Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Gosiaczkova wrote:Bardzo skomplikowane to z kliniką się wydaje 😞 wcześniej musieliście wszystkie badania robić w klinice czy jak jakieś mieliście zrobione gdzieś indziej to je akceptowali ?
Nie jest tak źle, mamy super lekarkę która nam wszystko tłumaczy chociaż ja i tak jestem już tak obkuta w temacie, że mogę za nią dokańczać zdania. Tak z 90% badań mieliśmy zrobionych już przed pierwszą wizytą w klinice i w zasadzie musiałam dorobić tylko biopsję endometrium z mikrobiotą i część badań immunologicznych, ale poza biopsją to też robiłam poza kliniką bo było trochę taniej. I tak cała impreza wyszła nas dotychczas pewnie z 15 tys. które mieliśmy odłożone na wykańczanie domu, także teraz mieszkamy bez niektórych mebli i czekamy na kolejne wypłaty żeby się urządzać na bieżąco 😂
mistyreal, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕
starania od 1.2025
7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔
ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.
on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.
🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.
IVF - oczekiwanie na środki w klinice. -
Xena89 wrote:Nie jest tak źle, mamy super lekarkę która nam wszystko tłumaczy chociaż ja i tak jestem już tak obkuta w temacie, że mogę za nią dokańczać zdania. Tak z 90% badań mieliśmy zrobionych już przed pierwszą wizytą w klinice i w zasadzie musiałam dorobić tylko biopsję endometrium z mikrobiotą i część badań immunologicznych, ale poza biopsją to też robiłam poza kliniką bo było trochę taniej. I tak cała impreza wyszła nas dotychczas pewnie z 15 tys. które mieliśmy odłożone na wykańczanie domu, także teraz mieszkamy bez niektórych mebli i czekamy na kolejne wypłaty żeby się urządzać na bieżąco 😂
A na samo ivf macie refundację ? Okropne te koszty szczerze mówiąc jak sprawdzałamStarania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gorzkax33333 wrote:U mnie chyba feristim coś zaczął działać, bo zaczynam czuć jajniki
O! Też biorę od zeszłego cyklu, i jak miałam cykle 32-34 dni, to teraz ten już będzie 29 dniowy. Nie wiem czy to przypadek, czy rzeczywiście już działa i skrócił mi cykl
dzięki temu owu była już w 15dc, a nie 18/19 jak zazwyczaj
Marcycha lubi tę wiadomość
-
U mnie owulacja w poprzednim cyklu była dopiero 30 dnia cyklu więc jestem ciekawa jak będzie teraz 🥺Agnesx3 wrote:O! Też biorę od zeszłego cyklu, i jak miałam cykle 32-34 dni, to teraz ten już będzie 29 dniowy. Nie wiem czy to przypadek, czy rzeczywiście już działa i skrócił mi cykl
dzięki temu owu była już w 15dc, a nie 18/19 jak zazwyczaj -
Gosiaczkova wrote:A na samo ivf macie refundację ? Okropne te koszty szczerze mówiąc jak sprawdzałam
Tak, ivf będzie już w rządowej procedurze i tam zostają już tylko koszty leków i ew. jakichś dodatków, nieobowiązkowych, które mogą ale nie muszą zwiększyć szans. Jeszcze nie omawialiśmy z lekarką czy któreś konkretnie nam zaleca, ale to już nie są jakieś ogromne koszty, chyba, że ktoś chce badać zarodki. My na razie przy pierwszej procedurze odpuszczamy, bo nie mamy wskazań (ani pieniędzy xD).
Swoją drogą, dla porządku można mnie oznaczyć na czerwono. @ przyszła rano więc przynajmniej nie było jakiegoś dużego rozregulowania cyklu
Gosiaczkova dawaj znać jak będą wyniki bety, masz mieć dziś czy w niedziele nie wydają?
Gosiaczkova, mistyreal lubią tę wiadomość
👩🏼94' + 👨🏼93' + 🐕
starania od 1.2025
7.2025 poronienie 7 tyg. 💔
5.2026 cb (beta HCG max 37) 💔
ona❌: łagodnie dodatnie aps, pai w homo, VR2 i mthfr w hetero, prolaktyna 35ng/ml (dostinex), cytokiny - silna nierównowaga prozapalna, łagodna adenomioza, ureaplasma parvum w macicy (doksycylina), dysbioza mikrobioty macicy (lactobacillus 59%), kir Bx (brak 2DS1)
🆗cross match 4,1%, allo-mlr 29%, immunofenotyp ok, kariotyp prawidłowy, hormony, tarczyca, glukoza, homocysteina, witamina D, cd 138 ujemne, cd 56 100/mm2, ANA, ASA ok.
on ❌: po operacji żylaków powrózka nasiennego, morfologia 2%, fragmentacja DNA 18,8%.
🆗koncentracja 82mln, ruch i żywotność ok, MAR, HBA, ROS ok, prawidłowy kariotyp, hormony.
IVF - oczekiwanie na środki w klinice. -
Xena89 wrote:Tak, ivf będzie już w rządowej procedurze i tam zostają już tylko koszty leków i ew. jakichś dodatków, nieobowiązkowych, które mogą ale nie muszą zwiększyć szans. Jeszcze nie omawialiśmy z lekarką czy któreś konkretnie nam zaleca, ale to już nie są jakieś ogromne koszty, chyba, że ktoś chce badać zarodki. My na razie przy pierwszej procedurze odpuszczamy, bo nie mamy wskazań (ani pieniędzy xD).
Swoją drogą, dla porządku można mnie oznaczyć na czerwono. @ przyszła rano więc przynajmniej nie było jakiegoś dużego rozregulowania cyklu
Gosiaczkova dawaj znać jak będą wyniki bety, masz mieć dziś czy w niedziele nie wydają?
Mogą być już wieczorem, albo jutro ranoStarania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Mój mąż się mnie dzisiaj zapytał czy się udało i jak powiedziałam że nie to zapytał gdzie może wykonać badania nasienia. Powiedział że pójdzie i się zapyta jak to wygląda i zrobi😀
aaandzia, Maalwii, Gosiaczkova, Marcycha, Nikaaa_, mistyreal, Elgenda, Kompotlinka, lusix, MiśkaK, Tofuszka, Tajlandia22, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Monia• wrote:Mój mąż się mnie dzisiaj zapytał czy się udało i jak powiedziałam że nie to zapytał gdzie może wykonać badania nasienia. Powiedział że pójdzie i się zapyta jak to wygląda i zrobi😀
Fajnie, że jest otwarty na badanie i sam proponuje 😀
Monia•, Słonecznik90 lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Dzydzy pisała co u niej? Czy coś ominęłam Jakoś pojawiła mi sie w myślach 😃
Czuję w kościach, że posypią się dwie kreski ! Trzymam cały czas kciuki !
Gosiaczkova, dzydzy lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Monia• wrote:Mój mąż się mnie dzisiaj zapytał czy się udało i jak powiedziałam że nie to zapytał gdzie może wykonać badania nasienia. Powiedział że pójdzie i się zapyta jak to wygląda i zrobi😀
Monia ściskam.. ale też trzymam kciuki za dobre wyniki męża 😊
Monia• lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
👑Monia, Agnes, ale mimo wszystko jest jeszcze jakaś mała nadzieja, czy już czujcie, że to nie ten cykl?
👑Monia, mąż złoto 😊
👑 Xena, to może jeszcze zdążycie z jednym naturalnym cyklem. Już słyszałam i czytałam takie historie, że pary były zakwalifikowane i przed im się udało naturalnie 😀
Monia•, mistyreal lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Ja nie mam żadnej nadziei, wiem że to nie ten cykl. Czuję też że w ogóle nie uda mi się mieć 2 dziecka .Marcycha wrote:👑Monia, Agnes, ale mimo wszystko jest jeszcze jakaś mała nadzieja, czy już czujcie, że to nie ten cykl?
👑Monia, mąż złoto 😊
👑 Xena, to może jeszcze zdążycie z jednym naturalnym cyklem. Już słyszałam i czytałam takie historie, że pary były zakwalifikowane i przed im się udało naturalnie 😀
Powiedziałam mężowi żeby poczekał z tymi badaniami, wolę najpierw siebie doprowadzić do ładu, bo czuję że to coś ze mną jest nie tak na 100% , dlatego się nie udaje ☹️👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
29.08.2024 - poród SN🥰
⏸️16.10.2025
🔹wznawiamy starania🌈

-
Monia, z badaniem nasienia nie ma na co czekać. Chwila moment i po sprawie, jest to najprostszy sposób diagnostyki i w wielu przypadkach właśnie on pokazuje problem. Kobieta może się leczyć, diagnozować wzdłuż i wszerz, ale jeśli występuje problem z nasieniem to na nic się to nie zda.Monia• wrote:Ja nie mam żadnej nadziei, wiem że to nie ten cykl. Czuję też że w ogóle nie uda mi się mieć 2 dziecka .
Powiedziałam mężowi żeby poczekał z tymi badaniami, wolę najpierw siebie doprowadzić do ładu, bo czuję że to coś ze mną jest nie tak na 100% , dlatego się nie udaje ☹️
Monia•, mistyreal, Nikaaa_, Gosiaczkova, Marcycha, Kompotlinka, Nigri, MiśkaK, Carlina, Tofuszka lubią tę wiadomość
-
aszin wrote:Monia, z badaniem nasienia nie ma na co czekać. Chwila moment i po sprawie, jest to najprostszy sposób diagnostyki i w wielu przypadkach właśnie on pokazuje problem. Kobieta może się leczyć, diagnozować wzdłuż i wszerz, ale jeśli występuje problem z nasieniem to na nic się to nie zda.
Zgadzam się w 10000%👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
Pewnie masz rację, ja jestem taka że zawsze zwlekam. Dobrze że mąż ma na odwrót.aszin wrote:Monia, z badaniem nasienia nie ma na co czekać. Chwila moment i po sprawie, jest to najprostszy sposób diagnostyki i w wielu przypadkach właśnie on pokazuje problem. Kobieta może się leczyć, diagnozować wzdłuż i wszerz, ale jeśli występuje problem z nasieniem to na nic się to nie zda.
A tak poza tym to gratulacje, widzę w stopce ze się wam udało❣️ pamiętam Cię z 2023 roku jak zaczynałam starania😀👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
29.08.2024 - poród SN🥰
⏸️16.10.2025
🔹wznawiamy starania🌈

-
aaandzia wrote:Dzydzy pisała co u niej? Czy coś ominęłam Jakoś pojawiła mi sie w myślach 😃
Czuję w kościach, że posypią się dwie kreski ! Trzymam cały czas kciuki !
Hej, hej! My wyruszyliśmy w piątek z Półwyspu. Mały przystanek u znajomych w Mielnie, bo mają tam domek. I teraz w trasie na niemiecką Rugię. Czytam was, ale nie mam czasu nic naskrobać. W sumie to dzięki temu jakoś dotarłam do tego 11dpo. Jutro mogłabym testować - nawet kupiłam dwa testy jeszcze w Polsce. Zobaczymy czy wytrzymam do wtorku 🙈
Z objawów to ciężko się czegokolwiek dopatrzeć. Ani nic szczególnego na ciążę, ani na 🐒 Temperatura faluje. Jedyne co to masę bocianów widzieliśmy po drodze 🤞🤞
Kompotlinka, mistyreal, aaandzia, MiśkaK, Tofuszka, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Kurczę, czy to pik?
Robiłam testy raz dziennie od kilku dni o 16. Jutro zrobię koło 11 i po południu. Ciekawe czy jeszcze mocniej się wybarwi, czy już będzie blednąć kolejne dni. Appka wylicza na 16.07 owulację. Ale chyba ta owulka przyjdzie wcześniej… 😊❤️ Wczoraj i tak już się przytulaliśmy 😊 ale poprawimy dziś 🥰 trzymajcie kciuki za owocne działania 🌸
Marcycha, Kompotlinka, MiśkaK, Tofuszka lubią tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Sierpień 2026 - 4cs
✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞
mommytobe -
mommytobe wrote:Kurczę, czy to pik?
Robiłam testy raz dziennie od kilku dni o 16. Jutro zrobię koło 11 i po południu. Ciekawe czy jeszcze mocniej się wybarwi, czy już będzie blednąć kolejne dni. Appka wylicza na 16.07 owulację. Ale chyba ta owulka przyjdzie wcześniej… 😊❤️ Wczoraj i tak już się przytulaliśmy 😊 ale poprawimy dziś 🥰 trzymajcie kciuki za owocne działania 🌸

Działajcie i bawcie się dobrze 🥰
mommytobe lubi tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Lucy_26 wrote:Monia 🫂
Dziś mam 22 dc (7-8 dpo) i rano temperatura skoczyła mi w górę o ponad 0,4 stopnia. Wprawdzie było godzinę później niż zwykle, bo synek w końcu dał nam pospać, ale żeby aż tak? Pierwszy raz mierzę temperatury i nie wiem, czy to normalne. Czy któraś z Was wie, o co może chodzić? 🤔
Mierzę temperaturę od kilkunastu miesięcy (zaczęłam jeszcze przed staraniami) i takie jednodniowe skoki w fazie lutealnej mogą się zdarzyć (podobnie jak spadki ok. 7/8 dpo, które podobno mogą sugerować zagnieżdżenie). Już się przekonałam, że nie należy się różnymi wahaniami sugerować
W przypadku temperatury są dwa pewniki jedynie - skok świadczy o przebytej owulacji oraz - w przypadku ciąży - temperatura utrzymuje się przez jakiś czas na wysokim, poowulacyjnym poziomie.
Wszystko to jednak nie zmienia faktu, że może się ten cykl okazać dla Ciebie tym szczęśliwym (trzymam kciuki 🤞), ale nie przywiązywałabym szczególnej wagi do takich wahań, żeby też się nie nakręcać (przerabiałam to 😅).
Marcycha, Lucy_26, MiśkaK lubią tę wiadomość
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
08.2026 - 13 cs
09.2026 - IUI