Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale emocjonujące wiadomości!
Amelia, majaskoko - trzymam kciuki za jutro 🍀🍀
W obu przypadkach wygląda to obiecująco ☺️
majskoko, Amelia96, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Jedziemy na tym samym wózku kochana 🤞🍀🤞majskoko wrote:Dobra to pojde rano ma bete i jesli bedzie cokolwiek to potem bede sprawdac przyrosty. Beta prawde powie
majskoko lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Amelia96 wrote:Jedziemy na tym samym wózku kochana 🤞🍀🤞
Dokladnie, trzymam kciuki! Idziesz tez na bete?💁🏼♀️35💁🏼36
Po operacji bariatrycznej SLEEVE
⬇️-30kilo
ANA2 1:1000
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
💁🏼- wszystkie badania ok -
Tak, myślę jak najwcześniej się tylko da żeby mieć szybko wynik 🫢majskoko wrote:Dokladnie, trzymam kciuki! Idziesz tez na bete?
majskoko lubi tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
O rany! Człowiek seriale ogląda a tu tyle informacji!
3mam kciuki Dziewczyny, dajcie znać jak beta ! 🤞🤞
Amelia96, majskoko lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Gajek wrote:Byłam u ginekologa i się podlamalam. Dzisiaj 17dc, od kilku dni śluz płodny i testy lh zaczęły rosnąć. Niestety na USG brak pęcherzyka dominującego i same malutkie pęcherzyki. Endometrium 7mm. Są 3 scenariusze. 1 jest taki że owulacja już była a ciałko żółte jest maleńkie i go nie widzi. Tu jest tylko problem że temperatura wciąż niska więc mało prawdopodobny scenariusz. 2 będzie to cykl bezowulacyjny. 3 cykl będzie dluuugi. I tutaj jeśli się będzie mocno wydłużał mam do niej przyjść. Zaproponowała monitoring owulacji w następnym cyklu. I daje nam jeszcze kolejny cykl na naturalne starania i wprowadzimy stymulację owulacji jeśli się nie uda do tego czasu. Myślałam że rozpłacze się na wizycie. Pochwaliła za to moja suplementację. W poprzednim cyklu miałam owulację potwierdzona badaniem progesteronu. W tym już pcos wjechał i się rozjechało wszystko. W sumie nie wiem czy jest sens robić dalej owulaki ( i czy robić nadal 2 dziennie)czy nie będzie mnie to dobijać. Kwestia kosztów nie gra tu roli bo kupuje je w cenie zakupu z hurtowni więc mogę robić tylko czy to ma sens jeszcze
Ja bym robiła dalej owulaki, przede wszystkim w cyklu z monitoringiem. Miałabym wtedy lepszy obraz i wiedzę na przyszłość jak wyglądają wybarwienia przed, podczas i po owulacji, którą będziesz miała potwierdzoną monitoringiem.
Andzia, może się zaśmiał, bo to będzie kwietniowy bobas nie majowy 🤪 Pewnie ostatecznie podzielał entuzjazm razem z Tobą, ale ja kwietniowego bobasa polecam bardzo 😁
O ja nie mogę! Jutro 3 bety🤯🤯🤯 Idę zrobić jakieś ćwiczenia oddechowe, bo nie zasnę 😵 Dziewczyny liczymy na Was i na podciągnięcie lipcowych statystyk. Kropki, bądźcie 🥰Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca, 23:41
Elgenda lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Gajek, ja w udanym cyklu miałam owulację w 37 dc. Ogólnie miałam cykle po ok 50 dni i o dziwo owulacja była tylko bardzo późno.
Ja dzisiaj 8 DPO i w ciągu dnia miałam lekkie ból w krzyżu, a teraz mooocno mnie boli w okolicy prawego jajnika. Mam nadzieję że nie na 🐒
Gajek, Elgenda lubią tę wiadomość
👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
23.07 - 20,5 mIU/ml
27.07 - 202 mIU/ml ❤️ -
Dziewczyny! Przed spankiem wyłapałam śluz płodny! ❤️ Dobrze że wczoraj zaczęliśmy działać 😎
Tymczasem dobranoc. Trzymam kciuki za bety 🤞🏻
lusix, dzydzy, Gorzkax33333, MiśkaK, Nikaaa_, Kompotlinka, Konzzdi, Marcycha, Dawdler34, Carlina, Słonecznik90, Amelia96, Lisia00 lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Miłego dnia wszystkim 😊 i powodzenia na becie dla upuszczających krwi dzisiaj 🤞🏻🤞🏻😊
majskoko, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Czekam z niecierpliwością na oczywiście pozytywne wyniki 🤞
Któraś wyżej pisała o przeprowadzce i wykończeniu mieszkania ( przepraszam ale nie pamiętam ników jeszcze 🙈) , my od roku mieszkamy w nowym domu i od roku słyszę od rodziny , że teraz na nowy dom to przydał by się jeszcze jeden bobas 😀
A teściowa i mój ojciec to już ze 3 lata przy każdych świętach czy urodzinach życzą nam jeszcze małego bobaska 🤣
Ogólnie nikt nie wie , że się staramy , czasem się zastanawiam czy mąż wie 🤣🤣
Wszystko mamy w tajemnicy tym bardziej , że moja córka jest totalnie anty na kolejne dziecko bo uważa , że jak pojawi się w domu małe dziecko to już nikt nie będzie zwracał na nią uwagi tylko wszyscy będą przychodzić do małego albo małej. Ona jest bardzo wrażliwa i przez śmierć mojej mamy jest bardzo przywiązana do mnie , wręcz leczyliśmy u niej lęk separacyjny bo już dochodziło do tego , że nie byłam w stanie sama iść do toalety. Teraz już wyszliśmy w miarę na prostą ale dalej twierdzi , że dziecko NIE.
Ale jakiś czas temu powiedziała , że jak tak bardzo chcę to dziecko to mam podążać za swoimi marzeniami 🥰 oczywiście powiedziała to z największą ironią w głosie jaką tylko mogła 😀
Dziewczyny dajcie znać jak będą wyniki.
Życzę Wam dziś pięknego , słonecznego dnia 😀
majskoko, Konzzdi, Foggy, MiśkaK, aaandzia, Lisia00 lubią tę wiadomość
-
Dziekuje za kciuki, przebudzilam sie i zrobilam test i kreska po minucie widoczna, czy ciemniejsza- nie wiem, raczej taka sama. Ale tak bardzo chce mi sie spac ze ide dalej w spanko i jak wstane to pojde na bete😂 takze jeszcze dobranoc
EDIT: chyba jest bledsza niz wczoraj wieczorem:(
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 07:00
Maalwii, mistyreal, aaandzia, Lisia00 lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
Tofuszka - trzymam za Was cały czas mocno zaciśnięte kciuki. Dobrze że udało się podziałać przed śluzem. Ja sobie „dorobiłam” taką teorię, że jednak najlepiej jak się uda tuż przed tym śluzem podziałać, bo on u mnie był zawsze bardzo krótko, ale ale tam w środku pewien był już wcześniej. Tak czy siak prosimy o poprawienie dzisiaj🤭 i 🤞
Majsko - pokaż zdjęcia
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
dzydzy wrote:Tofuszka - trzymam za Was cały czas mocno zaciśnięte kciuki. Dobrze że udało się podziałać przed śluzem. Ja sobie „dorobiłam” taką teorię, że jednak najlepiej jak się uda tuż przed tym śluzem podziałać, bo on u mnie był zawsze bardzo krótko, ale ale tam w środku pewien był już wcześniej. Tak czy siak prosimy o poprawienie dzisiaj🤭 i 🤞
Majsko - pokaż zdjęcia

bledsza jest
i boli mnie w ledzwiach jak na okres
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
Gorzkax33333 wrote:U mnie chyba fałszywy alarm, pik był a temperatura nie rośnie... Już mam dosyć samej siebie i swojego organizmu..
Wierze, ze jest to dla Ciebie frustrujace i masz prawo tak sie czuc, to zupelnie normalne. Chociaz z tymi termometrami to tez nigdy nie wiadomo. Obserwuj dalej, a przede wszystkim dzialajcie mimo to. Nigdy nie wiemy, co tam wewnatrz nas sie dzieje, a moze nas zaskoczy🤍
Trzymam za Ciebie kciuki i tule w trudnym momencie🫂
Gorzkax33333, Marcycha, MiśkaK lubią tę wiadomość
💁🏼♀️35💁🏼36
⬇️-30kilo
ANA3 - ok 🤷🏼♀️
06.2025 biochem 👼
08.2025 IUI
2.2026 lipiodol
TSH po lipiodolu 3,57
Euthyrox 25 1x1
W piątek mam USG,mam nadzieję że dowiem się co się stało eh... Już któryś cykl z rzędu z owulacja w 30 dniu cyklu, brakuje mi już cierpliwości do samej siebie.. Dzięki za kciuki i tulasy 🥺majskoko wrote:Wierze, ze jest to dla Ciebie frustrujace i masz prawo tak sie czuc, to zupelnie normalne. Chociaz z tymi termometrami to tez nigdy nie wiadomo. Obserwuj dalej, a przede wszystkim dzialajcie mimo to. Nigdy nie wiemy, co tam wewnatrz nas sie dzieje, a moze nas zaskoczy🤍
Trzymam za Ciebie kciuki i tule w trudnym momencie🫂