Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gajek Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z was ma może krótka drugą fazę? Miałam cykl 31 dni ale druga faza to tylko 10 dni niecałe bo na 10 dzień pojawiło się plamienie. Chat gpt wysyła do ginekologa po progesteron

xSophie lubi tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Starania od 06/2026 - 1cs

IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
    3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
    Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
    Przed ta cykle 30-70 dni

Leki- metformina 1000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50, biblok 2,5

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    Dziewczyny,niby już mam dwójkę dzieci,ale tak się zastanawiam.
    Jeżeli dziś wyłapałam pik,to kiedy najlepiej zaplanować serduszkowanie? Dziś i jutro,czy dziś i pojutrze?🤔
    Dziś najważniejsze ☺️ ja bym postawiła na dziś i jutro. Ale wiadomo, trzeci dzień też nie zaszkodzi!

Słonecznik90 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    Czy któraś z was ma może krótka drugą fazę? Miałam cykl 31 dni ale druga faza to tylko 10 dni niecałe bo na 10 dzień pojawiło się plamienie. Chat gpt wysyła do ginekologa po progesteron
    10 dni to bardzo krótko, powinno być co najmniej 12, a lepiej 14. Myślę że GPT dobrze ci podpowiada

Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • mommytobe Ekspertka

Wysłany: 8 lipca, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Mam betę 😁

Messenger-creation-F6-C7-DA6-F-CD9-E-4403-9975-65-A86555-D0-D5.jpg

Piękna beta! Gratulacje! 🎉❤️🥰

Nigri lubi tę wiadomość

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Lipiec 2026 - 3cs
    ✨29 lipca - testowanie 🤞

mommytobe
  • Gajek Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    10 dni to bardzo krótko, powinno być co najmniej 12, a lepiej 14. Myślę że GPT dobrze ci podpowiada
    A myślisz czekać jeszcze jeden cykl i obserwować czy lepiej iść już do gina? Zastanawiam się czy jeszcze nie zaczekać bo to był 1 cykl po odstawieniu ale z drugiej strony nie chce niepotrzebnie tracić kolejnego cyklu jeśli coś jest nie tak

💃28 | 🕺32 | 🐶

Przed ta cykle 30-70 dni

Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle czuję się wydrylowana totalnie od kilku dni (dziś 3dc). Nie mam na nic sił, czuję jakby mnie choroba brała trochę, ale jednak nie do końca. Tylko leżę w łóżku i sił nie mam na nic. Czuję się jak 💩 a zwykle tak nie mam przy miesiączce (a przynajmniej nie aż tak).

Ale też przez remont muszę siedzieć w domu większość dnia, a normalnie to chociaż spacerem do sklepu bym poszła i zaraz energii by przybyło

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:
    A myślisz czekać jeszcze jeden cykl i obserwować czy lepiej iść już do gina? Zastanawiam się czy jeszcze nie zaczekać bo to był 1 cykl po odstawieniu ale z drugiej strony nie chce niepotrzebnie tracić kolejnego cyklu jeśli coś jest nie tak
    Ja osobiście żałuję że nie poszłam do dobrego gina od razu i gdybym miała zaczynać starania jeszcze raz to poszłabym od razu lub max po 3-5 cyklach. A też po odstawieniu antykoncepcji miałam od razu zielone światło, ale cóż, ginekolog na luxmedzie nawet nie zlecił mi żadnych badań

Tylko warto sobie zrobić przed wizytą badania: morfologia, wit D, ferrytyna, kwas foliowy (pewnie coś jeszcze, o czym zapomniałam) + do tego progesteron 7dpo. Albo zamiast badania progesteronu idź do ginekologa właśnie kilka dni po owulacji - oceni wielkość ciałka żółtego i na tej podstawie też będzie mógł przepisać progesteron (u mnie tak było)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 21:39

Gajek lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Starania od 02.2025r.

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Gajek Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Ja osobiście żałuję że nie poszłam do dobrego gina od razu i gdybym miała zaczynać starania jeszcze raz to poszłabym od razu lub max po 3-5 cyklach. A też po odstawieniu antykoncepcji miałam od razu zielone światło, ale cóż, ginekolog na luxmedzie nawet nie zlecił mi żadnych badań

Tylko warto sobie zrobić przed wizytą badania: morfologia, wit D, ferrytyna, kwas foliowy (pewnie coś jeszcze, o czym zapomniałam) + do tego progesteron 7dpo. Albo zamiast badania progesteronu idź do ginekologa właśnie kilka dni po owulacji - oceni wielkość ciałka żółtego i na tej podstawie też będzie mógł przepisać progesteron (u mnie tak było)
    Chyba tak zrobię. Jak wyłapie pik to zrobię badania z krwi i pójdę do ginekologa bo jednak te 10 dni mnie zmartwiło i chyba lepiej sprawdzić to ciałko żółte

Tofuszka, Nigri, MiśkaK lubią tę wiadomość

💃28 | 🕺32 | 🐶

Przed ta cykle 30-70 dni

• MiśkaK Koleżanka

Wysłany: 8 lipca, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gajek wrote:

Ja miałam krótkie fazy lutealne 10-11 dni. Po porodzie nie śledzę już temperatury, ale wydaje mi się, że teraz moje fazy lutealne trwają bardziej 12 dni. Dwa razy zaszłam w ciążę mimo tych krótkich faz, ale pierwszą straciłam w 11 tygodniu, druga donosiłam. W obu przypadkach 10 dni po owulacji miałam pierwszy cień na teście. Też pisałam z czatem o krótkich fazach lutealnych i mi pisał, że od 11 do 16 norma, ale jeśli są brązowe plamienia przed lub drugą fazą się skróci poniżej 10 dni to trzeba zbadać progesteron i skonsultować się z lekarzem. Ja bym nie czekała z wizytą, też uważam, jak Tofuszka, że warto się przejść po owulacji i zobaczyć jak to wygląda

• xSophie Znajoma

Wysłany: 8 lipca, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri gratuluję!! życzę spokojnej ciąży, niech kropeczek rośnie zdrowo ❤️

Dziewczyny współczuję wam takich doświadczeń z pobierania krwi. Niektórzy nie mają za grosz empatii do drugiego człowieka. Ja zawsze mówię, że mdleję przy pobieraniu i od razu zmieniają nastawienie. Zagadują mnie, żartują i naprawdę wszystko przebiega gładko. Na szczęście mam bardzo widoczne żyły, więc nigdy nie było problemu.

Nigri lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈
  • xSophie Znajoma

Wysłany: 8 lipca, 23:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle zastanawiałyście się, jak już uda wam się zajść w ciążę to jak poinformujecie bliskich? Ja jestem taka papla, że jak już się uda to mogę nie wytrzymać i od razu powiedzieć xD
    Ale teraz mam wysyp tiktokow, reelsow z pięknymi momentami jak rodzina się dowiaduje. Malutkie skarpetki w pudełeczku z napisami „będziesz babcia/dziadkiem”, albo wiadomość ukryta na dnie kubka z kawą. Przesłodkie.

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈
  • Aenu Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko jasne — test mnie oszukał :( Dzisiaj przyszła 🐒, więc zaczynamy nowy cykl. Trochę szkoda po tym całym zamieszaniu z kreską, ale przynajmniej już wiem, na czym stoję…

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    No i wszystko jasne — test mnie oszukał :( Dzisiaj przyszła 🐒, więc zaczynamy nowy cykl. Trochę szkoda po tym całym zamieszaniu z kreską, ale przynajmniej już wiem, na czym stoję…

Przykro mi 😣 ale następny cykl będzie twój ✊🏻

mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

I to nieźle oszukał bo kredka była bardzo widzoczn :( przytulam mocno 🫂

Nigri lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet już nie robię testów 🤦🏻‍♀️ mam plamienia i to już takie typowo przed @, czekam na wizytę u ginekologa żeby ogarnąć te plamienia i prawdopodobnie niski próg bo jeśli to @ to drugą fazę mam 9/10 dni

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Aenu przykro mi. 🫂 Te oszukańce są najgorsze! 🤬

🌸 aaandzia przytulam. 🫂

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:

O nie 😓😓 bardzo bardzo mi przykro 🫂

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • MiśkaK Koleżanka

Wysłany: 9 lipca, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu wrote:
    Co za oszukaniec, bardzo mi przykro 🫂

• Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌻Aenu,bardzo mi przykro:(🫂
    🌻Andzia,przytulam 🫂

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 9 lipca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aenu, Andzia, przykro mi :( ale nowy cykl, nowe szanse. Oby ten był Nasz! 🫂🤞

aaandzia lubi tę wiadomość

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
‹‹ 57 58 59 60 61 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odparzenia u niemowlaka - jak sobie z nimi radzić?

Odparzenia to częsta dolegliwość u niemowląt. Mogą pojawić się na pupie, szyi, fałdkach, pod pachami czy w pachwinach. Nie są oznaką zaniedbania – zdarzają się niemal u każdego dziecka, a ich pojawienie się nie świadczy o braku higieny. Skóra malucha jest cienka i wrażliwa, dlatego potrzebuje delikatnej pielęgnacji oraz bezpiecznych, wysokiej jakości kosmetyków, które ją ochronią i będą wspierały regenerację.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ