Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Nikaaa_ wrote:mommytobe jak Ci się wybarwiały te testy z one step w ostatnich dniach? Mam dzisiaj 12dc i dalej bardzo bladą kreskę (cykle mam zazwyczaj 26-28 dni) i zastanawiam się czy pik może wyjść nagle? Od 2 dni kreska jest tak samo blada

Wczoraj np. był bledszy, niż w środę 🤦♀️ ale chyba więcej piłam po prostu… Także jak bym robiła tylko wczoraj i dziś to bym się zdziwiła, że nagle taka krecha. A robisz 2 x dziennie? Ja zrobiłam jeszcze po 21 dziś to tak samo mocny był jak o 16. Ale jak tak się przyjrzałam dłużej to jeszcze chyba nie jest pik. Zobaczę jutro, czy jeszcze mocniej się wybarwi…
Ciekawa jestem, jaki jutro ci wyjdzie 🤞❤️
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Sierpień 2026 - 4cs
✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞
mommytobe -
Monia• wrote:To u mnie taka sama sytuacja. Jakbyśmy chcieli tam pojechać to nie za dużo czasu upłynie i plemniki nie przetrwają ? To 1,5h drogi
Z tego co wiem to można też na miejscu w takich klinikach w osobnym pomieszczeniu bo jednak przewożenie takiej próbki to ryzyko czy nie bedzie za późno dostarczona
Monia•, Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Amelia96 wrote:Cześć wszystkim, długo mnie tu nie było, ale potrzebowałam tego, byłam rozbita psychicznie po tylu cyklach bezowocnych starań i najzwyczajniej w świcie zrobiłam sobie wolne od tego wszystkiego.
W tym cyklu zaczęłam od nowa z monitoringiem u całkowicie innej gin. Tak więc mozna wpisać mi testowanie na 23 lipca. Trzymam za nas wszystkie kciuki ☘️
Myślałam jakiś czas temu o Tobie bo nie było cię widać na żadnym wątku
Cieszę się że wracasz ale szkoda że nadal na miesięczny wątek
Mocno trzymam za Ciebie kciuki kochana ❤️
Amelia96 lubi tę wiadomość
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Monia• wrote:To u mnie taka sama sytuacja. Jakbyśmy chcieli tam pojechać to nie za dużo czasu upłynie i plemniki nie przetrwają ? To 1,5h drogi
Próbkę oddaje się na miejscu. Pani ginekolog mi to ładnie wytłumaczyła, że niby można przywieźć z domu, ale jak coś wyjdzie źle to się będziecie zastanawiali czy to próbka była źle dostarczona czy faktycznie jest jakiś problem, więc nie warto .Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 22:33
Monia•, Kompotlinka, Nigri lubią tę wiadomość
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
⏳ HSG – 08.2026 🍀 -
Monia, nie ma głupich pytań. Faktycznie nie ma wcale wielu miejsc gdzie takie badanie można zrobić i właśnie zwykle są to miasta wojewódzkie i kliniki leczenia niepłodności. Takie badanie robi się na miejscu. Mężczyzna wchodzi do pokoju z pojemnikiem, tam już czekają na niego kolorowe pisma z ładnymi paniami i dalej już wszystko w jego rękach 😅 Liczy się wszystko, razem z ilością/objętością.
EDIT: Aha, oczywiście może mieć ze sobą telefon i Twoje zdjęcia 🤪
Co jeszcze mi przyszło na myśl, to przy badaniu nasienia jest paramter tzw. upłynnienia i on zwykle wynosi ok. 15 min., więc dowożenie próbki to chyba kiepski pomysł, tym bardziej, że z czasem też plemniki tracą swoją żywotność, więc czas działa na niekorzyść wyników.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 22:44
Nikaaa_, Monia•, Kompotlinka lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Z tymi testami lh to bywa różnie, ja robię już dłużej i widzę, że czasem pik jest bardzo wyraźny, a czasem zupełnie nie i okazuje się, że nie udało się go złapać, pomimo, że czasem robię te testy nawet co 3h. Może być rozcieńczonych mocz, ale też pierdyliard innych czynników, więc one są pomocnicze, ale chyba niestety zawodne 🤷 Mi te same testy w różnych cyklach wybarwiały się inaczej.
Nikaaa_, mommytobe lubią tę wiadomość
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
⏳ HSG – 08.2026 🍀 -
Tak jak dziewczyny napisały wyżej, najlepiej jak próbka jest oddana na miejscu. Przewiezienie jej do punktu jest dość ryzykowne, szczególnie że musi być przechowywana w konkretnej temperaturze.Monia• wrote:To u mnie taka sama sytuacja. Jakbyśmy chcieli tam pojechać to nie za dużo czasu upłynie i plemniki nie przetrwają ? To 1,5h drogi
mommytobe - dzisiaj zrobiłam pierwszy raz dwa razy, ale za pierwszym razem ta kreska była tak ledwo widoczna, że nawet nie wrzuciłam zdjęcia w aplikację 🤷♀️ zobaczę jak będzie jutro i pojutrze, może u mnie też zaskoczy tak nagle jak u Ciebie 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 22:36
Monia•, mommytobe lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Dzieki Maalwii też jak zobaczyłam ikonkę i Twój nick to odrazu mi się przypomniałaś❤️ i tak czytam Twoją stopkę a tam taka przykra informacja 🙄 ale dobrze że chociaż zobaczyłaś te dwie kreski. To już bardzo dużo znaczy i sądzę że w Twoim przypadku to tylko kwestia czasu. ✊Maalwii wrote:Myślałam jakiś czas temu o Tobie bo nie było cię widać na żadnym wątku
Cieszę się że wracasz ale szkoda że nadal na miesięczny wątek
Mocno trzymam za Ciebie kciuki kochana ❤️Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Amelia96 wrote:Dzieki Maalwii też jak zobaczyłam ikonkę i Twój nick to odrazu mi się przypomniałaś❤️ i tak czytam Twoją stopkę a tam taka przykra informacja 🙄 ale dobrze że chociaż zobaczyłaś te dwie kreski. To już bardzo dużo znaczy i sądzę że w Twoim przypadku to tylko kwestia czasu. ✊
No niestety.. ale z mężem się nie poddajemy i stwierdziliśmy że nie robimy sobie przerwy. Teraz po owu biorę proga i czekam spokojnie na testowanie bo zrobiłam wszystko co mogłam
Mam nadzieję że zmiana gin i monitoring rzuci nowe światło na Twoją sytuację i już czekam na Twoje testowanie🤞🏼 robiłaś jakąś diagnostykę międzyczasie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 22:47
Nigri, Britta lubią tę wiadomość
• starania od 06.2025
➡️ 💁🏽♀️ M
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Monia dziewczyny już wszystko ładnie opisały. Ja tylko od siebie dodam, że ktoś kiedyś badał w diagnostyce, ale nie był zadowolony - ciągle wychodziło to samo zakażenie (?) i było podejrzenie że nie zachowują tam standardów. Więc klinika i oddanie na miejscu. Nie taki diabeł straszny
Monia• lubi tę wiadomość
👩🏻36 lat 👦🏻36 lat
starania od 02.2026
13.07.26 ⏸️ 11 dpo 🥹❤️
15.07.26 beta 143
17.07.26 beta 394 przyrost 175,5%
Duphaston 2x1 -> zmiana na Besins 100 3x1
Euthyrox 25
Neoparin 0,4 -
Dziękuję za odpowiedzi 💛 Chyba zacznę od siebie najpierw 🤣 zapisze się na monitoring pierwszy raz i zobaczę czy w ogóle mam owulacje, ale następna owulka dopiero za około 3 tygodnie mi wypada 😑 Do kliniki tyle jechać w 2 strony też teraz zresztą nie mamy za bardzo jak. Nie mam z kim dziecka zostawić i mąż pracuje do późna zresztą. Szkoda że nie ma więcej takich miejsc👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Ale u mnie owulaki też tak sobie skakały,raz bledszy raz wyraźniejszy i nagle pikmommytobe wrote:Wczoraj np. był bledszy, niż w środę 🤦♀️ ale chyba więcej piłam po prostu… Także jak bym robiła tylko wczoraj i dziś to bym się zdziwiła, że nagle taka krecha. A robisz 2 x dziennie? Ja zrobiłam jeszcze po 21 dziś to tak samo mocny był jak o 16. Ale jak tak się przyjrzałam dłużej to jeszcze chyba nie jest pik. Zobaczę jutro, czy jeszcze mocniej się wybarwi…
Ciekawa jestem, jaki jutro ci wyjdzie 🤞❤️
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 23:08
mommytobe lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Dzydzy ty jutro testujesz ? 😊
Trzymam kciuki ✊🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 23:28
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja zdecydowałam się na mierzenie około 4 rano, bo zazwyczaj się budzę jak mąż wstaje do pracy. Jak mierzyłam o 7 to miałam bardzo poszarpane wykresy przez to budzenie się o 4-5, tym bardziej że zdarza się że nie mogę zasnąć potem 🙈Maalwii wrote:Zdecydowanie miałam tak samo z tą temperaturą tym bardziej że nie wstaje cały czas o tych samych porach i zawsze miałam jakieś fikuśne wykresy dlatego też przestałam mierzyć. Zdaję się tylko na monitoring u gin i testy LH
W każdym razie takie przesunięcie godziny u mnie działa całkiem dobrze. Wiadomo że w weekend mierze później, ale robiłam test kilka razy - budziłam się o 4 na pomiar, a potem o 7-8 i sprawdzałam ile wzrasta. I wcale nie mityczne 0.1°C na godzinę bo mi przez te 3h wzrastało dokładnie o 0.06°C z jednym wyjątkiem 0.08°C 😅 po takim teście łatwiej jest z pomiarami weekendowymi. Ale ogólnie to nie jest dla każdego. Ja mam też nieregularny sen i niełatwo mi było wymyślić coś sensownego, ale mam to ☺️💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Dzień dobry, można mi wpisać @👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Ja zazwyczaj mam owu w 16 - 17 dc a w tym wyskoczyła w 8, i tak czasem sobie skacze, z córką zaszłam w ciążę w 33 dcGorzkax33333 wrote:Zastanawiam się kiedy w tym cyklu zacząć testy owulacyjne. Patrząc na to że zaczęłam brać ten feristim. Myślicie że owulacja może być jednak wcześniej niż w 30 dniu cyklu?
ja bym zaczęła wcześniej testy
Tofuszka lubi tę wiadomość
🥺2026