Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w tym cyklu zaczęłam brać CoQ10, ale ubichinon. Jak skończę opakowanie to przerzucam się na ubichinol, bo ponoć lepszy. Męża też faszerujęCarlina wrote:Widać cień! Pięć lat temu też taki zobaczyłam, też było 10 dpo 😊 Życzę Ci żeby kreseczka jutro była już wyraźnie ciemniejsza!
Życzę wszystkim owocnych starań i pięknych ⏸️ na testach 🥰
Ja też bym chciała dołączyć do testowania w tym miesiącu, ale nie wiem czy się uda, mamy zaplanowane badania, pod koniec lipca idę na Sono HSG, a dziś robię wymazy MUCHA. Mąż też powoli się przekonuje do badania nasienia. Więc chyba w tym miesiącu zostanę jeszcze jako wolny strzelec. Czy któraś z Was bierze ubichinol ? Czy jego się bierze przez cały cykl czy tylko do owulacji?
bierze się przez cały cykl, ja biorę 200 jednostek dziennie do śniadania razem z witaminą D i kilkoma innymi rzeczami.
Za krótko biorę by powiedzieć coś więcej, ale to podobno jeden z najważniejszych supli jak ma się problemy z zajściem w ciążę (albo np przy PCOS) - przynajmniej z tego co czytałam💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Jeju, dziewczyny, muszę się nieco wygadać.. dziś 10dpo rano bbt nieco spadła (ok 0.1°C), ale w końcu chłodniejsza noc więc myślę sobie - to pewnie to.
Piersi bolą nieco mniej, co mnie zmartwiło na początku bo "pewnie progesteron spada", ale AI mówi że falowanie bólu jest normalne niezależnie od tego czy jest ciąża czy nie. No więc się uspokoiłam
W tym cyklu dopiero nauczyłam się jak czuję ból owulacyjny i odróżniam go od pracy jelit (w końcu) no i już kilka godzin czuję podobny ból/kłucie z prawej strony (owulacja też była z prawego).
Przed chwilą byłam w toalecie i zobaczyłam kroplę krwi na papierze 🥺 nie wiem czy implantacja. Krew wyglądała mega świeżo, więc może przy podcieraniu otarłam śluzówkę po prostu?
To czekanie jest okropne, ale jeszcze tylko 2 dni 🤞🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 13:06
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Przykro mi kochana 🫂Gorzkax33333 wrote:Mam wynik <1,10 🥺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 13:06
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Tofuszko z jakiej firmy bierzesz Q10? Też ostatnio sporo o nim czytałam, może sobie też zacznę brać od tego cyklu.
Twoje objawy wyglądają obiecująco, szczególnie jak piszesz jeszcze teraz o krwi na papierze. To czekanie jest najgorsze 🫠 życzę Ci żeby dwa dni szybko zleciały i mocno trzymam kciuki ❤️
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Gorzka, przykro mi 😭 🫂
Tofuszka, mega jestem ciekawa jak to wyjdzie u Ciebie 🙏 dobrze, że jest AI, zawsze coś podpowie. Mam nadzieję, że ta krew to implantacja 💕
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Oj, rozumiem Cię. 🤍 Ja też dziś mam 10 dpo i od 9 dpo temperatura zaczęła mi delikatnie spadać – z 37,09°C do 36,78°C. Siedzę i zastanawiam się, czy to już zapowiedź okresu, czy po prostu taki etap cyklu. 😅 Chyba pozostaje nam tylko uzbroić się w cierpliwość i wytrzymać jeszcze te kilka dni. Trzymam za nas kciuki! 🤞🍀Tofuszka wrote:Jeju, dziewczyny, muszę się nieco wygadać.. dziś 10dpo rano bbt nieco spadła (ok 0.1°C), ale w końcu chłodniejsza noc więc myślę sobie - to pewnie to.
Piersi bolą nieco mniej, co mnie zmartwiło na początku bo "pewnie progesteron spada", ale AI mówi że falowanie bólu jest normalne niezależnie od tego czy jest ciąża czy nie. No więc się uspokoiłam
W tym cyklu dopiero nauczyłam się jak czuję ból owulacyjny i odróżniam go od pracy jelit (w końcu) no i już kilka godzin czuję podobny ból/kłucie z prawej strony (owulacja też była z prawego).
Przed chwilą byłam w toalecie i zobaczyłam kroplę krwi na papierze 🥺 nie wiem czy implantacja. Krew wyglądała mega świeżo, więc może przy podcieraniu otarłam śluzówkę po prostu?
To czekanie jest okropne, ale jeszcze tylko 2 dni 🤞🏻
Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość
-
Aenu kremowy śluz to taki typowy lutealny, od progesteronu 😊 więc wszystko tutaj ok, kwestia czekania na termin miesiączki lub możesz testować, ale samo to nie wskazuje na nic więcej niż na to że jesteś 10 dpo ☺️
Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Starania od 04.2025
🤷🏽♀️30 lat
Hashimoto, cechy adenomiozy
🤷🏻♂️35 lat
OAT
Fragmentacja 26%
07.26 IVF (Gonal F, Orgalutran) ⏳ -
Aenu faktycznie spory spadek temperatury, ciekawe czy wróci jutro do wyższego poziomu. U mnie normalnie spada dopiero w dzień miesiączki nigdy wcześniej. Kremowym śluzem chyba bym się nie przejmowała - raczej od kremowego po lepki jest normalny po owu

Trzymam za nas kciuki 🤞🏻
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Tofuszka wrote:Jeju, dziewczyny, muszę się nieco wygadać.. dziś 10dpo rano bbt nieco spadła (ok 0.1°C), ale w końcu chłodniejsza noc więc myślę sobie - to pewnie to.
To czekanie jest okropne, ale jeszcze tylko 2 dni 🤞🏻
Taką krople też miałam z pierwsza córka, też olałam temat, pozniej skojarzyłam fakty przy pozytywnym teście. Po dwóch tygodniach miałam krwawienia z powodu komplikacji, bo się nie dobrze przyczepiła fasolka. Ale to już odrębny temat. Co do temperatury to ja dzisiaj miałam duży spadek o 0,4°C. Pewnie spadek temperatury w nocy też brał w tym udział. Swoją drogą mieliśmy okropną burze w nocy, kilka raz mnie wybudzała.
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Luna11 wrote:Również zostawiam Wam wiruski ciążowe:
🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠🦠
Mam nadzieję, że lipiec przyniesie Wam same dobre wiadomości. 😊🔥 Maalwii, Ciebie ściskam szczególnie mocno. ❤️
Dziękuję Ci kochana ❤️
Cieszę się że u Ciebie i maluszka wszystko w porządku 😊
Luna11 lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Cześć dziewczyny.
Od dłuższego czasu obserwowałam wasze wpisy jak i innych. To nasz 1cs, jest to też 1 cykl po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych. Ja mam 28 lat, mąż 32. Przed braniem ta cykle miałam w głównej mierze bezowulacyjne, pojawiały się torbiele jajników ( nawet na ta). Lekarz stwierdził Pcos z badaniami hormonalnych i objawów, brak wielotorbielowatych jajników. Od prawie 2 lat biorę wymienione w stopce suplementy, przygotowywałam się do odstawienia ta i aby jajniki były w stanie podjąć pracę. Przed ta jedyne co czułam to okropne boleści podczas 🐒 aż do wymiotów. 04.06 dostałam krwawienia z odstawienia i potem już nie wracałam do ta. Korzystałam z testów owulacyjnych i pik miałam baaardzo wyraźny 20dc, najpewniej owulację miałam 21dc. Obecnie jestem 6dpo. W czwartek 02.07 planuje zrobić progesteron żeby potwierdzić owulke, w trakcie piku i po nim miałam duże boleści podbrzusza które nadal się utrzymują. Teoretycznie w sobotę będę mieć 10dpo i wg aplikacji mogę już testować ale nie wiem czy lepiej nie zaczekać. W dniach płodnych dużo ❤️, co 1/2 dni. Aktualnie od owulacji mam ciągle bóle podbrzusza z ciągnięciem, czuje się jakbym zaraz miała dostać 🐒, bolą mnie strasznie sutki aż drażni je nawet materiał. Od soboty mam też bóle z krzyża dość intensywne. Miałyście takie objawy może? Jest to wszystko dla mnie całkiem nowe, nawet jeśli owulka pojawiała się wcześniej nie dawała żadnych objawów. W którym dpo lepiej byłoby testować? Trzymam też ogromne kciuki za każdą z was aby każda z was zobaczyła upragnione ⏸️
Kompotlinka, Tofuszka, Elgenda, MiśkaK, xSophie, Aenu, Nigri, Skowronek lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e