Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Nigri, ja miałam nadzieję, że będę mogła już teraz mówić mojemu mężowi jakie mam zachcianki ciążowe i żeby był moim paziem. Teraz będzie po prostu mniej paziował 🤣

A wiecie, że on chce pójść na badanie nasienia i żebym go umówiła? 🥰 Szok. Od razu to powiedział, jak ogłosiłam, że mam okres.

Andzia, dziewczyny, jedziemy z tym cyklem. Musimy się dopingować!
    To super wiadomość, że chce się przebadać! Po wczorajszych informacjach naprawdę uważam, że faceci powinni szybciej się badać. Wiem, że nie jest to dla nich komfortowe, ale my u ginekologa też nie mamy najlepiej. Na pocieszenie, rozmawialiśmy z mężem, że pewnie za jakiś czas będzie musiał powtórzyć badania nasienia, a on powiedział tylko, że jak już raz przeżył to drugi też przeżyje. Więc chyba koniec końców nie było aż tak tragicznie 😃

Nigri, Tofuszka, Konzzdi, Elgenda, aaandzia, Marcycha, Kompotlinka, MiśkaK lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    u mnie 4dc i dopadło mnie, że co z tej @ jak pewnie z tego cyklu znowu nic nie będzie.. :(
    też macie jeszcze podczas @ takie zwątpienia i rezygnacje?
    Ja podczas @ mam raczej twarde postanowienia, że w tym cyklu nie testuję tak wcześnie i robię sobie wyrzuty że przez to całe testowanie robiłam sobie niepotrzebnie nadzieję.

U mnie w tym cyklu nieco większa nadzieja bo w przyszłym tygodniu idę na drożność. Aczkolwiek w tym miesiącu owulacja przypada raczej z lewej strony, a z tym jajnikiem mam większe problemy, więc nastawiam się bardziej na kolejny cykl mimo wszystko

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność ✅ (07/26)
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -3kg
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gorzkax33333 wrote:
    Ile bierzesz inozytolu?

Nie brałam wcześniej i zamierzam brać 2 kapsułki rano to będzie niecałe 2000 mg

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Inozytol szybko się wypłukuje. Lepiej żebyś brało jedna rano i drugą po południu albo wieczorem.

aaandzia lubi tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Wiecie co ja tu siedzę jak na szpilkach, a mojego męża jedynym zmartwieniem to jest jakie teraz będę mieć zachcianki. Do tej pory mi wypomina histerie z poprzedniej ciąży jaką urządziłam, gdy nie chciał mi kupić burgera z MC.🙁
    (I tak się musiał po niego wracać😅)
    Cóż, chyba wiedział w co się pakuje haha
    Uwielbiam te historie z ciążowych humorków (chociaż wiem że kobiecie w ciąży wcale nie jest wtedy lekko, to z perspektywy czasu można się pośmiać). Niech Ci lepiej nie wypomina tego w czasie ciąży 😁

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność ✅ (07/26)
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    To jest fascynujące jak oni się przed tym bronią. Badania to badania, to jak odawanie siku czy kupki. Najlepsze jest to że oni w większości sami nie potrafią wytłumaczyć tej niechęci.🤷‍♀️

Ja dzisiaj byłam na badaniach 💩 na helicobacter pylori.
    Mój mąż nie ma problemu żeby iść na badania żadne, on nawet uwielbia się badać 🤣 zasugerowałam mu żeby poszedł na badania nasienia to się zgodził od razu, ale ja jeszcze chce poczekać.

Tofuszka lubi tę wiadomość

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    Cóż, chyba wiedział w co się pakuje haha
    Uwielbiam te historie z ciążowych humorków (chociaż wiem że kobiecie w ciąży wcale nie jest wtedy lekko, to z perspektywy czasu można się pośmiać). Niech Ci lepiej nie wypomina tego w czasie ciąży 😁

Nie zloszcze się na to wypominanie, bo faktycznie tak jak mówisz, z boku teraz wygląda to śmiesznie. Naprawdę zastanawiam się jak to hormonu na łeb się rzucają zachowanie jakieś psychicznej. Ja tak płakałam w tym aucie że on nie chce mi go kupić. I jeszcze przy tych łzach wielkości grochu krzyczałam "ja go potrzebuje, nie rozumiesz tego?". Naprawdę żenada 😂

Tofuszka, Konzzdi, xSophie lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • shaylen Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Mogę zapytać na który tydzień wyliczył?

Mówił ze tydzien, półtora młodszy na pewno. Ale w sumie nie widze zeby cos zanotował. Widze ze pecherzyk ma 0,4cm

Nigri, Tofuszka, Gajek, mommytobe, Kompotlinka, MiśkaK, Tajlandia22 lubią tę wiadomość

👱‍♀️29👱‍♂️30+🐈+🐕
    Początek starań 06.23 🥲
    *prawy jajowód niedrożny
    17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
    31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm

05.26 wracamy do gry 🤞
    Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
    2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
    6.07 beta hcg 337 prog 22,7
    8.07 beta hcg 755 prog 18
    10.07 prog 16 = 💊utrogestan 400
    24.07 Bije❤️ lekkie odklejenie kosmówki=💊utrogestan 200

Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji :)
    age.png

preg.png
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Mój mąż nie ma problemu żeby iść na badania żadne, on nawet uwielbia się badać 🤣 zasugerowałam mu żeby poszedł na badania nasienia to się zgodził od razu, ale ja jeszcze chce poczekać.

Bo ci zdarzył ten rzadki egzemplarz 😂

Monia•, Gosiaczkova, Kompotlinka lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Nie zloszcze się na to wypominanie, bo faktycznie tak jak mówisz, z boku teraz wygląda to śmiesznie. Naprawdę zastanawiam się jak to hormonu na łeb się rzucają zachowanie jakieś psychicznej. Ja tak płakałam w tym aucie że on nie chce mi go kupić. I jeszcze przy tych łzach wielkości grochu krzyczałam "ja go potrzebuje, nie rozumiesz tego?". Naprawdę żenada 😂
    Haha cudowne ❤️ życzę Ci żebyś tym razem nie miała aż takich odpałów, ale jeśli się zdarzą to przynajmniej będzie się z czego śmiać 😁

Nigri lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność ✅ (07/26)
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    Mój też w sumie problemu nie ma tylko po prostu nie lubi procesu umawiania się do lekarza znalezienia terminu itd, więc musiałam mu kilka razy przypominać żeby to ogarnął (ja za niego tego nie zrobię, bo też nie lubię się umawiać do lekarzy, a już dość mam swoich wizyt)

Monia•, Nigri lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność ✅ (07/26)
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Ja zaczęłam brać feristim, metformine biorę od roku

aaandzia lubi tę wiadomość

• Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy to normalne że już czuję prawy jajnik? Mam owulację zawsze po 30 dniu cyklu a do tego dnia jest cisza 😂

• Dawdler34 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia• wrote:
    ostatnio też myślę, o tych badaniach. Sama z siebie robiłaś, czy miałaś wskazania żeby zrobić?

👩‍💼91' 🧑‍💼80' + 🐕
    01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
    08.03.2026 - ⏸️
    28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
    04.04.2026 - 0.51cm 💔
    10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼

🌈jeszcze będzie pięknie 🤞
  • Monia• Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dawdler34 wrote:
    ostatnio też myślę, o tych badaniach. Sama z siebie robiłaś, czy miałaś wskazania żeby zrobić?
    Lekarka rodzinna mi dała skierowanie, dlatego ze mi ta anemia wyszła i kiedyś też ją miałam i ciągle się nawraca więc chciała sprawdzić co sprawia że tak żelazo leci. Jeszcze mam skierowanie na usg jamy brzusznej ale termin jest na październik…

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 15:09

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • Anna_30 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Dawdler34, a mogę zapytać ile cykli staraliście się o pierwszą ciążę?

Edit, widzę, faktycznie wszystko jest w stopce 🙈

Kochana, czytam cały wątek i mocno kibicuję wszystkim, ale u Ciebie widzę mnóstwo analogii do tego co miałam sama po poronieniu - mój ostatni okres był mega podobny do Twojego obecnego, jak Ci już kiedy pisałam, Twoje ciało dochodzi do siebie i wierzę, że już za chwilkę zobaczysz dwie kreseczki. Mam nadzieję, że też w to wierzysz i jutro już będziesz miała bardziej pozytywne nastawienie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 15:14

Dawdler34 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️’95 🧔🏻‍♂️’95 - starania o pierwsze 👶🏻

01.26 ⏸️ (1 cs)
    02.26 💔 8 tc (6 tc)
    05.26 powrót do starań
  • mommytobe Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    shaylen wrote:
    Jest mały bąbelek, ale wg lekarza duzo młodszy niz z om. Przepisał mi utrogestan 400 czy cos takiego. Do kolejnej wizyty(za 2 tygodnie) mi wystarczy :)

Jej ❤️ cudownie ❤️

Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
    👧18.01.2019 🩷 cc
    👧07.11.2020 🩷 cc

🌸 Sierpień 2026 - 4cs
    ✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞

mommytobe
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki
    Messenger-creation-6-A5-AD77-B-BA9-C-48-FB-B581-BAEB7-F31-FFD1.jpg

Nie uważacie że ten progesteron to trochę za mały?

aaandzia, Anna_30, Tofuszka, Nikaaa_, Gosiaczkova, Monia•, mommytobe, mistyreal, Maalwii, Skowronek, Kompotlinka, Słonecznik90, MiśkaK, Tajlandia22, KarkoPa, dzydzy, Konzzdi lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Mam wyniki
    Messenger-creation-6-A5-AD77-B-BA9-C-48-FB-B581-BAEB7-F31-FFD1.jpg

Nie uważacie że ten progesteron to trochę za mały?

Nie znam się na progesteronie, ale ta beta 🥹🥹 piękna

Nigri, Marcycha lubią tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ⏳ HSG – 08.2026 🍀
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigri wrote:
    Inozytol szybko się wypłukuje. Lepiej żebyś brało jedna rano i drugą po południu albo wieczorem.
    Oooo dzięki za wskazówkę ♥️ wieczorem wezmę

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
‹‹ 72 73 74 75 76 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ