Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
shaylen wrote:Jest mały bąbelek, ale wg lekarza duzo młodszy niz z om. Przepisał mi utrogestan 400 czy cos takiego. Do kolejnej wizyty(za 2 tygodnie) mi wystarczy

Gratulacje 🌟 niech rośnie bąbelek
shaylen lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
O to u mojego jest to samo , może chodzić na wszystko , nawet na badanie nasienia chce, ale myślę zebro za szybko😅Tofuszka wrote:Mój też w sumie problemu nie ma tylko po prostu nie lubi procesu umawiania się do lekarza znalezienia terminu itd, więc musiałam mu kilka razy przypominać żeby to ogarnął (ja za niego tego nie zrobię, bo też nie lubię się umawiać do lekarzy, a już dość mam swoich wizyt)
Tofuszka lubi tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Nigri, piękna beta 🤩 co do progesteronu to nie wiem, ale chyba chodzi o to, żeby nie było spadków.
Nigri lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (5 cs)
💊 Euthyrox, mio-inozytol, laktoferyna, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu, maślan sodu -
Lucy_26 wrote:Nigri, piękna beta 🤩 co do progesteronu to nie wiem, ale chyba chodzi o to, żeby nie było spadków.
Napisałam do swoje gina zobaczymy co mi powie. Bo na internecie przeczytałam że w pierwszym trymestrze ginekolodzy za dobry wynik biorą powyżej 25, a takie 18 to już jest ponoć pod kontrolę. Okaże się gdy odpisze.
Kompotlinka, Dawdler34 lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️ -
Nigri, ale pięknie ❤️
Ja z sentymentu zaczęłam przeglądać swoje wyniki hcg z 3 ostatnich ciąż… pierwsza to było puste jajo płodowe i miałam pierwszą zrobioną betę prawie 36 000 😳 szok…
Druga i trzecia już normalnie i te przyrosty 🥹
Macie doświadczenia z testami z allegro One step? Owu i ciążowymi? Kupiłam hurtem i się zastanawiam czy któraś z Was robiła 😉Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Sierpień 2026 - 4cs
✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞
mommytobe -
Ja nigdy progesteronu nie sprawdzałam i też się nie znam. Nigri, a kiedy masz następną wizytę?
EDiT: Ooo, super, że mogłaś do niej napisać, cudowna możliwość. Daj znaka co odpisze.
👑Nigri, Elgenda, zrobiłyście mi dzień tym hamburgerem i paziem, aż śmiechłam sobie w głos 😆 Dobrze, niech Ci nasi mężczyźni też poczują trud ciąży 🤪
👑 shaylen, to teraz brać leki i wspierać kropka i siebie dobrą myślą 😊💚
👑 Gosiaczkova, jak okaże się, że dostaniesz zaraz ten okres, to faktycznie do konsultacji, bo faza lutealna tak jak piszesz może wyjść za krótka. Może wprowadzenie monitoringu byłoby ok, ale to już gin będzie wiedział/a co robić.
👑Tofuszka, andzia, gratuluję odpowiedzialnych mężczyzn 🤩
My dziś rozpoczynamy igraszki docelowe 🤫💥💫💣🤪 Witaj weekendzie 😆Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 16:47
shaylen, Tofuszka, Gosiaczkova, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, Słonecznik90, MiśkaK, Konzzdi lubią tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Też je zamówiłam teraz pierwszy raz 😃 zrobiłam na razie dwa i widać delikatną kreskę, aplikacja pokazuje mi 3 dni do owulacji więc zobaczymy jak dalej się będzie wybarwiało.mommytobe wrote:Nigri, ale pięknie ❤️
Ja z sentymentu zaczęłam przeglądać swoje wyniki hcg z 3 ostatnich ciąż… pierwsza to było puste jajo płodowe i miałam pierwszą zrobioną betę prawie 36 000 😳 szok…
Druga i trzecia już normalnie i te przyrosty 🥹
Macie doświadczenia z testami z allegro One step? Owu i ciążowymi? Kupiłam hurtem i się zastanawiam czy któraś z Was robiła 😉
mommytobe lubi tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
Nigri, aż sprawdziłam wyniki z pierwszej ciąży i u mnie przy becie 32 progesteron był 15 i lekarz kazał obserwować, ale też nie było u mnie wcześniej problemów z plamieniami itd. Warto dopytać, ale nie martw się na zapas

Shaylen, super trzymam kciuki za nudną ciążę 🤞
U mnie 16dc, piku dalej nie wyłapałam, ale wczoraj było duuuużo ciągnącego, przezroczystego śluzu więc coś podziałaliśmy.
Btw dziewczyny wszystko czytam, ale jestem trochę obserwatorem, bo tak leci wątek, że jak nadrabiam to to do czego chce się odnieść jest 2-3 strony wcześniej 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 17:20
Marcycha, Nigri, MiśkaK, mistyreal lubią tę wiadomość
👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
23.07 - 20,5 mIU/ml
27.07 - 202 mIU/ml ❤️ -
Straszne są te plamieniaKamilaAnt2026 wrote:A u mnie 7dpo i pojawiły sie znowu plamienia
i mam zjazd emocjonalny znowu 
🫂🫂🫂🫂 mam Ciebie w myślach z tymi plamieniami bo mam podobnie, ale są takie jak zazwyczaj ? Moze jest jeszcze chociaż trochę nadzieji że to implantacja?🫂
Marcycha, Nigri lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
Nikaaa_ wrote:Też je zamówiłam teraz pierwszy raz 😃 zrobiłam na razie dwa i widać delikatną kreskę, aplikacja pokazuje mi 3 dni do owulacji więc zobaczymy jak dalej się będzie wybarwiało.
Ooo dobrze wiedzieć 😊Grudzień 2017 - 10tc [*] - puste jajo płodowe
👧18.01.2019 🩷 cc
👧07.11.2020 🩷 cc
🌸 Sierpień 2026 - 4cs
✨ 24 sierpnia - testowanie 🤞
mommytobe -
Na moim teście z rana też jest teraz druga kreska (pink płytkowy) ale wiem że to fałszywa po czasie na 100%
aaandzia lubi tę wiadomość
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Sa deliketne póki co ale zawsze sie tak zaxzynaja , ostatnio dostalam 9 dpo wiec myslalam ze moze cos sie poprawia. Ale beczeć mi sie chce tymbardziej, że lekarze to ignoruja. Ehh mam nadzieje że mają racje i pojawienie się plamien nie przekresla ciazyaaandzia wrote:Straszne są te plamienia
🫂🫂🫂🫂 mam Ciebie w myślach z tymi plamieniami bo mam podobnie, ale są takie jak zazwyczaj ? Moze jest jeszcze chociaż trochę nadzieji że to implantacja?🫂
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
KamilaAnt2026 wrote:Sa deliketne póki co ale zawsze sie tak zaxzynaja , ostatnio dostalam 9 dpo wiec myslalam ze moze cos sie poprawia. Ale beczeć mi sie chce tymbardziej, że lekarze to ignoruja. Ehh mam nadzieje że mają racje i pojawienie się plamien nie przekresla ciazy

U mnie lekarka która robiła mi zabieg rok temu olała jak jej powiedziałam że plamię i powiedziała że tak już mam i będę mieć 🤦🏻♀️🤷🏻♀️ potem drugi ginekolog olał też dopiero teraz mam nadzieję mam konkretnego bo kazał obserwować cykle i będziemy radzić, i mnie też już wkurza to więc domyślam się że Ciebie tym bardziej. Nie chciałaś skonsultować z kimś jeszcze?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lipca, 18:19
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
KamilaAnt2026 wrote:Sa deliketne póki co ale zawsze sie tak zaxzynaja , ostatnio dostalam 9 dpo wiec myslalam ze moze cos sie poprawia. Ale beczeć mi sie chce tymbardziej, że lekarze to ignoruja. Ehh mam nadzieje że mają racje i pojawienie się plamien nie przekresla ciazy

nie wiem co napisać ale przytulam🫂🫂, myślę że lekarze wiedzą co robią
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -

Współczuję. Ale może trzeba poszukać jakiegoś dobrego specjalisty. A najlepiej takiego który już komuś pomógł z takim problemem. Przejechać się do innego miasta nawet.
Kompotlinka lubi tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań
04.07 ⏸️