Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Ja tak teraz miałam - temperatura najpierw spadła, następnego dnia wróciła do stanu z dpo, a w 9 dpo skoczyła nagle o 0,3 i w 10 znowu wróciła do tego stanu z dpo. Jak odbiorę wyniki to dam znać czy ten nagły wzrost temperatury to dobry znak 😶
    Ooo, no to bardzo ciekawe. Tym bardziej czekam na wyniki ☺️

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 3,78... więc no chyba nie to chociaż miesiąc temu i w przeszłości miałam wyniki <0,1 więc nie rozumiem tego 🤯🤯
    Czyli pink coś wykrył jednak ale co z tego będzie to nie wiem.. czy powinnam powtórzyć za 2 dni żeby zobaczyć przyrost lub stan spadek ? Czy czekać bo jednak wynik poniżej 5 nie wskazuje na ciaze

Chciałam betę żeby mieć jasną odpowiedź😅 no i mam taką że mam jeszcze większy mętlik w głowie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 18:53

Tofuszka lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Beta 3,78... więc no chyba nie to chociaż miesiąc temu i w przeszłości miałam wyniki <p0,1 więc nie rozumiem tego 🤯🤯

A może to bardzo bardzo wczesna ciąża?

Marcycha, Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weź siknij teraz jak masz testy😁

Elgenda lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Beta 3,78... więc no chyba nie to chociaż miesiąc temu i w przeszłości miałam wyniki <p0,1 więc nie rozumiem tego 🤯🤯
    Czyli pink coś wykrył jednak ale co z tego będzie to nie wiem.. czy powinnam powtórzyć za 2 dni żeby zobaczyć ? Czy czekać bo jednak wynik poniżej 5 nie wskazuje na ciaze

No właśnie ja moja ciąże pierwszą bardzoooo wcześnie wyłapałam na poziomie 5,70 więc wszystko chyba możliwe 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:09

Gosiaczkova, Kompotlinka, Konzzdi lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    A może to bardzo bardzo wczesna ciąża?

Nie wiem ... może znowu puste 🥚 Biochem albo coś ... naprawdę mam mętlik w głowie teraz
    Sikanie teraz napewno nie ma sensu bo mocz będzie rozcieńczony a i tak mam test co wykrywa od 20 😅
    No nic teraz tylko się zastanawiam czy czekać na okres czy we wtorek iść znowu na betę jak nie dostanę @ 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:31

Marcycha, Nigri lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Nie wiem ... może znowu puste 🥚albo coś ... naprawdę mam mętlik w głowie teraz
    Sikanie teraz napewno nie ma sensu bo mocz będzie rozcieńczony a i tak mam test co wykrywa od 20 😅
    No nic teraz tylko się zastanawiam czy czekać na okres czy we wtorek iść znowu na betę jak nie dostanę 😊

Nie chcę namawiać,ale mi testy wychodziły bardziej wyraźne po południu,czy wieczorem,niż rano 🙈
    Trzymam kciuki 🍀ja bym powtórzyła we wtorek

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Ja nie mam żadnej nadziei, wiem że to nie ten cykl. Czuję też że w ogóle nie uda mi się mieć 2 dziecka .
    Powiedziałam mężowi żeby poczekał z tymi badaniami, wolę najpierw siebie doprowadzić do ładu, bo czuję że to coś ze mną jest nie tak na 100% , dlatego się nie udaje ☹️
    Jak Ty ten cykl czujesz tak jak to, że nie będziecie mieli drugiego dziecka, to ja Ci po prostu nie wierzę 😝 Idąc dalej, że zwlekasz z badaniami nasienia i podejrzewasz coś u siebie, to wracając do mojej historii i starań z byłym, też byłam przekonana, że to po mojej stronie jest coś nie tak. Teoretycznie oboje mieliśmy dobre wszystkie wyniki, ale ja właśnie miałam te plamienia przed okresami i do tego, jak biegałam, albo uprawiałam ćwiczenia aerobowe z dużą ilością podskoków to bywało, że 10 min. po treningu zwijałam się z bólu na ziemi, a później plamiłam i nikt nie miał pojęcia co to. Także wszystko mi mówiło, że to u mnie coś nie gra. Tymczasem po jakimś czasie, co prawda już z nowym partnerem, zaszłam w ciążę, więc jednak kurde mogę i kurde u Ciebie też wcale nie jest powiedziane, że to coś u Ciebie. Po prostu coś gdzieś do tej pory "nie pykło". Może Mars nie jest u Was jeszcze w jednej linii z Wenus 😉 Może ktoś kto nad Wami czuwa wymyślił Wam konkretną datę. Działajcie dalej, w międzyczasie róbcie badania, a kto wie może zaraz się okaże, że niepotrzebnie wydaliście na to pieniądze 😉 Moja koleżanka z partnerem starała się 1,5 roku i nic. W końcu poszli do kliniki poszerzyć badania i już prawie wydali 7 tys. jak zobaczyła kreskę na teście, a później na USG ciążę bliźniaczą 😁 Chłopcy aktualnie mają się wyśmienicie, mama trochę mniej 😅 Także działajcie w łóżku i poza nim, bo rozrodczość to niby nauka, ale jednak z dużą dozą hazardu, bo tu wszystko musi zagrać w jednym momencie. Bierz przykład z męża i działajcie razem 😊

👑 dzydzy, bociany zawsze w cenie, zwłaszcza w tym wątku 😁 Ja będę Cię wspierać w Twojej sile woli, ale jeśli zatestujesz jutro, to Cię nie potępię 😆

👑 Mommy, ja się nie znam, ale skoro tak ładnie działacie, to dla mnie może być pik dziś jak i jutro, a jak później, to jeszcze poprawicie 😈

👑 Gosiaczkova, wg mnie to w tym dniu jeszcze może być tak, że wyłapałaś bardzo wczesny przyrost. Jeśli w dniu Twojej forumowej deklaracji nie bedzie @, to ja bym najpierw zrobiła sikańca, później pokazała nam zajebistą kreskę i na koniec poszła na betę 😁 Właśnie sprawdziłam i ja w dniu okresu miałam 28,8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 18:06

Gosiaczkova, dzydzy, Kompotlinka, mommytobe, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistyreal wrote:
    Mierzę temperaturę od kilkunastu miesięcy (zaczęłam jeszcze przed staraniami) i takie jednodniowe skoki w fazie lutealnej mogą się zdarzyć (podobnie jak spadki ok. 7/8 dpo, które podobno mogą sugerować zagnieżdżenie). Już się przekonałam, że nie należy się różnymi wahaniami sugerować :(
    W przypadku temperatury są dwa pewniki jedynie - skok świadczy o przebytej owulacji oraz - w przypadku ciąży - temperatura utrzymuje się przez jakiś czas na wysokim, poowulacyjnym poziomie.

Wszystko to jednak nie zmienia faktu, że może się ten cykl okazać dla Ciebie tym szczęśliwym (trzymam kciuki 🤞), ale nie przywiązywałabym szczególnej wagi do takich wahań, żeby też się nie nakręcać (przerabiałam to 😅).
    O, dziękuję za info 💛 Tak jak pisałam, dla mnie to mierzenie to nowość, więc każde odchylenie od normy mnie ciekawi. Staram się nie nakręcać, w 2 cyklu miałam dosłownie wszystkie objawy ciążowe, które potem okazały się uporczywym PMSem. Więc kolejne cykle już na spokojnie, bo bym zwariowała.

mistyreal lubi tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

• Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova, ten wynik faktycznie niczego nie wyjaśnia ani nie przekreśla. Kolejne 1-2 dni będą decydujące myślę ✊

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Jak Ty ten cykl czujesz tak jak to, że nie będziecie mieli drugiego dziecka, to ja Ci po prostu nie wierzę 😝 Idąc dalej, że zwlekasz z badaniami nasienia i podejrzewasz coś u siebie, to wracając do mojej historii i starań z byłym, też byłam przekonana, że to po mojej stronie jest coś nie tak. Teoretycznie oboje mieliśmy dobre wszystkie wyniki, ale ja właśnie miałam te plamienia przed okresami i do tego, jak biegałam, albo uprawiałam ćwiczenia aerobowe z dużą ilością podskoków to bywało, że 10 min. po treningu zwijałam się z bólu na ziemi, a później plamiłam i nikt nie miał pojęcia co to. Także wszystko mi mówiło, że to u mnie coś nie gra. Tymczasem po jakimś czasie, co prawda już z nowym partnerem, zaszłam w ciążę, więc jednak kurde mogę i kurde u Ciebie też wcale nie jest powiedziane, że to coś u Ciebie. Po prostu coś gdzieś do tej pory "nie pykło". Może Mars nie jest u Was jeszcze w jednej linii z Wenus 😉 Może ktoś kto nad Wami czuwa wymyślił Wam konkretną datę. Działajcie dalej, w międzyczasie róbcie badania, a kto wie może zaraz się okaże, że niepotrzebnie wydaliście na to pieniądze 😉 Moja koleżanka z partnerem starała się 1,5 roku i nic. W końcu poszli do kliniki poszerzyć badania i już prawie wydali 7 tys. jak zobaczyła kreskę na teście, a później na USG ciążę bliźniaczą 😁 Chłopcy aktualnie mają się wyśmienicie, mama trochę mniej 😅 Także działajcie w łóżku i poza nim, bo rozrodczość to niby nauka, ale jednak z dużą dozą hazardu, bo tu wszystko musi zagrać w jednym momencie. Bierz przykład z męża i działajcie razem 😊

👑 dzydzy, bociany zawsze w cenie, zwłaszcza w tym wątku 😁 Ja będę Cię wspierać w Twojej sile woli, ale jeśli zatestujesz jutro, to Cię nie potępię 😆

👑 Ja się nie znam, ale skoro tak ładnie działacie, to dla mnie może być pik dziś jak i jutro, a jak później, to jeszcze się poprawicie 😈

👑 Gosiaczkova, wg mnie to w tym dniu jeszcze może być tak, że wyłapałaś bardzo wczesny przyrost. Jeśli w dniu Twojej forumowej deklaracji nie bedzie @, to ja bym najpierw zrobiła sikańca, później pokazała nam zajebistą kreskę i na koniec poszła na betę 😁 Właśnie sprawdziłam i ja w dniu okresu miałam 28,8.

Beta dalej może nie przekroczyć 10 więc nie wiem czy test coś pokaże w dobrym czasie. Od razu pójdę na betę chyba 😩
    I tak już wykupiłam przez tą promocję 😅 ogólnie lubię promocje 🤣

Chyba że wcześniej dostanę @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:42

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistyreal wrote:
    Mierzę temperaturę od kilkunastu miesięcy (zaczęłam jeszcze przed staraniami) i takie jednodniowe skoki w fazie lutealnej mogą się zdarzyć (podobnie jak spadki ok. 7/8 dpo, które podobno mogą sugerować zagnieżdżenie). Już się przekonałam, że nie należy się różnymi wahaniami sugerować :(
    W przypadku temperatury są dwa pewniki jedynie - skok świadczy o przebytej owulacji oraz - w przypadku ciąży - temperatura utrzymuje się przez jakiś czas na wysokim, poowulacyjnym poziomie.

Wszystko to jednak nie zmienia faktu, że może się ten cykl okazać dla Ciebie tym szczęśliwym (trzymam kciuki 🤞), ale nie przywiązywałabym szczególnej wagi do takich wahań, żeby też się nie nakręcać (przerabiałam to 😅).

Moje spadki i wzrosty 3 dniowe jednak wskazywały na zagnieżdżenie 🤷‍♀️
    Także u mnie w tym szczęśliwym cyklu pierwszy raz zdarzyły mi się takie mocne wahania.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno... ucierpimy nieco my, wielbicielki testów z dwoma kreskami 😝

Nigri, Złośnica.m, Kompotlinka lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Nie wiem ... może znowu puste 🥚 Biochem albo coś ... naprawdę mam mętlik w głowie teraz
    No nic teraz tylko się zastanawiam czy czekać na okres czy we wtorek iść znowu na betę jak nie dostanę @ 😊

Ja bym poszła na betę. Będziesz we wtorek widzieć cxy rośnie, a na testach jeszcze może nie wychodzić.

aaandzia, Gosiaczkova, Maalwii lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie też bym już nie wytrzymała i jednak sobie zrobiła test. Ale coś czuję, że tu byłyby dwie piękne kreseczki 😀 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 18:35

aaandzia lubi tę wiadomość

• MiśkaK Przyjaciółka

Wysłany: 12 lipca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się pochwalę, że udało mi się dzisiaj wyłapać pik i podziałać 😊 cieszę się, bo już myślałam, że ten cykl pójdzie na straty, ciągle coś nam przeszkadzało, ale jednak szansa jest

🌺Gosiaczkova rzeczywiście mało rozstrzygający wynik, czekamy na kolejne wieści 🍀 ✊

Gosiaczkova, Nikaaa_, Britta, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, Słonecznik90, Marcycha, Tofuszka, lusix, mommytobe, Tajlandia22, Konzzdi lubią tę wiadomość

• Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe jak Ci się wybarwiały te testy z one step w ostatnich dniach? Mam dzisiaj 12dc i dalej bardzo bladą kreskę (cykle mam zazwyczaj 26-28 dni) i zastanawiam się czy pik może wyjść nagle? Od 2 dni kreska jest tak samo blada :(

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Moje spadki i wzrosty 3 dniowe jednak wskazywały na zagnieżdżenie 🤷‍♀️
    Także u mnie w tym szczęśliwym cyklu pierwszy raz zdarzyły mi się takie mocne wahania.

A jak duże wachania wtedy miałaś?

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiśkaK wrote:
    Też się pochwalę, że udało mi się dzisiaj wyłapać pik i podziałać 😊 cieszę się, bo już myślałam, że ten cykl pójdzie na straty, ciągle coś nam przeszkadzało, ale jednak szansa jest

🌺Gosiaczkova rzeczywiście mało rozstrzygający wynik, czekamy na kolejne wieści 🍀 ✊

Więcej emocji będzie w kolejnym odcinku emitowanym we wtorek 😅 - tzn mam nadzieję we wtorek a nie np jutro 😶
    Teraz to ja już nie mam pojęcia jak jutro wysiedze w pracy

MiśkaK, Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    mommytobe jak Ci się wybarwiały te testy z one step w ostatnich dniach? Mam dzisiaj 12dc i dalej bardzo bladą kreskę (cykle mam zazwyczaj 26-28 dni) i zastanawiam się czy pik może wyjść nagle? Od 2 dni kreska jest tak samo blada :(

Ja w tym cyklu praktycznie nie miałam kreski na testach LH albo ledwie widoczny cień cienia, potem nagle wróciłam z wakacji i wieczorem po podróży wyłapałam pik.
    Tak, pik może pojawić się nagle - ja byłam pewna że w ogóle nie będę mieć owulacji a tu chyba ta beta też potwierdza, że musiała wystąpić 😅

Nikaaa_, MiśkaK lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    ...

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak obliczyć dni płodne?

Czy starając się zajść w ciążę powinnaś wiedzieć kiedy występuje owulacja i kiedy są dni płodne? Czy nie wystarczy zadbać o to, żeby kochać się regularnie przez cały cykl i prędzej czy później i tak zajdziesz w ciążę? Nie zawsze. Każdego cyklu masz zaledwie 20% szans na zajście w ciążę, a pary z obniżoną płodnością mają ich dużo mniej. Warto wiedzieć jak obliczyć dni płodne i poznać wady i zalety każdej z metod.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy to nie wszystko: Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą.

Co najmniej dwa fakty na temat folianów i suplementacji przed ciążą naprawdę Cię tu zaskoczą. Zebraliśmy najczęstsze pytania naszej społeczności i na ich podstawie stworzyliśmy kompletny, oparty na badaniach przewodnik po mądrej suplementacji. Jeśli myślisz, że „zacznę brać coś po pozytywnym teście” - koniecznie sprawdź, dlaczego nauka mówi coś zupełnie innego.

CZYTAJ WIĘCEJ