Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak, zweryfikujesz czy przyrost jest dobryNigri wrote:Powinnam ja powtórzyć w piątek prawda.?
Nie wiem czy podołam psychicznie, nie wiem czemu to mnie tak bardzo stresuje. W pierwszej ciąży wszystko było na luzie😮💨
powinien być minimum 66%
Iii...gratulacje! 💥🤩😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 16:19
Nigri lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
aaandzia to oby próg u nas obu sprawił cuda 🤞🏼
Kurcze dziewczyny tak czytam te historie z laboratorium czyli nie tylko ja mam takie ekscesy.. też jestem człowiekiem bez żył 🙈 ostatnio na badanie tej bety babeczka wkuwała się 4 razy w tym raz w rękę i ledwo naleciało do jednej fiolki a tak mieszała mi igłą w żyle że na końcu odleciałam.. co zresztą często mi się zdarza przez to bolesne mieszanie w żyle 🙉 i jestem wyrozumiała bo naprawdę każdy ma problem u mnie pobrać krew.. zawsze pije wodę przed i nigdy to nic w moim przypadku nie daje..
Poprzednim razem dobrze że mąż ze mną był bo było to samo.. i ta sama babka na moje nieszczęście 🤦🏼♀️ chłop zbierał mnie z podłogi.. dlatego powiem szczerze że troszeczkę się boję jutro iść chyba mam już jakaś traumę 🙈😅
aaandzia, Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Oj 😬 współczuję, mi się chociaż nie zdarzyło zemdleć ale za każdym razem się stresuję czy tym razem im się uda pobrać czy nie. Nawet już usłyszałam że mam podziurawione żyły, bo ciągle pobierają mi tylko z lewej strony.Maalwii wrote:aaandzia to oby próg u nas obu sprawił cuda 🤞🏼
Kurcze dziewczyny tak czytam te historie z laboratorium czyli nie tylko ja mam takie ekscesy.. też jestem człowiekiem bez żył 🙈 ostatnio na badanie tej bety babeczka wkuwała się 4 razy w tym raz w rękę i ledwo naleciało do jednej fiolki a tak mieszała mi igłą w żyle że na końcu odleciałam.. co zresztą często mi się zdarza przez to bolesne mieszanie w żyle 🙉 i jestem wyrozumiała bo naprawdę każdy ma problem u mnie pobrać krew.. zawsze pije wodę przed i nigdy to nic w moim przypadku nie daje..
Poprzednim razem dobrze że mąż ze mną był bo było to samo.. i ta sama babka na moje nieszczęście 🤦🏼♀️ chłop zbierał mnie z podłogi.. dlatego powiem szczerze że troszeczkę się boję jutro iść chyba mam już jakaś traumę 🙈😅
Nigri lubi tę wiadomość
-
Emmac, co za pech z tą owulacją

Nigri, gratulacje, piękny wynik 😍
Mnie dzisiaj mój mąż zagiął, bo zaczął planować ze znajomymi wycieczkę do odległego kraju na przyszły rok. Wspominał o tym wcześniej, ale dzisiaj zaczął z kolegą szukać biletów, bo dobra cena - zapewne bilety bezzwrotne i stworzył nawet grupę dyskusyjną xD Od razu poczułam jakieś napięcie, bo może będzie ciąża...33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Nigrii gratulacje ❤️
Nigri lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Elgenda wrote:Emmac, co za pech z tą owulacją

Nigri, gratulacje, piękny wynik 😍
Mnie dzisiaj mój mąż zagiął, bo zaczął planować ze znajomymi wycieczkę do odległego kraju na przyszły rok. Wspominał o tym wcześniej, ale dzisiaj zaczął z kolegą szukać biletów, bo dobra cena - zapewne bilety bezzwrotne i stworzył nawet grupę dyskusyjną xD Od razu poczułam jakieś napięcie, bo może będzie ciąża...
Z jednej strony ciężko odkładać życie na później bo być może będzie ciąża, z drugiej bardzo mocno rozumiem Twoje myśli. Chyba każda z nas na jakimś etapie starań prowadzi ze sobą taką walkę, że najchętniej wcisnęłaby pauzę w życiu bo może uda się zajść w ciążę 🙁
Nigri, mistyreal, Elgenda, Marcycha lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Chodzi o to, że żelazo dużo lepiej wchłania się z wit. C. Dlatego warto o to zadbać i w diecie, i przyjmując suplementy.Gorzkax33333 wrote:Ale co z tą witamina C?
Nigri lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Gorzkax33333 wrote:Do chirurga i możliwe że będzie trzeba usunąć operacyjnie
O kurcze, może jednak się obędzie bez operacji:( masz już ustaloną wizytę?
Nigri lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
W poniedziałek diabetolog, on skieruje do chirurga a chirurg nie wiem na kiedy będzie zależy czy skierowanie da na pilne, mimo wszystko na NFZ trochę się czekaaaandzia wrote:O kurcze, może jednak się obędzie bez operacji:( masz już ustaloną wizytę?
17 lipca mam wizytę u gina ( to będzie 15 dzień cyklu) więc pewnie powie jak tam moje Endo i pęcherzyki
-
Dzięki dziewczyny ❤️
Mimo że ta beta mnie uspokoiła to i tak z tyłu głowy ten chochlik siedzi. Może w piątek sobie pójdzie 😅
W ogóle Aenu dawała gdzieś post z nowym testem?
Może mi to umknęło. Czy się nie odzywała. Ciekawa jestem czy test numer 2 pokazał jej dwie kreski.
Kompotlinka, aaandzia lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań