Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Super! Owocnych starań! 🤞🤞😁aaandzia wrote:Była obsuwa lekka, a jeszcze młodego musiałam odebrać od kolegi 😀
Dzisiaj działamy i jestem pozytywnie nastawiona , dostałam progesteron i zobaczymy , dzisiaj pęcherzyk dominujący 20 mm, endometrium 10 mm. Pojutrze mam w czwartek mam podejść zobaczyć czy już będzie po owulacji i w sobotę też pozwolił. W końcu jestem zadowolona z ginekologa i mam nadzieję, że zobaczę niedługo te ⏸️ . Mówię do niego, że następna wizyta to już będę w ciąży bo chce majowe dziecko to się śmiał 😅😅😅😅
aaandzia lubi tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Amelia96 wrote:Kurcze ale 2h po, serio może coś być?? 🤔🤔
Ja tam wierzę że każdy poczasiak coś w sobie ma. Ciągle używam testów tych samych marek i zawsze poczasiak albo się zgadzał z betą albo z objawami mimo że ciąży z tego nie było
też bym już zrobiła w międzyczasie kilka testów 😂
aaandzia lubi tę wiadomość
🎀94 +👔 91
7cs
02.26 biochem 💔
03.26 biochem 💔
Pai 1 homo
Hashimoto euthyrox 50
Duphaston od 2dpo -
Oo super wieści, grunt to mieć dobre nastawienie!! 😊 trzymam kciuki ❤️ 🤞aaandzia wrote:Była obsuwa lekka, a jeszcze młodego musiałam odebrać od kolegi 😀
Dzisiaj działamy i jestem pozytywnie nastawiona , dostałam progesteron i zobaczymy , dzisiaj pęcherzyk dominujący 20 mm, endometrium 10 mm. Pojutrze mam w czwartek mam podejść zobaczyć czy już będzie po owulacji i w sobotę też pozwolił. W końcu jestem zadowolona z ginekologa i mam nadzieję, że zobaczę niedługo te ⏸️ . Mówię do niego, że następna wizyta to już będę w ciąży bo chce majowe dziecko to się śmiał 😅😅😅😅
Dzieki dziewczyny za tak liczny i pozytywny odzew, nie powiem trochę mnie to podbudowało 🙏
jutro dam cynka 🙃Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 20:45
MiśkaK, aaandzia, Maalwii, Nigri lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Laski ale mam brajana na maksa. Jutro mamy wizyte w klinice do kwalifikacji na IV.
Rano kreska jeszcze byla turbo blada po ovitrelle, nie wytrzymalam zrobilam terZ wieczorem i pojawila sie juz po niecalych 2 min i jest lekko ciemniejsza🫣
Chyba zaczynam swirowac😅
Kompotlinka, Elgenda, Amelia96, MiśkaK, Maalwii, aaandzia, Tofuszka, lusix, Foggy, xSophie, Gosiaczkova, mistyreal, Konzzdi, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Nie no dziewczyny, jak ja do jutra wytrzymam?? 🤣🤣🤣
Amelia, majskoko trzymam kciuki ☺️
majskoko, Amelia96, Marcycha lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Ohoho coś tu jest na rzeczy 🫢 czekam na rozwój sytuacji 🙏🍀majskoko wrote:Laski ale mam brajana na maksa. Jutro mamy wizyte w klinice do kwalifikacji na IV.
Rano kreska jeszcze byla turbo blada po ovitrelle, nie wytrzymalam zrobilam terZ wieczorem i pojawila sie juz po niecalych 2 min i jest lekko ciemniejsza🫣
Chyba zaczynam swirowac😅
majskoko lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -

Od gory 3 testy ranne, w tym jeden dzis rano z pierwszego moczu, a ten na dole z dzis tez ale wieczorem. Czy tylko dla mnie jest to minimalnie ciemniejsze?
Wiem wiem, to itak niczego jeszcze nie przesądza..😒
Tofuszka, Kompotlinka, MiśkaK, Nigri, Foggy, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
majskoko wrote:
No jak dla mnie ciemniejsza 🍀 ale ja to wszędzie dopatrzę się kresek i zawsze myślę jak najlepiej w kierunku ⏸️ trzymam kciuki !
Dziewczyny ale emocje na samo spanie no! Chcę już jutro i dawajcie znać🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀
Kompotlinka, majskoko, dzydzy lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
majskoko wrote:
Wygląda obiecująco ale poszłabym na betę i zrobiła przyrost bo te porównywanie to na pewno męczące, mocno wierzę że tam ktoś zrobił sobie miejsce 🤭🍀
Tofuszka, Kompotlinka, majskoko, Nigri, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
jeju ile się dzieje! Trzymam kciukasy za wszystkie!
Nigri, aaandzia lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Dobra to pojde rano ma bete i jesli bedzie cokolwiek to potem bede sprawdac przyrosty. Beta prawde powie
Kompotlinka, Maalwii, MiśkaK, Tofuszka, Nigri, aaandzia, Amelia96, Foggy, Marcycha, xSophie lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
O wow, ale emocje dziewczyny ! 😄
Też będę rano wyczekiwać info 💕
Ja jestem na wyjeździe u rodziny i odpoczywam na maksa… głowa zajęta innymi rzeczami 😉 testów nie brałam ze sobą i nie zamierzam kupować. Ale pewnie nie wytrzymam do 29.07 i będę testować w poniedziałek po powrocie 😉 dzisiaj jest jakieś 6/7 dpo.
Tofuszka, majskoko, Kompotlinka, Nigri, Maalwii, aaandzia, Amelia96, MiśkaK, xSophie, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Sierpień 2026 - 4cs
✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞
mommytobe -
majskoko wrote:Dobra to pojde rano ma bete i jesli bedzie cokolwiek to potem bede sprawdac przyrosty. Beta prawde powie
Motto dnia "beta prawdę powie" 😅❤️
Amelia, majaskoko czekam na dobre wieści jutro od was ❤️
Odstawiłam dziś proga i czekam na @ w kolejnym cyklu mąż będzie w odpowiednim czasie więc działamy i się nie poddajemy.. wczoraj też dowiedziałam się o ciąży babeczki z mojej zmiany w pracy, kobietka po 40-stce, paląca papierosy co godzinę i się jej udało z tego co wiem to starali się dość długo więc daje mi to dużą nadzieję no i najwyraźniej nie trzeba robić wszystkiego pod ciążę mam na myśli tutaj papierosy.. dało mi to do myślenia że wszystkim nam się tutaj uda tylko potrzeba w tym wszystkim sporej dozy cierpliwości ♥️
majskoko, Kompotlinka, Nigri, Tofuszka, Foggy, MiśkaK, Gosiaczkova, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Czy któraś z was miała może tak że organizm podejmował kilka prób owulacji a sama owulacja była późno? Wydaje mi się że któraś dziewczyna pisała że miała owulację w 30dc. Bo mimo braku dominującego pęcherzyka w USG mam wciąż płodny śluz, bóle jajników a lh wg premom krąży w okolicach 0,6/07. Próbuje jakoś podnieść się na duchu💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Gajek wrote:Czy któraś z was miała może tak że organizm podejmował kilka prób owulacji a sama owulacja była późno? Wydaje mi się że któraś dziewczyna pisała że miała owulację w 30dc. Bo mimo braku dominującego pęcherzyka w USG mam wciąż płodny śluz, bóle jajników a lh wg premom krąży w okolicach 0,6/07. Próbuje jakoś podnieść się na duchu
Tak, ja tak mialam dwa razy, a raz jak na urlop lecielismy to przed urlopem mialam objawy na owulke, potem ustaly (pewnie przez lot) i po powrocie przyszla owulka, dosc pozno💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
niektórym też te testy LH nie wybarwiają się tak mocno i czasami przy takim współczynniku jak 0.7 może wystąpić owulacja w najbliższym czasie. Wiem że to nie jest książkowe, ale te testy w różnym stopniu się wybarwiają no i różny poziom lh mamy w organizmie - jedna będzie miała więcej inna mniej.Gajek wrote:Czy któraś z was miała może tak że organizm podejmował kilka prób owulacji a sama owulacja była późno? Wydaje mi się że któraś dziewczyna pisała że miała owulację w 30dc. Bo mimo braku dominującego pęcherzyka w USG mam wciąż płodny śluz, bóle jajników a lh wg premom krąży w okolicach 0,6/07. Próbuje jakoś podnieść się na duchu
Może być tak że organizm próbuje podejść do owulacji, ale jej nie będzie i ponowna próba będzie np po 5 dniach. Wtedy zauważysz pogorszenie się śluzu na kilka dni, a potem znowu fala płodnego. Polecam dalej robić testy owulacyjne
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg