Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Marcycha to jest numer telefonu dla klientek do niego wiem że pracuje też w szpitalu, ma dużo klientek i ma rodzinę itd. Rozumiem jednak wkurza mnie bo to nie jakieś głupie pytanie. Poczekam do poniedziałku jak mi nie odpisze to będę kombinować. Ale już na 100 będzie miał opierdziel.
Smerfetka, złośnica 🫂🫂🫂 mocno.
Sophie u mnie teraz właśnie była taka sytuacja nie czułam owulacji, trochę działanie na ślepo było, ale się udało.😅
Trzymam kciuki aby teraz udało Ci się rzucić fajki na stałe.😁
Tofuszka, Złośnica.m, aaandzia, xSophie lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
xSmerfetkax, Złośnica.m trzymam kciuki, żeby te @ były ostatnimi na długie miesiące ☺️
Ja z uzależnień to miałam chyba tylko te nieszczęsne krople do nosa 😂 Papierosów nigdy nie paliłam, piję od czasu do czasu, głównie wino, cukier praktycznie dla mnie nie istnieje. Kiedyś myślałam, że mam uzależnienie od telefonu i przez kilka dni używałam tylko do dzwonienia. Bez problemu się udało, więc też bym mogła bez niego przeżyć.
Złośnica.m, xSophie lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Ja z uzaleznienie to guma do życia w aucie, serio, potrafię w ciagu 3h podróży zjeść cała paczkę, o dziwo tylko w aucie. Nie paliłam nigdy, a nie pije już prawie 6 lat
xSophie, Tofuszka, mistyreal lubią tę wiadomość
🥺2026 -
Moja mąż rzucił palenie na 7 miesięcy i spowrotem teraz pali ale rzadziej. Ja paliłam elektryki przed pierwszą ciążą i też byłam uzależniona, teraz od 3 lat nie palę i nie piję alkoholu w ogóle. Mąż też alkoholu nie pije w ogóle, ani nawet nigdy w życiu go nie spróbował (serio)
Marcycha, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
My oboje nie palimy, jesli chodzi o %, to bardzo rzadko, natomiast czasem lubimy napić się monte santi 0% moijto moscato 😉. Energetyk jedynie po jakimś np weselu albo naprawdę jak ciężkiej dzień, więc powiedzmy trzy razy w roku.
Czułam że nadejdzie, ale przed bardzo źle się czułam, dużo gorzej niż zwykle, więc przed już miałam małą nadzieję, że może to ciążowe hormony. No ale cóż, zaczynamy od nowa. Tak jak mówiłam mi jest obojętne kiedy maluch przyjdzie na świat, jednak bym chciała, żeby to było tak do roku starań max, później chyba znów nie dam rady psychicznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 10:07
-
Tule za @ i powodzenia w nowym cyklu 🤞
Ja alko odstawiłam w listopadzie, jak tylko podjęliśmy decyzje o staraniach. Papierosy rzuciłam 7lat temu. Mój chłop pije piwko od czasu do czasu ale zero mocnych alkoholi, a nie pali już hohoho, z 25lat.
Ja rzuciłam wszystko z dnia na dzień, popatrzyłam na alko/fajki z myślą 'już nie chce' i tak poszło
Energetyki odstawiłam też w listopadzie, bo zdarzyło mi się z 3razy w tyg wypić
Niestety moją słabością są słodycze, chipsiki itp. Staram się nie kupować ale czasem to silniejsze 😜
Marcycha, Tofuszka lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Raportuje, że niestety nie udało się wczoraj bez papierosa😶 ale nie paliłam do wieczora .. potem oczywiście mąż mnie wyciągnął 😣🙈
Teraz czekam na tą głupią @ bo podbrzusze okropnie mnie boli i jeszcze ten opuchniety nos daje w kość .. wolałabym by już przyszła niż takim napięciem mnie męczyła 😅
Swoją drogą któraś z was też miała opuchniętą śluzówkę nosa w 2 fazie cyklu ? 😶Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Zazdroszczę wam, że miałyście tyle samozaparcia by całkowicie odstawić papierosy. Podziwiam 😊
Może mi też się w końcu uda
xSophie, Nikaaa_ lubią tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Ja 🙋 w maju przed okresem miałam kilka dni zatkany nos. Aż myślałam, że idzie poważne przeziębienie. Ale ono dopadło mnie miesiąc później. Też akurat jak wchodziłam w fazę lutealną 😅Gosiaczkova wrote:Raportuje, że niestety nie udało się wczoraj bez papierosa😶 ale nie paliłam do wieczora .. potem oczywiście mąż mnie wyciągnął 😣🙈
Teraz czekam na tą głupią @ bo podbrzusze okropnie mnie boli i jeszcze ten opuchniety nos daje w kość .. wolałabym by już przyszła niż takim napięciem mnie męczyła 😅
Swoją drogą któraś z was też miała opuchniętą śluzówkę nosa w 2 fazie cyklu ? 😶👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
Kurcze męczę się już 3 dzień i mam dość bo spać się nie da 😅Lucy_26 wrote:Ja 🙋 w maju przed okresem miałam kilka dni zatkany nos. Aż myślałam, że idzie poważne przeziębienie. Ale ono dopadło mnie miesiąc później. Też akurat jak wchodziłam w fazę lutealną 😅
Ale cieszę się że ktos jeszcze miał takie objawyStarania o 1🤱👶 od maja 2021
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
...
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Dawdler34 wrote:Tule za @ i powodzenia w nowym cyklu 🤞
Ja alko odstawiłam w listopadzie, jak tylko podjęliśmy decyzje o staraniach. Papierosy rzuciłam 7lat temu. Mój chłop pije piwko od czasu do czasu ale zero mocnych alkoholi, a nie pali już hohoho, z 25lat.
Ja rzuciłam wszystko z dnia na dzień, popatrzyłam na alko/fajki z myślą 'już nie chce' i tak poszło
Energetyki odstawiłam też w listopadzie, bo zdarzyło mi się z 3razy w tyg wypić
Niestety moją słabością są słodycze, chipsiki itp. Staram się nie kupować ale czasem to silniejsze 😜
Oj chipsiki też lubię 🙈 z takich rzeczy,żeby ograniczyć to kupuje przysmak świętokrzyski,bo trzeba go zrobić,więc jak już najdzienoe ochota,to zastanawiam się,czy chce mi się robić 😅
Kompotlinka, Dawdler34, Marcycha lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
Oj ja też, ale ja nie mogę mieć słodyczy w domu 😂 generalnie każdą ilość wpierdzielę jak już jest w domu i jedyny sposób w jaki się kontroluję to kupuję małą ilość.Słonecznik90 wrote:Ja jestem uzależniona od słodyczy,no muszę mieć jakieś ciastka w domu 🙈
Kiedyś paliłam,ale rzuciłam.
Mąż mój zawsze miał w domu rodzinnym szufladę ze słodyczami i długo z nim walczyłam żeby na zapas nie kupował bo ja zjem w dzień, max 2 😂
Teraz jeszcze walczę żeby nie kupował za dużo jak poprosze go o to. Ostatnio w PMS straaasznie chciałam białe michałki zjeść, to skubany kupił chyba z pół kilo. Biedny dostał opierdziel, że miał kupić garstkę haha tłumaczył się że mnie kocha i chciał żeby mi było miło. Oczywiście to urocze, ale i tak dostał opierdziel, że przez niego mam problem chudnąć 😂 chyba muszę mu mówić ile sztuk kupować a nie "garstkę"
Dawdler34, Słonecznik90, Gosiaczkova, mistyreal, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
U mnie się zdarza. Przykro mi że bez fajki nie wytrzymałaś, ale zawsze lepiej jedna fajka niż kilka w przez cały dzień. To też postępGosiaczkova wrote:Swoją drogą któraś z was też miała opuchniętą śluzówkę nosa w 2 fazie cyklu ? 😶
Gosiaczkova, Marcycha, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Ja to zatokowiec odkąd pamiętam, także znam ten "ból" i łącze się w nim z Tobą 🥹Gosiaczkova wrote:Kurcze męczę się już 3 dzień i mam dość bo spać się nie da 😅
Ale cieszę się że ktos jeszcze miał takie objawy👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
A co do palenia, to mi się zdarzało popalać w szkole średniej i potem trochę na studiach. Ale to zawsze było tak że głównie na imprezach do towarzystwa paliłam, często nawet niecałą fajkę i jak się zdarzało że jak danego dnia nie paliłam i poczułam chęć zapalić to od razu zapalała mi się lampka i robiłam przerwę 2-3 miesiące, żeby nie uzależnić się bardziej.
Na studiach już wyłącznie na imprezach i to tylko dlatego że przeszkadza mi zapach dymu jeśli nie zapalę więc brałam tylko jednego bucha żeby wytrzymać w tym smrodzie 🙈 rzuciłam zupełnie podczas studiów.
Teraz sporadycznie zdarza mi się razem z mężem cygaro albo fajkę (taką klasyczną nadziewaną czystym tytoniem) zapalić, ale to dosłownie z 3 razy w roku. No i jeszcze tak zwane snussy (nikotyna na dziąsło). Ale to też sporadycznie obecnie (raz na miesiąc-dwa) - ale chyba też powinnam zupełnie odstawić. Postawiłam w pierwszej kolejności na odstawienie alko
Elgenda lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Co do szuflady ze słodyczami, to w moim domu było tak, że słodyczy nie było ,,bo ojciec zje, a nie powinien". Jeździłam do kuzynów, którzy mieli szufladę ze słodyczami i miałam w głowie- jak będę dorosła, to też będę mieć taką szufladę 😂 No i mam haha.
Jak poznałam męża to miałam niezdiagnozowany helicobacter i SIBO, potrafiłam zjeść kilka pączków naraz, po czym biegunka i spanie. Byłam bardzo chuda, bo co zjadłam to zaraz tego nie było. Anemię miałam nonstop. Dopiero jak wyleczyłam dolegliwości to zaczęłam tyć - bo słodyczowe przyzwyczajenia zostały i miałam takie o nieee.
A w tamtym czasie też nie przyswajałam leków i supli. Miałam duży problem żeby wyregulować TSH. Był taki czas że sprowadzałam za radą endokrynologa sproszkowaną świńską tarczycę z USA - lepiej przyswajalna. Później przez jakiś czas był w Polsce lek Tirosint Sol w firmie płynnej - to przyjmowałam. Jak wyleczyłam problemy żołądkowo-jelitowe to mogłam zacząć brać Letrox i zaczął się wchłaniać 🙏
Tofuszka lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu

niby dopiero 10 dpo, ale raczej już czekam na @. No nic… mamy niedługo wizytę u androloga.