Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Ooo, no to bardzo ciekawe. Tym bardziej czekam na wyniki ☺️Gosiaczkova wrote:Ja tak teraz miałam - temperatura najpierw spadła, następnego dnia wróciła do stanu z dpo, a w 9 dpo skoczyła nagle o 0,3 i w 10 znowu wróciła do tego stanu z dpo. Jak odbiorę wyniki to dam znać czy ten nagły wzrost temperatury to dobry znak 😶👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Beta 3,78... więc no chyba nie to chociaż miesiąc temu i w przeszłości miałam wyniki <0,1 więc nie rozumiem tego 🤯🤯
Czyli pink coś wykrył jednak ale co z tego będzie to nie wiem.. czy powinnam powtórzyć za 2 dni żeby zobaczyć przyrost lub stan spadek ? Czy czekać bo jednak wynik poniżej 5 nie wskazuje na ciaze
Chciałam betę żeby mieć jasną odpowiedź😅 no i mam taką że mam jeszcze większy mętlik w głowie 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 18:53
Tofuszka lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Beta 3,78... więc no chyba nie to chociaż miesiąc temu i w przeszłości miałam wyniki <p0,1 więc nie rozumiem tego 🤯🤯
A może to bardzo bardzo wczesna ciąża?
Marcycha, Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Gosiaczkova wrote:Beta 3,78... więc no chyba nie to chociaż miesiąc temu i w przeszłości miałam wyniki <p0,1 więc nie rozumiem tego 🤯🤯
Czyli pink coś wykrył jednak ale co z tego będzie to nie wiem.. czy powinnam powtórzyć za 2 dni żeby zobaczyć ? Czy czekać bo jednak wynik poniżej 5 nie wskazuje na ciaze
No właśnie ja moja ciąże pierwszą bardzoooo wcześnie wyłapałam na poziomie 5,70 więc wszystko chyba możliwe 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:09
Gosiaczkova, Kompotlinka, Konzzdi lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Słonecznik90 wrote:A może to bardzo bardzo wczesna ciąża?
Nie wiem ... może znowu puste 🥚 Biochem albo coś ... naprawdę mam mętlik w głowie teraz
Sikanie teraz napewno nie ma sensu bo mocz będzie rozcieńczony a i tak mam test co wykrywa od 20 😅
No nic teraz tylko się zastanawiam czy czekać na okres czy we wtorek iść znowu na betę jak nie dostanę @ 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:31
Marcycha, Nigri lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Gosiaczkova wrote:Nie wiem ... może znowu puste 🥚albo coś ... naprawdę mam mętlik w głowie teraz
Sikanie teraz napewno nie ma sensu bo mocz będzie rozcieńczony a i tak mam test co wykrywa od 20 😅
No nic teraz tylko się zastanawiam czy czekać na okres czy we wtorek iść znowu na betę jak nie dostanę 😊
Nie chcę namawiać,ale mi testy wychodziły bardziej wyraźne po południu,czy wieczorem,niż rano 🙈
Trzymam kciuki 🍀ja bym powtórzyła we wtorek
Gosiaczkova lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Jak Ty ten cykl czujesz tak jak to, że nie będziecie mieli drugiego dziecka, to ja Ci po prostu nie wierzę 😝 Idąc dalej, że zwlekasz z badaniami nasienia i podejrzewasz coś u siebie, to wracając do mojej historii i starań z byłym, też byłam przekonana, że to po mojej stronie jest coś nie tak. Teoretycznie oboje mieliśmy dobre wszystkie wyniki, ale ja właśnie miałam te plamienia przed okresami i do tego, jak biegałam, albo uprawiałam ćwiczenia aerobowe z dużą ilością podskoków to bywało, że 10 min. po treningu zwijałam się z bólu na ziemi, a później plamiłam i nikt nie miał pojęcia co to. Także wszystko mi mówiło, że to u mnie coś nie gra. Tymczasem po jakimś czasie, co prawda już z nowym partnerem, zaszłam w ciążę, więc jednak kurde mogę i kurde u Ciebie też wcale nie jest powiedziane, że to coś u Ciebie. Po prostu coś gdzieś do tej pory "nie pykło". Może Mars nie jest u Was jeszcze w jednej linii z Wenus 😉 Może ktoś kto nad Wami czuwa wymyślił Wam konkretną datę. Działajcie dalej, w międzyczasie róbcie badania, a kto wie może zaraz się okaże, że niepotrzebnie wydaliście na to pieniądze 😉 Moja koleżanka z partnerem starała się 1,5 roku i nic. W końcu poszli do kliniki poszerzyć badania i już prawie wydali 7 tys. jak zobaczyła kreskę na teście, a później na USG ciążę bliźniaczą 😁 Chłopcy aktualnie mają się wyśmienicie, mama trochę mniej 😅 Także działajcie w łóżku i poza nim, bo rozrodczość to niby nauka, ale jednak z dużą dozą hazardu, bo tu wszystko musi zagrać w jednym momencie. Bierz przykład z męża i działajcie razem 😊Monia• wrote:Ja nie mam żadnej nadziei, wiem że to nie ten cykl. Czuję też że w ogóle nie uda mi się mieć 2 dziecka .
Powiedziałam mężowi żeby poczekał z tymi badaniami, wolę najpierw siebie doprowadzić do ładu, bo czuję że to coś ze mną jest nie tak na 100% , dlatego się nie udaje ☹️
👑 dzydzy, bociany zawsze w cenie, zwłaszcza w tym wątku 😁 Ja będę Cię wspierać w Twojej sile woli, ale jeśli zatestujesz jutro, to Cię nie potępię 😆
👑 Mommy, ja się nie znam, ale skoro tak ładnie działacie, to dla mnie może być pik dziś jak i jutro, a jak później, to jeszcze poprawicie 😈
👑 Gosiaczkova, wg mnie to w tym dniu jeszcze może być tak, że wyłapałaś bardzo wczesny przyrost. Jeśli w dniu Twojej forumowej deklaracji nie bedzie @, to ja bym najpierw zrobiła sikańca, później pokazała nam zajebistą kreskę i na koniec poszła na betę 😁 Właśnie sprawdziłam i ja w dniu okresu miałam 28,8.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 18:06
Gosiaczkova, dzydzy, Kompotlinka, mommytobe, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
O, dziękuję za info 💛 Tak jak pisałam, dla mnie to mierzenie to nowość, więc każde odchylenie od normy mnie ciekawi. Staram się nie nakręcać, w 2 cyklu miałam dosłownie wszystkie objawy ciążowe, które potem okazały się uporczywym PMSem. Więc kolejne cykle już na spokojnie, bo bym zwariowała.mistyreal wrote:Mierzę temperaturę od kilkunastu miesięcy (zaczęłam jeszcze przed staraniami) i takie jednodniowe skoki w fazie lutealnej mogą się zdarzyć (podobnie jak spadki ok. 7/8 dpo, które podobno mogą sugerować zagnieżdżenie). Już się przekonałam, że nie należy się różnymi wahaniami sugerować

W przypadku temperatury są dwa pewniki jedynie - skok świadczy o przebytej owulacji oraz - w przypadku ciąży - temperatura utrzymuje się przez jakiś czas na wysokim, poowulacyjnym poziomie.
Wszystko to jednak nie zmienia faktu, że może się ten cykl okazać dla Ciebie tym szczęśliwym (trzymam kciuki 🤞), ale nie przywiązywałabym szczególnej wagi do takich wahań, żeby też się nie nakręcać (przerabiałam to 😅).
mistyreal lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
Gosiaczkova, ten wynik faktycznie niczego nie wyjaśnia ani nie przekreśla. Kolejne 1-2 dni będą decydujące myślę ✊
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
Marcycha wrote:Jak Ty ten cykl czujesz tak jak to, że nie będziecie mieli drugiego dziecka, to ja Ci po prostu nie wierzę 😝 Idąc dalej, że zwlekasz z badaniami nasienia i podejrzewasz coś u siebie, to wracając do mojej historii i starań z byłym, też byłam przekonana, że to po mojej stronie jest coś nie tak. Teoretycznie oboje mieliśmy dobre wszystkie wyniki, ale ja właśnie miałam te plamienia przed okresami i do tego, jak biegałam, albo uprawiałam ćwiczenia aerobowe z dużą ilością podskoków to bywało, że 10 min. po treningu zwijałam się z bólu na ziemi, a później plamiłam i nikt nie miał pojęcia co to. Także wszystko mi mówiło, że to u mnie coś nie gra. Tymczasem po jakimś czasie, co prawda już z nowym partnerem, zaszłam w ciążę, więc jednak kurde mogę i kurde u Ciebie też wcale nie jest powiedziane, że to coś u Ciebie. Po prostu coś gdzieś do tej pory "nie pykło". Może Mars nie jest u Was jeszcze w jednej linii z Wenus 😉 Może ktoś kto nad Wami czuwa wymyślił Wam konkretną datę. Działajcie dalej, w międzyczasie róbcie badania, a kto wie może zaraz się okaże, że niepotrzebnie wydaliście na to pieniądze 😉 Moja koleżanka z partnerem starała się 1,5 roku i nic. W końcu poszli do kliniki poszerzyć badania i już prawie wydali 7 tys. jak zobaczyła kreskę na teście, a później na USG ciążę bliźniaczą 😁 Chłopcy aktualnie mają się wyśmienicie, mama trochę mniej 😅 Także działajcie w łóżku i poza nim, bo rozrodczość to niby nauka, ale jednak z dużą dozą hazardu, bo tu wszystko musi zagrać w jednym momencie. Bierz przykład z męża i działajcie razem 😊
👑 dzydzy, bociany zawsze w cenie, zwłaszcza w tym wątku 😁 Ja będę Cię wspierać w Twojej sile woli, ale jeśli zatestujesz jutro, to Cię nie potępię 😆
👑 Ja się nie znam, ale skoro tak ładnie działacie, to dla mnie może być pik dziś jak i jutro, a jak później, to jeszcze się poprawicie 😈
👑 Gosiaczkova, wg mnie to w tym dniu jeszcze może być tak, że wyłapałaś bardzo wczesny przyrost. Jeśli w dniu Twojej forumowej deklaracji nie bedzie @, to ja bym najpierw zrobiła sikańca, później pokazała nam zajebistą kreskę i na koniec poszła na betę 😁 Właśnie sprawdziłam i ja w dniu okresu miałam 28,8.
Beta dalej może nie przekroczyć 10 więc nie wiem czy test coś pokaże w dobrym czasie. Od razu pójdę na betę chyba 😩
I tak już wykupiłam przez tą promocję 😅 ogólnie lubię promocje 🤣
Chyba że wcześniej dostanę @Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:42
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
mistyreal wrote:Mierzę temperaturę od kilkunastu miesięcy (zaczęłam jeszcze przed staraniami) i takie jednodniowe skoki w fazie lutealnej mogą się zdarzyć (podobnie jak spadki ok. 7/8 dpo, które podobno mogą sugerować zagnieżdżenie). Już się przekonałam, że nie należy się różnymi wahaniami sugerować

W przypadku temperatury są dwa pewniki jedynie - skok świadczy o przebytej owulacji oraz - w przypadku ciąży - temperatura utrzymuje się przez jakiś czas na wysokim, poowulacyjnym poziomie.
Wszystko to jednak nie zmienia faktu, że może się ten cykl okazać dla Ciebie tym szczęśliwym (trzymam kciuki 🤞), ale nie przywiązywałabym szczególnej wagi do takich wahań, żeby też się nie nakręcać (przerabiałam to 😅).
Moje spadki i wzrosty 3 dniowe jednak wskazywały na zagnieżdżenie 🤷♀️
Także u mnie w tym szczęśliwym cyklu pierwszy raz zdarzyły mi się takie mocne wahania.
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Gosiaczkova wrote:Nie wiem ... może znowu puste 🥚 Biochem albo coś ... naprawdę mam mętlik w głowie teraz
No nic teraz tylko się zastanawiam czy czekać na okres czy we wtorek iść znowu na betę jak nie dostanę @ 😊
Ja bym poszła na betę. Będziesz we wtorek widzieć cxy rośnie, a na testach jeszcze może nie wychodzić.
aaandzia, Gosiaczkova, Maalwii lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Też się pochwalę, że udało mi się dzisiaj wyłapać pik i podziałać 😊 cieszę się, bo już myślałam, że ten cykl pójdzie na straty, ciągle coś nam przeszkadzało, ale jednak szansa jest
🌺Gosiaczkova rzeczywiście mało rozstrzygający wynik, czekamy na kolejne wieści 🍀 ✊
Gosiaczkova, Nikaaa_, Britta, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, Słonecznik90, Marcycha, Tofuszka, lusix, mommytobe, Tajlandia22, Konzzdi lubią tę wiadomość
-
mommytobe jak Ci się wybarwiały te testy z one step w ostatnich dniach? Mam dzisiaj 12dc i dalej bardzo bladą kreskę (cykle mam zazwyczaj 26-28 dni) i zastanawiam się czy pik może wyjść nagle? Od 2 dni kreska jest tak samo blada
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nigri wrote:Moje spadki i wzrosty 3 dniowe jednak wskazywały na zagnieżdżenie 🤷♀️
Także u mnie w tym szczęśliwym cyklu pierwszy raz zdarzyły mi się takie mocne wahania.
A jak duże wachania wtedy miałaś?👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
MiśkaK wrote:Też się pochwalę, że udało mi się dzisiaj wyłapać pik i podziałać 😊 cieszę się, bo już myślałam, że ten cykl pójdzie na straty, ciągle coś nam przeszkadzało, ale jednak szansa jest
🌺Gosiaczkova rzeczywiście mało rozstrzygający wynik, czekamy na kolejne wieści 🍀 ✊
Więcej emocji będzie w kolejnym odcinku emitowanym we wtorek 😅 - tzn mam nadzieję we wtorek a nie np jutro 😶
Teraz to ja już nie mam pojęcia jak jutro wysiedze w pracy
MiśkaK, Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Nikaaa_ wrote:mommytobe jak Ci się wybarwiały te testy z one step w ostatnich dniach? Mam dzisiaj 12dc i dalej bardzo bladą kreskę (cykle mam zazwyczaj 26-28 dni) i zastanawiam się czy pik może wyjść nagle? Od 2 dni kreska jest tak samo blada

Ja w tym cyklu praktycznie nie miałam kreski na testach LH albo ledwie widoczny cień cienia, potem nagle wróciłam z wakacji i wieczorem po podróży wyłapałam pik.
Tak, pik może pojawić się nagle - ja byłam pewna że w ogóle nie będę mieć owulacji a tu chyba ta beta też potwierdza, że musiała wystąpić 😅
Nikaaa_, MiśkaK lubią tę wiadomość
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅