Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
-
WIADOMOŚĆ
-
Tylko o co tu się spierać? Może napisz czym wprowadzam w błąd, bo w takim razie chyba nie rozumiem?Mika1992 wrote:@Marcycha nie będę się z Tobą tutaj spierać z szacunku do siebie, dziewczyn na forum i Ciebie. Możesz mieć takie zdanie, ale nie wprowadzaj innych w błąd, bo ono nie ma nawet medycznego pokrycia. Tu na forum jest wiele niedoświadczonych dziewczyn i nie powinny czytać takich rzeczy.
Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego.
Nigri wspomniała, że Mika mówiła, że po biochemie się zachodzi w ciążę donoszoną. Ja nic takiego nie powiedziałam choć z moich "drugich" doświadczeń też można byłoby się pokusić o takie sformułowanie, ale z "pierwszych" już nie. Idąc dalej mówi się, że po drożności jest większe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę, ja nie zaszłam. Nadzieja była, ale nikomu nic nie miałam za złe. Nawet przy IVF nie ma 100% pewności, że ciąża będzie, więc jak tu mieć o takie teksty coś komuś za złe?
Wracając do mojej wypowiedzi, ona dotyczy wzrostu poziomu nadziei, a nie tego, że zaraz będzie kolejna ciąża. Może to nie o moją wypowiedź chodziło?04.2025 👶 🩷
Wracamy
05.26 ⏸️ (1 cs)
07.26 💔 8+5 tc puste jajo płodowe -
🌻Gosiaczkova jesteś w 9dpo. Skoro pik był w 13dc to owulacja najprawdopodobniej miała miejsce w 14dc. Pierwszy dzień po owulacji (dpo) to będzie 15dc. Oczywiście może być lekka obsuwa w jedną albo drugą stronę i w teorii jest możliwe że miałaś owulkę tego samego dnia (jak miałaś pik rano to wieczorem mogla by być owulka), a u niektórych może być po 36h (słyszałam że nawet do 48h po piku). 9dpo to najbezpieczniejsze określenie wg mnie
🌻Marcycha 🌻Mika nie do końca rozumiem po co ta dyskusja. Marcycha opowiedziałaś swoją historię i z tego co pamiętam Twoją wypowiedź to nie mówiła, że po biochemie jest ciąża, tylko że biochem znaczy że organizm potrafi być w ciąży. Nie ma co się kłócić, obie macie prawidłowe spostrzeżenia co do biochemów tylko chyba zaszło nieporozumienie w zrozumieniu wypowiedzi i jej intencji. W moim odczuciu nikt nikogo w błąd nie wprowadził w tej sytuacjiWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:09
Dawdler34, Nikaaa_ lubią tę wiadomość
💁🏻♀'97, 💁🏼♂'95
Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
Starania od 02.2025r.
Leki: letrox, estrofem mite, duphaston
Sono-HSG 15.07 🤞 -
Dobra laseczki, nadzieja na ten cykl zakończona.
@ przyszła, 27 dc.
Ale dobra, nie ma co. Pójdę na monitoring może?? Żeby wiedzieć co i jak.
Podwajam inozytol, kupuję dodatkowe suple. W sumie też chciałam mieć majowe/czerwcowe dziecko 😂 Oby to było dane 🙏
aaandzia lubi tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Monia• wrote:Ja powtórzyłam test i nadal biel😩 już straciłam nadzieję że będę mieć drugie dziecko kiedykolwiek. Coraz więcej cykli to coraz gorzej znoszę tą biel
Przytulam 🫂 też jestem w tym miejscu. Pomaga mi diagnoza i szukanie przyczyny, przynajmniej mam jakieś zadanie, czekanie na kolejne wyniki badania i nadzieja, że może wystarczy zmienić jakiś mały czynnik, żeby się w końcu udało.
Powiedzenie komuś, "wiem co czujesz" jest takim banałem może, ale naprawdę Cię rozumiem. Ja chciałam zajść w drugą ciążę, gdy tylko moje dziecko skoczyło roczek, przedłużałam urlop wychowawczy o kolejne miesiące a ciąży nie było, w końcu musiałam wrócić do pracy. Potem wymuszona przerwa od starań, ponad rok stracony. A teraz znów to samo się dzieje, od nowa te same trudne emocje i znów kolejne białe testy co miesiąc... 😓
Monia• lubi tę wiadomość
💃35 |🕺37 | 👶 5
Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
Obecnie powrót do starań od 05.2026
Diagnoza in progress... -
Carlina wrote:Przytulam 🫂 też jestem w tym miejscu. Pomaga mi diagnoza i szukanie przyczyny, przynajmniej mam jakieś zadanie, czekanie na kolejne wyniki badania i nadzieja, że może wystarczy zmienić jakiś mały czynnik, żeby się w końcu udało.
Powiedzenie komuś, "wiem co czujesz" jest takim banałem może, ale naprawdę Cię rozumiem. Ja chciałam zajść w drugą ciążę, gdy tylko moje dziecko skoczyło roczek, przedłużałam urlop wychowawczy o kolejne miesiące a ciąży nie było, w końcu musiałam wrócić do pracy. Potem wymuszona przerwa od starań, ponad rok stracony. A teraz znów to samo się dzieje, od nowa te same trudne emocje i znów kolejne białe testy co miesiąc... 😓
To u mnie to samo, zaczęliśmy się starać o drugie jak córka miała prawie roczek. Też chciałam to przedłużyć i nie wracać do pracy. Już rok starań minął a ja nadal nie w ciąży … coraz gorzej to znoszę, teraz zaczęłam brać leki na anemię, bo mi wyszło w badaniach więc mam nadzieję że to przez to i jak podniosę wyniki to się w końcu uda 😩 wiec też Cię rozumiemWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:26
👩 29 👨28
🔹2 cs ❤️
⏸️ 23.12.2023
27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
29.08.2024 - poród SN🥰
🔹3 cs starań o drugie dziecko
⏸️16.10.2025
1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc
🔹wznawiamy starania🌈

-
Elgenda wrote:Dobra laseczki, nadzieja na ten cykl zakończona.
@ przyszła, 27 dc.
Ale dobra, nie ma co. Pójdę na monitoring może?? Żeby wiedzieć co i jak.
Podwajam inozytol, kupuję dodatkowe suple. W sumie też chciałam mieć majowe/czerwcowe dziecko 😂 Oby to było dane 🙏
Lubie tylko dlatego, że kolejny cykl będzie Twój 🍀🌟 js już też zaopatrzona w suple🙎🏻♀️91' 🧔🏻♂️94'
9 latek na pokładzie
09.2025 - bio chem 💔
starania od 05.2026
-niedoczynność tarczycy -
Tofuszka wrote:
🌻Marcycha 🌻Mika nie do końca rozumiem po co ta dyskusja. Marcycha opowiedziałaś swoją historię i z tego co pamiętam Twoją wypowiedź to nie mówiła, że po biochemie jest ciąża, tylko że biochem znaczy że organizm potrafi być w ciąży. Nie ma co się kłócić, obie macie prawidłowe spostrzeżenia co do biochemów tylko chyba zaszło nieporozumienie w zrozumieniu wypowiedzi i jej intencji. W moim odczuciu nikt nikogo w błąd nie wprowadził w tej sytuacji
Myślę że to ciężki temat bo każda przeżywa to inaczej. Tu po prostu był niefortuny dobór słów. Myślę że to największy problem był "wielbicielka biochemów". Miało być to odebrane pozytywnie i przekazywać coś innego, a jak widać każdy może to odczytać po swojemu. Nie ma co się spierać dziewczyny, myśle że już Marcycha wytłumaczyła o co jej chodziło i nie miała nic złego namyśli. Chodziło więc o nadzieję jak za sobą niosą biochemy, a nie że ktoś się z nich cieszy.😉
Także uważam że kontynuacja jest zbędna, zamykam temat.😂
Dawdler34, Monia•, Tofuszka lubią tę wiadomość
PCOS, ENDO, IO
09.2025 początek starań -
Zarządca lipcowego wątku zarządził koniec tematu, to koniec tematu !
Nie denerwujmy kobiety w ciąży 
u mnie 4dc i dopadło mnie, że co z tej @ jak pewnie z tego cyklu znowu nic nie będzie..
też macie jeszcze podczas @ takie zwątpienia i rezygnacje?
Nigri, Gosiaczkova, Konzzdi, Nikaaa_, aaandzia lubią tę wiadomość
👩💼91' 🧑💼80' + 🐕
01.11.2025 - odstawienie antykoncepcji
08.03.2026 - ⏸️
28.03.2026 - 0.48cm ❤️ 6w
04.04.2026 - 0.51cm 💔
10.04.2026 - poronienie zatrzymane (farmakologia) 💔👼
🌈jeszcze będzie pięknie 🤞 -
Wiecie co ja tu siedzę jak na szpilkach, a mojego męża jedynym zmartwieniem to jest jakie teraz będę mieć zachcianki. Do tej pory mi wypomina histerie z poprzedniej ciąży jaką urządziłam, gdy nie chciał mi kupić burgera z MC.🙁
(I tak się musiał po niego wracać😅)PCOS, ENDO, IO
Tak. To chyba normalne, ja już się obawiam wizyty u ginekologa że powie że dużo pęcherzyków i nie wiadomo czy owulacja w ogóle będzie a jak będzie to późno ..Dawdler34 wrote:Zarządca lipcowego wątku zarządził koniec tematu, to koniec tematu !
u mnie 4dc i dopadło mnie, że co z tej @ jak pewnie z tego cyklu znowu nic nie będzie..
-
Haha dobre 😅Dawdler34 wrote:Zarządca lipcowego wątku zarządził koniec tematu, to koniec tematu !
Niestety małpa lubi wpływać na nasze depresyjne stany. Mi zawsze wychodziło słonko po jej zakończeniu 🙂PCOS, ENDO, IO
Tofuszka wrote:🌻Gosiaczkova jesteś w 9dpo. Skoro pik był w 13dc to owulacja najprawdopodobniej miała miejsce w 14dc. Pierwszy dzień po owulacji (dpo) to będzie 15dc. Oczywiście może być lekka obsuwa w jedną albo drugą stronę i w teorii jest możliwe że miałaś owulkę tego samego dnia (jak miałaś pik rano to wieczorem mogla by być owulka), a u niektórych może być po 36h (słyszałam że nawet do 48h po piku). 9dpo to najbezpieczniejsze określenie wg mnie
🌻Marcycha 🌻Mika nie do końca rozumiem po co ta dyskusja. Marcycha opowiedziałaś swoją historię i z tego co pamiętam Twoją wypowiedź to nie mówiła, że po biochemie jest ciąża, tylko że biochem znaczy że organizm potrafi być w ciąży. Nie ma co się kłócić, obie macie prawidłowe spostrzeżenia co do biochemów tylko chyba zaszło nieporozumienie w zrozumieniu wypowiedzi i jej intencji. W moim odczuciu nikt nikogo w błąd nie wprowadził w tej sytuacji
No tak, ale @ nie mam tylko ból więc zakładam, że może jutro się pojawić.. co wcale nie byłoby dziwne bo poprzedni cykl trwał 23 dni ... tylko faza lutealna chyba byłaby za krótka
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:05
Starania o 1🤱👶 od maja 2021
W międzyczasie puste 🥚 płodowe
(łyżeczkowanie 9 tydz)
Psia mama 🐕🐩 x2
30.09.2021 -> ⏸
1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
6.10.2021 -> 620 mIU/ml
8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
...
12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
(Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)
Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026
Amh 0,6 ng/ml❌
Endometrioza ❌❓
PCOS androgenowe ❌❓
FSH 8,5
LH 4,03
Estradiol ❌
prolaktyna ❌
DHEA-SO4 ❌
testosteron ❌
SHBG ✅
17-OHP ❌
androstendion ❌
kortyzol ✅
testosteron wolny ✅ -
Nigri, ja miałam nadzieję, że będę mogła już teraz mówić mojemu mężowi jakie mam zachcianki ciążowe i żeby był moim paziem. Teraz będzie po prostu mniej paziował 🤣
A wiecie, że on chce pójść na badanie nasienia i żebym go umówiła? 🥰 Szok. Od razu to powiedział, jak ogłosiłam, że mam okres.
Andzia, dziewczyny, jedziemy z tym cyklem. Musimy się dopingować!
Dawdler34, Nigri, Konzzdi, Gosiaczkova, aaandzia lubią tę wiadomość
33👱♀️ 34👨🦱
Początek starań: maj 2026
Zdiagnozowane: PCOS androgenowe + niedoczynność tarczycy + IO, hipercholesterolemia
Leki: Letrox 125, Ezen 10
Wcześniej dodatkowo: Yasmin + Spironol 50
69 kg, 168 cm wzrostu -
Elgenda wrote:Nigri, ja miałam nadzieję, że będę mogła już teraz mówić mojemu mężowi jakie mam zachcianki ciążowe i żeby był moim paziem. Teraz będzie po prostu mniej paziował 🤣
A wiecie, że on chce pójść na badanie nasienia i żebym go umówiła? 🥰 Szok. Od razu to powiedział, jak ogłosiłam, że mam okres.
Andzia, dziewczyny, jedziemy z tym cyklem. Musimy się dopingować!
To fakt są bardziej wtedy skłonni w przynieś i podaj.😅
Może już przemyślał że dobrym będzie zwiększenie szand do maksimum. W każdym bądź razie bardzo się cieszę że chce, zawsze więcej informacji to pełniejszy obraz w czym jest problem.🙂PCOS, ENDO, IO
Mój powinien w końcu iść do androloga. Zrobił powtórne badanie nasienia i całą listę innych badań, minął już ponad miesiąc, a on nadal nie zgłosił się do lekarza. Ręce opadają 🥴👩31 🧒29
♀️
* zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
* macica dwurożna
♂️
Morfologia pl. 1%
Starania od 09.25 - 11cs -
KamilaAnt2026 wrote:Mój powinien w końcu iść do androloga. Zrobił powtórne badanie nasienia i całą listę innych badań, minął już ponad miesiąc, a on nadal nie zgłosił się do lekarza. Ręce opadają 🥴
To jest fascynujące jak oni się przed tym bronią. Badania to badania, to jak odawanie siku czy kupki. Najlepsze jest to że oni w większości sami nie potrafią wytłumaczyć tej niechęci.🤷♀️
PCOS, ENDO, IO
Jest mały bąbelek, ale wg lekarza duzo młodszy niz z om. Przepisał mi utrogestan 400 czy cos takiego. Do kolejnej wizyty(za 2 tygodnie) mi wystarczy
👱♀️29👱♂️30+🐈+🐕
Początek starań 06.23 🥲
*prawy jajowód niedrożny
17cs 20.11.24 wyraźne ⏸️ 🥹❤️
31.07.25 Narodziny 🩷 3060g 53cm
05.26 wracamy do gry 🤞
Czy ponownie stanie się CUD? 🥹
07.26 stał sie cud✨️
2cs 2.07 wyraźne ⏸️🥹❤️
Oto zaczyna się nowy rozdział -pisany małymi stópkami, pierwszymi uśmiechami i niezliczoną ilością nowych emocji