Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja to mam wrażenie, że z tymi temp to różnie i tak.
Jedyne co, to myślę, że u mnie wiarygodne pomiary jak zobaczyłam ⏸️, to był wzrost do 37-37.2, gdzie normalnie po owulacji miałam 36.6-36,8 bo tak to się wahały te temperatury 🤷♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca, 16:12
mistyreal lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Cześć, dziewczyny, co tak licho z tymi kreseczkami w tym miesiącu?? Jajeczka chyba ugotowały się na twardo w tych upałach 😵💫🌞😎
U mnie właśnie koniec okresu, chcę się wziąć za mojego małża, a jego plecy bolą, bo się oberwał ☹️ dam mu końską dawkę ibupromu 🎠 nie ma że boli 🤣😉
Nigri, Gosiaczkova, MiśkaK, Maalwii, Złośnica.m, Kompotlinka, Tofuszka, Monia•, Tajlandia22 lubią tę wiadomość
-
Nikaaa_ wrote:mommytobe jak Ci się wybarwiały te testy z one step w ostatnich dniach? Mam dzisiaj 12dc i dalej bardzo bladą kreskę (cykle mam zazwyczaj 26-28 dni) i zastanawiam się czy pik może wyjść nagle? Od 2 dni kreska jest tak samo blada

Ja co prawda robiłam z domowego laboratorium, ale u mnie właśnie tak nagle się pojawiła. Już myślałam, ze źle robię i za bardzo rozcieńczony mocz, bo robiłam od poniedziałku i ciągle jedna kreska była, a od wtorku pojawił się płodny śluz i to w sporej ilości (nie wiem czy to zasługa suplementów, zamówiłam z health Labs mioinozytol plus NAC, ale to by było naprawdę błyskawiczne działanie) w sobotę wieczorem pojawiła się słaba druga kreska. Śluzu już było mniej, dziś bardzo mało, myślałam, że już po, ale zrobiłam test i o dziwo pik wyłapałam no i podziałaliśmy szybko 😊
Gosiaczkova, Nikaaa_ lubią tę wiadomość
-
Nigri wrote:Moje spadki i wzrosty 3 dniowe jednak wskazywały na zagnieżdżenie 🤷♀️
Także u mnie w tym szczęśliwym cyklu pierwszy raz zdarzyły mi się takie mocne wahania.
No, to tylko znaczy, że wahania, spadki i wzrosty mogą występować zarówno przy ciąży jak i w nieudanym cyklu 😊
Nigri lubi tę wiadomość
Endo, niedoczynność tarczycy, lekki czynnik męski
Starania od 07.2025 (1 miesiąc przerwy)
12.06.2026 - 1 konsultacja w klinice
8.07.2026 - sono-HSG (jajowody drożne, łukowata macica
08.2026 - 13 cs
09.2026 - IUI -
Britta wrote:Cześć, dziewczyny, co tak licho z tymi kreseczkami w tym miesiącu?? Jajeczka chyba ugotowały się na twardo w tych upałach 😵💫🌞😎
U mnie właśnie koniec okresu, chcę się wziąć za mojego małża, a jego plecy bolą, bo się oberwał ☹️ dam mu końską dawkę ibupromu 🎠 nie ma że boli 🤣😉
Też już czekam na koniec okresu 😅
No właśnie wyczekujemy tych dwóch kresek myślę, że dziewczyny się rozkręcą 🍀
Złośnica.m, mistyreal, Marcycha, Nigri, MiśkaK, Britta lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Britta wrote:Cześć, dziewczyny, co tak licho z tymi kreseczkami w tym miesiącu?? Jajeczka chyba ugotowały się na twardo w tych upałach 😵💫🌞😎
Chyba upały nam nie służyły 🥵 ale jeszcze miesiąc się nie skończył 😅 może jeszcze wysyp będzie 😊
Ja czekam na sierpień 😀
Elgenda, aaandzia, MiśkaK, Britta lubią tę wiadomość
-
🌸 Gosiaczkova kciuki za wtorek! 🤞
Na pewno jeszcze lipiec przyniesie sporo dobrych wieści. 😉
Ja też już jedną nogą w sierpniu, ale nie przestaję Wam kibicować. 🤗
Gosiaczkova, Marcycha, Złośnica.m, MiśkaK, Nigri, Słonecznik90, Britta lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Gosiaczkova, czekamy z niecierpliwością na informacje. Bardzo kibicuje, żeby to była wczesna ciąża 🤞🤞
Gosiaczkova, aaandzia, Złośnica.m, MiśkaK, Nigri, Słonecznik90, Britta lubią tę wiadomość
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
⏳ HSG – 08.2026 🍀 -
Od skończenia @ i plamien na końcu robię testy owulacyjne. Powiem wam, że dzisiaj w 8dc mam wyższe lh wg premom niż w poprzednim cyklu w 14 dc. W 17dc planuje pójść do ginekologa w sprawie tej krótkiej drugiej fazy od razu z pakietem badań. Ale może uda się wcześniej mieć owulację bo uczucie wilgoci już się pojawiło i kremowy śluz. Ale powiem wam, że na ten cykl mam już inne nastawienie. W poprzednim bałam się, że tej owulacji dalej mieć nie będę 🙈 w tym wypatruje owulacji. Mile uczucie bo jednak wcześniej czułam się dość wybrakowana, mniej kobieco że nie działa to wszystko jak powinno
Marcycha, aaandzia, Słonecznik90, Gosiaczkova, Tofuszka, Kompotlinka, mommytobe, MiśkaK lubią tę wiadomość
💃28 | 🕺32 | 🐶
Starania od 06/2026 - 1cs
IO, Pcos, niedoczynność tarczycy
3 lata brania tabletek antykoncepcyjnych
Przed ta cykle bezowulacyjne, torbiele jajnika
Przed ta cykle 30-70 dni
Leki- metformina 2000mg, symfaxin 37,5, euthyrox 50/75, biblok 2,5
Suple - fertistim+nac/prenacaps ovi, omega 3, zincas forte, selen, metylo-b12, magnez, sanprobi super formula, maślan sodu,essentiale max, witamina e, d3, kwas foliowy -
Kompotlinka wrote:🌸 Gosiaczkova kciuki za wtorek! 🤞
Na pewno jeszcze lipiec przyniesie sporo dobrych wieści. 😉
Ja też już jedną nogą w sierpniu, ale nie przestaję Wam kibicować. 🤗
Oby sierpień był nasz 😀
A za resztę trzymamy kciuki ✊️
Kompotlinka lubi tę wiadomość
-
Powiem Wam, że ja się w tym cyklu nie nastawiam na nic po wynikach męża
robię te testy owulacyjne bardziej żeby sprawdzić czy faktycznie ta owulacja jest i czy faza lutealna jest ok.
W czwartek mąż ma wizytę u androloga i bardzo się stresuję co mu powie. Wydaje mi się, że te wyniki naprawdę są kiepskie 🤷♀️👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Dziewczyny wybaczcie że się prawie nie odzywam, ale czytam i nadrabiam! Miałam weekend pod znakiem ogarniania ogrodu. Jeszcze dużo zostało ale progres jest spory 🌱
Co do wahań temperatury w lutealnej - ja zawsze jakieś mam. Wystarczy że jest cieplejsza noc, albo zwyczajnie zgrzeję się pod kołdrą i nagle 0.5°C w górę - albo w drugą stronę, odkryję się, albo noc chłodniejsza i zmarznę i 0.4°C w dół.
Gosiaczkova - ciekawa ta beta, czekam na wtorek ☺️
Kompotlinka, aaandzia, Gosiaczkova, Słonecznik90, mistyreal, MiśkaK, Konzzdi lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Oby nie było tak źle! 🤞 Na pewno lekarz znajdzie jakiś sposób na poprawę sytuacji. 😉Nikaaa_ wrote:Powiem Wam, że ja się w tym cyklu nie nastawiam na nic po wynikach męża
robię te testy owulacyjne bardziej żeby sprawdzić czy faktycznie ta owulacja jest i czy faza lutealna jest ok.
W czwartek mąż ma wizytę u androloga i bardzo się stresuję co mu powie. Wydaje mi się, że te wyniki naprawdę są kiepskie 🤷♀️
Marcycha, Nikaaa_, mistyreal, MiśkaK lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Tofuszka wrote:Dziewczyny wybaczcie że się prawie nie odzywam, ale czytam i nadrabiam! Miałam weekend pod znakiem ogarniania ogrodu. Jeszcze dużo zostało ale progres jest spory 🌱
Co do wahań temperatury w lutealnej - ja zawsze jakieś mam. Wystarczy że jest cieplejsza noc, albo zwyczajnie zgrzeję się pod kołdrą i nagle 0.5°C w górę - albo w drugą stronę, odkryję się, albo noc chłodniejsza i zmarznę i 0.4°C w dół.
Gosiaczkova - ciekawa ta beta, czekam na wtorek ☺️
Zdecydowanie miałam tak samo z tą temperaturą tym bardziej że nie wstaje cały czas o tych samych porach i zawsze miałam jakieś fikuśne wykresy dlatego też przestałam mierzyć. Zdaję się tylko na monitoring u gin i testy LH
Tofuszka lubi tę wiadomość
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Nikaaa_ wrote:Powiem Wam, że ja się w tym cyklu nie nastawiam na nic po wynikach męża
W czwartek mąż ma wizytę u androloga i bardzo się stresuję co mu powie. Wydaje mi się, że te wyniki naprawdę są kiepskie 🤷♀️
Na pewno powie jak działać i będziesz spokojniejsza 🫂
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Głupie pytanie, ale gdzie się robi badanie nasienia ?
Sprawdziłam u mnie w mieście i nie ma nigdzie… patrzyłam na stronie szpitala, w punktach pobrań do badań i nie można. Więc nie wiem gdzie można ? Najbliższe miejsce mi pokazuje 1,5 godziny drogi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 22:07
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Monia• wrote:Głupie pytanie, ale gdzie się robi badanie nasienia ?
Sprawdziłam u mnie w mieście i nie ma nigdzie… patrzyłam na stronie szpitala, w punktach pobrań do badań i nie można. Więc nie wiem gdzie można ? Najbliższe miejsce mi pokazuje 1,5 godziny drogi..
U mnie też w okolicy nigdzie nie ma jak sprawdzałam najbliższy punkt to klinika niepłodności w mieście wojewódzkim i to też godzina drogi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca, 22:14
M 💁🏽♀️ 28 | T 💁🏼♂️ 31 | K 🐕
• starania od 06.2025
06.26 - ciąża biochemiczna 💔
➡️ 💁🏽♀️ M
TSH: 2,11 ✅
Ferrytyna: 41,61 ✅
Witamina D3: 50,10 ✅
Suple: Pueria uno active, Feroplex, Laktoferyna Aliness,
• Euthyrox 25
• po owulacji Velenta
➡️💁🏼♂️
Suple: Tenfertil ON -
Cześć wszystkim, długo mnie tu nie było, ale potrzebowałam tego, byłam rozbita psychicznie po tylu cyklach bezowocnych starań i najzwyczajniej w świcie zrobiłam sobie wolne od tego wszystkiego.
W tym cyklu zaczęłam od nowa z monitoringiem u całkowicie innej gin. Tak więc mozna wpisać mi testowanie na 23 lipca. Trzymam za nas wszystkie kciuki ☘️
mommytobe, Marcycha, Nikaaa_, aaandzia, Elgenda, Tajlandia22, Kompotlinka, xSophie, Tofuszka, Lucy_26, MiśkaK, Konzzdi, Nigri, Britta lubią tę wiadomość
Starania od 2022
Hashimoto, Endometrioza II st.
💊💊💊 💊
Eutyrox,
Ascofer,
Olej z wiesiołka,
Inozytol,
Kwas foliowy metylowany
Zioła Ojca Sroki 3
Leki stymulacyjne :
Lametta
Ovitrelle
Cyclogest
Encorton
Acard -
Maalwii wrote:U mnie też w okolicy nigdzie nie ma jak sprawdzałam najbliższy punkt to klinika niepłodności w mieście wojewódzkim i to też godzina drogi..
To u mnie taka sama sytuacja. Jakbyśmy chcieli tam pojechać to nie za dużo czasu upłynie i plemniki nie przetrwają ? To 1,5h drogi👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈