Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Też widzę jakiś cień cienia cienia. 😉 W takim razie czekamy na jutro, oby kreseczka ciemniała. 🤞
    Chyba. podjade dziś na bete bo męczy mnie ta niepewność

Kompotlinka, Nigri, mommytobe, Anna_30, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Paula. Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zostawiam Wam dziewczyny wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

🍀🍀🍀🤞 Powodzenia dla kazdej z Was 🤞🍀🍀🍀

dzydzy, Nikaaa_, Tofuszka, Nigri, Kompotlinka, xSmerfetkax, shaylen, xSophie, mommytobe, Złośnica.m, Anna_30, Maalwii, MiśkaK, lusix, Lisia00 lubią tę wiadomość

👩32👨🏼34👧9 (33tc) & 🐈🐈‍⬛
    👼02.2015 (10tc) & 👼06.2016 (6tc)
    Akcja rodzeństwo od 2024
    04.2025r - klinika
    08.2025r - stymulacja IVF ~ zostały 3❄️
    20.08 - ET 4AB; 27.08 - ⏸️;💔
    02.01.2026 - FET 5BB ❄️🩵
    5dpt ⏸️
    7dpt beta 86,4 ❄️
    10dpt beta 342,6 ❄️
    15dpt beta 4464 ❄️ prog 13,60
    20dpt beta 22295,8❄️ prog 13,39
    24dpt beta 52137,4❄️ prog 21,75
    25dpt - nagłe krwawienie, ale jest 💗
    31dpt - CRL 1,15cm 💗
    09.03 - USG prenatalne ✔️
    03.06 - 100% 🩵
    22.06 - 27+1 - 1300g 🩵

🍀pozytywne myśli przyciągają pozytywne skutki 🍀
    preg.png
  • monii00 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ☀️

Życzę prześladowania przez bociany na każdym kroku tak jak mnie przed każdą ciążą 😅🤭 niech klątwa bocianowa działa 😊

Ślę wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Powodzenia ✊️🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 07:58

dzydzy, Tofuszka, Nigri, Kompotlinka, xSmerfetkax, shaylen, xSophie, mommytobe, KamilaAnt2026, Dawdler34, Złośnica.m, Anna_30, Maalwii, MiśkaK, Lisia00 lubią tę wiadomość

09.2023 - rozpoczęcie starań
    10.2023 - ⏸️
    10.2023 - 6 t 💔 poronienie
    03.2024 - wznowienie starań
    04.2024 - ⏸️
    05.2024 - 5 t 💔 poronienie
    06.2024 - ⏸️
    02.2025 - cc 37+4 💙 3120g, 56cm
    04.2026 - powrót do starań 🍀
    01.06.2026 - ⏸️ zostań kropeczko 🥺
    02.06.2026 - bhcg 95,52 mIU/ml
    05.06.2026 - bhcg 457,54 mIU/ml prog. 28 ng/ml
    15.06.2026 - pęcherzyk ciążowy 1,32cm
    25.06.2026 - 1cm 🫐 z ❤️
    13.07.2026 - wizyta gin NFZ
    27.07.2026 - badania prenatalne 🧬

👶🏻💙
    👧 30l. - zespół antyfosfolipidowy, PAI-1 układ homozyg., nisza cc, mięśniak 0.5 cm - acard 150; neoparin 0,6
    🧔‍♂️ 36l. - ❌️ cholesterol

age.png
    preg.png
  • Madzialenka95 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monii00 wrote:
    Dzień dobry ☀️

Życzę prześladowania przez bociany na każdym kroku tak jak mnie przed każdą ciążą 😅🤭 niech klątwa bocianowa działa 😊

Ślę wiruski 🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Powodzenia ✊️🍀
    Potwierdzam, ja widziałam chyba ze 100 bocianów, do tego jeden przeleciał mi centralnie nad głową 😄

monii00, MiśkaK lubią tę wiadomość

Ona: 31
    - hiperprolaktynemia - dostinex 1/4 tabletki na tydzień
    - TSH, LH, FSH, FT3, FT4, progesteron ✅
    Sumplementy: mioinozytol, D3, B6, B9, B12, omega 3, magnez, jod, cholina, laktoferyna
    On: 34
    - morfologia 2%❗
    - podwyższona agregacja❗
    - koncentracja w 1ml - 67 mln / w całości 173mln ✅
    - ruch całkowity - 55% ✅
    - ruch postępowy - 43%✅
    - plemniki żywe - 80% ✅
    Suplementy: fertistim, omega 3, D3, magnez
    Starania od 01.2026
    26.06.2026 beta 25,68
    29.06.2026 beta 119
    01.07.2026 beta 485
    15.07.2026 pierwsze USG
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    https://ibb.co/W42G37DF
    Super 🤩

• Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajlandia22 wrote:
    Hejka! 👋🏻

Powracam na Ovu po półtora roku nieobecności. Na razie jeszcze nie na testowanie, a jedynie na pogawędki ze staraczkami. Bo możliwe, że i my się niedługo będziemy starać o drugiego bobasa 👶

Chcieliśmy z mężem w miarę niewielką różnice między dziećmi, a córa w październiku skończy dwa latka 😅 temat drugiej ciąży pojawia się w naszych rozmowach coraz częściej. Powiem szczerze, że muszę sobie to trochę poukładać w głowie. Bo z jednej strony chce drugiego dziecka, a z drugiej nie umiem sobie wyobrazić opieki nad dwójką. Sama też nie mam rodzeństwa, więc tym bardziej jakoś moja wyobraźnia jakoś tego nie ogarnia 😅 jeśli jesteście mami dwójki, albo macie doświadczenia z rodzeństwem, to dajcie znać - może trochę mi się w głowie rozjaśni 🥰

W każdym razie - nie wykluczam, że w lipcu zaczniemy starania, ale to i tak testowanie byłoby dopiero na początku sierpnia.

Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona! Trzymam za wszystkie kciuki! 🫶🏻🤞🏼

Hej. Ja mam 3 rodzeństwa generalnie nie ma na to przepisu aby było pięknie. Z braćmi młodszymi wiecznie była walka, czasem razem się bawiliśmy ale głównie każdy miał swoich kolegów. Natomiast z bratem 6 lat starszym miałam piękne kontakty, najlepsze zawsze o siebie dbaliśmy i nigdy nie kłóciliśmy jak już to były wygłupy na żarty. Teraz w życiu dorosłym mam bardzo dobry kontakt z najmłodszym bratem 4lata różnicy, natomiast z tym co jest 2lata różnicy nie mam żadnych. Znaczy widzimy się na święta, zresztą te kontakty z nim nigdy nie były dobre. Więc tak zależy od wychowania, jak się życie potoczy i generalnie od samych charakterów dzieci. Moja mama głównie pracowała, a nami zajmowały się Nianie i babcie. A jako dziecko zawsze mówiłam że mogłabym mieć jednego brata i zawsze padało na tego z większą różnicą wiekową🤷‍♀️
    Tak z własnego doświadczenia i tego co obserwuje w rodzinie nigdy nie byłam za dziećmi w małych odstępach. Nie znoszę tych wrzasków, bicia się o wszystko, kłótni, zresztą czas trzeba dzielić nie dopilnujesz dobrze tych dzieci. Nie da się poświęcić im tyle czasu ile wkładasz gdy masz jedno. I zgodnie z tym co ja czuję teraz mam jedną córkę lat 8 i dopiero widzi mi się rodzeństwo. Na tle kuzynostwa co mają rodzeństwo w odstępach 2 letnich to zawiesz miała większa wiedzę, szybciej łapała rzeczy. Nigdy nie walczyła o nasza uwagę i czas jak tamte dzieci. Nie widzę żadnych pozytywów w krótkim odstępie, znaczy już mi w rodzinie wymieniano że oni się bawią że sobą i masz chwilę dla siebie. No tak fajnie tylko ta zabawa zanim zacznie się awantura i słychać wrzaski oraz piski, a także mamo bo on/ona mi zabrał/a trwa 10 , a przy dobrych wiatrach 15 min 😅
    No nie nq takiej siły by ktoś mnie do tego przekonał 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 09:25

Kompotlinka, Remedios, Elgenda lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    https://ibb.co/673bXy8F

Chyba się udało

Ja tu niestety nic nie widzę, ale może jutro będzie 🤔
    U Madzialenki na pierwszych zdjęciach też nie było widać.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze dodam odnośnie dzieci moja mama jest z bliźniąt i ciotka zawsze były o siebie zazdrosne. Zawsze też rywalizowały i o względy babci walczyły 🤭
    Tak przynajmniej twierdzi ich starsza siostra i wierzę bo do tej pory są o siebie zazdrosne, a także ciągle się ścigają dosłownie we wszystkim.🤦‍♀️

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam brata z małą różnicą wieku i mamy bardzo słaby kontakt, właściwie w wieku nastoletnim się bardzo rozjechaliśmy i tak jak Nigri pisze było dużo kłótni kiedy byliśmy dziećmi. Zawsze chciałam mieć siostrę 🫣

Mój mąż za to ma 2-kę rodzeństwa, jedno 4, a drugie prawie 12 lat młodsze i bardzo fajnie się dogadują, chociaż widzę że on trochę próbuje ustawiać im życie, a rodzeństwo się nim wysługuje w wielu sprawach organizacyjnych.

Elgenda, Nigri lubią tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran) ⏳
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    https://ibb.co/W42G37DF

Widać cień! Pięć lat temu też taki zobaczyłam, też było 10 dpo 😊 Życzę Ci żeby kreseczka jutro była już wyraźnie ciemniejsza!

Życzę wszystkim owocnych starań i pięknych ⏸️ na testach 🥰

Ja też bym chciała dołączyć do testowania w tym miesiącu, ale nie wiem czy się uda, mamy zaplanowane badania, pod koniec lipca idę na Sono HSG, a dziś robię wymazy MUCHA. Mąż też powoli się przekonuje do badania nasienia. Więc chyba w tym miesiącu zostanę jeszcze jako wolny strzelec. Czy któraś z Was bierze ubichinol ? Czy jego się bierze przez cały cykl czy tylko do owulacji?

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Widać cień! Pięć lat temu też taki zobaczyłam, też było 10 dpo 😊 Życzę Ci żeby kreseczka jutro była już wyraźnie ciemniejsza!

Życzę wszystkim owocnych starań i pięknych ⏸️ na testach 🥰

Ja też bym chciała dołączyć do testowania w tym miesiącu, ale nie wiem czy się uda, mamy zaplanowane badania, pod koniec lipca idę na Sono HSG, a dziś robię wymazy MUCHA. Mąż też powoli się przekonuje do badania nasienia. Więc chyba w tym miesiącu zostanę jeszcze jako wolny strzelec. Czy któraś z Was bierze ubichinol ? Czy jego się bierze przez cały cykl czy tylko do owulacji?
    Pojechałam na bete, dziś będzie wszystko jasne choć pozytywnie się nie nastawiam 🥺

KamilaAnt2026, mommytobe, Carlina, Nigri, Kompotlinka, Gosiaczkova, Tofuszka, MiśkaK lubią tę wiadomość

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się, że widzę jakiś cień cienia 🤔

A co do mojej sytuacji to Brajan już odpuścił, jednak będę robić testy LH codziennie, bo muszę zebrać więcej danych. Dzisiaj poranny LH negatyw, ciążowe tak samo xD ale nadal za wcześnie.

Wczoraj wieczorem czułam ból na zmianę z kłuciem z prawej strony podbrzusza. Trwało to ok. 1h. Później to rozchodziłam. Jeszcze wychodzi mi jęczmień 😒

Jeżeli w tym cyklu się nie uda, to już ekscytuję się kolejnym 😍 haha.

Jesteście zodiakarami swoją drogą?? 😄

Odnośnie do rodzeństwa, to ja mam o rok starszego brata. Moi rodzice wychowawczo polegli, są DDA. Każdy żył sam sobie. Z 8 lat temu zaczęłam ich konfrontować - po tym jak zobaczyłam inny model rodziny u męża. Po wielu przebojach i płaczu, od 4 lat mogę powiedzieć, że w końcu mam rodziców i brata 🙏

mommytobe, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Pojechałam na bete, dziś będzie wszystko jasne choć pozytywnie się nie nastawiam 🥺
    trzymamy kciuki :)

Kompotlinka lubi tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my chcieliśmy mieć w krótkim odstępie i nie żałujemy 😊 ale po drugiej ciąży wiedziałam że będę chciała dłuższą przerwę. I fizycznie i psychicznie musiałam dojść do siebie. Młodsza teraz ma 5,5 lat. I wydaje mi się że to już duży odstęp… ale wcześniej nie byliśmy gotowi z różnych względów żeby się starać. Chciałabym mimo wszystko żeby udało się teraz jak najszybciej…

Tymczasem okres mi wczoraj nie przyszedł. Aż szok bo zawsze jak w zegarku, za to infekcje złapałam ✌️cudownie… nienawidzę tego czekania.

Nigri lubi tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Chyba. podjade dziś na bete bo męczy mnie ta niepewność

Czekamy z niecierpliwością 🫶 już po cichu gratuluje ❤️

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    A my chcieliśmy mieć w krótkim odstępie i nie żałujemy 😊 ale po drugiej ciąży wiedziałam że będę chciała dłuższą przerwę. I fizycznie i psychicznie musiałam dojść do siebie. Młodsza teraz ma 5,5 lat. I wydaje mi się że to już duży odstęp… ale wcześniej nie byliśmy gotowi z różnych względów żeby się starać. Chciałabym mimo wszystko żeby udało się teraz jak najszybciej…

Tymczasem okres mi wczoraj nie przyszedł. Aż szok bo zawsze jak w zegarku, za to infekcje złapałam ✌️cudownie… nienawidzę tego czekania.
    Mi też wczoraj nie przyszedł, może organizm wariuje od upałów. Z małą nadzieją zrobiłam jeszcze dzisiaj test, ale biało.
    Oby jak najszybciej 🐒 się u nas pojawiła i lecimy z nowym cyklem 😃

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie dzisiaj mega boli brzuch, wiec pewnie 🐒 w natarciu :(

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹

07.26 stał sie cud✨️
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png
  • Luna11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Również zostawiam Wam wiruski ciążowe:

🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Mam nadzieję, że lipiec przyniesie Wam same dobre wiadomości. 😊🔥 Maalwii, Ciebie ściskam szczególnie mocno. ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 11:08

Remedios, Monia•, Nikaaa_, Kompotlinka, KamilaAnt2026, Nigri, shaylen, dzydzy, Tofuszka, Maalwii, Anna_30, MiśkaK, Lisia00, mommytobe lubią tę wiadomość

👧 28

✨️ 09.12 pierwsze dwie kreski w 12 cs

🌼 19.12 - CRL 0,77 mm okruszka
    🌼 08.01 - CRL 1,54 cm + ❤️
    🌼 16.01 - CRL 2,5 cm
    🌼 01.02 - nifty - zdrowy chłopczyk 💙
    🌼 13.02 - CRL 7,16 cm
    🌼 16.03 - 243 g (17+2)
    🌼 03.04 - 369 g (19+6)
    🌼 27.04 - 606 g (23+2)

preg.png
  • Remedios Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Również zostawiam Wam wiruski ciążowe:

🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Mam nadzieję, że lipiec przyniesie Wam same dobre wiadomości. 😊🔥 Maalwii, Ciebie ściskam szczególnie mocno. ❤️

Luna, jak się czujesz? Pamiętam jakie było poruszenie na wątku, jak udało ci się tuż przed tą magiczną granicą roku ☺️ myślę, że wielu osobom dało to nadzieję

Luna11 lubi tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran) ⏳
  • Luna11 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Remedios wrote:
    Luna, jak się czujesz? Pamiętam jakie było poruszenie na wątku, jak udało ci się tuż przed tą magiczną granicą roku ☺️ myślę, że wielu osobom dało to nadzieję

Ale miło, dziękuję. ❤️ Sama nie dowierzałam, to był ostatni cykl przed powrotem do pracy z L4. Cały czas pamiętam emocje z czasu starań i w środku czuję się 'staraczką'. Podczytuję Wasz nowy wątek dla tych starających się dłużej i choć udało mi się trochę rzutem na taśmę, to czuję się jego częścią, także macie tam dobrego duszka, który Wam kibicuje. ❤️

A czuję się dobrze. Pierwszy trymestr trochę mnie przeczołgał mdłościami, ale oprócz tego nie mogę narzekać. No, może upały są trudne, ale to chyba dla każdej z nas. 🫠

Widziałam, że zakwalifikowałaś się do IVF. Trzymam kciuki, żeby to była już ostatnia prosta do spełnienia marzenia. ❤️

Tofuszka, Remedios lubią tę wiadomość

👧 28

✨️ 09.12 pierwsze dwie kreski w 12 cs

🌼 19.12 - CRL 0,77 mm okruszka
    🌼 08.01 - CRL 1,54 cm + ❤️
    🌼 16.01 - CRL 2,5 cm
    🌼 01.02 - nifty - zdrowy chłopczyk 💙
    🌼 13.02 - CRL 7,16 cm
    🌼 16.03 - 243 g (17+2)
    🌼 03.04 - 369 g (19+6)
    🌼 27.04 - 606 g (23+2)

preg.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ