Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesx3 wrote:
    Ja dziś totalna biel :( niby dopiero 10 dpo, ale raczej już czekam na @. No nic… mamy niedługo wizytę u androloga.
    10 dpo to raczej wcześnie. Masz takie krótkie fazy lutealne ?
    Bo raczej nie ma co jeszcze tracić nadziei.
    Ja też dzisiaj 10 dpo i o ile @ nie będzie to testuję w przyszłym tyg.. ale dzisiaj niestety już czuje silne wróżby na małpę 😶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 12:28

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌺 Nigri piękna beta
    🌺 Smerfetka, Złośnica tulę za 🐒
    🌺 Słonecznik, Tofuszka u mnie też problem ze słodyczami. Zawsze mam, wiele razy próbowałam je odstawić, ale nigdy się nie udało. Teraz staram się tylko trochę ograniczyć ilość, ale mąż kupuje hurtowe ilości i mimo próśb ciągle coś przynosi
    🌺 Agnes przykro mi z powodu bieli, ale skoro dopiero 10 dni po to nie puszczam kciuków

Agnesx3, Nigri lubią tę wiadomość

• Agnesx3 Debiutantka

Wysłany: 11 lipca, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Ja też dzisiaj 10 dpo i o ile @ nie będzie to testuję w przyszłym tyg.. ale dzisiaj niestety już czuje silne wróżby na małpę 😶

Wiesz co, u mnie zawsze wszystko jak w zegarku… Peak lub owulacja potwierdzona monitoringiem, równe 14 dni od owu i przychodzi @. Czyli wg wyliczeń w środę powinna przyjść małpa. W tym cyklu się w ogóle nie napalam na pozytyw, bo wyniki męża mówią same za siebie, że raczej naturalnie się nie uda. :( nadziei nie tracę, poczekam mimo wszystko do środy i spróbuję znowu. Testowałam dziś, bo mamy imprezę, ale i tak wolę być kierowcą „w razie wu”.
    Trzymam kciuki za Ciebie, jesteśmy w tym samym dpo 🍀

Nigri lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesx3 wrote:
    Ja dziś totalna biel :( niby dopiero 10 dpo, ale raczej już czekam na @. No nic… mamy niedługo wizytę u androloga.

10dpo dopiero więc jest czas, trzymam kciuki żeby wredna @ nie przyszła 🌟

Agnesx3, Nigri, Marcycha lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesx3 wrote:
    Wiesz co, u mnie zawsze wszystko jak w zegarku… Peak lub owulacja potwierdzona monitoringiem, równe 14 dni od owu i przychodzi @. Czyli wg wyliczeń w środę powinna przyjść małpa. W tym cyklu się w ogóle nie napalam na pozytyw, bo wyniki męża mówią same za siebie, że raczej naturalnie się nie uda. :( nadziei nie tracę, poczekam mimo wszystko do środy i spróbuję znowu. Testowałam dziś, bo mamy imprezę, ale i tak wolę być kierowcą „w razie wu”.
    Trzymam kciuki za Ciebie, jesteśmy w tym samym dpo 🍀

Ja też trzymam za Ciebie✊🏻 baw się dobrze na imprezie 😊
    Ja mam ostatnie cykle miałam 23 i 25 dni teraz jestem w 24 ale apka wyliczyła mi @ na wtorek🤷🏻‍♀️

Agnesx3 lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Agnes masz też moje kciuki! 🤞🤞😉

My z mężem nie palimy, nie pijemy ew.mąż odrobinę wina do obiadu. Ale słodycze to jest jakaś masakra. 🫣 Mam podobnie jak Wy. Ja kupuję minimalne ilości, a mąż przynosi co chwilę coś ze sklepu. Niestety co jest w domu, od razu znika. 🤭 Druga moja słabość to też chipsy. Wczoraj na zakupach walczyłam ze sobą, udało mi się po czym czekając przy kasie na męża patrzę, a on niesie paczkę. 🤣

Tofuszka, KamilaAnt2026, mistyreal, Agnesx3, MiśkaK, xSophie lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • mistyreal Znajoma

Wysłany: 11 lipca, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:

My z mężem nie palimy, nie pijemy ew.mąż odrobinę wina do obiadu. Ale słodycze to jest jakaś masakra. 🫣 Mam podobnie jak Wy. Ja kupuję minimalne ilości, a mąż przynosi co chwilę coś ze sklepu. Niestety co jest w domu, od razu znika. 🤭 Druga moja słabość to też chipsy. Wczoraj na zakupach walczyłam ze sobą, udało mi się po czym czekając przy kasie na męża patrzę, a on niesie paczkę. 🤣

To my dokładnie tak samo. Żadnych używek tylko te słodycze 😅 no i jeszcze mąż musi mieć pepsi lub colę w domu, tyle dobrze że zero, więc mało kalorii, ale ma jakiegoś bzika na tym punkcie 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 13:29

Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski

Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)

12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
    8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
    08.2026 - 13 cs
    09.2026 - IUI
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:

Ja mam to samo, każda ilość która jest widomi znika w tempie błyskawicznym 😅 najgorsze że mój to może jeść ile chce a jest długi i chudy, a ja to wiadomo pomyślę i już kg lecą. Chociaż ostatni się pilnuje i mi na przykład pomaga zjeżdżenie marchewki albo ogórka chrupiącego jak chce mi słodkiego 😅 i na chatę kupuje znaczenie mniej i jak nie ma to nie kusi, ale za to w pracy jak ktoś przyniesie to mi ciężko zrezygnować 🤷🏻‍♀️

Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Xena89 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadłam sprawdzić jak Wam idzie dziewczyny! Ja się raczej przeniosłam na wątek IVF bo jesteśmy już po kwalifikacji, chociaż data rozpoczęcia pozostaje nieznana.
    Tulę za wszystkie biele i małpy i trzymam kciuki!

U mnie, co ciekawe dalej nie ma miesiączki, a proga odstawiłam już 6 dni temu, skurcze jak na okres a nadal nic się nie dzieje. Wczoraj jeszcze nawet zatestowałam dla pewności i pierwszy test wyszedł pozytywny, nie żadna szara kreska, tylko normalnie różowa, szeroka itd. Serce mi zaczęło bić jak szalone, że może jednak... ale niestety, z tego samego kubeczka zrobiłam jeszcze 2 testy w tym facelle i biało, że aż raziło, więc ten jeden test musiał być wadliwy. Już nigdy ich nie kupię - time4baby. Serio, taka nadzieja się pojawiła i takie oszustwo! 🤣💔

mistyreal, aaandzia, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

IVF - oczekiwanie na środki w klinice.
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Xena powodzenia! 🤞🤞🤗
    Ah te testy, to jest straszne... 😖

mistyreal, Xena89 lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

08.25 histeroskopia (polipy)
    10.25 start starań
    08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:
    Wpadłam sprawdzić jak Wam idzie dziewczyny! Ja się raczej przeniosłam na wątek IVF bo jesteśmy już po kwalifikacji, chociaż data rozpoczęcia pozostaje nieznana.

U mnie, co ciekawe dalej nie ma miesiączki, a proga odstawiłam już 6 dni temu, skurcze jak na okres a nadal nic się nie dzieje. Wczoraj jeszcze nawet zatestowałam dla pewności i pierwszy test wyszedł pozytywny, nie żadna szara kreska, tylko normalnie różowa, szeroka itd. Serce mi zaczęło bić jak szalone, że może jednak... ale niestety, z tego samego kubeczka zrobiłam jeszcze 2 testy w tym facelle i biało, że aż raziło, więc ten jeden test musiał być wadliwy. Już nigdy ich nie kupię - time4baby. Serio, taka nadzieja się pojawiła i takie oszustwo! 🤣💔

🫂🫂 co za oszust wredny się trafił 😅 a kiedy powinnaś dostać @?

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:

Okropne te testy są czasami :( powodzenia w dalszych staraniach 🍀♥️♥️

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:

Jak to jest z tą fazą lutealną? Apka pokazała mi, że moja była za krótka- 9 dni. Powinnam jakoś zaalarmować ginekologa? Dopiero będę się zapisywać.

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Jak to jest z tą fazą lutealną? Apka pokazała mi, że moja była za krótka- 9 dni. Powinnam jakoś zaalarmować ginekologa? Dopiero będę się zapisywać.

Właśnie też z chęcią bym się dowiedziała, ale mój najlepszy przyjaciel z ogromną wiedzą chat gpt powiedział, że powinnam wtedy poinformować ginekologa i dostać progesteron 😅🙈

Elgenda lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda a owulkę miałaś potwierdzoną i jesteś pewna że 9 dni minęło? Ale tak ogólnie zdecydowanie za krótka, polecam iść do gina po owulacji żeby ocenił ciałko żółte i na tej podstawie może ci przepisać proga. Albo zbadać progesteron 7dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 16:12

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Elgenda Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Elgenda a owulkę miałaś potwierdzoną i jesteś pewna że 9 dni minęło? Ale tak ogólnie zdecydowanie za krótka, polecam iść do gina po owulacji żeby ocenił ciałko żółte i na tej podstawie może ci przepisać proga. Albo zbadać progesteron 7dpo

Patrząc na objawy i test ovu, to max 10 dni by minęło :/ w tym miesiącu idę do ginekologa i zobaczymy co można zdziałać.

Tofuszka lubi tę wiadomość

33👱‍♀️ 34👨‍🦱

Początek starań: maj 2026

Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia

Leki: Letrox 125, Ezen 10
    Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50

69 kg, 168 cm wzrostu
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:

Mi w tym cyklu też wyszła taka krótka 🤷🏻‍♀️ i idę do giną z tym bo zaniepokoiło mnie to plus te plamienia moje nieszczęsne.
    Chyba lepiej skonsultować

Tofuszka lubi tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Xena89 Koleżanka

Wysłany: 11 lipca, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    🫂🫂 co za oszust wredny się trafił 😅 a kiedy powinnaś dostać @?

Powinnam dostać w czwartek, wtedy było 14 dpo i 29 dc ale może jeszcze wracam do rownowagi po tym majowym biochemie, kto to wie. Mialam na kwalifikacji usg więc tyle wiem, że się endometrium skurczyło z 12,5 do 8,6 i nie ma żadnych torbieli ani przetrwałego ciałka żółtego, więc pewnie lada dzień będzie @.

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

IVF - oczekiwanie na środki w klinice.
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 i wtedy podchodzicie już do ivf? Czy to dłuższy termin żeby zacząć działania w tym kierunku?

Miałyście może tak, że były wszystkie objawy miesiączki łącznie z nietypowymi ( o ile ktoś ma) jak np biegunka czy dziwny zapach a samej miesiączki i spadku temp jeszcze nie było? Od rana chodzę w stresie i wolałabym by już się normalnie zaczęła niż daje mi wszystkie nieprzyjemne objawy a jej samej nie widać .. co chwilę latam do łazienki bo mam wrażenie, że leci ze mnie a @ brak
    Jak coś to przepraszam za dziwne pytanie

Złośnica.m lubi tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Xena89 i wtedy podchodzicie już do ivf? Czy to dłuższy termin żeby zacząć działania w tym kierunku?

Miałyście może tak, że były wszystkie objawy miesiączki łącznie z nietypowymi ( o ile ktoś ma) jak np biegunka czy dziwny zapach a samej miesiączki i spadku temp jeszcze nie było? Od rana chodzę w stresie i wolałabym by już się normalnie zaczęła niż daje mi wszystkie nieprzyjemne objawy a jej samej nie widać .. co chwilę latam do łazienki bo mam wrażenie, że leci ze mnie a @ brak
    Jak coś to przepraszam za dziwne pytanie

Ja tak teraz miałam poza tymi co zwykle, doszły mi mdłości i zawroty głowy. Pierwszy raz coś takiego. Dlatego delikatnie łudziłam się, że moze jednak nie przyjdzie.

‹‹ 77 78 79 80 81 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: