Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    W piątek mam USG,mam nadzieję że dowiem się co się stało eh... Już któryś cykl z rzędu z owulacja w 30 dniu cyklu, brakuje mi już cierpliwości do samej siebie.. Dzięki za kciuki i tulasy 🥺

Daj koniecznie znac po wizycie 🤍

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    Po operacji bariatrycznej SLEEVE
    ⬇️-30kilo
    ANA2 1:1000
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Konzzdi Koleżanka

Wysłany: 22 lipca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze bety 🤞

majskoko, Amelia96 lubią tę wiadomość

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☘️ Gorzka a przypomnij - kiedy miałaś pik? BBT czasami rośnie powoli do 3 dni po owulacji (czyli około 4 dni po piku)

☘️ Dzydzy dzięki ❤️ może być ciężko bo mąż dzisiaj późno wraca, a nawet wczoraj wieczorem podszedł do mnie i mówi "kochanieeee jak mamy się postarać to lepiej dzisiaj niż jutro, wieeesz?" A ja mu na to, że nie musimy bo jeszcze śluzu płodnego nie mam 😂 najwyżej będzie szybcioch na śpiocha 😂

☘️ Majskoko ale kontrolna też jest trochę jaśniejsza, więc po prostu test się gorzej wybarwił. Wg mnie jeszcze nie ma się czym przejmować, czekam na betę 🤞🏻

Gosiaczkova, majskoko, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś o 17 wybieram się do lekarza by omówić co robimy i by sprawdził jak się organizm oczyścił 😶 trzymajcie kciuki by wszystko było ok 🙏🏻

Tofuszka, Konzzdi, Gorzkax33333, majskoko, Kompotlinka, Dawdler34, MiśkaK, Nigri, lusix, Nikaaa_, KamilaAnt2026, aaandzia, Foggy, Tajlandia22, Lucy_26, Gosik0205, Marcycha, Słonecznik90, Maalwii, xSophie lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    ☘️ Gorzka a przypomnij - kiedy miałaś pik? BBT czasami rośnie powoli do 3 dni po owulacji (czyli około 4 dni po piku)

☘️ Dzydzy dzięki ❤️ może być ciężko bo mąż dzisiaj późno wraca, a nawet wczoraj wieczorem podszedł do mnie i mówi "kochanieeee jak mamy się postarać to lepiej dzisiaj niż jutro, wieeesz?" A ja mu na to, że nie musimy bo jeszcze śluzu płodnego nie mam 😂 najwyżej będzie szybcioch na śpiocha 😂

☘️ Majskoko ale kontrolna też jest trochę jaśniejsza, więc po prostu test się gorzej wybarwił. Wg mnie jeszcze nie ma się czym przejmować, czekam na betę 🤞🏻
    Pik miałam 2 dni temu, od tego pliku temperatura zamiast iść do góry to idzie w dół, najpierw 36,44 potem 36,33 a dziś 36,20...

• Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Amelia 🌸 majskoko mocne kciuki za bety! 🤞🤞

🌸 Gilgotka testowałaś dziś? Idziesz na betę? 🤞

🌸 Tofuszko udanych starań! 🤞😉

🌸 Gosiaczkova kciuki za wizytę! 🤞

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 08:32

majskoko, Tofuszka, Gosiaczkova, Amelia96 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Pik miałam 2 dni temu, od tego pliku temperatura zamiast iść do góry to idzie w dół, najpierw 36,44 potem 36,33 a dziś 36,20...
    Oj, kurde, to faktycznie słabo. Ale pewnie organizm za kilka dni znowu podejdzie do owulki

Gorzkax33333 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Oj, kurde, to faktycznie słabo. Ale pewnie organizm za kilka dni znowu podejdzie do owulki
    Podejdzie pewnie w 30 dniu cyklu jak zwykle :/ dopiero wtedy się uda, eh... W piątek idę na USG będzie to 20 dzień cyklu może zobaczy co tam się wydarzyło, a może trzeba zastrzyk żeby pęcherzyk pękł...

• Nigri Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gigotka daj znać bo ja też umrę z ciekawości. 😄

aaandzia lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Gigotka daj znać bo ja też umrę z ciekawości. 😄

O wlasnie jakos cicho, mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok Gilgotka!🤍 daj znac!

(Ps. Jestem po becie, wyniki beda ok 15.)

Dawdler34, Gosiaczkova, Konzzdi, Nigri, KamilaAnt2026, Foggy, Kompotlinka, Tofuszka, MiśkaK, Gorzkax33333 lubią tę wiadomość

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wasze bety i piki i wszystko ✊✊✊

majskoko, Tofuszka lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 22 lipca, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia robiłaś dziś jeszcze sikańca?
    Kciuki za bety i przytulanka🤞🤞🤞

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • Amelia96 Autorytet

Wysłany: 22 lipca, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    majskoko wrote:
    O wlasnie jakos cicho, mam nadzieje ze u Ciebie wszystko ok Gilgotka!🤍 daj znac!

(Ps. Jestem po becie, wyniki beda ok 15.)
    Ja też wyniki mam po 15, ale ze mam skierowanie to wyniki u mojej gin będą. Nie powiem trochę się wkurzyłam,bo wolalabym mieć dostęp do tego. Ale ponoć można sobie podejrzeć wynik na IKP. Więc mam nadzieję że udostępnia od razu 🤞

Foggy nie robiłam dziś już testu czekam spokojnie na tą betę :) wolę wiedzieć później a konkretnej ☺️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lipca, 10:19

majskoko, Gorzkax33333, Konzzdi, Foggy, Kompotlinka, MiśkaK, Gosiaczkova lubią tę wiadomość

Starania od 2022
    Hashimoto, Endometrioza II st.

💊💊💊 💊
    Eutyrox,
    Ascofer,
    Olej z wiesiołka,
    Inozytol,
    Kwas foliowy metylowany
    Zioła Ojca Sroki 3
    Leki stymulacyjne :
    Lametta
    Ovitrelle
    Cyclogest
    Encorton
    Acard
  • Aga992 Znajoma

Wysłany: 22 lipca, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, obserwuję forum od jakiegoś czasu, a ten wątek śledzę mniej więcej od połowy jego trwania :) To jakie wsparcie tu sobie dajecie jest niesamowite 🌸Dołączam do was w sierpniu! Zdecydowanie :) i Trzymam za wszystkie kciuki

majskoko, Amelia96, Tofuszka, KamilaAnt2026, Konzzdi, Foggy, Elgenda, Dawdler34, Kompotlinka, MiśkaK, Gosiaczkova, Lucy_26, Złośnica.m, Nigri, Gorzkax33333, aaandzia, xSophie, mommytobe, Lisia00 lubią tę wiadomość

🙆‍♀️'92 💁‍♂️'90

Starania od 06.2020 r.
  • Foggy Koleżanka

Wysłany: 22 lipca, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelia96 wrote:
    Ja też wyniki mam po 15, ale ze mam skierowanie to wyniki u mojej gin będą. Nie powiem trochę się wkurzyłam,bo wolalabym mieć dostęp do tego. Ale ponoć można sobie podejrzeć wynik na IKP. Więc mam nadzieję że udostępnia od razu 🤞

Foggy nie robiłam dziś już testu czekam spokojnie na tą betę :) wolę wiedzieć później a konkretnej ☺️

Podziwiam! Może wezmę z Ciebie przykład w tym cyklu (raczej nie😆) niezmiennie kciuki zaciśnięte🤞czekamy!

Ja to czuję się jak przegryw jak poraz kolejny idę do tego samego labu spuścić krew na betę bo mnie tam już pielęgniarka kojarzy i zagaja pogawędki o pogodzie, jakoś mi źle z tym że oni wiedzą jakie badania wykonuję. Tęsknię za anonimowością pod maseczką w covidzie😄

🎀94 +👔 91
    7cs

02.26 biochem 💔
    03.26 biochem 💔
    Pai 1 homo
    Hashimoto euthyrox 50
    Duphaston od 2dpo
  • majskoko Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foggy wrote:
    Podziwiam! Może wezmę z Ciebie przykład w tym cyklu (raczej nie😆) niezmiennie kciuki zaciśnięte🤞czekamy!

Ja to czuję się jak przegryw jak poraz kolejny idę do tego samego labu spuścić krew na betę bo mnie tam już pielęgniarka kojarzy i zagaja pogawędki o pogodzie, jakoś mi źle z tym że oni wiedzą jakie badania wykonuję. Tęsknię za anonimowością pod maseczką w covidzie😄

Oh tak jest to dziwne uczucie, mu teraz po przeprowadzke na wies z ktorej pochodze to juz w ogole wszyscy wszedzie sie znaja. W labie na wsi nawet pracuje moja ciotka, bylam dzis w labie w pobliskim miescie ale tam tez znajoma obsluguje😅ale nic nie dopytywala. Trudno… jesli sa profesjonalne to zachowaja te info dla siebie

💁🏼‍♀️35💁🏼36
    ⬇️-30kilo
    ANA3 - ok 🤷🏼‍♀️
    06.2025 biochem 👼
    08.2025 IUI
    2.2026 lipiodol
    TSH po lipiodolu 3,57
    Euthyrox 25 1x1
    💁🏼- wszystkie badania ok
  • Gosik0205 Koleżanka

Wysłany: 22 lipca, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz czekanie do 15 na wasze wyniki trzymam mocno mocno kciuki

majskoko, Nigri lubią tę wiadomość

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌼Gorzka, daj znać w piątek po wizycie 🙏
    🌼Gilgotka, napisz jak tam u Ciebie 🙏
    🌼Gajek, daj znać jak Twój nastrój dzisiaj 🫶 niestety trzeba dać organizmowi czas :( do tego metoda prób i błędów, ale rozumiem że to dla Ciebie trudne patrząc na sytuację sprzed brania tabletek.
    🌼Majskoko, Amelia kciuki zaciśnięte za dzisiejsze wyniki!!
    🌼Aga992 witaj 💕

Ja poszłam na betę raz do tej pory i to w dużym mieście, a i tak czułam się bardzo niekomfortowo xD a normalnie lubię chodzić na badania krwi.

Właśnie zrobiłam owulaka 13dc, na razie jaśniejszy od linii testowej. W piątek idę na monitoring zobaczyć co tam słychać. Na razie jajniki mnie nie bolą ani nic. Śluz może trochę wodnisty, ale mało go.

Od dzisiaj działamy z mężem, tak co 2 dzień 😂

Marcycha, MiśkaK, Kompotlinka, Aga992, Gorzkax33333, aaandzia, Gajek lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 22 lipca, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Tak byłam na becie czekamy na wynik ale test zrobiłam rano i już negatywny więc spadek bety. Dziś powinnam okres dostać ale pewnie teraz wszystko sie przesunie

• Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 22 lipca, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga992 wrote:
    Hej dziewczyny, obserwuję forum od jakiegoś czasu, a ten wątek śledzę mniej więcej od połowy jego trwania :) To jakie wsparcie tu sobie dajecie jest niesamowite 🌸Dołączam do was w sierpniu! Zdecydowanie :) i Trzymam za wszystkie kciuki

Cudownie 🤩
    Widzimy się w takim razie na sierpniowy wątku 😀

Aga992 lubi tę wiadomość

‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ