Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes jutro jesteś wpisana na testowanie, trzymam kciuki i odezwij się co i jak.😉

Gosiaczkova, aaandzia lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, ktorre borykalyscie sie z plamieniami czy w szczesliwych cyklach tez je mialyscie?

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    A dziewczyny, ktorre borykalyscie sie z plamieniami czy w szczesliwych cyklach tez je mialyscie?

Aż musiałam się cofnąć do mojej tabelki z tamtego czasu. Wychodzi na to, że nie. Jedynie miałam pojedyncze plamienie w terminie następnej miesiączki, ale już wtedy wiedziałam, że jestem w ciąży

Tofuszka, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5

01.08.26 - ⏸️🤫🤞🏼
    03.08.26 - beta 171, prog 25
    05.08.26 - beta 393, prog 24,5
    14.08.26 - jest zarodek, czekamy na ❤️

preg.png
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: 10 lipca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Tak, ja miałam praktycznie w każdym cyklu, w tym zakończonym ciążą również. I żadnych problemów z progesteronem w ciąży. Podejrzewam, że u mnie to nie chodzi o niski progesteron, ale coś innego.

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml

💊 Euthyrox, Prenasol, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie do mnie dotarło że ostatnio alkohol piłam 3 tygodnie temu ❤️

Ogólnie jak dotąd piłam do owulacji, oczywiście niecodziennie i nieduże ilości (z wyjątkami z okazji imprez), ale jakoś tak jak w ostatnim cyklu nie wyszło to stwierdziłam że warto by odstawić ten alkohol (niemal) zupełnie i nawet mnie nie ciągnie. Mąż też nie pije bo obiecaliśmy sobie że alkohol tylko razem i jest super ❤️

Tak tylko chciałam się pochwalić ☺️

Monia•, mistyreal, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Carlina, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, MiśkaK, Tajlandia22, Konzzdi lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Nigri, to teraz ciekawe czy w ogóle z racji weekendu odpisze 😐 To jest kontakt na jakiejś platformie czy sms? Ja w sumie dostałam (bez badań proga) w tej ciąży z pustym jajem zapobiegawczo Luteinę wybrałam tylko kilka tabletek chętnie bym Ci przekazała, ale pewnie i tak szybciej byłoby jakbyś po prostu kupiła w aptece. Jak masz cierpliwość i dobre przeczucie to poczekaj na odpowiedź, a jak nie, to ja bym wtedy po prostu kupiła i wzięła. Może pomoże, a nie zaszkodzi.

👑Kamila, w moim przypadku za każdym razem wraz z biochemami nie miałam plamień. To właśnie po tym poznawałam ciążę. Wiem, że nie dałam nadziei, ale jak widać Lucy ją daje 😊

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba czytacie w moich myślach 🙈 Dziś w pracy rozmawiałam o rzucaniu palenia, że w końcu wypadałoby po tylu latach rzucić to w cholerę. A tu nagle widzę na forum, że też rozmawiacie o tym 😆 Pale e-papierosa i bez niego nie ruszam się z domu, od razu po wstaniu muszę zapalić, na przerwach obowiązkowo… wszędzie go mam a kiedyś potrafiłam kupić kolejnego epeta jak swojego zostawiłam w domu. Próbowałam rzucać wiele razy, ale najdłużej wytrzymałam kilka dni. Ale skoro temat przewinął się tego samego dnia w pracy i tutaj to chyba dostałam jakiś znak, żeby w końcu to zrobić.

Tofuszka, Gosiaczkova, Lucy_26, Nikaaa_, Marcycha, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, Tajlandia22, Konzzdi lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
    27.07 beta 1032 mIU/mL
    30.07 widoczny pęcherzyk ciążowy i żółtkowy 🙌
    17.08 wizyta/czekam na serduszko ❤️
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🩷 Nigri piękna beta, życzę Ci aby dalej tak cudownie rosła
    🩷 Joa gratuluję kreseczki, oby kropeczek rósł!
    🩷 A za wredne małpy przytulam mocno 🫂

U mnie według kalendarzyka powinien być 1dpo, ale sama nie wiem. W tamtym cyklu czułam kłucie w podbrzuszu, w tym nic a nic. Żadnych objawów oprócz zwiększonej ilości sluzu. Szkoda, że nie kupiłam testów owulacyjnych, bo miałabym jakiekolwiek informacje. Jeśli nie uda się w tym cyklu, to lecę po testy owulacyjne i będę to lepiej monitorować. W poprzednim i tym cyklu bazowałam w sumie na kalendarzu miesiączkowym, śluzie i bólu owulacyjnym ( tylko że w tym cyklu bólu podbrzusza nie bylo)
    Kurcze jestem tak nowa w tym wszystkim, ze idę trochę na oślep 🙈 Lubię was czytać, sporo się dowiedziałam i na następne cykle będę już mądrzejsza.

Tofuszka, JoaJoaJoa, Nigri, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
    27.07 beta 1032 mIU/mL
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie można wpisać 🩸

Nigri lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka 🫂przytulam

Agnesx3 daj znać jak tylko zatestujesz ✊🏻

Poza tym życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia 😊

Mnie od rana tak boli brzuch na @, że musiałam termofor zrobić i leki wziąć 😩 straciłam już nadzieję na ten cykl

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o palenie to ja rzuciłam zwykłe papierosy w maju 2024, razem z mężem, ale on po roku zacząl palić e papierpsy, ale ma zakaz przy mniw, no nie ukrywam, że nadal z chęcią bym zapaliła 🙈 ale jestem obciążona genetycznie jeśli chodzi o raka, więc jestem twarda póki co

Trzymam za was kciuki, ja rzuciłam z jakimiś tabsami anty nikotynowymi

Marcycha, xSophie lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 13cs

wznowienie redukcji od 01.08 - 1,1kg
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że poszła taka fala rzucania palenia 😃 jak najbardziej wszystkie Was wspieram ❤️

Tofuszko super, że zdecydowaliście się nie pić alkoholu, też bardzo wspieram!
    Ja od kiedy biorę metforminę też nie piję, będą już jakieś 2 miesiące. A nie ukrywam, że bardzo lubiłam napić się wina i teraz szczególnie latem czasem mi brakuje. Dobrze, że jest teraz tak duży wybór 0% 😃

aaandzia, xSophie, Tofuszka, Kompotlinka, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Złośnica.m Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was po kilku dniach nieobecności. U mnie 🩸, także zaczynamy od nowa.
    Joa gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 07:57

Nigri lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę dziewczyny za wredne @ 🫂

Złośnica.m, Marcycha lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Jeśli chodzi o palenie to ja rzuciłam zwykłe papierosy w maju 2024, razem z mężem, ale on po roku zacząl palić e papierpsy, ale ma zakaz przy mniw, no nie ukrywam, że nadal z chęcią bym zapaliła 🙈 ale jestem obciążona genetycznie jeśli chodzi o raka, więc jestem twarda póki co

Trzymam za was kciuki, ja rzuciłam z jakimiś tabsami anty nikotynowymi

Ja długo paliłam właśnie e papierosy, smak jagodowy był ulubiony 😅 od 3 lat nie palę i od 3 lat nie piję w ogóle alkoholu 🍀 trzymam za wszystkie kciuki !

xSophie, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Tofuszka, Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - cb💔
    07.2026- cb 💔
    starania od 06.2026

-niedoczynność tarczycy
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, Złośnica przytulam mocno 🫂

Złośnica.m lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
    27.07 beta 1032 mIU/mL
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Cieszę się, że poszła taka fala rzucania palenia 😃 jak najbardziej wszystkie Was wspieram ❤️

Ja od kiedy biorę metforminę też nie piję, będą już jakieś 2 miesiące. A nie ukrywam, że bardzo lubiłam napić się wina i teraz szczególnie latem czasem mi brakuje. Dobrze, że jest teraz tak duży wybór 0% 😃
    Ja biorę metformine od roku, a nie pije już z 2-3 lata, wcześniej popijałam w weekendy ale zauważyłam że to zaczyna mnie uzależniać i nawet w tygodniu chciało mi się wypić. Więc całkiem zrezygnowałam. Za to mam uzależnienie od energetyków i powiedziałam sobie że po tym weekendzie całkiem odstawiam, a jak mocno będzie mi się chciało to są te bezkofeinowej 😊 trzymam kciuki za Was dziewczyny! Powodzenia w rzucaniu palenia! Ja sama ćmie elektryki ale wiem że jak tylko zajde w ciążę to od razu rzucam. Tak samo miałam z dwójką moich synów. Że jak tylko zobaczyłam dwie kreski to z dnia na dzień odstawiłam papierosy 😊 melduje że u mnie już koniec miesiączki, w poniedziałek diabetolog a w piątek ginekolog żeby zobaczyć jak tam moje jajeczka, oby jednak coś w tym cyklu ruszyło bo metformina+feristim powinny jakoś ruszyć, a może się załapie na testowanie jeszcze w lipcu 😂

KamilaAnt2026, Nikaaa_, Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość

🧑98'🧒97'

👶👣Chłopiec 2019' - stymulacja
    👼 Aniołek 2021' - naturalne
    👶👣Chłopiec 2022' - naturalne

Starania od: Czerwiec 2026 👣

IO, PCOS
    Cykle nieregularne:21-51 dni
    Leki 💊: Glucophage 1000XR
    Suplementy💊: Feristim, Witamina C, Żelazo
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No energetyki to też takie świństwo sztuczne… Od nich też byłam uzależniona kilka lat temu, zdarzało mi się pić ze 3 lub 4 dziennie. Na szczęście uwolniłam się od tego i teraz wypiję może raz na miesiąc redbulla. One tak bardzo niszczą w środku, że to szok. Kołatania serca, drżenie rąk, niepokój i większy brak energii jak ten cały cukier schodził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 08:42

Nigri lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
    27.07 beta 1032 mIU/mL
  • Carlina Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m, xSmerfetkax przykro mi z powodu @ 😓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 08:55

Złośnica.m lubi tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ❌ Niedrożny lewy jajowód
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:

Oj tak zerówki są super. W ogóle wina zero są bardzo smaczne! To moje odkrycie zeszłego roku ☺️

A co do rzucania palenia to mój tato w młodości palił i rzucił dla mojej mamy. Opowiadał że przez 2 lata od rzucenia miał ochotę zapalić szczególnie jak ktoś przy nim zapalił. Straszny to nałóg

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    🖤Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna, nieregularne cykle (26-38 dni)
    🖤Starania od 02.2025r.
    🌿Drożność 07/2026 ✅
    💊Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    💊Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
    ⚖️ Waga (od 06/26): -4kg
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ