Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
10 dpo to raczej wcześnie. Masz takie krótkie fazy lutealne ?Agnesx3 wrote:Ja dziś totalna biel
niby dopiero 10 dpo, ale raczej już czekam na @. No nic… mamy niedługo wizytę u androloga.
Bo raczej nie ma co jeszcze tracić nadziei.
Ja też dzisiaj 10 dpo i o ile @ nie będzie to testuję w przyszłym tyg.. ale dzisiaj niestety już czuje silne wróżby na małpę 😶Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 12:28
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
🌺 Nigri piękna beta
🌺 Smerfetka, Złośnica tulę za 🐒
🌺 Słonecznik, Tofuszka u mnie też problem ze słodyczami. Zawsze mam, wiele razy próbowałam je odstawić, ale nigdy się nie udało. Teraz staram się tylko trochę ograniczyć ilość, ale mąż kupuje hurtowe ilości i mimo próśb ciągle coś przynosi
🌺 Agnes przykro mi z powodu bieli, ale skoro dopiero 10 dni po to nie puszczam kciuków
Agnesx3, Nigri lubią tę wiadomość
-
Gosiaczkova wrote:10 dpo to raczej wcześnie. Masz takie krótkie fazy lutealne ?
Ja też dzisiaj 10 dpo i o ile @ nie będzie to testuję w przyszłym tyg.. ale dzisiaj niestety już czuje silne wróżby na małpę 😶
Wiesz co, u mnie zawsze wszystko jak w zegarku… Peak lub owulacja potwierdzona monitoringiem, równe 14 dni od owu i przychodzi @. Czyli wg wyliczeń w środę powinna przyjść małpa. W tym cyklu się w ogóle nie napalam na pozytyw, bo wyniki męża mówią same za siebie, że raczej naturalnie się nie uda.
nadziei nie tracę, poczekam mimo wszystko do środy i spróbuję znowu. Testowałam dziś, bo mamy imprezę, ale i tak wolę być kierowcą „w razie wu”.
Trzymam kciuki za Ciebie, jesteśmy w tym samym dpo 🍀
Nigri lubi tę wiadomość
-
Agnesx3 wrote:Ja dziś totalna biel
niby dopiero 10 dpo, ale raczej już czekam na @. No nic… mamy niedługo wizytę u androloga.
10dpo dopiero więc jest czas, trzymam kciuki żeby wredna @ nie przyszła 🌟
Agnesx3, Nigri, Marcycha lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Agnesx3 wrote:Wiesz co, u mnie zawsze wszystko jak w zegarku… Peak lub owulacja potwierdzona monitoringiem, równe 14 dni od owu i przychodzi @. Czyli wg wyliczeń w środę powinna przyjść małpa. W tym cyklu się w ogóle nie napalam na pozytyw, bo wyniki męża mówią same za siebie, że raczej naturalnie się nie uda.
nadziei nie tracę, poczekam mimo wszystko do środy i spróbuję znowu. Testowałam dziś, bo mamy imprezę, ale i tak wolę być kierowcą „w razie wu”.
Trzymam kciuki za Ciebie, jesteśmy w tym samym dpo 🍀
Ja też trzymam za Ciebie✊🏻 baw się dobrze na imprezie 😊
Ja mam ostatnie cykle miałam 23 i 25 dni teraz jestem w 24 ale apka wyliczyła mi @ na wtorek🤷🏻♀️
Agnesx3 lubi tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
🌸 Agnes masz też moje kciuki! 🤞🤞😉
My z mężem nie palimy, nie pijemy ew.mąż odrobinę wina do obiadu. Ale słodycze to jest jakaś masakra. 🫣 Mam podobnie jak Wy. Ja kupuję minimalne ilości, a mąż przynosi co chwilę coś ze sklepu. Niestety co jest w domu, od razu znika. 🤭 Druga moja słabość to też chipsy. Wczoraj na zakupach walczyłam ze sobą, udało mi się po czym czekając przy kasie na męża patrzę, a on niesie paczkę. 🤣
Tofuszka, KamilaAnt2026, mistyreal, Agnesx3, MiśkaK, xSophie lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Kompotlinka wrote:🌸 Agnes masz też moje kciuki! 🤞🤞😉
My z mężem nie palimy, nie pijemy ew.mąż odrobinę wina do obiadu. Ale słodycze to jest jakaś masakra. 🫣 Mam podobnie jak Wy. Ja kupuję minimalne ilości, a mąż przynosi co chwilę coś ze sklepu. Niestety co jest w domu, od razu znika. 🤭 Druga moja słabość to też chipsy. Wczoraj na zakupach walczyłam ze sobą, udało mi się po czym czekając przy kasie na męża patrzę, a on niesie paczkę. 🤣
To my dokładnie tak samo. Żadnych używek tylko te słodycze 😅 no i jeszcze mąż musi mieć pepsi lub colę w domu, tyle dobrze że zero, więc mało kalorii, ale ma jakiegoś bzika na tym punkcie 😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 13:29
Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
08.2026 - 13 cs
09.2026 - IUI -
Kompotlinka wrote:🌸 Agnes masz też moje kciuki! 🤞🤞😉
Ja mam to samo, każda ilość która jest widomi znika w tempie błyskawicznym 😅 najgorsze że mój to może jeść ile chce a jest długi i chudy, a ja to wiadomo pomyślę i już kg lecą. Chociaż ostatni się pilnuje i mi na przykład pomaga zjeżdżenie marchewki albo ogórka chrupiącego jak chce mi słodkiego 😅 i na chatę kupuje znaczenie mniej i jak nie ma to nie kusi, ale za to w pracy jak ktoś przyniesie to mi ciężko zrezygnować 🤷🏻♀️
Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Wpadłam sprawdzić jak Wam idzie dziewczyny! Ja się raczej przeniosłam na wątek IVF bo jesteśmy już po kwalifikacji, chociaż data rozpoczęcia pozostaje nieznana.
Tulę za wszystkie biele i małpy i trzymam kciuki!
U mnie, co ciekawe dalej nie ma miesiączki, a proga odstawiłam już 6 dni temu, skurcze jak na okres a nadal nic się nie dzieje. Wczoraj jeszcze nawet zatestowałam dla pewności i pierwszy test wyszedł pozytywny, nie żadna szara kreska, tylko normalnie różowa, szeroka itd. Serce mi zaczęło bić jak szalone, że może jednak... ale niestety, z tego samego kubeczka zrobiłam jeszcze 2 testy w tym facelle i biało, że aż raziło, więc ten jeden test musiał być wadliwy. Już nigdy ich nie kupię - time4baby. Serio, taka nadzieja się pojawiła i takie oszustwo! 🤣💔
mistyreal, aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕
starania od 1.2025
7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔
ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.
on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.
🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.
IVF - oczekiwanie na środki w klinice. -
Xena89 wrote:Wpadłam sprawdzić jak Wam idzie dziewczyny! Ja się raczej przeniosłam na wątek IVF bo jesteśmy już po kwalifikacji, chociaż data rozpoczęcia pozostaje nieznana.
U mnie, co ciekawe dalej nie ma miesiączki, a proga odstawiłam już 6 dni temu, skurcze jak na okres a nadal nic się nie dzieje. Wczoraj jeszcze nawet zatestowałam dla pewności i pierwszy test wyszedł pozytywny, nie żadna szara kreska, tylko normalnie różowa, szeroka itd. Serce mi zaczęło bić jak szalone, że może jednak... ale niestety, z tego samego kubeczka zrobiłam jeszcze 2 testy w tym facelle i biało, że aż raziło, więc ten jeden test musiał być wadliwy. Już nigdy ich nie kupię - time4baby. Serio, taka nadzieja się pojawiła i takie oszustwo! 🤣💔
🫂🫂 co za oszust wredny się trafił 😅 a kiedy powinnaś dostać @?Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Xena89 wrote:Wpadłam sprawdzić jak Wam idzie dziewczyny! Ja się raczej przeniosłam na wątek IVF bo jesteśmy już po kwalifikacji, chociaż data rozpoczęcia pozostaje nieznana.
Okropne te testy są czasami
powodzenia w dalszych staraniach 🍀♥️♥️
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Gosiaczkova wrote:10 dpo to raczej wcześnie. Masz takie krótkie fazy lutealne ?
Ja też dzisiaj 10 dpo i o ile @ nie będzie to testuję w przyszłym tyg.. ale dzisiaj niestety już czuje silne wróżby na małpę 😶
Jak to jest z tą fazą lutealną? Apka pokazała mi, że moja była za krótka- 9 dni. Powinnam jakoś zaalarmować ginekologa? Dopiero będę się zapisywać.33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Elgenda wrote:Jak to jest z tą fazą lutealną? Apka pokazała mi, że moja była za krótka- 9 dni. Powinnam jakoś zaalarmować ginekologa? Dopiero będę się zapisywać.
Właśnie też z chęcią bym się dowiedziała, ale mój najlepszy przyjaciel z ogromną wiedzą chat gpt powiedział, że powinnam wtedy poinformować ginekologa i dostać progesteron 😅🙈
Elgenda lubi tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Elgenda a owulkę miałaś potwierdzoną i jesteś pewna że 9 dni minęło? Ale tak ogólnie zdecydowanie za krótka, polecam iść do gina po owulacji żeby ocenił ciałko żółte i na tej podstawie może ci przepisać proga. Albo zbadać progesteron 7dpo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 16:12
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Tofuszka wrote:Elgenda a owulkę miałaś potwierdzoną i jesteś pewna że 9 dni minęło? Ale tak ogólnie zdecydowanie za krótka, polecam iść do gina po owulacji żeby ocenił ciałko żółte i na tej podstawie może ci przepisać proga. Albo zbadać progesteron 7dpo
Patrząc na objawy i test ovu, to max 10 dni by minęło
w tym miesiącu idę do ginekologa i zobaczymy co można zdziałać.
Tofuszka lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Elgenda wrote:Jak to jest z tą fazą lutealną? Apka pokazała mi, że moja była za krótka- 9 dni. Powinnam jakoś zaalarmować ginekologa? Dopiero będę się zapisywać.
Mi w tym cyklu też wyszła taka krótka 🤷🏻♀️ i idę do giną z tym bo zaniepokoiło mnie to plus te plamienia moje nieszczęsne.
Chyba lepiej skonsultować
Tofuszka lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Gosiaczkova wrote:🫂🫂 co za oszust wredny się trafił 😅 a kiedy powinnaś dostać @?
Powinnam dostać w czwartek, wtedy było 14 dpo i 29 dc ale może jeszcze wracam do rownowagi po tym majowym biochemie, kto to wie. Mialam na kwalifikacji usg więc tyle wiem, że się endometrium skurczyło z 12,5 do 8,6 i nie ma żadnych torbieli ani przetrwałego ciałka żółtego, więc pewnie lada dzień będzie @.
👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕
starania od 1.2025
7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔
ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.
on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.
🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.
IVF - oczekiwanie na środki w klinice. -
Xena89 i wtedy podchodzicie już do ivf? Czy to dłuższy termin żeby zacząć działania w tym kierunku?
Miałyście może tak, że były wszystkie objawy miesiączki łącznie z nietypowymi ( o ile ktoś ma) jak np biegunka czy dziwny zapach a samej miesiączki i spadku temp jeszcze nie było? Od rana chodzę w stresie i wolałabym by już się normalnie zaczęła niż daje mi wszystkie nieprzyjemne objawy a jej samej nie widać .. co chwilę latam do łazienki bo mam wrażenie, że leci ze mnie a @ brak
Jak coś to przepraszam za dziwne pytanie
Złośnica.m lubi tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Xena89 i wtedy podchodzicie już do ivf? Czy to dłuższy termin żeby zacząć działania w tym kierunku?
Miałyście może tak, że były wszystkie objawy miesiączki łącznie z nietypowymi ( o ile ktoś ma) jak np biegunka czy dziwny zapach a samej miesiączki i spadku temp jeszcze nie było? Od rana chodzę w stresie i wolałabym by już się normalnie zaczęła niż daje mi wszystkie nieprzyjemne objawy a jej samej nie widać .. co chwilę latam do łazienki bo mam wrażenie, że leci ze mnie a @ brak
Jak coś to przepraszam za dziwne pytanie
Ja tak teraz miałam poza tymi co zwykle, doszły mi mdłości i zawroty głowy. Pierwszy raz coś takiego. Dlatego delikatnie łudziłam się, że moze jednak nie przyjdzie.