Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
To super wiadomość, że chce się przebadać! Po wczorajszych informacjach naprawdę uważam, że faceci powinni szybciej się badać. Wiem, że nie jest to dla nich komfortowe, ale my u ginekologa też nie mamy najlepiej. Na pocieszenie, rozmawialiśmy z mężem, że pewnie za jakiś czas będzie musiał powtórzyć badania nasienia, a on powiedział tylko, że jak już raz przeżył to drugi też przeżyje. Więc chyba koniec końców nie było aż tak tragicznie 😃Elgenda wrote:Nigri, ja miałam nadzieję, że będę mogła już teraz mówić mojemu mężowi jakie mam zachcianki ciążowe i żeby był moim paziem. Teraz będzie po prostu mniej paziował 🤣
A wiecie, że on chce pójść na badanie nasienia i żebym go umówiła? 🥰 Szok. Od razu to powiedział, jak ogłosiłam, że mam okres.
Andzia, dziewczyny, jedziemy z tym cyklem. Musimy się dopingować!
Nigri, Tofuszka, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Ja podczas @ mam raczej twarde postanowienia, że w tym cyklu nie testuję tak wcześnie i robię sobie wyrzuty że przez to całe testowanie robiłam sobie niepotrzebnie nadzieję.Dawdler34 wrote:u mnie 4dc i dopadło mnie, że co z tej @ jak pewnie z tego cyklu znowu nic nie będzie..

też macie jeszcze podczas @ takie zwątpienia i rezygnacje?
U mnie w tym cyklu nieco większa nadzieja bo w przyszłym tygodniu idę na drożność. Aczkolwiek w tym miesiącu owulacja przypada raczej z lewej strony, a z tym jajnikiem mam większe problemy, więc nastawiam się bardziej na kolejny cykl mimo wszystko
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Cóż, chyba wiedział w co się pakuje hahaNigri wrote:Wiecie co ja tu siedzę jak na szpilkach, a mojego męża jedynym zmartwieniem to jest jakie teraz będę mieć zachcianki. Do tej pory mi wypomina histerie z poprzedniej ciąży jaką urządziłam, gdy nie chciał mi kupić burgera z MC.🙁
(I tak się musiał po niego wracać😅)
Uwielbiam te historie z ciążowych humorków (chociaż wiem że kobiecie w ciąży wcale nie jest wtedy lekko, to z perspektywy czasu można się pośmiać). Niech Ci lepiej nie wypomina tego w czasie ciąży 😁
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Nigri wrote:To jest fascynujące jak oni się przed tym bronią. Badania to badania, to jak odawanie siku czy kupki. Najlepsze jest to że oni w większości sami nie potrafią wytłumaczyć tej niechęci.🤷♀️
Ja dzisiaj byłam na badaniach 💩 na helicobacter pylori.
Mój mąż nie ma problemu żeby iść na badania żadne, on nawet uwielbia się badać 🤣 zasugerowałam mu żeby poszedł na badania nasienia to się zgodził od razu, ale ja jeszcze chce poczekać.
Tofuszka lubi tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Tofuszka wrote:Cóż, chyba wiedział w co się pakuje haha
Uwielbiam te historie z ciążowych humorków (chociaż wiem że kobiecie w ciąży wcale nie jest wtedy lekko, to z perspektywy czasu można się pośmiać). Niech Ci lepiej nie wypomina tego w czasie ciąży 😁
Nie zloszcze się na to wypominanie, bo faktycznie tak jak mówisz, z boku teraz wygląda to śmiesznie. Naprawdę zastanawiam się jak to hormonu na łeb się rzucają zachowanie jakieś psychicznej. Ja tak płakałam w tym aucie że on nie chce mi go kupić. I jeszcze przy tych łzach wielkości grochu krzyczałam "ja go potrzebuje, nie rozumiesz tego?". Naprawdę żenada 😂
Tofuszka, Konzzdi lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Nigri wrote:Mogę zapytać na który tydzień wyliczył?
Mówił ze tydzien, półtora młodszy na pewno. Ale w sumie nie widze zeby cos zanotował. Widze ze pecherzyk ma 0,4cm
Nigri, Tofuszka, Gajek lubią tę wiadomość
👱♀️29👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
*prawy jajowód niedrożny
17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm
05.26 wracamy do gry 🤞
Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
07.26 stał sie cud✨️
2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji

-
Monia• wrote:Ja dzisiaj byłam na badaniach 💩 na helicobacter pylori.
Mój mąż nie ma problemu żeby iść na badania żadne, on nawet uwielbia się badać 🤣 zasugerowałam mu żeby poszedł na badania nasienia to się zgodził od razu, ale ja jeszcze chce poczekać.
Bo ci zdarzył ten rzadki egzemplarz 😂
Monia•, Gosiaczkova lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Haha cudowne ❤️ życzę Ci żebyś tym razem nie miała aż takich odpałów, ale jeśli się zdarzą to przynajmniej będzie się z czego śmiać 😁Nigri wrote:Nie zloszcze się na to wypominanie, bo faktycznie tak jak mówisz, z boku teraz wygląda to śmiesznie. Naprawdę zastanawiam się jak to hormonu na łeb się rzucają zachowanie jakieś psychicznej. Ja tak płakałam w tym aucie że on nie chce mi go kupić. I jeszcze przy tych łzach wielkości grochu krzyczałam "ja go potrzebuje, nie rozumiesz tego?". Naprawdę żenada 😂
Nigri lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Mój też w sumie problemu nie ma tylko po prostu nie lubi procesu umawiania się do lekarza znalezienia terminu itd, więc musiałam mu kilka razy przypominać żeby to ogarnął (ja za niego tego nie zrobię, bo też nie lubię się umawiać do lekarzy, a już dość mam swoich wizyt)Monia• wrote:Ja dzisiaj byłam na badaniach 💩 na helicobacter pylori.
Monia•, Nigri lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Starania od 02.2025r.
Sono-HSG 15.07 🤞 -
ostatnio też myślę, o tych badaniach. Sama z siebie robiłaś, czy miałaś wskazania żeby zrobić?Monia• wrote:Ja dzisiaj byłam na badaniach 💩 na helicobacter pylori.
Mój mąż nie ma problemu żeby iść na badania żadne, on nawet uwielbia się badać 🤣 zasugerowałam mu żeby poszedł na badania nasienia to się zgodził od razu, ale ja jeszcze chce poczekać.👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -