Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeju, Malwi współczuję mocno. Próbowałaś pompować rękę przed pobraniem? W sensie jakąś piłeczkę-gniotka w ręce gnieść rytmicznie? Wtedy bardziej żyły wychodzą, tylko trzeba dobrych kilka minut tak gnieśćMaalwii wrote:aaandzia to oby próg u nas obu sprawił cuda 🤞🏼
Kurcze dziewczyny tak czytam te historie z laboratorium czyli nie tylko ja mam takie ekscesy.. też jestem człowiekiem bez żył 🙈 ostatnio na badanie tej bety babeczka wkuwała się 4 razy w tym raz w rękę i ledwo naleciało do jednej fiolki a tak mieszała mi igłą w żyle że na końcu odleciałam.. co zresztą często mi się zdarza przez to bolesne mieszanie w żyle 🙉 i jestem wyrozumiała bo naprawdę każdy ma problem u mnie pobrać krew.. zawsze pije wodę przed i nigdy to nic w moim przypadku nie daje..
Poprzednim razem dobrze że mąż ze mną był bo było to samo.. i ta sama babka na moje nieszczęście 🤦🏼♀️ chłop zbierał mnie z podłogi.. dlatego powiem szczerze że troszeczkę się boję jutro iść chyba mam już jakaś traumę 🙈😅💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Kochana współczuję bardzo, mam nadzieję że wszystko będzie ok 🫂Gorzkax33333 wrote:W poniedziałek diabetolog, on skieruje do chirurga a chirurg nie wiem na kiedy będzie zależy czy skierowanie da na pilne, mimo wszystko na NFZ trochę się czeka
17 lipca mam wizytę u gina ( to będzie 15 dzień cyklu) więc pewnie powie jak tam moje Endo i pęcherzyki💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Tofuszka wrote:Jeju, Malwi współczuję mocno. Próbowałaś pompować rękę przed pobraniem? W sensie jakąś piłeczkę-gniotka w ręce gnieść rytmicznie? Wtedy bardziej żyły wychodzą, tylko trzeba dobrych kilka minut tak gnieść
Ooo dobry pomysł może w piątek sobie wezmę 😁
Tofuszka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Hej dziewczyny, dopiero was nadrobiłam! 🫣 doba jest za krótka jak tyle piszecie. 😁😁 moja owulacja się sporo przesunęła i ostatecznie była dopiero 04.07 (o ile napewno była- w piątek dopiero mam USG) więc ostatecznie będę testowała jednak 16.07- jeśli owu się potwierdzi w piątek. Pierwszy test pewnie zrobię jak zwykle 9dpo jak to ja, lubię się katować. 😅
Gratuluję wszystkim ⏸️ i mam nadzieję, że ja tez kiedyś będę się mogła tu pochwalić dwoma kreskami z której będzie zdrowa ciąża.
Tofuszka, Maalwii, aaandzia, mistyreal lubią tę wiadomość
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
AnaHope wrote:Hej dziewczyny, dopiero was nadrobiłam! 🫣 doba jest za krótka jak tyle piszecie. 😁😁 moja owulacja się sporo przesunęła i ostatecznie była dopiero 04.07 (o ile napewno była- w piątek dopiero mam USG) więc ostatecznie będę testowała jednak 16.07- jeśli owu się potwierdzi w piątek. Pierwszy test pewnie zrobię jak zwykle 9dpo jak to ja, lubię się katować. 😅
Gratuluję wszystkim ⏸️ i mam nadzieję, że ja tez kiedyś będę się mogła tu pochwalić dwoma kreskami z której będzie zdrowa ciąża.
Będziemy przestawiać kalendarz po tej wizycie w piątek 😉
Mam nadzieje że to kiedyś będzie w tym cyklu 😉🤞
Tofuszka, aaandzia lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
Tofuszka wrote:Jeju, Malwi współczuję mocno. Próbowałaś pompować rękę przed pobraniem? W sensie jakąś piłeczkę-gniotka w ręce gnieść rytmicznie? Wtedy bardziej żyły wychodzą, tylko trzeba dobrych kilka minut tak gnieść
Dzięki spróbuję jutro każdą radę w tym temacie chętnie przygarnę 😊
Dam znać czy poszło chodź trochę sprawniej 🫣😅
Tofuszka lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Nigri super! Ogromne gratulacje kochana ❤️
Co to żelaza i witaminy C - ja polecam też dorzucić laktoferyne
Też ponoć bardzo pomaga wchłaniać żelazo.
Dodatkowo polecam zrezygnować z picia herbaty do posiłków i przed zażyciem żelaza nie spożywać zbytnio produktów białkowych - też zaburza wchłanianie.
Powodzenia dziewczyny! Wiem co przechodzicie, ja podnosiłam ferrytyne z 6 do ponad 50
Carlina, Nigri, aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Lisia00 wrote:Nigri super! Ogromne gratulacje kochana ❤️
Dodatkowo polecam zrezygnować z picia herbaty do posiłków i przed zażyciem żelaza nie spożywać zbytnio produktów białkowych - też zaburza wchłanianie.
Powodzenia dziewczyny! Wiem co przechodzicie, ja podnosiłam ferrytyne z 6 do ponad 50
A dlaczego odstęp od białka?
Myślałam zawsze,że trzeba uważać na produkty z wapniem 🤔
Nigri lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Słonecznik90 wrote:Lisia00 wrote:Nigri super! Ogromne gratulacje kochana ❤️
A dlaczego odstęp od białka?
Myślałam zawsze,że trzeba uważać na produkty z wapniem 🤔
Taaak jeju masz rację. Chodziło o wapń
Przepraszam, mózg myśli jedno, rece wklepują drugie😆👩24 🧔♂️26
starania od 01.2026
PMOS androgenowe, niedoczynność tarczycy
💊euthyrox, concor cor, glucophage
suple: fertistim, omega3, wit D, floradix (żelazo), witC, lakoferyna, NAC, b12
podwyższone ATG -> 270 (norma do 115) -
Na pewno? Ja kojarzę białko właśnie 😅Lisia00 wrote:Taaak jeju masz rację. Chodziło o wapń
Przepraszam, mózg myśli jedno, rece wklepują drugie😆💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Nigri wrote:Dzięki dziewczyny ❤️
Mimo że ta beta mnie uspokoiła to i tak z tyłu głowy ten chochlik siedzi. Może w piątek sobie pójdzie 😅
W ogóle Aenu dawała gdzieś post z nowym testem?
Może mi to umknęło. Czy się nie odzywała. Ciekawa jestem czy test numer 2 pokazał jej dwie kreski.
Też właśnie się zastanawiałam co tam u AEnu hm. Chyba, że i ja przeoczyłam.
Ja jak na razie to najwięcej czasu mam w pracy 😅😅😅😅 po pracy to już tak nie bardzo . Kolejny raz dzisiaj byłam na ćwiczeniach w chuście i normalnie będę miała takie zakwasy że jutro nie wstanę chyba 🤦🏻♀️ polecam tak czy siak:)
Kompotlinka, Nigri, Tofuszka, Konzzdi lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
aaandzia wrote:Też właśnie się zastanawiałam co tam u AEnu hm. Chyba, że i ja przeoczyłam.
Ja jak na razie to najwięcej czasu mam w pracy 😅😅😅😅 po pracy to już tak nie bardzo . Kolejny raz dzisiaj byłam na ćwiczeniach w chuście i normalnie będę miała takie zakwasy że jutro nie wstanę chyba 🤦🏻♀️ polecam tak czy siak:)
Ja to co najwyżej mogłabym sobie tą chustę pomacać.😂PCOS, ENDO, IO
Słonecznik90 wrote:O kurcze,czy my podołamy 🤣
Jak jutro sobie odpuścicie to też tragedii nie będzie. Wiadomo że plemniki przez ten jeden dzień się nie zepsują, będą czekać 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 21:22
Tofuszka, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań