Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam kolejny raz do wątku. Ostatni raz przed przerwą pewnie 3 miesiaczna. U mnie poczatek cyklu wiec testuje na koniec lipca.

Kompotlinka, aaandzia, Nigri, MiśkaK, Monia•, xSophie, Złośnica.m, mistyreal lubią tę wiadomość

🥺2026
  • Britta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po pierwsze super nazwa wątku ❤️😂🤣

Proszę o wpisanie na 12.07, chociaż nie wróżę sobie żadnych sukcesów. Jestem pierwszy cykl po ciąży, która obumarła samoistnie na wczesnym etapie.
    Ale na pewno będziemy się w lipcu starać, jak dostanę 🐒

Nigri, Tofuszka, Złośnica.m, mistyreal, aaandzia, xSophie lubią tę wiadomość

02.2021-11.2024 starania o #1
    Co zadziałało? Laparoskopia, stymulacja, lipiodol, nowenna pompejańska
    06.2025 cc, 31 tc, stan przedrzucawkowy, hipotrofia

age.png

06.2026 cb 💔6 tc

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💎 Gajek Hej, takie same objawy miałam w poprzednim cyklu niestety na małpę, ale wiadomo na małpę i ciążę są prawie takie same ciężko odróżnić. Co do testowania możesz już próbować jeśli jesteś nie cierpilwa 10dpo, a najlepiej jak to instrukcją na testach mówi w dzień miesiączki.🙂(jak coś wpisałam cię na tego 6)
    💎JoaJoaJoa oby to był znak na to pierwsze😁
    💎mistyreal Witaj i daj znać kiedy cię wpisać na testowanko 😉
    Meldunek odemnie, jak już mówiłam o tych cyckach spuchniętych wcześniej, to chyba nie zamierzają się zatrzymać. Dzisiaj włożyłam stanik ciążowy z dna szafy wygrzebany z poprzedniej ciąży 🤣 Nie pytajcie mnie jak on się tam uchował, ale że go mało używałam to tak został na pamiątkę dużych cyców🤣. W każdym bądź razie że moje obecne są za małe na te opuchlaki, to wyciągnęłam go na dziś. I słuchajcie kuwa jest za mały.🤦‍♀️ Nie ogarniam co się dzieje może powinnam zatestować, może owulacja wystąpiła dużo wcześniej i bez objawów.🤔
    Ginka mam 27, do innego nie pójdę bo wiecie uraz. Być może to jakaś nadprodukcja hormonów. 🤔

Tofuszka, MiśkaK, mistyreal, Gajek, Kompotlinka lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do nowego wątku!
    Niestety byłam dzisiaj na USG i endometrium w 3 dni urósł niewiele i aktualnie ma 5mm. Pęcherzyk już 20mm ale z racji złego endometrium przeciągamy wszystko do czwartku i jadę na podgląd jeszcze w czwartek po pracy. Mam nadzieję, że podrośnie 🤞🤞
    Wstępnie proszę o wpisanie na testowanie na 15.07. W razie jakby coś się zmieniło to dam znać. 🙂
    I życzę powodzenia wszystkim testującym w lipcu!

Nigri, Złośnica.m, Tofuszka, MiśkaK, xSophie, Maalwii, mistyreal, aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Hej, po pierwsze super nazwa wątku ❤️😂🤣

Proszę o wpisanie na 12.07, chociaż nie wróżę sobie żadnych sukcesów. Jestem pierwszy cykl po ciąży, która obumarła samoistnie na wczesnym etapie.
    Ale na pewno będziemy się w lipcu starać, jak dostanę 🐒
    Hej ❤️ Super że jesteś, już cię wpisałam😉

Złośnica.m, Britta lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Niestety byłam dzisiaj na USG i endometrium w 3 dni urósł niewiele i aktualnie ma 5mm. Pęcherzyk już 20mm ale z racji złego endometrium przeciągamy wszystko do czwartku i jadę na podgląd jeszcze w czwartek po pracy. Mam nadzieję, że podrośnie 🤞🤞
    Wstępnie proszę o wpisanie na testowanie na 15.07. W razie jakby coś się zmieniło to dam znać. 🙂
    Trzymam kciuki i zapisuje 🙂🤞

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

O to będziemy szły łeb w łeb - ja co prawda planuje zatestowac dzień wcześniej, ale nie wiem jeszcze kiedy owulka dokładnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 22:10

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • dzydzy Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    💎 Gajek Hej, takie same objawy miałam w poprzednim cyklu niestety na małpę, ale wiadomo na małpę i ciążę są prawie takie same ciężko odróżnić. Co do testowania możesz już próbować jeśli jesteś nie cierpilwa 10dpo, a najlepiej jak to instrukcją na testach mówi w dzień miesiączki.🙂(jak coś wpisałam cię na tego 6)
    💎JoaJoaJoa oby to był znak na to pierwsze😁
    💎mistyreal Witaj i daj znać kiedy cię wpisać na testowanko 😉
    Meldunek odemnie, jak już mówiłam o tych cyckach spuchniętych wcześniej, to chyba nie zamierzają się zatrzymać. Dzisiaj włożyłam stanik ciążowy z dna szafy wygrzebany z poprzedniej ciąży 🤣 Nie pytajcie mnie jak on się tam uchował, ale że go mało używałam to tak został na pamiątkę dużych cyców🤣. W każdym bądź razie że moje obecne są za małe na te opuchlaki, to wyciągnęłam go na dziś. I słuchajcie kuwa jest za mały.🤦‍♀️ Nie ogarniam co się dzieje może powinnam zatestować, może owulacja wystąpiła dużo wcześniej i bez objawów.🤔
    Ginka mam 27, do innego nie pójdę bo wiecie uraz. Być może to jakaś nadprodukcja hormonów. 🤔

Kurczę ja bym na twoim miejscu nie wytrzymała w takim razie z testowaniem do 11.07.
    Nie pamiętam czy mierzysz temp ale jeśli tak to nie wskazuje ona na wcześniejszą owulke?

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026
  • lusix Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się co taka cisza na czerwonym wątku, a nie zauważyłam, że już tu się przeniosła dyskusja 🤦‍♀️

Ja wstępnie testuję koło 25.07, ale poproszę o wpisanie jak złapie pik. Niestety u mnie przy PCOS niestety te testy LH wychodzą fałszywie pozytywnie czasami, ale plus taki że pik wyłapuje mega mocno.

Wgl powiem wam, że wracają do mnie wspomnienia z poprzednich starań i zaczynam czuć znowu te emocje. Staraczkowy brajan za 3… 2… 1… 🙈

Btw, Elgenda - ja też zodiakara :D

Nigri, Tofuszka, MiśkaK, aaandzia, Britta lubią tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Kurczę ja bym na twoim miejscu nie wytrzymała w takim razie z testowaniem do 11.07.
    Nie pamiętam czy mierzysz temp ale jeśli tak to nie wskazuje ona na wcześniejszą owulke?

Ciężko z tą temperatura bo strasznie zaczęła skakać. Zazwyczaj temperatura po owulce mi wysoko skacze do góry, teraz była w normie aż do czasu gdy wszystko lawinowo zaczęło się psuć. Raz jest wyżej raz niżej dzisiaj spadek 0,4. W ogóle ja mam długie cykle i owulację tak wcześnie się nie zdarzają. Zdziwiło mnie więc gdy nagle zaczęły puchnąć piersi, a przed nie było żadnych typowych dla mnie objawów owulacji.🤦‍♀️
    Chyba jednak jutro zakupie testy cóż przynajmniej jedno sobie wykluczę. Jak będzie biel to znak że jednak trzeba szukać przyczyny w hormonach. Trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość do wizyty.😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 22:24

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I również się witam w nowym wątku, w poprzednim jakoś mi sił zabrakło żeby cokolwiek naskrobać 😕

MiśkaK, mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakimi testami testujecie? 😁👀

age.png
  • MiśkaK Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Ja właśnie zamówiłam pink (ciążowe)i domowe laboratorium (owulacyjne po 25 szt), nie wiem jeszcze czy to dobry wybór, wygodnie było mi zamówić razem i akurat załapałam się na darmową dostawę. Mam nadzieje, że mnie nie oszukają, bo kilka lat temu miałam taką sytuację, że pink pokazał mi kreskę (wyraźna, nie cień), a ciąży nie było - to musiała być jakaś wada. Wcześniej z ciążowych używałam facelle, jak dla mnie były ok.

• Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja używam co pod rękę mi wejdzie i jest w aptece 🤣

Złośnica.m lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja mam ciążowe jak i owulacyjne z easy home, zamawiam na amazone. Jestem z nich bardzo zadowolona. Nigdy nie wyszła fałszywa kreska nawet po wyschnięciu, bo te pink i z Rossmann nie raz mnie oszukały cieniami. Te testy easy home bardzo ładnie się wybarwiają.

• Lisia00 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jest już nowy wątek!

Dopiero udało mi się wejść na forum, ostatnie dni były niezłym maratonem... ale magisterka obroniona😃

Byłam tez dziś u ginekologa - dostałam progesteron na moje plamienia, i znaleźliśmy "coś", co lekarz przypuszcza że może być przerośniętym, niepękniętym pęcherzykiem.

Szczerze? Cieszę sie. Cieszę się że w ogóle coś mi w tych, jak to powiedziała wcześniejsza ginekolog "zaklętych jajnikach" rośnie.

Sytuacja owulacyjna u mnie jak zwykle niejasna także wstępnie proszę o zapisanie na 31 lipca, jak cos więcej bede wiedziala to dam znać❤️

Powodzenia dziewczyny, lipiec bedzie nasz❤️

J.ss, mistyreal, MiśkaK, Tofuszka, Konzzdi, Carlina, Kompotlinka, Nigri, dzydzy, Elgenda, Anna_30, Tajlandia22, xSophie lubią tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Złośnica.m Koleżanka

Wysłany: 1 lipca, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Ja używam co pod rękę mi wejdzie i jest w aptece 🤣

Tak jak ja 😆

Nigri lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Ja sponsorowałam rossman, potrafiłam kupić 4 testy na dzień xd od 8dpo, jak była niedziela to apteka😅

Wczoraj zamówiłam easy home, ale i tak pewnie będę się witać z rossmanem🤦🏻‍♀️

Z Rossmana pinki , facelle wcześniej ale oszukiwały okropnie

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gorzkax33333 Ekspertka

Wysłany: 1 lipca, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, jak się dzisiaj czujecie?

Złośnica.m lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia w tym miesiącu 🍀
    Lipiec będzie nasz♥️

MiśkaK, Gosiaczkova, Złośnica.m lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ