Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova, piłka w grze, w sumie to zapisałaś sie na 15go na testowanie, więc tym bardziej, więc cały czas 🤞😄

Edit: Trudne pytanie, każda postąpi inaczej. Pytanie zasadnicze, ten 15y, to który to będzie dzień cyklu?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 07:32

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Gosiaczkova, piłka w grze, w sumie to zapisałaś sie na 15go na testowanie, więc tym bardziej, więc cały czas 🤞😄

Edit: Trudne pytanie, każda postąpi inaczej. Pytanie zasadnicze, ten 15y, to który to będzie dzień cyklu?

15 jest 28 dc, jak wspominałam ja mam cykle ostatnio 23-25 dni

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 07:57

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jutro rano test powtórzyła jak wyjdzie jeszcze raz taka kreska to wtedy beta. Po co się dręczyć myślami🙂

mistyreal, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mam postanowienie, nie testować do czasu terminu miesiączki a jak wyjdzie nie wiem. Ale ostatnio robiłam tyle testów a i tak przyszła 😂 więc bezsens totalny z wydawaniem kasy

Nikaaa_, Dawdler34 lubią tę wiadomość

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Ja teraz mam postanowienie, nie testować do czasu terminu miesiączki a jak wyjdzie nie wiem. Ale ostatnio robiłam tyle testów a i tak przyszła 😂 więc bezsens totalny z wydawaniem kasy

No ja w sumie dziś mam 25 dc a jak cykle miałam głównie 25 dniowe to mam już termin 😅 ale wiadomo jak to jest... teraz czuję się jakaś zagubiona

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym zrobiła dokładnie tak Nigri 😃

I na tym teście przebija się różowa, ja widzę. No pinki nigdy po czasie nawet nic nie pokazały 🍀 trzymam kciuki!

Gosiaczkova, Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Też mam taki zamiar 😃 zauważyłam, że jak testuję, a potem przychodzi 🐒 to jest mi przykro dwa razy chociaż niby się spodziewałam.

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyznaję zasadę, że sprawdzam dopiero dzień później niż spodziewana miesiączka. Żeby od razu mieć pewność bez domysłów. Dlatego od początku starań do tej pory zrobiłam tylko 2 testy 🤭 Ale wiem, że dla mojej głowy to dobre rozwiązanie, bo tak byłoby milion myśli po każdym cieniu cienia cienia. U ciebie Gosiaczkova w sumie termin @ już jest, więc ja bym powtórzyła jutro z rana i jeśli będzie kreseczka o czasie, to beta ✊

Gosiaczkova, Carlina, Nikaaa_, mistyreal, Elgenda, Kompotlinka, MiśkaK, Britta lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Też mam taki zamiar 😃 zauważyłam, że jak testuję, a potem przychodzi 🐒 to jest mi przykro dwa razy chociaż niby się spodziewałam.
    Ja mam tak samo, czuje jakbym się bez sensu łudziła 🥺

• Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam chyba trochę inaczej niż Wy 😄 Mam długie cykle, no może nie długie takie normalne ale mają ok 30 dni, test mniej więcej jest miarodajny ok 11-12 dpo i dla mnie to zawsze dwa-trzy dni mniej wkręcania sobie objawów ciążowych i nadziei. Najgorsze jest natomiast robienie testów 9dpo wtedy on po prostu nie jest miarodajny i szukam cieni 🫣 nie wspomnę o efekcie hazardzisty - jak zrobię jeszcze jeden to na pewno będzie tam kreska. Ja w tym miesiącu dołączam do postanowienia, ale nie do okresu, tylko do daty testowania na forum.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 08:18

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ⏳ HSG – 08.2026 🍀
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przy okazji mały Fun Fact na początek tej pięknej niedzieli 😁
    Liczba stron na tym wątku już zrównała się z liczbą na wątku czerwcowym a nie ma nawet połowy miesiąca 🤯 Także jest moc, moje drogie 🤩💪 Nie zwalniajmy tempa i oby za tą imponującą aktywnością szła również rekordowa liczba ⏸️ na testach ☺️

Ps. Mam fioła na punkcie liczb, dlatego zwróciłam na to uwagę 🙃

Carlina, aaandzia, Nikaaa_, Nigri, Skowronek, Gosiaczkova, mistyreal, Elgenda, mommytobe, Kompotlinka, Słonecznik90, Dawdler34, MiśkaK, Tofuszka, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajemy czadu w tym miesiącu 🤭

Nigri, Gosiaczkova, aaandzia, Elgenda, Lucy_26, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova, to przy tych Twoich datach i aktualnych zdarzeniach raczej bym testowała już sikańcami codziennie (ale po jednym 😆), a beta, jeśli będzie ta blada kreska o czasie referencyjnym testu. Właśnie tego 15go powinna już być na pewno. Ja co prawda raz testowałam dzień przed spodziewaną @ i była biel, bardzo blada kreska pojawiła się dopiero w dniu @ (cykle 27-28 dniowe). Jeśli o mnie chodzi, to z testami czekam do dnia @, ale Ty masz inną sytuację, która mnie też już by zdezorientowała jak Ciebie, więc każdy dzień byłby witany nadzieją, sikańcem i głaskaniem brzuszka (jak nie dla fasolki to chociaż niech się macica uśmiechnie 😁).

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie stwierdziłam że upuszczę se dzisiaj krwi bo w synevo mają promocje 35 % 😅
    Wolę mieć pewność niż dopatrywać się cieni cienia 😶 a w sumie niewiele drożej wyszło niż sikaniec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 10:56

Xena89, aaandzia, mommytobe, Kompotlinka, Słonecznik90, Nigri, MiśkaK, Tofuszka, Konzzdi lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Xena89 Koleżanka

Wysłany: 12 lipca, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe wrote:
    Przykro mi z tym oszukańcem… cholera a ja je kupiłam 🙈 robię ovu obecnie i 5 ciążowych było do tego. Muszę zakupić jakieś innych firm. Pinka napewno 🌸

Powodzenia kochana z IVF ❤️

Dziekuje dziewczyny za kciuki! ❤️

Mommytobe akurat owulacyjne mi sie super sprawdziły, pokryło się z to z owulacja na usg 😊

Gosiaczkova coś tu widać! Ja bym leciała na betę, przynajmniej bedziesz miała pewność a poziom bety i tak dobrze na poczatku prześledzić. Trzymam mocno kciuki, a z praca sie uloży, zawsze się jakoś układa. 🥰

My z ivf ruszamy jak tylko bede pianiadze w klinice czyli… niewiadomo kiedy. Może być w tym cyklu, a może być za 2-3 miesiące, co jest beznadziejne bo trzeba bezczynnie czekać na telefon. Mam iść długim protokołem i wtedy zaczyna sie 21 dnia cyklu poprzedniego co nie pozwala wykluczyć ciaży na czas. Chyba po wykrytym piku sama bede dzwonic do kliniki i ich meczyc jaka szansa, że zadzwonia w ciagu 7 dni żeby ustalić czy możemy sie jeszcze starać naturalnie.

Gosiaczkova, mommytobe, Kompotlinka, Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość

👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕

starania od 1.2025
    7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
    5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔

ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
    🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.

on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.

🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.

IVF - oczekiwanie na środki w klinice.
  • AnaHope Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Mnie z kolei zaczęło jeszcze podbrzusze boleć jak na okres.. i nie rozumiem tego. Według tego moja faza lutealna miałaby 9 dni max 10 ... skoro jestem w 23 dc a pik mialam w 13 dc ? 😭😭
    Czy byłaś na monitoringu KILKUKROTNIE w ciągu cyklu?
    Nie musisz mieć krótkiej fazy tylko owulacje możesz mieć wcześniej. Ja np zawsze miałam owulację w dniu piku na teście a nie dzień czy dwa po. Czasem nawet dzień przed pikiem była a w dniu piku już 1dpo było.

"𝔓𝔢𝔯 𝔞𝔰𝔭𝔢𝔯𝔞 𝔞𝔡 𝔞𝔰𝔱𝔯𝔞"

Starania od 2018r.
    8 poronień, 9 ciąża donoszona (2023r). ❤️
    Starania o drugie dziecko od 08.2025r

Wykryte przeszkody:
    * Atrofia endometrium:
    * Endometrioza IV stopnia;
    * Adenomioza;
    * Niskie AMH - 0,2ng;
    * Mutacja PAI-1;
    * Zespół antyfosfolipidowy;
    * Macica dwurożna;
    * Nadciśnienie;
    * Niedoczynność tarczycy;
    * Przeciwciała przeciwplemnikowe;

"Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dlatego, że osiągnięcie go wymaga czasu. Czas i tak upłynie".
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Xena89 wrote:
    Dziekuje dziewczyny za kciuki! ❤️

Mommytobe akurat owulacyjne mi sie super sprawdziły, pokryło się z to z owulacja na usg 😊

Gosiaczkova coś tu widać! Ja bym leciała na betę, przynajmniej bedziesz miała pewność a poziom bety i tak dobrze na poczatku prześledzić. Trzymam mocno kciuki, a z praca sie uloży, zawsze się jakoś układa. 🥰

My z ivf ruszamy jak tylko bede pianiadze w klinice czyli… niewiadomo kiedy. Może być w tym cyklu, a może być za 2-3 miesiące, co jest beznadziejne bo trzeba bezczynnie czekać na telefon. Mam iść długim protokołem i wtedy zaczyna sie 21 dnia cyklu poprzedniego co nie pozwala wykluczyć ciaży na czas. Chyba po wykrytym piku sama bede dzwonic do kliniki i ich meczyc jaka szansa, że zadzwonia w ciagu 7 dni żeby ustalić czy możemy sie jeszcze starać naturalnie.

Bardzo skomplikowane to z kliniką się wydaje 😞 wcześniej musieliście wszystkie badania robić w klinice czy jak jakieś mieliście zrobione gdzieś indziej to je akceptowali ?

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale zwrot akcji 😅
    No teraz to mi dziś przyrośnie telefon do ręki 😆

Ana, Ty czekasz z testem na 15go? Jak się czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 09:15

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Gosiaczkova, to przy tych Twoich datach i aktualnych zdarzeniach raczej bym testowała już sikańcami codziennie (ale po jednym 😆), a beta, jeśli będzie ta blada kreska o czasie referencyjnym testu. Właśnie tego 15go powinna już być na pewno. Ja co prawda raz testowałam dzień przed spodziewaną @ i była biel, bardzo blada kreska pojawiła się dopiero w dniu @ (cykle 27-28 dniowe). Jeśli o mnie chodzi, to z testami czekam do dnia @, ale Ty masz inną sytuację, która mnie też już by zdezorientowała jak Ciebie, więc każdy dzień byłby witany nadzieją, sikańcem i głaskaniem brzuszka (jak nie dla fasolki to chociaż niech się macica uśmiechnie 😁).

Radosna macica to podstawa 🤣🤣
    No ja teraz całkowicie zgłupiałam ale jakoś nie wierzę że mogłoby się serio udać tak szybko .. już bardziej myślałam że za miesiąc max 2 pójdę do mojej ginekolog i ona wyśle mnie prosto do kliniki więc nawet taki cień cienia powoduje zwarcie w moim mózgu 😅 i niestety nadzieje

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnaHope wrote:
    Czy byłaś na monitoringu KILKUKROTNIE w ciągu cyklu?
    Nie musisz mieć krótkiej fazy tylko owulacje możesz mieć wcześniej. Ja np zawsze miałam owulację w dniu piku na teście a nie dzień czy dwa po. Czasem nawet dzień przed pikiem była a w dniu piku już 1dpo było.

W ogóle nie byłam na monitoringu bo dopiero mam się za miesiąc zgłosić (dała nam czas na luźne starania) więc robiłam testy LH tylko dla siebie, w sumie dopiero się uczę tego bo przy poprzednich staraniach tylko sprawdzałam temperaturę

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
‹‹ 79 80 81 82 83 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ