Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • Nigri Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnes jutro jesteś wpisana na testowanie, trzymam kciuki i odezwij się co i jak.😉

Gosiaczkova, aaandzia lubią tę wiadomość

PCOS, ENDO, IO

09.2025 początek starań
    04.07 ⏸️
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziewczyny, ktorre borykalyscie sie z plamieniami czy w szczesliwych cyklach tez je mialyscie?

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    A dziewczyny, ktorre borykalyscie sie z plamieniami czy w szczesliwych cyklach tez je mialyscie?

Aż musiałam się cofnąć do mojej tabelki z tamtego czasu. Wychodzi na to, że nie. Jedynie miałam pojedyncze plamienie w terminie następnej miesiączki, ale już wtedy wiedziałam, że jestem w ciąży

Tofuszka, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5
    👰🏻‍♀️🤵🏼 04.2023
  • Lucy_26 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lipca, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Tak, ja miałam praktycznie w każdym cyklu, w tym zakończonym ciążą również. I żadnych problemów z progesteronem w ciąży. Podejrzewam, że u mnie to nie chodzi o niski progesteron, ale coś innego.

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)

💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, właśnie do mnie dotarło że ostatnio alkohol piłam 3 tygodnie temu ❤️

Ogólnie jak dotąd piłam do owulacji, oczywiście niecodziennie i nieduże ilości (z wyjątkami z okazji imprez), ale jakoś tak jak w ostatnim cyklu nie wyszło to stwierdziłam że warto by odstawić ten alkohol (niemal) zupełnie i nawet mnie nie ciągnie. Mąż też nie pije bo obiecaliśmy sobie że alkohol tylko razem i jest super ❤️

Tak tylko chciałam się pochwalić ☺️

Monia•, mistyreal, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Carlina, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, MiśkaK, Tajlandia22, Konzzdi lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
  • Marcycha Autorytet

Wysłany: 10 lipca, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    👑 Nigri, to teraz ciekawe czy w ogóle z racji weekendu odpisze 😐 To jest kontakt na jakiejś platformie czy sms? Ja w sumie dostałam (bez badań proga) w tej ciąży z pustym jajem zapobiegawczo Luteinę wybrałam tylko kilka tabletek chętnie bym Ci przekazała, ale pewnie i tak szybciej byłoby jakbyś po prostu kupiła w aptece. Jak masz cierpliwość i dobre przeczucie to poczekaj na odpowiedź, a jak nie, to ja bym wtedy po prostu kupiła i wzięła. Może pomoże, a nie zaszkodzi.

👑Kamila, w moim przypadku za każdym razem wraz z biochemami nie miałam plamień. To właśnie po tym poznawałam ciążę. Wiem, że nie dałam nadziei, ale jak widać Lucy ją daje 😊

KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość

04.2025 👶 🩷
    Wracamy
    05.26 ⏸️ (1 cs)
    07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chyba czytacie w moich myślach 🙈 Dziś w pracy rozmawiałam o rzucaniu palenia, że w końcu wypadałoby po tylu latach rzucić to w cholerę. A tu nagle widzę na forum, że też rozmawiacie o tym 😆 Pale e-papierosa i bez niego nie ruszam się z domu, od razu po wstaniu muszę zapalić, na przerwach obowiązkowo… wszędzie go mam a kiedyś potrafiłam kupić kolejnego epeta jak swojego zostawiłam w domu. Próbowałam rzucać wiele razy, ale najdłużej wytrzymałam kilka dni. Ale skoro temat przewinął się tego samego dnia w pracy i tutaj to chyba dostałam jakiś znak, żeby w końcu to zrobić.

Tofuszka, Gosiaczkova, Lucy_26, Nikaaa_, Marcycha, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, Tajlandia22, Konzzdi lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🩷 Nigri piękna beta, życzę Ci aby dalej tak cudownie rosła
    🩷 Joa gratuluję kreseczki, oby kropeczek rósł!
    🩷 A za wredne małpy przytulam mocno 🫂

U mnie według kalendarzyka powinien być 1dpo, ale sama nie wiem. W tamtym cyklu czułam kłucie w podbrzuszu, w tym nic a nic. Żadnych objawów oprócz zwiększonej ilości sluzu. Szkoda, że nie kupiłam testów owulacyjnych, bo miałabym jakiekolwiek informacje. Jeśli nie uda się w tym cyklu, to lecę po testy owulacyjne i będę to lepiej monitorować. W poprzednim i tym cyklu bazowałam w sumie na kalendarzu miesiączkowym, śluzie i bólu owulacyjnym ( tylko że w tym cyklu bólu podbrzusza nie bylo)
    Kurcze jestem tak nowa w tym wszystkim, ze idę trochę na oślep 🙈 Lubię was czytać, sporo się dowiedziałam i na następne cykle będę już mądrzejsza.

Tofuszka, JoaJoaJoa, Nigri, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie można wpisać 🩸

Nigri lubi tę wiadomość

age.png
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka 🫂przytulam

Agnesx3 daj znać jak tylko zatestujesz ✊🏻

Poza tym życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia 😊

Mnie od rana tak boli brzuch na @, że musiałam termofor zrobić i leki wziąć 😩 straciłam już nadzieję na ten cykl

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psio-kocia mama 🐕 🐈

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
    7.2026 ciąża biochemiczna 💔

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • KamilaAnt2026 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o palenie to ja rzuciłam zwykłe papierosy w maju 2024, razem z mężem, ale on po roku zacząl palić e papierpsy, ale ma zakaz przy mniw, no nie ukrywam, że nadal z chęcią bym zapaliła 🙈 ale jestem obciążona genetycznie jeśli chodzi o raka, więc jestem twarda póki co

Trzymam za was kciuki, ja rzuciłam z jakimiś tabsami anty nikotynowymi

Marcycha, xSophie lubią tę wiadomość

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 12cs
  • Nikaaa_ Ekspertka

Wysłany: 11 lipca, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się, że poszła taka fala rzucania palenia 😃 jak najbardziej wszystkie Was wspieram ❤️

Tofuszko super, że zdecydowaliście się nie pić alkoholu, też bardzo wspieram!
    Ja od kiedy biorę metforminę też nie piję, będą już jakieś 2 miesiące. A nie ukrywam, że bardzo lubiłam napić się wina i teraz szczególnie latem czasem mi brakuje. Dobrze, że jest teraz tak duży wybór 0% 😃

aaandzia, xSophie, Tofuszka, Kompotlinka, Konzzdi lubią tę wiadomość

👩🏼31 🧔🏻‍♂️33
    starania od 01.2026
  • Złośnica.m Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was po kilku dniach nieobecności. U mnie 🩸, także zaczynamy od nowa.
    Joa gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 07:57

Nigri lubi tę wiadomość

• aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę dziewczyny za wredne @ 🫂

Złośnica.m, Marcycha lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Jeśli chodzi o palenie to ja rzuciłam zwykłe papierosy w maju 2024, razem z mężem, ale on po roku zacząl palić e papierpsy, ale ma zakaz przy mniw, no nie ukrywam, że nadal z chęcią bym zapaliła 🙈 ale jestem obciążona genetycznie jeśli chodzi o raka, więc jestem twarda póki co

Trzymam za was kciuki, ja rzuciłam z jakimiś tabsami anty nikotynowymi

Ja długo paliłam właśnie e papierosy, smak jagodowy był ulubiony 😅 od 3 lat nie palę i od 3 lat nie piję w ogóle alkoholu 🍀 trzymam za wszystkie kciuki !

xSophie, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Tofuszka, Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka, Złośnica przytulam mocno 🫂

Złośnica.m lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • Gorzkax33333 Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:
    Cieszę się, że poszła taka fala rzucania palenia 😃 jak najbardziej wszystkie Was wspieram ❤️

Ja od kiedy biorę metforminę też nie piję, będą już jakieś 2 miesiące. A nie ukrywam, że bardzo lubiłam napić się wina i teraz szczególnie latem czasem mi brakuje. Dobrze, że jest teraz tak duży wybór 0% 😃
    Ja biorę metformine od roku, a nie pije już z 2-3 lata, wcześniej popijałam w weekendy ale zauważyłam że to zaczyna mnie uzależniać i nawet w tygodniu chciało mi się wypić. Więc całkiem zrezygnowałam. Za to mam uzależnienie od energetyków i powiedziałam sobie że po tym weekendzie całkiem odstawiam, a jak mocno będzie mi się chciało to są te bezkofeinowej 😊 trzymam kciuki za Was dziewczyny! Powodzenia w rzucaniu palenia! Ja sama ćmie elektryki ale wiem że jak tylko zajde w ciążę to od razu rzucam. Tak samo miałam z dwójką moich synów. Że jak tylko zobaczyłam dwie kreski to z dnia na dzień odstawiłam papierosy 😊 melduje że u mnie już koniec miesiączki, w poniedziałek diabetolog a w piątek ginekolog żeby zobaczyć jak tam moje jajeczka, oby jednak coś w tym cyklu ruszyło bo metformina+feristim powinny jakoś ruszyć, a może się załapie na testowanie jeszcze w lipcu 😂

KamilaAnt2026, Nikaaa_, Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość

• xSophie Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No energetyki to też takie świństwo sztuczne… Od nich też byłam uzależniona kilka lat temu, zdarzało mi się pić ze 3 lub 4 dziennie. Na szczęście uwolniłam się od tego i teraz wypiję może raz na miesiąc redbulla. One tak bardzo niszczą w środku, że to szok. Kołatania serca, drżenie rąk, niepokój i większy brak energii jak ten cały cukier schodził.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 08:42

Nigri lubi tę wiadomość

starania od 06.2026
    🙋‍♀️29 🙋🏻‍♂️28 + 🐈🐈‍⬛🐈

23.07 ⏸️ 🥹
    24.07 beta 221 mIU/mL
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: 11 lipca, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Złośnica.m, xSmerfetkax przykro mi z powodu @ 😓

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 08:55

Złośnica.m lubi tę wiadomość

👦 Mama 1 Cudu ❤️
    🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
    🕊️ CB 11.2024
    🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
    🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
    👨 Seminogram + SDF ✔
    ⏳ HSG – 08.2026 🍀
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: 11 lipca, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikaaa_ wrote:

Oj tak zerówki są super. W ogóle wina zero są bardzo smaczne! To moje odkrycie zeszłego roku ☺️

A co do rzucania palenia to mój tato w młodości palił i rzucił dla mojej mamy. Opowiadał że przez 2 lata od rzucenia miał ochotę zapalić szczególnie jak ktoś przy nim zapalił. Straszny to nałóg

Nikaaa_ lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
    Starania od 02.2025r.
    Drożne oba jajowody

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
    Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka

Waga od początku czerwca: -3kg
    Cel na początek: -7kg
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ