęczony 🤪😆 Albo ja 😅 Maksymalna przerwa 3 dni, tj. 3go dnia nie ma wymówek choćby nie wiem co 🙃 Ale ta umowa jest od niedawna i mam nadzieję, że nie będzie już obowiązywać 🤣 Daj koniecznie znać co lekarz wypatrzy.
👑 Dawdler 🤣 Mój tak finezyjnie nie określił swojego odczucia, ale po prostu czasami skomentuje, że oj dzisiaj była wilgoć 😉
👑 Foggy witaj 😊 To oby teraz się rodzina szybko miło zaskoczyła i tym samym dała trochę spokoju 😅
U nas ciężko było od tego maja trafić bo akurat taka praca że tylko od piątku się widzimy więc myślałam , że akurat dobrze się celowało 😅 ale chyba nie… na szczęście od sierpnia kończy projekt i wraca na miejsce 😅 projekt dziecko czeka 🌟
Marcycha lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Byłam u ginekologa i się podlamalam. Dzisiaj 17dc, od kilku dni śluz płodny i testy lh zaczęły rosnąć. Niestety na USG brak pęcherzyka dominującego i same malutkie pęcherzyki. Endometrium 7mm. Są 3 scenariusze. 1 jest taki że owulacja już była a ciałko żółte jest maleńkie i go nie widzi. Tu jest tylko problem że temperatura wciąż niska więc mało prawdopodobny scenariusz. 2 będzie to cykl bezowulacyjny. 3 cykl będzie dluuugi. I tutaj jeśli się będzie mocno wydłużał mam do niej przyjść. Zaproponowała monitoring owulacji w następnym cyklu. I daje nam jeszcze kolejny cykl na naturalne starania i wprowadzimy stymulację owulacji jeśli się nie uda do tego czasu. Myślałam że rozpłacze się na wizycie. Pochwaliła za to moja suplementację. W poprzednim cyklu miałam owulację potwierdzona badaniem progesteronu. W tym już pcos wjechał i się rozjechało wszystko. W sumie nie wiem czy jest sens robić dalej owulaki ( i czy robić nadal 2 dziennie)czy nie będzie mnie to dobijać. Kwestia kosztów nie gra tu roli bo kupuje je w cenie zakupu z hurtowni więc mogę robić tylko czy to ma sens jeszcze💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Gajek wrote:Byłam u ginekologa i się podlamalam. Dzisiaj 17dc, od kilku dni śluz płodny i testy lh zaczęły rosnąć. Niestety na USG brak pęcherzyka dominującego i same malutkie pęcherzyki. Endometrium 7mm. Są 3 scenariusze. 1 jest taki że owulacja już była a ciałko żółte jest maleńkie i go nie widzi. Tu jest tylko problem że temperatura wciąż niska więc mało prawdopodobny scenariusz. 2 będzie to cykl bezowulacyjny. 3 cykl będzie dluuugi. I tutaj jeśli się będzie mocno wydłużał mam do niej przyjść. Zaproponowała monitoring owulacji w następnym cyklu. I daje nam jeszcze kolejny cykl na naturalne starania i wprowadzimy stymulację owulacji jeśli się nie uda do tego czasu. Myślałam że rozpłacze się na wizycie. Pochwaliła za to moja suplementację. W poprzednim cyklu miałam owulację potwierdzona badaniem progesteronu. W tym już pcos wjechał i się rozjechało wszystko. W sumie nie wiem czy jest sens robić dalej owulaki ( i czy robić nadal 2 dziennie)czy nie będzie mnie to dobijać. Kwestia kosztów nie gra tu roli bo kupuje je w cenie zakupu z hurtowni więc mogę robić tylko czy to ma sens jeszcze
Ja bym robiła dalej i w kolejnym cyklu poszła na ten monitoring , może faktycznie w tym cyklu coś się rozjechało 🫂🫂🫂🫂🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
🌸 Gajek przykro mi, że tak wygląda sytuacja. Przytulam. 🫂 Z owulakami zrób tak, jak będzie Ci bardziej komfortowo. Ale jest plan na kolejny czas w razie czego, więc na pewno lekarka dobrze Cię poprowadzi. 😉👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Kompotlinka wrote:🌸 Tofuszko dziękuję za info o majtkach menstruacyjnych. Od jakiegoś czasu rozważam, bo używam podpasek a tampony czy kubeczki raczej nie dla mnie. Może w końcu się przełamię i zamówię. 😉
Dziewczyny udało mi sie zapisać na zabieg- 18/08. Mam nadzieję, że nic nie stanie na przeszkodzie bo wtedy wszystko byłoby idealnie ułożone. Po miesiącu wyjazd rocznicowy w dni płodne, jeśli będzie zielone światło do starań, to bajka. 😁 Do tego tak sobie myślę, że chyba te 2 cykle bez starań dobrze mi zrobią. 😇
Oooo ale mega mocno trzymam kciuki!! Ten plan brzmi cudownie i oby wszystko sie tak ulozylo i po wyjezdzie zawitały⏸️ 😍
Kompotlinka lubi tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Gajek wrote:Byłam u ginekologa i się podlamalam. Dzisiaj 17dc, od kilku dni śluz płodny i testy lh zaczęły rosnąć. Niestety na USG brak pęcherzyka dominującego i same malutkie pęcherzyki. Endometrium 7mm. Są 3 scenariusze. 1 jest taki że owulacja już była a ciałko żółte jest maleńkie i go nie widzi. Tu jest tylko problem że temperatura wciąż niska więc mało prawdopodobny scenariusz. 2 będzie to cykl bezowulacyjny. 3 cykl będzie dluuugi. I tutaj jeśli się będzie mocno wydłużał mam do niej przyjść. Zaproponowała monitoring owulacji w następnym cyklu. I daje nam jeszcze kolejny cykl na naturalne starania i wprowadzimy stymulację owulacji jeśli się nie uda do tego czasu. Myślałam że rozpłacze się na wizycie. Pochwaliła za to moja suplementację. W poprzednim cyklu miałam owulację potwierdzona badaniem progesteronu. W tym już pcos wjechał i się rozjechało wszystko. W sumie nie wiem czy jest sens robić dalej owulaki ( i czy robić nadal 2 dziennie)czy nie będzie mnie to dobijać. Kwestia kosztów nie gra tu roli bo kupuje je w cenie zakupu z hurtowni więc mogę robić tylko czy to ma sens jeszcze
Przykro mi, moze faktycznie ten cykl byl „bez owulacji”- ja chociaz raczej je mam, to takie pojedyncze bez pecherzyka tez sie zdarzają. Zatem glowa do gory, tule mocno i trzymam kciuki za kolejny cykl🫂🤍💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
Właśnie przyszła mi paczka - 25 testów owulacyjnych i 20 ciążowych 😶 chyba jestem gotowa na ten cykl 🤣🤣
Nigri, Kompotlinka, Nikaaa_, Amelia96, Gorzkax33333, majskoko, Elgenda, aaandzia, MiśkaK, Marcycha, Konzzdi, Lisia00 lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Dzięki za wsparcie. Niestety przed tabletkami miałam cykle bezowulacyjne nawet po 70 dni, dość mocno bolesne i kończyły się wywoływaniem miesiączki. Wg lekarki prawdopodobne jest że i ten taki będzie więc nastawiam się na to żeby psychicznie to przetrwać. Już myślałam że cała ta suplementacja i łykanie kolacji w postaci tabletek coś dało no ale chyba nie. Do tego te złe wyniki insuliny, idę z nimi za tydzień do diabetologa. Nałożyło się dużo złych wiadomości również z rodziny więc dość mocno przezywam dzisiejsze informacje💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Hej dziewczyny, podczytuję Was ciągle, ale jakoś brakuje mi czasu żeby się odezwać. Szczerze mówiąc to też starania spadły u nas przez ostatnie kilka dni na dalszy plan bo w piątek podpisujemy akt notarialny na mieszkanie i całe nasze życie się teraz kręci wokół tego + już sobie jeździmy po sklepach i powoli wybieramy meble 🙈 trzymajcie kciuki żeby wszystko dobrze poszło!
Cieszę się też, że mam jakieś oderwanie od myślenia o staraniach, szczególnie, że jestem dzisiaj 6dpo, a dobrze wiemy z czym te dni po owulacji się wiążą 🤭
Jedyne co to w czwartek planuję sobie zbadać progesteron, ale to też tylko przy okazji innych wyników, które muszę zrobić.
Foggy witamy, oby nie na długo 🥰
Ściskam Was dziewczyny za wszystkie biele i 🐒 i bez przerwy trzymam kciuki za wszystkie testujące ❤️
Lucy_26, Lucy_26, Lucy_26, Foggy, majskoko, Kompotlinka, Gosiaczkova, Elgenda, Nigri, aaandzia, MiśkaK, mommytobe, Marcycha, Lisia00 lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Gajku przykro mi 🫂
Nikaa trzymam kciuki i życzę owocnego wybierania mebli!💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Nikaaa gratulacje zakupu mieszkania! Przynajmniej tym głowa zajęta teraz będzie

Ja chyba pojutrze razem z TSH zbadam w końcu AMH i może wezmę w diagnostyce pakiet na PCOS czyli estradiol FSH prolaktyna LH itd
Może rzeczywiście coś nie tak z moimi jajnikami
trochę mnie przeraziło jak Gosiaczkova napisałaś że mój niski progesteron to może być objaw wygasania funkcji jajników
Moje cykle od zawsze były troszkę dłuższe tak 30-33 dni ale w miarę regularnie ( kiedyś mnie to cieszyło że mam rzadziej okres niż inni standardowo co 28 dni, oj głupia 😂)
Nikaaa_, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo -
Czy któraś robi /robiła PINK testy? I jest w stanie mi powiedzieć czy mają tendencje do wybarwiania się po jakimś czasie od zrobienia? Bo mi z poprzedniej marki nie zdarzyło się coś takiego jak była biel to cały czas nawet na 2,3 dzień od wykonania, a tu 2 h po widać druga kreskę. I nie wiem czy to linia parowania czy co 🤔
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 19:07
majskoko lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Amelia96 wrote:Czy któraś robi /robiła PINK testy? I jest w stanie mi powiedzieć czy mają tendencje do wybarwiania się po jakimś czasie od zrobienia testu? Bo mi z poprzedniej marki nie zdarzyło się coś takiego jak była biel to cały czas nawet na 2,3 dzień od wykonania, a tu 2 h po widać druga kreskę. I nie wiem czy to linia parowania czy co 🤔
Mi pink po czasie po prostu pokazał tą kreskę mocniej, myślę że musi być coś na rzeczy 🍀❤️
Amelia96 lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Amelia96 wrote:Czy któraś robi /robiła PINK testy? I jest w stanie mi powiedzieć czy mają tendencje do wybarwiania się po jakimś czasie od zrobienia? Bo mi z poprzedniej marki nie zdarzyło się coś takiego jak była biel to cały czas nawet na 2,3 dzień od wykonania, a tu 2 h po widać druga kreskę. I nie wiem czy to linia parowania czy co 🤔
Mi sie raz zdarzylo , ale tez niewiem czy to nie byl drugi biochem ale moze byc tez ze byla to linia parowania. Teraz kupuje tylko te z facelle paskowe.
Zrob jutro rano i dawaj znac! Oby to bylo to!🫶🏻🫶🏻🫶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 19:12
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
No nic jutro lecę na betę bo nie wytrzymam 🤯
Tofuszka, Kompotlinka, Gorzkax33333, Gosiaczkova, Elgenda, Nigri, aaandzia, MiśkaK, lusix, Marcycha, Gosik0205, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Gajek tule mocno 🥺🫂
Nikaaa_ gratulacje mieszkania! 😍 Dobrze ze teraz bedzie troche glowa zajeta, no i oby nadeszly ⏸️ to od razu mieszkanie sie zapelni🤭
Nikaaa_, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
Mi pink albo pokazywał biel albo kreseczkę
3mam kciuki! Daj znac jak beta!
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Amelia96 wrote:No nic jutro lecę na betę bo nie wytrzymam 🤯
Trzymam mocno kciuki żeby to było to ❤️
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Amelia96 wrote:Czy któraś robi /robiła PINK testy? I jest w stanie mi powiedzieć czy mają tendencje do wybarwiania się po jakimś czasie od zrobienia? Bo mi z poprzedniej marki nie zdarzyło się coś takiego jak była biel to cały czas nawet na 2,3 dzień od wykonania, a tu 2 h po widać druga kreskę. I nie wiem czy to linia parowania czy co 🤔
U mnie jak był biochem to rano pink był biały, a po kilku godzinach była druga linia (beta tego dnia wynosiła 8.22)
🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo