Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Tofuszka wrote:Jeju, dziewczyny, muszę się nieco wygadać.. dziś 10dpo rano bbt nieco spadła (ok 0.1°C), ale w końcu chłodniejsza noc więc myślę sobie - to pewnie to.
Piersi bolą nieco mniej, co mnie zmartwiło na początku bo "pewnie progesteron spada", ale AI mówi że falowanie bólu jest normalne niezależnie od tego czy jest ciąża czy nie. No więc się uspokoiłam
W tym cyklu dopiero nauczyłam się jak czuję ból owulacyjny i odróżniam go od pracy jelit (w końcu) no i już kilka godzin czuję podobny ból/kłucie z prawej strony (owulacja też była z prawego).
Przed chwilą byłam w toalecie i zobaczyłam kroplę krwi na papierze 🥺 nie wiem czy implantacja. Krew wyglądała mega świeżo, więc może przy podcieraniu otarłam śluzówkę po prostu?
To czekanie jest okropne, ale jeszcze tylko 2 dni 🤞🏻
Już zamówiłam ten ubichinol, dzięki za potwierdzenie, że warto go rozważyć.
Ja podziwiam te stalowe nerwy 10 dpo zazwyczaj mam już kilka testów za sobą, co miesiąc sobie obiecuję, że będę robić później i nigdy nic z tego nie wychodzi. Trzymam kciuki, żeby to była implantacja 🤞🤞
Tofuszka lubi tę wiadomość
💃35 |🕺37 | 👶 5
Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
Obecnie powrót do starań od 05.2026
Diagnoza in progress... -
Od dwóch dni bocian ląduje przy sadzawce obok domu…ciekawe czy przyniesie coś czy tylko rekreacyjnie do kur i kaczek przylatuje i napić się wody 🙈🤣
Kompotlinka, MiśkaK, aaandzia, Złośnica.m, Tofuszka, Gajek, shaylen, monii00, Nigri, lusix, xSophie lubią tę wiadomość
👩🏻👨🏻1995
07/11/2023 🟰
13/12/2023🪽🌈
——————————-
11/11/2024 🟰
15/07/2025 🍼
M 🩷 57cm, 2540g
29/07/2025🪽🌈 👼🏻 -
U mnie 17 dc i sytuacja się zmieniła xD
Więc tak, 7 i 8 dc miałam piki LH z bólem z lewej strony podbrzusza.
Ale jak pisałam wcześniej wczoraj zrobiłam testy ciążowe (negatywne) i dwa testy LH - były pozytywne oba. Ok. 22 bardzo duży ból prawego jajnika, który trwał ok. 1h. Dzisiaj OGROMNE libido, więc podziałaliśmy 😂 AI podpowiedziało, że najpewniej wtedy było przygotowanie do pierwszej owulacji, której nie było i wszystko wskazuje na to, że teraz jest ta właściwa 🧐 Jeżeli plemniki zdążą, to mam nową nadzieję.
A że mam PCOS, to wiecie jak jest.
Także zaczynam odliczanie od nowa w tym cyklu😆
Gajek, witaj 😊 Ja tak samo po odstawieniu anty i PCOS. Jak widzisz, różne zawirowania.
Kompotlinka, aaandzia, Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Dziewczyny, mnie chyba za bardzo przegrzało. 🤭 Jutro 8dpo- idę na badania krwi w tym progesteron, więc stwierdziłam że w takim razie siknę dla sportu na test. 🤡 Wiem, że będzie biel, ale skoro zużywam co miesiąc tylko po 1 teście i się kurzą w szufladzie to czemu nie...🤣
aaandzia, KamilaAnt2026, Tofuszka, Złośnica.m, Elgenda, Nigri, Dawdler34, MiśkaK, xSophie lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
starania od 10.25 -
Poproszę wstępnie o wpisanie na 28 lipca, tym razem mam zamiar bardziej śledzić owulację z testami
Oby ten lipiec przyniósł nam jak najwięcej dobrych wieści 🌺
Owocnych starań wszystkim życzę 🍒
xSophie, aaandzia, Maalwii, Złośnica.m, Nigri lubią tę wiadomość
-
Elgenda wrote:U mnie 17 dc i sytuacja się zmieniła xD
Więc tak, 7 i 8 dc miałam piki LH z bólem z lewej strony podbrzusza.
Ale jak pisałam wcześniej wczoraj zrobiłam testy ciążowe (negatywne) i dwa testy LH - były pozytywne oba. Ok. 22 bardzo duży ból prawego jajnika, który trwał ok. 1h. Dzisiaj OGROMNE libido, więc podziałaliśmy 😂 AI podpowiedziało, że najpewniej wtedy było przygotowanie do pierwszej owulacji, której nie było i wszystko wskazuje na to, że teraz jest ta właściwa 🧐 Jeżeli plemniki zdążą, to mam nową nadzieję.
A że mam PCOS, to wiecie jak jest.
Także zaczynam odliczanie od nowa w tym cyklu😆
Gajek, witaj 😊 Ja tak samo po odstawieniu anty i PCOS. Jak widzisz, różne zawirowania.
Ja w tym cyklu pierwszy raz robiłam testy i miałam podobnie, najpierw bolał mnie prawy jajnik i tak jak zawsze myślałam że owulacja 12 dc to się zadziwiałam bo robiłam testy i dopiero 15 dc był pozytywny , także nieźle mi się przesunęło i czułam lewy jajnik. Także jest ciekawie 😅 nie wiem czy plemniki przetrwają no ale ja już czekam na 8dpo 😅
Nigri lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Cześć dziewczyny, dołączam po raz pierwszy do wątku
Wprawdzie jeszcze czekam na @ (ciąża niestety wykluczona przez betę), ale cykle mam raczej krótkie. To będzie nasz 12 cykl, przy czym możliwe że w tym miesiącu będę robić badanie drożności jajowodów, więc nie wiem do końca, jak będzie ze staraniami, ale może załapię się na lipiec na testowanie
Kompotlinka, Złośnica.m, MiśkaK, Nigri, xSophie lubią tę wiadomość
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice (plan: badanie drożności jajowodów + IUI) -
Sama jestem tym spadkiem trochę zdziwiona. 😅 U mnie temperatura praktycznie zawsze spadała dopiero w dniu okresu albo już w jego trakcie, dlatego teraz kompletnie nie wiem, co o tym myśleć. Zobaczymy, co pokaże jutroTofuszka wrote:Aenu faktycznie spory spadek temperatury, ciekawe czy wróci jutro do wyższego poziomu. U mnie normalnie spada dopiero w dzień miesiączki nigdy wcześniej. Kremowym śluzem chyba bym się nie przejmowała - raczej od kremowego po lepki jest normalny po owu

Trzymam za nas kciuki 🤞🏻
Tofuszka, Nigri lubią tę wiadomość
-
Też tak sobie tłumaczę. 😊 Tylko u mnie jest go zdecydowanie więcej niż zwykle po owulacji, dlatego zwróciło to moją uwagę. Ale wiem, że i tak pozostaje tylko czekać i obserwować. 🤞Remedios wrote:Aenu kremowy śluz to taki typowy lutealny, od progesteronu 😊 więc wszystko tutaj ok, kwestia czekania na termin miesiączki lub możesz testować, ale samo to nie wskazuje na nic więcej niż na to że jesteś 10 dpo ☺️
Nigri lubi tę wiadomość
-
Właśnie się umówiłam do gina żeby sprawdzić czy tam wszystko ok po biochemie niestety przed kolejną owulacją nie będę miała możliwości iść sprawdzić jak pęcherzyki jestem w tym cyklu zdana na owulaki, ale właściwie może to dobrze
Tofuszka ten Twój objaw że wszystko leci z rąk u mnie jeszcze doszło przejęzyczanie i ogólnie bycie nie ogarniętą to tak właśnie miałam w zeszłym miesiącu jak zobaczyłam dwie kreski, trzymam kciuki 😊
Tofuszka, Kompotlinka, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Ja po odstawieniu antykoncepcji pierwsze cykle owulacyjne miałam podobne do tego co opisujesz (chyba 3 takie cykle i od czwartego się unormowało). Strasznie wrażliwa emocjonalnie wtedy byłam, byle video z kotkiem i płakałam. Do tego właśnie sutki i okropny ból odcinka krzyżowo-lędźwiowego i wiele innych objawów (praktycznie pełne ciążowe objawy, brakowało tylko nudności)Gajek wrote:Aktualnie od owulacji mam ciągle bóle podbrzusza z ciągnięciem, czuje się jakbym zaraz miała dostać 🐒, bolą mnie strasznie sutki aż drażni je nawet materiał. Od soboty mam też bóle z krzyża dość intensywne. Miałyście takie objawy może? Jest to wszystko dla mnie całkiem nowe, nawet jeśli owulka pojawiała się wcześniej nie dawała żadnych objawów. W którym dpo lepiej byłoby testować? Trzymam też ogromne kciuki za każdą z was aby każda z was zobaczyła upragnione ⏸️
Gajek lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Trzymam kciuki żeby wszystko było ok 🫂Maalwii wrote:Właśnie się umówiłam do gina żeby sprawdzić czy tam wszystko ok po biochemie niestety przed kolejną owulacją nie będę miała możliwości iść sprawdzić jak pęcherzyki jestem w tym cyklu zdana na owulaki, ale właściwie może to dobrze
Tofuszka ten Twój objaw że wszystko leci z rąk u mnie jeszcze doszło przejęzyczanie i ogólnie bycie nie ogarniętą to tak właśnie miałam w zeszłym miesiącu jak zobaczyłam dwie kreski, trzymam kciuki 😊
Przejęzyczania chyba nie mam, ale faktycznie słów zapominam. Ostatnio na migi pokazywałam mężowi wiatrak bo chciałam żeby ze strychu przyniósł 😂
Gajek lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Tofuszka wrote:Ja po odstawieniu antykoncepcji pierwsze cykle owulacyjne miałam podobne do tego co opisujesz (chyba 3 takie cykle i od czwartego się unormowało). Strasznie wrażliwa emocjonalnie wtedy byłam, byle video z kotkiem i płakałam. Do tego właśnie sutki i okropny ból odcinka krzyżowo-lędźwiowego i wiele innych objawów (praktycznie pełne ciążowe objawy, brakowało tylko nudności)
Czyli jest jeszcze nadzieja, że będę mogła jakoś funkcjonować bo te objawy są ekstremalnie nasilone. Przed tabletkami owulacja była rzadka więc nawet nie wiem do końca jak mój organizm może zachowywać się przy ewentualnej owulacji.
W czwartek idę na badanie progesteronu to dam znać jak wyszedł. Test planuje zrobić w poniedziałek 6.07 to możecie mnie zapisać na ten dzień do testowania. Będzie to mój 12dpo więc chyba już wynik będzie bardziej wiarygodny
Tofuszka, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e -
Kompotlinka wrote:Dziewczyny, mnie chyba za bardzo przegrzało. 🤭 Jutro 8dpo- idę na badania krwi w tym progesteron, więc stwierdziłam że w takim razie siknę dla sportu na test. 🤡 Wiem, że będzie biel, ale skoro zużywam co miesiąc tylko po 1 teście i się kurzą w szufladzie to czemu nie...🤣
8dpo to rzeczywiście bardzo wcześniej, ale mam nadzieję że zobaczysz mityczny cien cienia 🤞🤞❤️
Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026 -
Tofuszka wrote:Trzymam kciuki żeby wszystko było ok 🫂
Przejęzyczania chyba nie mam, ale faktycznie słów zapominam. Ostatnio na migi pokazywałam mężowi wiatrak bo chciałam żeby ze strychu przyniósł 😂
Zdecydowanie komicznie musiało to wyglądać trochę jak kalambury, a hasło wiatrak 😅
Tofuszka lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️