Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Widać cień! Pięć lat temu też taki zobaczyłam, też było 10 dpo 😊 Życzę Ci żeby kreseczka jutro była już wyraźnie ciemniejsza!

Życzę wszystkim owocnych starań i pięknych ⏸️ na testach 🥰

Ja też bym chciała dołączyć do testowania w tym miesiącu, ale nie wiem czy się uda, mamy zaplanowane badania, pod koniec lipca idę na Sono HSG, a dziś robię wymazy MUCHA. Mąż też powoli się przekonuje do badania nasienia. Więc chyba w tym miesiącu zostanę jeszcze jako wolny strzelec. Czy któraś z Was bierze ubichinol ? Czy jego się bierze przez cały cykl czy tylko do owulacji?
    Ja w tym cyklu zaczęłam brać CoQ10, ale ubichinon. Jak skończę opakowanie to przerzucam się na ubichinol, bo ponoć lepszy. Męża też faszeruję :D bierze się przez cały cykl, ja biorę 200 jednostek dziennie do śniadania razem z witaminą D i kilkoma innymi rzeczami.

Za krótko biorę by powiedzieć coś więcej, ale to podobno jeden z najważniejszych supli jak ma się problemy z zajściem w ciążę (albo np przy PCOS) - przynajmniej z tego co czytałam

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wynik <1,10 🥺

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju, dziewczyny, muszę się nieco wygadać.. dziś 10dpo rano bbt nieco spadła (ok 0.1°C), ale w końcu chłodniejsza noc więc myślę sobie - to pewnie to.
    Piersi bolą nieco mniej, co mnie zmartwiło na początku bo "pewnie progesteron spada", ale AI mówi że falowanie bólu jest normalne niezależnie od tego czy jest ciąża czy nie. No więc się uspokoiłam

W tym cyklu dopiero nauczyłam się jak czuję ból owulacyjny i odróżniam go od pracy jelit (w końcu) no i już kilka godzin czuję podobny ból/kłucie z prawej strony (owulacja też była z prawego).

Przed chwilą byłam w toalecie i zobaczyłam kroplę krwi na papierze 🥺 nie wiem czy implantacja. Krew wyglądała mega świeżo, więc może przy podcieraniu otarłam śluzówkę po prostu?

To czekanie jest okropne, ale jeszcze tylko 2 dni 🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 13:06

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Mam wynik <1,10 🥺
    Przykro mi kochana 🫂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 13:06

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Nikaaa_ Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszko z jakiej firmy bierzesz Q10? Też ostatnio sporo o nim czytałam, może sobie też zacznę brać od tego cyklu.
    Twoje objawy wyglądają obiecująco, szczególnie jak piszesz jeszcze teraz o krwi na papierze. To czekanie jest najgorsze 🫠 życzę Ci żeby dwa dni szybko zleciały i mocno trzymam kciuki ❤️

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczerze to jakiejś losowej firmy wzięłam na próbę

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Mam wynik <1,10 🥺
    Szkoda :(

• Elgenda Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzka, przykro mi 😭 🫂

Tofuszka, mega jestem ciekawa jak to wyjdzie u Ciebie 🙏 dobrze, że jest AI, zawsze coś podpowie. Mam nadzieję, że ta krew to implantacja 💕

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Jeju, dziewczyny, muszę się nieco wygadać.. dziś 10dpo rano bbt nieco spadła (ok 0.1°C), ale w końcu chłodniejsza noc więc myślę sobie - to pewnie to.
    Piersi bolą nieco mniej, co mnie zmartwiło na początku bo "pewnie progesteron spada", ale AI mówi że falowanie bólu jest normalne niezależnie od tego czy jest ciąża czy nie. No więc się uspokoiłam

W tym cyklu dopiero nauczyłam się jak czuję ból owulacyjny i odróżniam go od pracy jelit (w końcu) no i już kilka godzin czuję podobny ból/kłucie z prawej strony (owulacja też była z prawego).

Przed chwilą byłam w toalecie i zobaczyłam kroplę krwi na papierze 🥺 nie wiem czy implantacja. Krew wyglądała mega świeżo, więc może przy podcieraniu otarłam śluzówkę po prostu?

Oj, rozumiem Cię. 🤍 Ja też dziś mam 10 dpo i od 9 dpo temperatura zaczęła mi delikatnie spadać – z 37,09°C do 36,78°C. Siedzę i zastanawiam się, czy to już zapowiedź okresu, czy po prostu taki etap cyklu. 😅 Chyba pozostaje nam tylko uzbroić się w cierpliwość i wytrzymać jeszcze te kilka dni. Trzymam za nas kciuki! 🤞🍀

Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość

• Aenu Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dodatkowo mam bardzo dużo kremowego śluzu, więc już kompletnie nie wiem, co o tym myśleć…

• Remedios Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu kremowy śluz to taki typowy lutealny, od progesteronu 😊 więc wszystko tutaj ok, kwestia czekania na termin miesiączki lub możesz testować, ale samo to nie wskazuje na nic więcej niż na to że jesteś 10 dpo ☺️

Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Starania od 04.2025

🤷🏽‍♀️30 lat
    Hashimoto, cechy adenomiozy

🤷🏻‍♂️35 lat
    OAT
    Fragmentacja 26%

07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran) ⏳
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu faktycznie spory spadek temperatury, ciekawe czy wróci jutro do wyższego poziomu. U mnie normalnie spada dopiero w dzień miesiączki nigdy wcześniej. Kremowym śluzem chyba bym się nie przejmowała - raczej od kremowego po lepki jest normalny po owu :)
    Trzymam za nas kciuki 🤞🏻

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:

Taką krople też miałam z pierwsza córka, też olałam temat, pozniej skojarzyłam fakty przy pozytywnym teście. Po dwóch tygodniach miałam krwawienia z powodu komplikacji, bo się nie dobrze przyczepiła fasolka. Ale to już odrębny temat. Co do temperatury to ja dzisiaj miałam duży spadek o 0,4°C. Pewnie spadek temperatury w nocy też brał w tym udział. Swoją drogą mieliśmy okropną burze w nocy, kilka raz mnie wybudzała.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Mam wynik <1,10 🥺
    🫂

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Gorzka przykro mi... 🫂

🌸 Tofuszko bardzo ciekawe, to co opisujesz. 😎🤞🤞

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Maalwii Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna11 wrote:
    Również zostawiam Wam wiruski ciążowe:

🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠

Mam nadzieję, że lipiec przyniesie Wam same dobre wiadomości. 😊🔥 Maalwii, Ciebie ściskam szczególnie mocno. ❤️

Dziękuję Ci kochana ❤️
    Cieszę się że u Ciebie i maluszka wszystko w porządku 😊

Luna11 lubi tę wiadomość

M 💁🏽‍♀️ 28 | T 💁🏼‍♂️ 31 | K 🐕

• starania od 06.2025
    06.26 - ciąża biochemiczna 💔

➡️ 💁🏽‍♀️ M
    TSH: 2,11 ✅
    Ferrytyna: 41,61 ✅
    Witamina D3: 50,10 ✅
    Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
    • Euthyrox 25
    • po owulacji Velenta

➡️💁🏼‍♂️
    Suple: Tenfertil ON
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Mam wynik <1,10 🥺
    Przykro mi kochana ale te testy lubią oszukiwać

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich w nowym wątku. Ja jeszcze nie wiem kiedy będę testować bo jeszcze przed owulacją. Jutro idę na monitorong i zobaczę co tam urosło

Kompotlinka, MiśkaK, Nigri, xSophie lubią tę wiadomość

• Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TOFUSZKA- Ja biorę taki Q10 jak na zdjęciu. Jest dosyć drogi ale ma takie żelowe kapsułki i lepiej sie wchłania. Ja biorę 3x do posiłku
    https://ibb.co/0pWfg2j5
    Pierwszy raz dodaje zdjecie więc mam nadzieję,że sie udało

• Gajek Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Od dłuższego czasu obserwowałam wasze wpisy jak i innych. To nasz 1cs, jest to też 1 cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Ja mam 28 lat, mąż 32. Przed braniem ta cykle miałam w głównej mierze bezowulacyjne, pojawiały się torbiele jajników ( nawet na ta). Lekarz stwierdził Pcos z badaniami hormonalnych i objawów, brak wielotorbielowatych jajników. Od prawie 2 lat biorę wymienione w stopce suplementy, przygotowywałam się do odstawienia ta i aby jajniki były w stanie podjąć pracę. Przed ta jedyne co czułam to okropne boleści podczas 🐒 aż do wymiotów. 04.06 dostałam krwawienia z odstawienia i potem już nie wracałam do ta. Korzystałam z testów owulacyjnych i pik miałam baaardzo wyraźny 20dc, najpewniej owulację miałam 21dc. Obecnie jestem 6dpo. W czwartek 02.07 planuje zrobić progesteron żeby potwierdzić owulke, w trakcie piku i po nim miałam duże boleści podbrzusza które nadal się utrzymują. Teoretycznie w sobotę będę mieć 10dpo i wg aplikacji mogę już testować ale nie wiem czy lepiej nie zaczekać. W dniach płodnych dużo ❤️, co 1/2 dni. Aktualnie od owulacji mam ciągle bóle podbrzusza z ciągnięciem, czuje się jakbym zaraz miała dostać 🐒, bolą mnie strasznie sutki aż drażni je nawet materiał. Od soboty mam też bóle z krzyża dość intensywne. Miałyście takie objawy może? Jest to wszystko dla mnie całkiem nowe, nawet jeśli owulka pojawiała się wcześniej nie dawała żadnych objawów. W którym dpo lepiej byłoby testować? Trzymam też ogromne kciuki za każdą z was aby każda z was zobaczyła upragnione ⏸️

Kompotlinka, Tofuszka, Elgenda, MiśkaK, xSophie, Aenu, Nigri, Skowronek lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e
‹‹ 3 4 5 6 7 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ