SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Ja tak teraz miałam - temperatura najpierw spadła, następnego dnia wróciła do stanu z dpo, a w 9 dpo skoczyła nagle o 0,3 i w 10 znowu wróciła do tego stanu z dpo. Jak odbiorę wyniki to dam znać czy ten nagły wzrost temperatury to dobry znak 😶
    Ooo, no to bardzo ciekawe. Tym bardziej czekam na wyniki ☺️

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml
    21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
    5.09.26 pierwsza wizyta lekarska - jest ❤️

💊 Euthyrox, Duphaston, Prenasol, Lactinova Mama, Femisept Uro, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 3,78... więc no chyba nie to chociaż miesiąc temu i w przeszłości miałam wyniki <0,1 więc nie rozumiem tego 🤯🤯
    Czyli pink coś wykrył jednak ale co z tego będzie to nie wiem.. czy powinnam powtórzyć za 2 dni żeby zobaczyć przyrost lub stan spadek ? Czy czekać bo jednak wynik poniżej 5 nie wskazuje na ciaze

Chciałam betę żeby mieć jasną odpowiedź😅 no i mam taką że mam jeszcze większy mętlik w głowie 🤣

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 18:53

Tofuszka lubi tę wiadomość

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 od maja 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Leki: mama dha premium, inozytol, koenzym Q10, maglek b6 forte, velenta
    Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Beta 3,78... więc no chyba nie to chociaż miesiąc temu i w przeszłości miałam wyniki <p0,1 więc nie rozumiem tego 🤯🤯

A może to bardzo bardzo wczesna ciąża?

Marcycha, Nigri, Kompotlinka lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A weź siknij teraz jak masz testy😁

Elgenda lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Beta 3,78... więc no chyba nie to chociaż miesiąc temu i w przeszłości miałam wyniki <p0,1 więc nie rozumiem tego 🤯🤯
    Czyli pink coś wykrył jednak ale co z tego będzie to nie wiem.. czy powinnam powtórzyć za 2 dni żeby zobaczyć ? Czy czekać bo jednak wynik poniżej 5 nie wskazuje na ciaze

No właśnie ja moja ciąże pierwszą bardzoooo wcześnie wyłapałam na poziomie 5,70 więc wszystko chyba możliwe 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:09

Gosiaczkova, Kompotlinka, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    06.2017 synek

starania od 06.2026
    09.2025 cb 💔
    08.2026 cb💔
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonecznik90 wrote:
    A może to bardzo bardzo wczesna ciąża?

Nie wiem ... może znowu puste 🥚 Biochem albo coś ... naprawdę mam mętlik w głowie teraz
    Sikanie teraz napewno nie ma sensu bo mocz będzie rozcieńczony a i tak mam test co wykrywa od 20 😅
    No nic teraz tylko się zastanawiam czy czekać na okres czy we wtorek iść znowu na betę jak nie dostanę @ 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:31

Marcycha, Nigri lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Nie wiem ... może znowu puste 🥚albo coś ... naprawdę mam mętlik w głowie teraz
    Sikanie teraz napewno nie ma sensu bo mocz będzie rozcieńczony a i tak mam test co wykrywa od 20 😅
    No nic teraz tylko się zastanawiam czy czekać na okres czy we wtorek iść znowu na betę jak nie dostanę 😊

Nie chcę namawiać,ale mi testy wychodziły bardziej wyraźne po południu,czy wieczorem,niż rano 🙈
    Trzymam kciuki 🍀ja bym powtórzyła we wtorek

Gosiaczkova lubi tę wiadomość

• Marcycha Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Ja nie mam żadnej nadziei, wiem że to nie ten cykl. Czuję też że w ogóle nie uda mi się mieć 2 dziecka .
    Powiedziałam mężowi żeby poczekał z tymi badaniami, wolę najpierw siebie doprowadzić do ładu, bo czuję że to coś ze mną jest nie tak na 100% , dlatego się nie udaje ☹️
    Jak Ty ten cykl czujesz tak jak to, że nie będziecie mieli drugiego dziecka, to ja Ci po prostu nie wierzę 😝 Idąc dalej, że zwlekasz z badaniami nasienia i podejrzewasz coś u siebie, to wracając do mojej historii i starań z byłym, też byłam przekonana, że to po mojej stronie jest coś nie tak. Teoretycznie oboje mieliśmy dobre wszystkie wyniki, ale ja właśnie miałam te plamienia przed okresami i do tego, jak biegałam, albo uprawiałam ćwiczenia aerobowe z dużą ilością podskoków to bywało, że 10 min. po treningu zwijałam się z bólu na ziemi, a później plamiłam i nikt nie miał pojęcia co to. Także wszystko mi mówiło, że to u mnie coś nie gra. Tymczasem po jakimś czasie, co prawda już z nowym partnerem, zaszłam w ciążę, więc jednak kurde mogę i kurde u Ciebie też wcale nie jest powiedziane, że to coś u Ciebie. Po prostu coś gdzieś do tej pory "nie pykło". Może Mars nie jest u Was jeszcze w jednej linii z Wenus 😉 Może ktoś kto nad Wami czuwa wymyślił Wam konkretną datę. Działajcie dalej, w międzyczasie róbcie badania, a kto wie może zaraz się okaże, że niepotrzebnie wydaliście na to pieniądze 😉 Moja koleżanka z partnerem starała się 1,5 roku i nic. W końcu poszli do kliniki poszerzyć badania i już prawie wydali 7 tys. jak zobaczyła kreskę na teście, a później na USG ciążę bliźniaczą 😁 Chłopcy aktualnie mają się wyśmienicie, mama trochę mniej 😅 Także działajcie w łóżku i poza nim, bo rozrodczość to niby nauka, ale jednak z dużą dozą hazardu, bo tu wszystko musi zagrać w jednym momencie. Bierz przykład z męża i działajcie razem 😊

👑 dzydzy, bociany zawsze w cenie, zwłaszcza w tym wątku 😁 Ja będę Cię wspierać w Twojej sile woli, ale jeśli zatestujesz jutro, to Cię nie potępię 😆

👑 Mommy, ja się nie znam, ale skoro tak ładnie działacie, to dla mnie może być pik dziś jak i jutro, a jak później, to jeszcze poprawicie 😈

👑 Gosiaczkova, wg mnie to w tym dniu jeszcze może być tak, że wyłapałaś bardzo wczesny przyrost. Jeśli w dniu Twojej forumowej deklaracji nie bedzie @, to ja bym najpierw zrobiła sikańca, później pokazała nam zajebistą kreskę i na koniec poszła na betę 😁 Właśnie sprawdziłam i ja w dniu okresu miałam 28,8.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 18:06

Gosiaczkova, dzydzy, Kompotlinka, mommytobe, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistyreal wrote:
    Mierzę temperaturę od kilkunastu miesięcy (zaczęłam jeszcze przed staraniami) i takie jednodniowe skoki w fazie lutealnej mogą się zdarzyć (podobnie jak spadki ok. 7/8 dpo, które podobno mogą sugerować zagnieżdżenie). Już się przekonałam, że nie należy się różnymi wahaniami sugerować :(
    W przypadku temperatury są dwa pewniki jedynie - skok świadczy o przebytej owulacji oraz - w przypadku ciąży - temperatura utrzymuje się przez jakiś czas na wysokim, poowulacyjnym poziomie.

Wszystko to jednak nie zmienia faktu, że może się ten cykl okazać dla Ciebie tym szczęśliwym (trzymam kciuki 🤞), ale nie przywiązywałabym szczególnej wagi do takich wahań, żeby też się nie nakręcać (przerabiałam to 😅).
    O, dziękuję za info 💛 Tak jak pisałam, dla mnie to mierzenie to nowość, więc każde odchylenie od normy mnie ciekawi. Staram się nie nakręcać, w 2 cyklu miałam dosłownie wszystkie objawy ciążowe, które potem okazały się uporczywym PMSem. Więc kolejne cykle już na spokojnie, bo bym zwariowała.

mistyreal lubi tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

18.08.26 ⏸️

💊 Euthyrox, Duphaston, Prenasol, Lactinova Mama, Femisept Uro, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova, ten wynik faktycznie niczego nie wyjaśnia ani nie przekreśla. Kolejne 1-2 dni będą decydujące myślę ✊

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

18.08.26 ⏸️

• Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcycha wrote:
    Jak Ty ten cykl czujesz tak jak to, że nie będziecie mieli drugiego dziecka, to ja Ci po prostu nie wierzę 😝 Idąc dalej, że zwlekasz z badaniami nasienia i podejrzewasz coś u siebie, to wracając do mojej historii i starań z byłym, też byłam przekonana, że to po mojej stronie jest coś nie tak. Teoretycznie oboje mieliśmy dobre wszystkie wyniki, ale ja właśnie miałam te plamienia przed okresami i do tego, jak biegałam, albo uprawiałam ćwiczenia aerobowe z dużą ilością podskoków to bywało, że 10 min. po treningu zwijałam się z bólu na ziemi, a później plamiłam i nikt nie miał pojęcia co to. Także wszystko mi mówiło, że to u mnie coś nie gra. Tymczasem po jakimś czasie, co prawda już z nowym partnerem, zaszłam w ciążę, więc jednak kurde mogę i kurde u Ciebie też wcale nie jest powiedziane, że to coś u Ciebie. Po prostu coś gdzieś do tej pory "nie pykło". Może Mars nie jest u Was jeszcze w jednej linii z Wenus 😉 Może ktoś kto nad Wami czuwa wymyślił Wam konkretną datę. Działajcie dalej, w międzyczasie róbcie badania, a kto wie może zaraz się okaże, że niepotrzebnie wydaliście na to pieniądze 😉 Moja koleżanka z partnerem starała się 1,5 roku i nic. W końcu poszli do kliniki poszerzyć badania i już prawie wydali 7 tys. jak zobaczyła kreskę na teście, a później na USG ciążę bliźniaczą 😁 Chłopcy aktualnie mają się wyśmienicie, mama trochę mniej 😅 Także działajcie w łóżku i poza nim, bo rozrodczość to niby nauka, ale jednak z dużą dozą hazardu, bo tu wszystko musi zagrać w jednym momencie. Bierz przykład z męża i działajcie razem 😊

👑 dzydzy, bociany zawsze w cenie, zwłaszcza w tym wątku 😁 Ja będę Cię wspierać w Twojej sile woli, ale jeśli zatestujesz jutro, to Cię nie potępię 😆

👑 Ja się nie znam, ale skoro tak ładnie działacie, to dla mnie może być pik dziś jak i jutro, a jak później, to jeszcze się poprawicie 😈

👑 Gosiaczkova, wg mnie to w tym dniu jeszcze może być tak, że wyłapałaś bardzo wczesny przyrost. Jeśli w dniu Twojej forumowej deklaracji nie bedzie @, to ja bym najpierw zrobiła sikańca, później pokazała nam zajebistą kreskę i na koniec poszła na betę 😁 Właśnie sprawdziłam i ja w dniu okresu miałam 28,8.

Beta dalej może nie przekroczyć 10 więc nie wiem czy test coś pokaże w dobrym czasie. Od razu pójdę na betę chyba 😩
    I tak już wykupiłam przez tą promocję 😅 ogólnie lubię promocje 🤣

Chyba że wcześniej dostanę @

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 17:42

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mistyreal wrote:
    Mierzę temperaturę od kilkunastu miesięcy (zaczęłam jeszcze przed staraniami) i takie jednodniowe skoki w fazie lutealnej mogą się zdarzyć (podobnie jak spadki ok. 7/8 dpo, które podobno mogą sugerować zagnieżdżenie). Już się przekonałam, że nie należy się różnymi wahaniami sugerować :(
    W przypadku temperatury są dwa pewniki jedynie - skok świadczy o przebytej owulacji oraz - w przypadku ciąży - temperatura utrzymuje się przez jakiś czas na wysokim, poowulacyjnym poziomie.

Wszystko to jednak nie zmienia faktu, że może się ten cykl okazać dla Ciebie tym szczęśliwym (trzymam kciuki 🤞), ale nie przywiązywałabym szczególnej wagi do takich wahań, żeby też się nie nakręcać (przerabiałam to 😅).

Moje spadki i wzrosty 3 dniowe jednak wskazywały na zagnieżdżenie 🤷‍♀️
    Także u mnie w tym szczęśliwym cyklu pierwszy raz zdarzyły mi się takie mocne wahania.

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
    02.09 12ty+4d- crl 60mm
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudno... ucierpimy nieco my, wielbicielki testów z dwoma kreskami 😝

Nigri, Złośnica.m, Kompotlinka lubią tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczkova wrote:
    Nie wiem ... może znowu puste 🥚 Biochem albo coś ... naprawdę mam mętlik w głowie teraz
    No nic teraz tylko się zastanawiam czy czekać na okres czy we wtorek iść znowu na betę jak nie dostanę @ 😊

Ja bym poszła na betę. Będziesz we wtorek widzieć cxy rośnie, a na testach jeszcze może nie wychodzić.

aaandzia, Gosiaczkova, Maalwii lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
    02.09 12ty+4d- crl 60mm
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pewnie też bym już nie wytrzymała i jednak sobie zrobiła test. Ale coś czuję, że tu byłyby dwie piękne kreseczki 😀 😍

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 18:35

aaandzia lubi tę wiadomość

• MiśkaK Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się pochwalę, że udało mi się dzisiaj wyłapać pik i podziałać 😊 cieszę się, bo już myślałam, że ten cykl pójdzie na straty, ciągle coś nam przeszkadzało, ale jednak szansa jest

🌺Gosiaczkova rzeczywiście mało rozstrzygający wynik, czekamy na kolejne wieści 🍀 ✊

Gosiaczkova, Nikaaa_, Britta, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, Słonecznik90, Marcycha, Tofuszka, lusix, mommytobe, Tajlandia22, GórskaDziewczyna lubią tę wiadomość

• Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 12 lipca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mommytobe jak Ci się wybarwiały te testy z one step w ostatnich dniach? Mam dzisiaj 12dc i dalej bardzo bladą kreskę (cykle mam zazwyczaj 26-28 dni) i zastanawiam się czy pik może wyjść nagle? Od 2 dni kreska jest tak samo blada :(

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • dzydzy Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Moje spadki i wzrosty 3 dniowe jednak wskazywały na zagnieżdżenie 🤷‍♀️
    Także u mnie w tym szczęśliwym cyklu pierwszy raz zdarzyły mi się takie mocne wahania.

A jak duże wachania wtedy miałaś?

👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
    starania od 02.2026

13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
    15.07.26 beta 143
    17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
    30.07.26 0,43cm nowego człowieka z ❤️🥹
    27.08 3,36cm 🍓

Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1 -> 30.07 schodzimy z dawki
    Euthyrox 25
    Neoparin 0,4

preg.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiśkaK wrote:
    Też się pochwalę, że udało mi się dzisiaj wyłapać pik i podziałać 😊 cieszę się, bo już myślałam, że ten cykl pójdzie na straty, ciągle coś nam przeszkadzało, ale jednak szansa jest

🌺Gosiaczkova rzeczywiście mało rozstrzygający wynik, czekamy na kolejne wieści 🍀 ✊

Więcej emocji będzie w kolejnym odcinku emitowanym we wtorek 😅 - tzn mam nadzieję we wtorek a nie np jutro 😶
    Teraz to ja już nie mam pojęcia jak jutro wysiedze w pracy

MiśkaK, Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 12 lipca, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    mommytobe jak Ci się wybarwiały te testy z one step w ostatnich dniach? Mam dzisiaj 12dc i dalej bardzo bladą kreskę (cykle mam zazwyczaj 26-28 dni) i zastanawiam się czy pik może wyjść nagle? Od 2 dni kreska jest tak samo blada :(

Ja w tym cyklu praktycznie nie miałam kreski na testach LH albo ledwie widoczny cień cienia, potem nagle wróciłam z wakacji i wieczorem po podróży wyłapałam pik.
    Tak, pik może pojawić się nagle - ja byłam pewna że w ogóle nie będę mieć owulacji a tu chyba ta beta też potwierdza, że musiała wystąpić 😅

Nikaaa_, MiśkaK lubią tę wiadomość

(łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸

Badania:
    Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
‹‹ 82 83 84 85 86 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ