Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Konzzdi Znajoma

Wysłany: 8 lipca, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Ja też sie denerwuje już 10 razy sprawdzałam ale nie ma jeszcze wyników 🫣
    Już nie wspomnę że rani mnie do łazienki z tego stresu pogoniło.
    Wiecie ostatnio jestem non stop głodna dzisiaj wstałam o 3.30 by zjeść bo tak mnie ssało. Jak wracałam do domu dwie godziny ostatniego jedzenia tak mnie ssało i burczało już, jakbym nie jadła od rana. Tragedia z tym jedzeniem.🤦‍♀️
    Wszystkie czekamy razem z Tobą 😁

Też miałam taki wilczy głód jeszcze przed zrobieniem testu, musiałam coś zjeść bo myślałam że zaraz zemdleje.

Nigri lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maalwii wrote:
    Trzymam kciuki za was dziewczyny oby posypały się kreski! 🍀

Od 10 lipca włączam proga i czekam może to on jest kluczem i tym razem też się poszczęści.. 🥹

Jutro też idę na badania sprawdzić jak witaminy, TSH i ferrytyna jak tam się ma 😊

no ja u mnie myślę, że właśnie problemem będzie progesteron mam nadzieje, że mój gin włączy mi coś i kolejny cykl będzie cud <3

Trzymam kciuki za badania! U mnie ferrytyna żyje własnym życiem, w lutym miałam ją na poziomie 9 w marcu 58 w czerwcu sprawdzałam i już jest 36... przy żelazie 134

Tofuszka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    Wszystkie czekamy razem z Tobą 😁

Też miałam taki wilczy głód jeszcze przed zrobieniem testu, musiałam coś zjeść bo myślałam że zaraz zemdleje.

Mi się zaraz niedobrze robi.
    Ogólnie też babeczka miała problem z wbiciem się bo jakieś dzisiaj małe żyłki i jakieś też nieśmiałe. Wyjść nie chciały.😅

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    no ja u mnie myślę, że właśnie problemem będzie progesteron mam nadzieje, że mój gin włączy mi coś i kolejny cykl będzie cud <3

Trzymam kciuki za badania! U mnie ferrytyna żyje własnym życiem, w lutym miałam ją na poziomie 9 w marcu 58 w czerwcu sprawdzałam i już jest 36... przy żelazie 134

Ciekawe skąd takie wahania.🤔

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Konzzdi Znajoma

Wysłany: 8 lipca, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Mi się zaraz niedobrze robi.
    Ogólnie też babeczka miała problem z wbiciem się bo jakieś dzisiaj małe żyłki i jakieś też nieśmiałe. Wyjść nie chciały.😅
    A to u mnie z żyłami jest zawsze problem, genetycznie ich nie mam prawie 😅
    Za każdym razem słyszę „a piła Pani wodę”?

Nigri lubi tę wiadomość

• Konzzdi Znajoma

Wysłany: 8 lipca, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Z ta ferrytyna to masakra jakaś… niedługo też muszę pójść skontrolować, ale mam obawy że suplementacja żelazem i tak nic nie dała. W ogóle mój ginekolog ostatnio stwierdził że jak mam hemoglobinę w porządku to że nie ma sensu suplementowac żelaza, nie posłuchałam go i dalej biorę
    Mam też nadzieję że moje tsh wróciło do normy, bo w ciągu 1,5 miesiąca skoczyło z 1,7 na 3,5 około…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 13:42

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Ciekawe skąd takie wahania.🤔

byłam zbadana wzdłuż i wszerz łącznie z gastro i kolono ;p gastro wyszło właśnie zapalenie żołądka, ale ja anemie miałam dobre 5 miesięcy nie leczoną, myślałam w listopadzie, że umieram ;D pilnowałam bardzo diety i jadłam więcej zielonego, wątróbki i wołowiny i ostatnio znowu przestałam i jest wynik;p więc muszę wrócić do tego co było bo mi pasowało

Nigri lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh... cykl do dupy, jestem 11dc i dziś byłam na monitoringu i okazało sie ze juz jestem po owu, tak czulam w 8dc i aż jestem w szoku bo mój cykl to zazwyczaj 29 dni... słabo bo miał być tym ostatnim

🥺2026
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Ferrytyna jest też tzw białkiem ostrej fazy czyli jej poziom się podnosi w przypadku stanu zapalnego, nie zawsze ten poziom to faktycznie rezerwa żelaza. Ja walczę z niską ferrytyną od dwóch lat z niewielkim skutkiem oczywiście... Piłam floradix, suplementacja jest ciężka ze względu na skutki uboczne w postaci zaparć głównie 🫩

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:
    Ferrytyna jest też tzw białkiem ostrej fazy czyli jej poziom się podnosi w przypadku stanu zapalnego, nie zawsze ten poziom to faktycznie rezerwa żelaza. Ja walczę z niską ferrytyną od dwóch lat z niewielkim skutkiem oczywiście... Piłam floradix, suplementacja jest ciężka ze względu na skutki uboczne w postaci zaparć głównie 🫩

ja w ogóle nie mogę w tabletach oprócz zaparć zbiera mnie na wymioty i też piłam tylko floradix i po nim nic mi nie było

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    byłam zbadana wzdłuż i wszerz łącznie z gastro i kolono ;p gastro wyszło właśnie zapalenie żołądka, ale ja anemie miałam dobre 5 miesięcy nie leczoną, myślałam w listopadzie, że umieram ;D pilnowałam bardzo diety i jadłam więcej zielonego, wątróbki i wołowiny i ostatnio znowu przestałam i jest wynik;p więc muszę wrócić do tego co było bo mi pasowało
    Ja tak miałam teraz 😆 mam mega anemię, poszłam do lekarza bo się już przestraszyłam jak mi włosy garściami leciały (dosłownie) pierwsze co mi przyszło na myśl to to że mam jakiegoś raka. Czuję się okropnie, kompletnie nie mam siły na nic a w domu każdy mi mówił że jestem strasznie leniwa … biorę tabletki i kupiłam sobie dodatkowo floradix i też się pilnuję z dietą, może za niedługo wyjdę z tego okropnego stanu. Na szczęście nie mam zaparć od tabletek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca, 14:17

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:
    Ehh... cykl do dupy, jestem 11dc i dziś byłam na monitoringu i okazało sie ze juz jestem po owu, tak czulam w 8dc i aż jestem w szoku bo mój cykl to zazwyczaj 29 dni... słabo bo miał być tym ostatnim

o kurczę ;( przykro mi i szok, że tak szybko owulka w takim cyklu ;o

mistyreal lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Mamadotrzech Znajoma

Wysłany: 8 lipca, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Wczorajszy monitoring cyklu u gin (14dc - cykle 30 kilka dni):

Pęcherzyk dominujący 12 mm, w lewym jajniku, więc mając na uwadze tempo wzrostu, starania zalecone w najbliższy weekend :)

Mieliśmy na weekend jechać z dziećmi na wieś, ale w takim razie trzeba zrewidowac plany I zostać w domu, bo tam jest zawsze tak aktywnie z dzieciakami, że zwyczajnie wieczorem jesteśmy padnieci😁

Po weekendzie mam znów pojawic się u gin.

mistyreal, Nigri, Kompotlinka, Tofuszka, MiśkaK, Konzzdi, Lisia00 lubią tę wiadomość

• Lucy_26 Debiutantka

Wysłany: 8 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carlina wrote:

Ja badałam ferrytynę miesiąc temu i miałam 16,5. Rodzinny oczywiście nie widział problemu, bo hemoglobina 14,6 🙃 Wzięłam się więc za sok z kiszonego buraka, bo w pierwszej ciąży uratował mi hemoglobinę tak, że nie musiałam brać żelaza w ogóle. A wzbraniam się przed tym, bo na samym początku ciąży przez 2-3 tygodnie brałam suple z żelazem (nieświadoma, bo kupiłam pierwszy lepszy 🫣) i męczyły mnie te zaparcia okrutnie 🫪 Za miesiąc, dwa sprawdzę kontrolnie czy ten burak tym razem też coś zdziałał.

Tofuszka, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    A to u mnie z żyłami jest zawsze problem, genetycznie ich nie mam prawie 😅
    Za każdym razem słyszę „a piła Pani wodę”?

Tak też to często słyszę, a kiedyś jeszcze jakby było mało strasznie pękały.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emmac wrote:

Bardzo mi przykro 🫂

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ponoć żeby lepiej wchłaniało się żelazo trzeba je brać razem z witaminą C.

Monia•, Lisia00 lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam betę 😁

Messenger-creation-F6-C7-DA6-F-CD9-E-4403-9975-65-A86555-D0-D5.jpg

xSmerfetkax, Kompotlinka, aaandzia, Skowronek, Nikaaa_, Anna_30, Tofuszka, Monia•, Maalwii, mistyreal, dzydzy, Konzzdi, Carlina, MiśkaK, shaylen, Dawdler34, Gosiaczkova, Madzialenka95, Lucy_26, Agnesx3, KarkoPa, Marcycha, Tajlandia22, Słonecznik90, Lisia00, mommytobe, xSophie, lusix lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: 8 lipca, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje! ❤️

Nigri lubi tę wiadomość

🥺2026
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 8 lipca, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Mam betę 😁

Messenger-creation-F6-C7-DA6-F-CD9-E-4403-9975-65-A86555-D0-D5.jpg

Ale super, gratulacje 🥹

Nigri lubi tę wiadomość

age.png
‹‹ 53 54 55 56 57 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ