Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
W niedzielę powtórzę 😀 będzie 12dpo, ale wiem że nic z tego nie będzie bo już mnie piersi bolą i mam ochotę na czekoladę i fastfoody jak zawsze przed @Nigri wrote:Powtórz jutro 😉
Nigri lubi tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Bylam i dwoch super polecalnych i powiedzielk to samo, takze chyba pozostalo sie z tym pogodzicNigri wrote:Współczuję. Ale może trzeba poszukać jakiegoś dobrego specjalisty. A najlepiej takiego który już komuś pomógł z takim problemem. Przejechać się do innego miasta nawet.👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
🌸 shaylen dobrze, że sytuacja opanowana. Kciukasy za Kropeczka! 🤞🤞
🌸 Nigri piękny przyrost! 🤩
🌸 Kamila bardzo mi przykro, że znów pojawiły się te nieszczęsne plamienia i lekarze nie drążą tematu.🫂 Ale moje kciuki pozostają meeega zaciśnięte! 🤞🤞
KamilaAnt2026, shaylen lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Trzymaj trzymaj 😁Kompotlinka wrote:🌸 shaylen dobrze, że sytuacja opanowana. Kciukasy za Kropeczka! 🤞🤞
🌸 Nigri piękny przyrost! 🤩
🌸 Kamila bardzo mi przykro, że znów pojawiły się te nieszczęsne plamienia i lekarze nie drążą tematu.🫂 Ale moje kciuki pozostają meeega zaciśnięte! 🤞🤞
Troche liczyłam na ten cykl, bo bardzo stresuje mnie zmiana pracy. Nie chce zaprzestawac staran, a potencjalna ciaza w pierwszych miesiacach nowej pracy jest dla mnie mega stresujaca mysla.
aaandzia, Gosiaczkova, Nigri lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
W pełni rozumiem. Trudna sytuacja. Ale uważam, że dobrze robisz szukając lepszego miejsca. Nawet jeśli na początku umowy udałoby się zajść w ciąże, to na pewno jakoś wszystko da radę ułożyć. Najgorsze byłoby tkwić w złym miejscu, bo "może się uda".KamilaAnt2026 wrote:Trzymaj trzymaj 😁
Troche liczyłam na ten cykl, bo bardzo stresuje mnie zmiana pracy. Nie chce zaprzestawac staran, a potencjalna ciaza w pierwszych miesiacach nowej pracy jest dla mnie mega stresujaca mysla.
Marcycha, MiśkaK, Gosiaczkova, Nigri, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
👩34 👦35 & 🐕 🐕
08.25 histeroskopia (polipy)
10.25 start starań
08.26 histerolaparoskopia (ponownie polip🙄) ⏳️ -
Ahhh, ależ emocje 🤩 Czekam na dalszą relację 😁Monia• wrote:Na moim teście z rana też jest teraz druga kreska (pink płytkowy) ale wiem że to fałszywa po czasie na 100%
Co do plamień to ja też miałam latami i nikt nic nie poradził, a progesteron miałam dobry. Po porodzie już nie mam tych plamień 🤷🏻♀️ W każdym razie plus jest taki, że biorąc pod uwagę moje doświadczenia, to z tymi plamieniami można zajść w ciążę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 19:39
Tofuszka, Monia• lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
A to nie przez niski progesteron?KamilaAnt2026 wrote:Sa deliketne póki co ale zawsze sie tak zaxzynaja , ostatnio dostalam 9 dpo wiec myslalam ze moze cos sie poprawia. Ale beczeć mi sie chce tymbardziej, że lekarze to ignoruja. Ehh mam nadzieje że mają racje i pojawienie się plamien nie przekresla ciazy

-
Dzieki Anna, pokrzepiające są wiadomości od Ciebie ♧Anna_30 wrote:@Dawdler34, a mogę zapytać ile cykli staraliście się o pierwszą ciążę?
Edit, widzę, faktycznie wszystko jest w stopce 🙈
Kochana, czytam cały wątek i mocno kibicuję wszystkim, ale u Ciebie widzę mnóstwo analogii do tego co miałam sama po poronieniu - mój ostatni okres był mega podobny do Twojego obecnego, jak Ci już kiedy pisałam, Twoje ciało dochodzi do siebie i wierzę, że już za chwilkę zobaczysz dwie kreseczki. Mam nadzieję, że też w to wierzysz i jutro już będziesz miała bardziej pozytywne nastawienie ❤️
Mam nadzieję, że się dobrze wszystko potoczy
Anna_30 lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Beta piękna ale progesteron bym skonsultowała z ginekologiem, dla świętego spokoju
Nigri lubi tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Co do plamień to u mnie po odstawieniu antykoncepcji pojawiały się 1-2 dni przed miesiączką. Dostałam duphaston i w pierwszym cyklu brania proga plamień brak, a w drugim zaczęłam plamić chyba 5-6 dni przed koncem cyklu... Jeszcze przed odstawieniem proga. Strasznie irytujące to, ale podobno dupek może mieć taki skutek uboczny. Mam nadzieję że to jednorazowy przypadek💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
Monia• wrote:Na moim teście z rana też jest teraz druga kreska (pink płytkowy) ale wiem że to fałszywa po czasie na 100%
Koniecznie powtórz 😀
Ja się emocjonuje jak testujecie, że to jest szok 😅 jakbym oglądała serial i codziennie nowe wątki
Kompotlinka, MiśkaK, Gosiaczkova, Marcycha, Tofuszka, KamilaAnt2026, Monia•, Elgenda, Konzzdi, mommytobe lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
🌻Joe super,że kreseczka pojawiła się w odpowiednim czasie ☺️
🌻Nigri, poprzednio nie sprawdzałaś proga? Piękny przyrost bety ♥️
Ktoś pytał o testy owu,ja używałam z easy home z Amazonu i horien medical. Jedne i drugie spoko się wybarwiają,chociaż teraz easy home pokazały mi pik,a horien medical nie. (Te z Amazonu zamówiłam w pakiecie razem z ciążowymi,więc już czekają. I kusi,żeby zatestować już za tydzień w piątek🤣)
Kciuki za wszystkich rzucających palenie 🍀
Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -
KamilaAnt2026 wrote:Niestety nie, sprawdzalam pare miesiecy i zawsze jest na dobrym poziomie

Bardzo mi przykro z powodu Twoich plamień,mogę się tylko domyślać,jakie to.musi być dołujące
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
Słonecznik90 wrote:🌻Joe super,że kreseczka pojawiła się w odpowiednim czasie ☺️
🌻Nigri, poprzednio nie sprawdzałaś proga? Piękny przyrost bety ♥️
Ktoś pytał o testy owu,ja używałam z easy home z Amazonu i horien medical. Jedne i drugie spoko się wybarwiają,chociaż teraz easy home pokazały mi pik,a horien medical nie. (Te z Amazonu zamówiłam w pakiecie razem z ciążowymi,więc już czekają. I kusi,żeby zatestować już za tydzień w piątek🤣)
Kciuki za wszystkich rzucających palenie 🍀
Nie, niestety nie, skupiłam się na tym by potwierdzić że ciąża się rozwija 😅
Potem przyszły myśli że przecież w poprzedniej ciąży w 7 tygodniu zaczęły się krwawienia. Napisałam do swojego ginekologa i trochę mnie wkurzył nie powiem. Bo zawsze jest śmiało pisać, ale jakoś teraz 6 godzin mija i odpisać nie łaska. Pewnie mu to wypomnę na wizycie, bo bym sobą nie była.PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Dziewczyny,a ja właśnie sobie uświadomiłam,że wyłapałam pik teraz 8 lipca,a w 2024,8 lipca zrobiłam test ciążowy,który potwierdził,że byłam w ciąży z moim drugim synkiem.
Przypadek? Nie sądzę 😎😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 21:10
aaandzia, Gosiaczkova, Kompotlinka, lusix, Nigri, KamilaAnt2026, xSophie, mistyreal, MiśkaK, Konzzdi, mommytobe lubią tę wiadomość
Rodzinka 2+2+3 psy
Odnośnie do plamień - przed pierwszą ciążą też często je miałam i wówczas ginekolożka mówiła, że może to wynikać z niedomogi lutealnej, czyli niskiego estradiolu (niewydolność ciałka żółtego). Z tego co pamiętam faktycznie miałam wówczas ten parametr w dolnych widełkach, choć teoretycznie nadal w normie. Temat u mnie nie był dalej rozwijany, bo niedługo potem zaszłam w ciążę. Aktualnie raczej plamienia nie mam, po ciąży się uspokoiły
aaandzia, Marcycha lubią tę wiadomość
👩🏻29 👱🏼♂️28 👧🏻1,5
👰🏻♀️🤵🏼 04.2023 -
Dziekuje za twoja historoie jest pocieszajacaTajlandia22 wrote:Odnośnie do plamień - przed pierwszą ciążą też często je miałam i wówczas ginekolożka mówiła, że może to wynikać z niedomogi lutealnej, czyli niskiego estradiolu (niewydolność ciałka żółtego). Z tego co pamiętam faktycznie miałam wówczas ten parametr w dolnych widełkach, choć teoretycznie nadal w normie. Temat u mnie nie był dalej rozwijany, bo niedługo potem zaszłam w ciążę. Aktualnie raczej plamienia nie mam, po ciąży się uspokoiły

I dziekuje dziewczyny za wsparcie
👩31 🧒29
♀️
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Marcycha wrote:Ahhh, ależ emocje 🤩 Czekam na dalszą relację 😁
Co do plamień to ja też miałam latami i nikt nic nie poradził, a progesteron miałam dobry. Po porodzie już nie mam tych plamień 🤷🏻♀️ W każdym razie plus jest taki, że biorąc pod uwagę moje doświadczenia, to z tymi plamieniami można zajść w ciążę.
Miałam dokładnie tak samo. Plamienia przed ciążą, po porodzie znikły. Tylko że u mnie wróciły ok. 1,5 roku po porodzie 🫣 A progesteron 7dpo wysoki 18,5 🤷👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000