Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dołączam kolejny raz do wątku. Ostatni raz przed przerwą pewnie 3 miesiaczna. U mnie poczatek cyklu wiec testuje na koniec lipca.

Kompotlinka, aaandzia, Nigri, MiśkaK, Monia•, xSophie, Złośnica.m, mistyreal lubią tę wiadomość

🥺2026
  • Britta Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, po pierwsze super nazwa wątku ❤️😂🤣

Proszę o wpisanie na 12.07, chociaż nie wróżę sobie żadnych sukcesów. Jestem pierwszy cykl po ciąży, która obumarła samoistnie na wczesnym etapie.
    Ale na pewno będziemy się w lipcu starać, jak dostanę 🐒

Nigri, Tofuszka, Złośnica.m, mistyreal, aaandzia, xSophie lubią tę wiadomość

02.2021-11.2024 starania o #1
    Co zadziałało? Laparoskopia, stymulacja, lipiodol, nowenna pompejańska
    06.2025 cc, 31 tc, stan przedrzucawkowy, hipotrofia

age.png

06.2026 cb 💔6 tc

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    💎 Gajek Hej, takie same objawy miałam w poprzednim cyklu niestety na małpę, ale wiadomo na małpę i ciążę są prawie takie same ciężko odróżnić. Co do testowania możesz już próbować jeśli jesteś nie cierpilwa 10dpo, a najlepiej jak to instrukcją na testach mówi w dzień miesiączki.🙂(jak coś wpisałam cię na tego 6)
    💎JoaJoaJoa oby to był znak na to pierwsze😁
    💎mistyreal Witaj i daj znać kiedy cię wpisać na testowanko 😉
    Meldunek odemnie, jak już mówiłam o tych cyckach spuchniętych wcześniej, to chyba nie zamierzają się zatrzymać. Dzisiaj włożyłam stanik ciążowy z dna szafy wygrzebany z poprzedniej ciąży 🤣 Nie pytajcie mnie jak on się tam uchował, ale że go mało używałam to tak został na pamiątkę dużych cyców🤣. W każdym bądź razie że moje obecne są za małe na te opuchlaki, to wyciągnęłam go na dziś. I słuchajcie kuwa jest za mały.🤦‍♀️ Nie ogarniam co się dzieje może powinnam zatestować, może owulacja wystąpiła dużo wcześniej i bez objawów.🤔
    Ginka mam 27, do innego nie pójdę bo wiecie uraz. Być może to jakaś nadprodukcja hormonów. 🤔

Tofuszka, MiśkaK, mistyreal, Gajek, Kompotlinka lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do nowego wątku!
    Niestety byłam dzisiaj na USG i endometrium w 3 dni urósł niewiele i aktualnie ma 5mm. Pęcherzyk już 20mm ale z racji złego endometrium przeciągamy wszystko do czwartku i jadę na podgląd jeszcze w czwartek po pracy. Mam nadzieję, że podrośnie 🤞🤞
    Wstępnie proszę o wpisanie na testowanie na 15.07. W razie jakby coś się zmieniło to dam znać. 🙂
    I życzę powodzenia wszystkim testującym w lipcu!

Nigri, Złośnica.m, Tofuszka, MiśkaK, xSophie, Maalwii, mistyreal, aaandzia, Kompotlinka lubią tę wiadomość

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Hej, po pierwsze super nazwa wątku ❤️😂🤣

Proszę o wpisanie na 12.07, chociaż nie wróżę sobie żadnych sukcesów. Jestem pierwszy cykl po ciąży, która obumarła samoistnie na wczesnym etapie.
    Ale na pewno będziemy się w lipcu starać, jak dostanę 🐒
    Hej ❤️ Super że jesteś, już cię wpisałam😉

Złośnica.m, Britta lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Niestety byłam dzisiaj na USG i endometrium w 3 dni urósł niewiele i aktualnie ma 5mm. Pęcherzyk już 20mm ale z racji złego endometrium przeciągamy wszystko do czwartku i jadę na podgląd jeszcze w czwartek po pracy. Mam nadzieję, że podrośnie 🤞🤞
    Wstępnie proszę o wpisanie na testowanie na 15.07. W razie jakby coś się zmieniło to dam znać. 🙂
    Trzymam kciuki i zapisuje 🙂🤞

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:

O to będziemy szły łeb w łeb - ja co prawda planuje zatestowac dzień wcześniej, ale nie wiem jeszcze kiedy owulka dokładnie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 22:10

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    💎 Gajek Hej, takie same objawy miałam w poprzednim cyklu niestety na małpę, ale wiadomo na małpę i ciążę są prawie takie same ciężko odróżnić. Co do testowania możesz już próbować jeśli jesteś nie cierpilwa 10dpo, a najlepiej jak to instrukcją na testach mówi w dzień miesiączki.🙂(jak coś wpisałam cię na tego 6)
    💎JoaJoaJoa oby to był znak na to pierwsze😁
    💎mistyreal Witaj i daj znać kiedy cię wpisać na testowanko 😉
    Meldunek odemnie, jak już mówiłam o tych cyckach spuchniętych wcześniej, to chyba nie zamierzają się zatrzymać. Dzisiaj włożyłam stanik ciążowy z dna szafy wygrzebany z poprzedniej ciąży 🤣 Nie pytajcie mnie jak on się tam uchował, ale że go mało używałam to tak został na pamiątkę dużych cyców🤣. W każdym bądź razie że moje obecne są za małe na te opuchlaki, to wyciągnęłam go na dziś. I słuchajcie kuwa jest za mały.🤦‍♀️ Nie ogarniam co się dzieje może powinnam zatestować, może owulacja wystąpiła dużo wcześniej i bez objawów.🤔
    Ginka mam 27, do innego nie pójdę bo wiecie uraz. Być może to jakaś nadprodukcja hormonów. 🤔

Kurczę ja bym na twoim miejscu nie wytrzymała w takim razie z testowaniem do 11.07.
    Nie pamiętam czy mierzysz temp ale jeśli tak to nie wskazuje ona na wcześniejszą owulke?

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • lusix Koleżanka

Wysłany: 30 czerwca, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiałam się co taka cisza na czerwonym wątku, a nie zauważyłam, że już tu się przeniosła dyskusja 🤦‍♀️

Ja wstępnie testuję koło 25.07, ale poproszę o wpisanie jak złapie pik. Niestety u mnie przy PCOS niestety te testy LH wychodzą fałszywie pozytywnie czasami, ale plus taki że pik wyłapuje mega mocno.

Wgl powiem wam, że wracają do mnie wspomnienia z poprzednich starań i zaczynam czuć znowu te emocje. Staraczkowy brajan za 3… 2… 1… 🙈

Btw, Elgenda - ja też zodiakara :D

Nigri, Tofuszka, MiśkaK, aaandzia, Britta lubią tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g

23.07 - 20,5 mIU/ml
    27.07 - 202 mIU/ml ❤️
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzydzy wrote:
    Kurczę ja bym na twoim miejscu nie wytrzymała w takim razie z testowaniem do 11.07.
    Nie pamiętam czy mierzysz temp ale jeśli tak to nie wskazuje ona na wcześniejszą owulke?

Ciężko z tą temperatura bo strasznie zaczęła skakać. Zazwyczaj temperatura po owulce mi wysoko skacze do góry, teraz była w normie aż do czasu gdy wszystko lawinowo zaczęło się psuć. Raz jest wyżej raz niżej dzisiaj spadek 0,4. W ogóle ja mam długie cykle i owulację tak wcześnie się nie zdarzają. Zdziwiło mnie więc gdy nagle zaczęły puchnąć piersi, a przed nie było żadnych typowych dla mnie objawów owulacji.🤦‍♀️
    Chyba jednak jutro zakupie testy cóż przynajmniej jedno sobie wykluczę. Jak będzie biel to znak że jednak trzeba szukać przyczyny w hormonach. Trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość do wizyty.😩

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca, 22:24

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • beamyx Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I również się witam w nowym wątku, w poprzednim jakoś mi sił zabrakło żeby cokolwiek naskrobać 😕

MiśkaK, mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość

4.11.2021 ❤️🙏🏻 Nasz wymarzony Cud ❤️
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jakimi testami testujecie? 😁👀

age.png
  • MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Ja właśnie zamówiłam pink (ciążowe)i domowe laboratorium (owulacyjne po 25 szt), nie wiem jeszcze czy to dobry wybór, wygodnie było mi zamówić razem i akurat załapałam się na darmową dostawę. Mam nadzieje, że mnie nie oszukają, bo kilka lat temu miałam taką sytuację, że pink pokazał mi kreskę (wyraźna, nie cień), a ciąży nie było - to musiała być jakaś wada. Wcześniej z ciążowych używałam facelle, jak dla mnie były ok.

• Nigri Autorytet

Wysłany: 30 czerwca, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja używam co pod rękę mi wejdzie i jest w aptece 🤣

Złośnica.m lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Gilgotka Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:
    Ja mam ciążowe jak i owulacyjne z easy home, zamawiam na amazone. Jestem z nich bardzo zadowolona. Nigdy nie wyszła fałszywa kreska nawet po wyschnięciu, bo te pink i z Rossmann nie raz mnie oszukały cieniami. Te testy easy home bardzo ładnie się wybarwiają.

• Lisia00 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo jest już nowy wątek!

Dopiero udało mi się wejść na forum, ostatnie dni były niezłym maratonem... ale magisterka obroniona😃

Byłam tez dziś u ginekologa - dostałam progesteron na moje plamienia, i znaleźliśmy "coś", co lekarz przypuszcza że może być przerośniętym, niepękniętym pęcherzykiem.

Szczerze? Cieszę sie. Cieszę się że w ogóle coś mi w tych, jak to powiedziała wcześniejsza ginekolog "zaklętych jajnikach" rośnie.

Sytuacja owulacyjna u mnie jak zwykle niejasna także wstępnie proszę o zapisanie na 31 lipca, jak cos więcej bede wiedziala to dam znać❤️

Powodzenia dziewczyny, lipiec bedzie nasz❤️

J.ss, mistyreal, MiśkaK, Tofuszka, Konzzdi, Carlina, Kompotlinka, Nigri, dzydzy, Elgenda, Anna_30, Tajlandia22, xSophie lubią tę wiadomość

👩24 🧔‍♂️26

starania od 01.2026

PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy

💊euthyrox, concor cor, glucophage
    suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12

podwyższone ATG -> 270 (norma do 115)
  • Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 1 lipca, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Ja używam co pod rękę mi wejdzie i jest w aptece 🤣

Tak jak ja 😆

Nigri lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xSmerfetkax wrote:

Ja sponsorowałam rossman, potrafiłam kupić 4 testy na dzień xd od 8dpo, jak była niedziela to apteka😅

Wczoraj zamówiłam easy home, ale i tak pewnie będę się witać z rossmanem🤦🏻‍♀️

Z Rossmana pinki , facelle wcześniej ale oszukiwały okropnie

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry, jak się dzisiaj czujecie?

Złośnica.m lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 1 lipca, 06:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia w tym miesiącu 🍀
    Lipiec będzie nasz♥️

MiśkaK, Gosiaczkova, Złośnica.m lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
‹‹ 5 6 7 8 9 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ