Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
KamilaAnt2026 wrote:A dziewczyny, ktorre borykalyscie sie z plamieniami czy w szczesliwych cyklach tez je mialyscie?
Aż musiałam się cofnąć do mojej tabelki z tamtego czasu. Wychodzi na to, że nie. Jedynie miałam pojedyncze plamienie w terminie następnej miesiączki, ale już wtedy wiedziałam, że jestem w ciąży
Tofuszka, KamilaAnt2026 lubią tę wiadomość
👩🏻29 👱🏼♂️28 👧🏻1,5
👰🏻♀️🤵🏼 04.2023 -
Tak, ja miałam praktycznie w każdym cyklu, w tym zakończonym ciążą również. I żadnych problemów z progesteronem w ciąży. Podejrzewam, że u mnie to nie chodzi o niski progesteron, ale coś innego.KamilaAnt2026 wrote:A dziewczyny, ktorre borykalyscie sie z plamieniami czy w szczesliwych cyklach tez je mialyscie?
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026 (4 cs)
💊 Euthyrox, wit. D₃, kwas foliowy metylowany, cynk, wit. C 1000 -
Dziewczyny, właśnie do mnie dotarło że ostatnio alkohol piłam 3 tygodnie temu ❤️
Ogólnie jak dotąd piłam do owulacji, oczywiście niecodziennie i nieduże ilości (z wyjątkami z okazji imprez), ale jakoś tak jak w ostatnim cyklu nie wyszło to stwierdziłam że warto by odstawić ten alkohol (niemal) zupełnie i nawet mnie nie ciągnie. Mąż też nie pije bo obiecaliśmy sobie że alkohol tylko razem i jest super ❤️
Tak tylko chciałam się pochwalić ☺️
Monia•, mistyreal, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Carlina, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, MiśkaK, Tajlandia22, Konzzdi lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg -
👑 Nigri, to teraz ciekawe czy w ogóle z racji weekendu odpisze 😐 To jest kontakt na jakiejś platformie czy sms? Ja w sumie dostałam (bez badań proga) w tej ciąży z pustym jajem zapobiegawczo Luteinę wybrałam tylko kilka tabletek chętnie bym Ci przekazała, ale pewnie i tak szybciej byłoby jakbyś po prostu kupiła w aptece. Jak masz cierpliwość i dobre przeczucie to poczekaj na odpowiedź, a jak nie, to ja bym wtedy po prostu kupiła i wzięła. Może pomoże, a nie zaszkodzi.
👑Kamila, w moim przypadku za każdym razem wraz z biochemami nie miałam plamień. To właśnie po tym poznawałam ciążę. Wiem, że nie dałam nadziei, ale jak widać Lucy ją daje 😊
KamilaAnt2026 lubi tę wiadomość
04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
Dziewczyny chyba czytacie w moich myślach 🙈 Dziś w pracy rozmawiałam o rzucaniu palenia, że w końcu wypadałoby po tylu latach rzucić to w cholerę. A tu nagle widzę na forum, że też rozmawiacie o tym 😆 Pale e-papierosa i bez niego nie ruszam się z domu, od razu po wstaniu muszę zapalić, na przerwach obowiązkowo… wszędzie go mam a kiedyś potrafiłam kupić kolejnego epeta jak swojego zostawiłam w domu. Próbowałam rzucać wiele razy, ale najdłużej wytrzymałam kilka dni. Ale skoro temat przewinął się tego samego dnia w pracy i tutaj to chyba dostałam jakiś znak, żeby w końcu to zrobić.
Tofuszka, Gosiaczkova, Lucy_26, Nikaaa_, Marcycha, aaandzia, Nigri, Kompotlinka, Tajlandia22, Konzzdi lubią tę wiadomość
starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈
23.07 ⏸️ 🥹
24.07 beta 221 mIU/mL -
🩷 Nigri piękna beta, życzę Ci aby dalej tak cudownie rosła
🩷 Joa gratuluję kreseczki, oby kropeczek rósł!
🩷 A za wredne małpy przytulam mocno 🫂
U mnie według kalendarzyka powinien być 1dpo, ale sama nie wiem. W tamtym cyklu czułam kłucie w podbrzuszu, w tym nic a nic. Żadnych objawów oprócz zwiększonej ilości sluzu. Szkoda, że nie kupiłam testów owulacyjnych, bo miałabym jakiekolwiek informacje. Jeśli nie uda się w tym cyklu, to lecę po testy owulacyjne i będę to lepiej monitorować. W poprzednim i tym cyklu bazowałam w sumie na kalendarzu miesiączkowym, śluzie i bólu owulacyjnym ( tylko że w tym cyklu bólu podbrzusza nie bylo)
Kurcze jestem tak nowa w tym wszystkim, ze idę trochę na oślep 🙈 Lubię was czytać, sporo się dowiedziałam i na następne cykle będę już mądrzejsza.
Tofuszka, JoaJoaJoa, Nigri, Słonecznik90, MiśkaK lubią tę wiadomość
starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈
23.07 ⏸️ 🥹
24.07 beta 221 mIU/mL -
Smerfetka 🫂przytulam
Agnesx3 daj znać jak tylko zatestujesz ✊🏻
Poza tym życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia 😊
Mnie od rana tak boli brzuch na @, że musiałam termofor zrobić i leki wziąć 😩 straciłam już nadzieję na ten cyklStarania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psio-kocia mama 🐕 🐈
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, nadreaktywność macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
7.2026 ciąża biochemiczna 💔
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Jeśli chodzi o palenie to ja rzuciłam zwykłe papierosy w maju 2024, razem z mężem, ale on po roku zacząl palić e papierpsy, ale ma zakaz przy mniw, no nie ukrywam, że nadal z chęcią bym zapaliła 🙈 ale jestem obciążona genetycznie jeśli chodzi o raka, więc jestem twarda póki co
Trzymam za was kciuki, ja rzuciłam z jakimiś tabsami anty nikotynowymi
Marcycha, xSophie lubią tę wiadomość
👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 12cs -
Cieszę się, że poszła taka fala rzucania palenia 😃 jak najbardziej wszystkie Was wspieram ❤️
Tofuszko super, że zdecydowaliście się nie pić alkoholu, też bardzo wspieram!
Ja od kiedy biorę metforminę też nie piję, będą już jakieś 2 miesiące. A nie ukrywam, że bardzo lubiłam napić się wina i teraz szczególnie latem czasem mi brakuje. Dobrze, że jest teraz tak duży wybór 0% 😃
aaandzia, xSophie, Tofuszka, Kompotlinka, Konzzdi lubią tę wiadomość
👩🏼31 🧔🏻♂️33
starania od 01.2026 -
KamilaAnt2026 wrote:Jeśli chodzi o palenie to ja rzuciłam zwykłe papierosy w maju 2024, razem z mężem, ale on po roku zacząl palić e papierpsy, ale ma zakaz przy mniw, no nie ukrywam, że nadal z chęcią bym zapaliła 🙈 ale jestem obciążona genetycznie jeśli chodzi o raka, więc jestem twarda póki co
Trzymam za was kciuki, ja rzuciłam z jakimiś tabsami anty nikotynowymi
Ja długo paliłam właśnie e papierosy, smak jagodowy był ulubiony 😅 od 3 lat nie palę i od 3 lat nie piję w ogóle alkoholu 🍀 trzymam za wszystkie kciuki !
xSophie, KamilaAnt2026, Nikaaa_, Tofuszka, Marcycha, mistyreal lubią tę wiadomość
🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Ja biorę metformine od roku, a nie pije już z 2-3 lata, wcześniej popijałam w weekendy ale zauważyłam że to zaczyna mnie uzależniać i nawet w tygodniu chciało mi się wypić. Więc całkiem zrezygnowałam. Za to mam uzależnienie od energetyków i powiedziałam sobie że po tym weekendzie całkiem odstawiam, a jak mocno będzie mi się chciało to są te bezkofeinowej 😊 trzymam kciuki za Was dziewczyny! Powodzenia w rzucaniu palenia! Ja sama ćmie elektryki ale wiem że jak tylko zajde w ciążę to od razu rzucam. Tak samo miałam z dwójką moich synów. Że jak tylko zobaczyłam dwie kreski to z dnia na dzień odstawiłam papierosy 😊 melduje że u mnie już koniec miesiączki, w poniedziałek diabetolog a w piątek ginekolog żeby zobaczyć jak tam moje jajeczka, oby jednak coś w tym cyklu ruszyło bo metformina+feristim powinny jakoś ruszyć, a może się załapie na testowanie jeszcze w lipcu 😂Nikaaa_ wrote:Cieszę się, że poszła taka fala rzucania palenia 😃 jak najbardziej wszystkie Was wspieram ❤️
Ja od kiedy biorę metforminę też nie piję, będą już jakieś 2 miesiące. A nie ukrywam, że bardzo lubiłam napić się wina i teraz szczególnie latem czasem mi brakuje. Dobrze, że jest teraz tak duży wybór 0% 😃
KamilaAnt2026, Nikaaa_, Nigri, Tofuszka lubią tę wiadomość
-
No energetyki to też takie świństwo sztuczne… Od nich też byłam uzależniona kilka lat temu, zdarzało mi się pić ze 3 lub 4 dziennie. Na szczęście uwolniłam się od tego i teraz wypiję może raz na miesiąc redbulla. One tak bardzo niszczą w środku, że to szok. Kołatania serca, drżenie rąk, niepokój i większy brak energii jak ten cały cukier schodził.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 08:42
Nigri lubi tę wiadomość
starania od 06.2026
🙋♀️29 🙋🏻♂️28 + 🐈🐈⬛🐈
23.07 ⏸️ 🥹
24.07 beta 221 mIU/mL -
Złośnica.m, xSmerfetkax przykro mi z powodu @ 😓
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lipca, 08:55
Złośnica.m lubi tę wiadomość
👦 Mama 1 Cudu ❤️
🎀 Starania o rodzeństwo od 05.2023 (z przerwami)
🕊️ CB 11.2024
🩺 Monitoring owulacji ✔ | Progesteron ✔ | Hormony ✔ | Tarczyca ✔ | AMH ✔
🦠 PCR 7 patogenów (-) | Biocenoza ✔
👨 Seminogram + SDF ✔
⏳ HSG – 08.2026 🍀 -
Oj tak zerówki są super. W ogóle wina zero są bardzo smaczne! To moje odkrycie zeszłego roku ☺️Nikaaa_ wrote:Cieszę się, że poszła taka fala rzucania palenia 😃 jak najbardziej wszystkie Was wspieram ❤️
A co do rzucania palenia to mój tato w młodości palił i rzucił dla mojej mamy. Opowiadał że przez 2 lata od rzucenia miał ochotę zapalić szczególnie jak ktoś przy nim zapalił. Straszny to nałóg
Nikaaa_ lubi tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle (26-38 dni)
Starania od 02.2025r.
Drożne oba jajowody
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Suple: NAC, D3, CoQ10, foliany, B12, Ovosicare fertility, l-arginina, żelazo, wit C, berberyna, olej z wiesiołka
Waga od początku czerwca: -3kg
Cel na początek: -7kg