Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczkova, piłka w grze, w sumie to zapisałaś sie na 15go na testowanie, więc tym bardziej, więc cały czas 🤞😄
Edit: Trudne pytanie, każda postąpi inaczej. Pytanie zasadnicze, ten 15y, to który to będzie dzień cyklu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 07:32
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Marcycha wrote:Gosiaczkova, piłka w grze, w sumie to zapisałaś sie na 15go na testowanie, więc tym bardziej, więc cały czas 🤞😄
Edit: Trudne pytanie, każda postąpi inaczej. Pytanie zasadnicze, ten 15y, to który to będzie dzień cyklu?
15 jest 28 dc, jak wspominałam ja mam cykle ostatnio 23-25 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 07:57
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gorzkax33333 wrote:Ja teraz mam postanowienie, nie testować do czasu terminu miesiączki a jak wyjdzie nie wiem. Ale ostatnio robiłam tyle testów a i tak przyszła 😂 więc bezsens totalny z wydawaniem kasy
No ja w sumie dziś mam 25 dc a jak cykle miałam głównie 25 dniowe to mam już termin 😅 ale wiadomo jak to jest... teraz czuję się jakaś zagubionaStarania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja bym zrobiła dokładnie tak Nigri 😃
I na tym teście przebija się różowa, ja widzę. No pinki nigdy po czasie nawet nic nie pokazały 🍀 trzymam kciuki!
Gosiaczkova, Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Też mam taki zamiar 😃 zauważyłam, że jak testuję, a potem przychodzi 🐒 to jest mi przykro dwa razy chociaż niby się spodziewałam.Gorzkax33333 wrote:Ja teraz mam postanowienie, nie testować do czasu terminu miesiączki a jak wyjdzie nie wiem. Ale ostatnio robiłam tyle testów a i tak przyszła 😂 więc bezsens totalny z wydawaniem kasy👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Ja wyznaję zasadę, że sprawdzam dopiero dzień później niż spodziewana miesiączka. Żeby od razu mieć pewność bez domysłów. Dlatego od początku starań do tej pory zrobiłam tylko 2 testy 🤭 Ale wiem, że dla mojej głowy to dobre rozwiązanie, bo tak byłoby milion myśli po każdym cieniu cienia cienia. U ciebie Gosiaczkova w sumie termin @ już jest, więc ja bym powtórzyła jutro z rana i jeśli będzie kreseczka o czasie, to beta ✊
Gosiaczkova, Carlina, Nikaaa_, mistyreal, Elgenda, Kompotlinka, MiśkaK, Britta lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
A ja mam chyba trochę inaczej niż Wy 😄 Mam długie cykle, no może nie długie takie normalne ale mają ok 30 dni, test mniej więcej jest miarodajny ok 11-12 dpo i dla mnie to zawsze dwa-trzy dni mniej wkręcania sobie objawów ciążowych i nadziei. Najgorsze jest natomiast robienie testów 9dpo wtedy on po prostu nie jest miarodajny i szukam cieni 🫣 nie wspomnę o efekcie hazardzisty - jak zrobię jeszcze jeden to na pewno będzie tam kreska. Ja w tym miesiącu dołączam do postanowienia, ale nie do okresu, tylko do daty testowania na forum.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 08:18
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
⏳ HSG – 08.2026 🍀 -
Dziewczyny, przy okazji mały Fun Fact na początek tej pięknej niedzieli 😁
Liczba stron na tym wątku już zrównała się z liczbą na wątku czerwcowym a nie ma nawet połowy miesiąca 🤯 Także jest moc, moje drogie 🤩💪 Nie zwalniajmy tempa i oby za tą imponującą aktywnością szła również rekordowa liczba ⏸️ na testach ☺️
Ps. Mam fioła na punkcie liczb, dlatego zwróciłam na to uwagę 🙃
Carlina, aaandzia, Nikaaa_, Nigri, Skowronek, Gosiaczkova, mistyreal, Elgenda, mommytobe, Kompotlinka, Słonecznik90, Dawdler34, MiśkaK, Tofuszka, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Gosiaczkova, to przy tych Twoich datach i aktualnych zdarzeniach raczej bym testowała już sikańcami codziennie (ale po jednym 😆), a beta, jeśli będzie ta blada kreska o czasie referencyjnym testu. Właśnie tego 15go powinna już być na pewno. Ja co prawda raz testowałam dzień przed spodziewaną @ i była biel, bardzo blada kreska pojawiła się dopiero w dniu @ (cykle 27-28 dniowe). Jeśli o mnie chodzi, to z testami czekam do dnia @, ale Ty masz inną sytuację, która mnie też już by zdezorientowała jak Ciebie, więc każdy dzień byłby witany nadzieją, sikańcem i głaskaniem brzuszka (jak nie dla fasolki to chociaż niech się macica uśmiechnie 😁).
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
W sumie stwierdziłam że upuszczę se dzisiaj krwi bo w synevo mają promocje 35 % 😅
Wolę mieć pewność niż dopatrywać się cieni cienia 😶 a w sumie niewiele drożej wyszło niż sikaniecWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 10:56
Xena89, aaandzia, mommytobe, Kompotlinka, Słonecznik90, Nigri, MiśkaK, Tofuszka, Konzzdi lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
mommytobe wrote:Przykro mi z tym oszukańcem… cholera a ja je kupiłam 🙈 robię ovu obecnie i 5 ciążowych było do tego. Muszę zakupić jakieś innych firm. Pinka napewno 🌸
Powodzenia kochana z IVF ❤️
Dziekuje dziewczyny za kciuki! ❤️
Mommytobe akurat owulacyjne mi sie super sprawdziły, pokryło się z to z owulacja na usg 😊
Gosiaczkova coś tu widać! Ja bym leciała na betę, przynajmniej bedziesz miała pewność a poziom bety i tak dobrze na poczatku prześledzić. Trzymam mocno kciuki, a z praca sie uloży, zawsze się jakoś układa. 🥰
My z ivf ruszamy jak tylko bede pianiadze w klinice czyli… niewiadomo kiedy. Może być w tym cyklu, a może być za 2-3 miesiące, co jest beznadziejne bo trzeba bezczynnie czekać na telefon. Mam iść długim protokołem i wtedy zaczyna sie 21 dnia cyklu poprzedniego co nie pozwala wykluczyć ciaży na czas. Chyba po wykrytym piku sama bede dzwonic do kliniki i ich meczyc jaka szansa, że zadzwonia w ciagu 7 dni żeby ustalić czy możemy sie jeszcze starać naturalnie.
Gosiaczkova, mommytobe, Kompotlinka, Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕
starania od 1.2025
7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔
ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.
on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.
🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.
IVF - oczekiwanie na środki w klinice. -
Czy byłaś na monitoringu KILKUKROTNIE w ciągu cyklu?Gosiaczkova wrote:Mnie z kolei zaczęło jeszcze podbrzusze boleć jak na okres.. i nie rozumiem tego. Według tego moja faza lutealna miałaby 9 dni max 10 ... skoro jestem w 23 dc a pik mialam w 13 dc ? 😭😭
Nie musisz mieć krótkiej fazy tylko owulacje możesz mieć wcześniej. Ja np zawsze miałam owulację w dniu piku na teście a nie dzień czy dwa po. Czasem nawet dzień przed pikiem była a w dniu piku już 1dpo było.
"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"
Starania od 2018r.
8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
Starania o drugie dziecko od 08.2025r
Wykryte przeszkody:
* Atrofia endometrium:
* Endometrioza IV stopnia;
* Adenomioza;
* Niskie AMH - 0,2ng;
* Mutacja PAI-1;
* Zespół antyfosfolipidowy;
* Macica dwurożna;
* Nadciśnienie;
* Niedoczynność tarczycy;
* Przeciwciała przeciwplemnikowe;
"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie". -
Xena89 wrote:Dziekuje dziewczyny za kciuki! ❤️
Mommytobe akurat owulacyjne mi sie super sprawdziły, pokryło się z to z owulacja na usg 😊
Gosiaczkova coś tu widać! Ja bym leciała na betę, przynajmniej bedziesz miała pewność a poziom bety i tak dobrze na poczatku prześledzić. Trzymam mocno kciuki, a z praca sie uloży, zawsze się jakoś układa. 🥰
My z ivf ruszamy jak tylko bede pianiadze w klinice czyli… niewiadomo kiedy. Może być w tym cyklu, a może być za 2-3 miesiące, co jest beznadziejne bo trzeba bezczynnie czekać na telefon. Mam iść długim protokołem i wtedy zaczyna sie 21 dnia cyklu poprzedniego co nie pozwala wykluczyć ciaży na czas. Chyba po wykrytym piku sama bede dzwonic do kliniki i ich meczyc jaka szansa, że zadzwonia w ciagu 7 dni żeby ustalić czy możemy sie jeszcze starać naturalnie.
Bardzo skomplikowane to z kliniką się wydaje 😞 wcześniej musieliście wszystkie badania robić w klinice czy jak jakieś mieliście zrobione gdzieś indziej to je akceptowali ?
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Marcycha wrote:Gosiaczkova, to przy tych Twoich datach i aktualnych zdarzeniach raczej bym testowała już sikańcami codziennie (ale po jednym 😆), a beta, jeśli będzie ta blada kreska o czasie referencyjnym testu. Właśnie tego 15go powinna już być na pewno. Ja co prawda raz testowałam dzień przed spodziewaną @ i była biel, bardzo blada kreska pojawiła się dopiero w dniu @ (cykle 27-28 dniowe). Jeśli o mnie chodzi, to z testami czekam do dnia @, ale Ty masz inną sytuację, która mnie też już by zdezorientowała jak Ciebie, więc każdy dzień byłby witany nadzieją, sikańcem i głaskaniem brzuszka (jak nie dla fasolki to chociaż niech się macica uśmiechnie 😁).
Radosna macica to podstawa 🤣🤣
No ja teraz całkowicie zgłupiałam ale jakoś nie wierzę że mogłoby się serio udać tak szybko .. już bardziej myślałam że za miesiąc max 2 pójdę do mojej ginekolog i ona wyśle mnie prosto do kliniki więc nawet taki cień cienia powoduje zwarcie w moim mózgu 😅 i niestety nadzieje
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
AnaHope wrote:Czy byłaś na monitoringu KILKUKROTNIE w ciągu cyklu?
Nie musisz mieć krótkiej fazy tylko owulacje możesz mieć wcześniej. Ja np zawsze miałam owulację w dniu piku na teście a nie dzień czy dwa po. Czasem nawet dzień przed pikiem była a w dniu piku już 1dpo było.
W ogóle nie byłam na monitoringu bo dopiero mam się za miesiąc zgłosić (dała nam czas na luźne starania) więc robiłam testy LH tylko dla siebie, w sumie dopiero się uczę tego bo przy poprzednich staraniach tylko sprawdzałam temperaturęStarania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅