Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢
Odpowiedz

Lipiec spędzę w stogu siana wyczaiłam tam bociana!🫰🫢

Oceń ten wątek:
  • aaandzia Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w końcu @ na pełnej więc jestem bojowo nastawiona na ten cykl 🍀
    Zamierzam mierzyć temperaturę w tym cyklu , to zawsze jakiś zamiennik kupowania namiętnie testów ciążowych 😀 owulacyjne wychodziły mi tylko te z facelle ale ich jest tylko 5…. Miałam też czas że kupywalam te 50 szt z allegro ale na ich nie umiałam wyłapać piku 🤷🏻‍♀️ kiedyś tutaj ktoś polecał jakieś, ale nie pamiętam

🙎🏻‍♀️91' 🧔🏻‍♂️94'
    9 latek na pokładzie
    09.2025 - bio chem 💔
    starania od 05.2026

-niedoczynność tarczycy
  • Konzzdi Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    Zamierzam mierzyć temperaturę w tym cyklu , to zawsze jakiś zamiennik kupowania namiętnie testów ciążowych 😀 owulacyjne wychodziły mi tylko te z facelle ale ich jest tylko 5…. Miałam też czas że kupywalam te 50 szt z allegro ale na ich nie umiałam wyłapać piku 🤷🏻‍♀️ kiedyś tutaj ktoś polecał jakieś, ale nie pamiętam

Dobrze, że masz pozytywne nastawienie, oby to był ten cykl! :D

• Tofuszka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Konzzdi wrote:
    No niestety coś mnie forum po prostu nie przepuszcza jak wstawiam link 🤷‍♀️
    Aż takie ważne to nie było, może się naprawi
    Ach to możliwe że jeszcze za mało postów i polubień masz. Byłam przekonana że status "znajoma" już upoważnia do dodawania fot 🙈 spróbuj może jak nowy status dostaniesz ☺️

Konzzdi, Kompotlinka lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Tofuszka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:
    U mnie sprawdzają sie domowe laboratorium, ale dziewczyny którym słabo się wybarwiają polecały też testeo i easy@home (z amazona). Tych ostatnich nie próbowałam, ale ponoć wybarwiają się jeszcze lepiej niż domowe lab

💁🏻‍♀'97, 💁🏼‍♂'95
    Niedoczynność tarczycy, nadwaga, niedomoga lutealna nieregularne cykle długości 26-38 dni.
    Starania od 02.2025r.

Leki: letrox, estrofem mite, duphaston

Sono-HSG 15.07 🤞
  • Gosiaczkova Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tofuszka wrote:
    U mnie sprawdzają sie domowe laboratorium, ale dziewczyny którym słabo się wybarwiają polecały też testeo i easy@home (z amazona). Tych ostatnich nie próbowałam, ale ponoć wybarwiają się jeszcze lepiej niż domowe lab

Też miałam z domowego laboratorium, rzeczywiście ciężko się wybarwiają - tylko pik był normalnie widoczny a tak to cień cienia cienia

Starania o 1🤱👶 od maja 2021

W międzyczasie puste 🥚 płodowe
    (łyżeczkowanie 9 tydz)

Psia mama 🐕🐩 x2

30.09.2021 -> ⏸
    1.10.2021 -> ⏸; beta 85,910 mIU/ml
    2.10.2021 -> beta 142,7 mIU/ml
    6.10.2021 -> 620 mIU/ml
    8.10.2021 -> pęcherzyk 5 mm 🥰
    ...
    12.05.2022 -> Majusia ur 35 tc 💖
    (Powikłana cc, leukocytoza i rosnące crp o nieokreślonym podłożu, niewydolność szyjki od 25 tc, silne stawianie macicy, nadciśnienie w ciąży)

Kolejne starania o rodzeństwo dla 🐣 maj 2026

Amh 0,6 ng/ml❌
    Endometrioza ❌❓
    PCOS androgenowe ❌❓
    FSH 8,5
    LH 4,03
    Estradiol ❌
    prolaktyna ❌
    DHEA-SO4 ❌
    testosteron ❌
    SHBG ✅
    17-OHP ❌
    androstendion ❌
    kortyzol ✅
    testosteron wolny ✅
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🌸 Elgenda 🫂
    🌸 Kamila No niestety stres swoje robi. Oby zadzwonili z dobrymi wiadomościami. No i czekamy na ⏸️. 🤗🤞🤞
    🌸 Maalwii ja na szczęście nie mam problemów z żyłami. Zawsze dobrze wyczuwalne. 😉 Drożdzóweczka przer pracą zjedzona. 😁
    🌸 dzydzy mam jednodniowe epizody co jakieś czas, właśnie najczęściej jak ktoś klimę rozkręci w pracy i nie zdążę jej wyłączyć za wczasu. 🫣
    🌸 Nikaaa kciuki za męża! 🤞🤞 Nie zamartwiaj się na zapas, na pewno lekarz jakoś zaradzi. Ważne, że działacie. 😉 Chociaż ja pewnie będę to samo przeżywać za tydzień, to wtedy Ty mi to samo napiszesz. 🤭
    🌸 JoaJoaJoa piękna kreseczka! 🤩 Kciuki za betę! 🤞🤞
    🌸 Gosiaczkova kciuki za wytrwałość! 🤞🤞
    🌸 aaandzia ja niezmiennie polecam owulaki Testeo, kupuję na allegro.

KamilaAnt2026, Gosiaczkova, Tofuszka lubią tę wiadomość

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    🌸 Elgenda 🫂
    🌸 Kamila No niestety stres swoje robi. Oby zadzwonili z dobrymi wiadomościami. No i czekamy na ⏸️. 🤗🤞🤞
    🌸 Maalwii ja na szczęście nie mam problemów z żyłami. Zawsze dobrze wyczuwalne. 😉 Drożdzóweczka przer pracą zjedzona. 😁
    🌸 dzydzy mam jednodniowe epizody co jakieś czas, właśnie najczęściej jak ktoś klimę rozkręci w pracy i nie zdążę jej wyłączyć za wczasu. 🫣
    🌸 Nikaaa kciuki za męża! 🤞🤞 Nie zamartwiaj się na zapas, na pewno lekarz jakoś zaradzi. Ważne, że działacie. 😉 Chociaż ja pewnie będę to samo przeżywać za tydzień, to wtedy Ty mi to samo napiszesz. 🤭
    🌸 JoaJoaJoa piękna kreseczka! 🤩 Kciuki za betę! 🤞🤞
    🌸 Gosiaczkova kciuki za wytrwałość! 🤞🤞
    🌸 aaandzia ja niezmiennie polecam owulaki Testeo, kupuję na allegro.

Dziękuję, oczywiście wolałabym ujrzeć dwie kreski hihi

A jak dziś twoje samopoczucie? :)

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • emmac Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie czeka słodko gorzki weekend, rocznica ślubu, nasta, dzisiaj normalnie wzięłabym ovitrelle i weekend byłby pod znakiem staran i nadzieję nowej a tu jestem w 14dc i 6 dni po tym jak pecehrzyk dojrzał i nie pękł.. ehh

Jakoś muszę sie pozytywnie nastawić żeby przetrwac

🥺2026
  • Kompotlinka Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KamilaAnt2026 wrote:
    Dziękuję, oczywiście wolałabym ujrzeć dwie kreski hihi

A jak dziś twoje samopoczucie? :)

Dziekuję, dobrze. 😉 Małpa jakby już się wycofuje, z zatokami na 90% ok. Cieszę się, że już piątunio i wolny weekend przede mną. 😁

Testujesz w poniedziałek?

👩34 👦35 & 🐕 🐕

starania od 10.25
  • Monia• Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaandzia wrote:

Ja polecam owulacyjne z action. Mam do nich sentyment bo 2 razy udało mi się zajść przy nich w ciążę . Jeszcze polecam testeo z allegro, ale tylko owulaki bo ciążowe pokazywały fałszywe kreski. Też mam te 50szt(dobre testy) i u mnie też się nie sprawdzają, nie da się wyłapać na nich piku

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:52

👩 29 👨28

🔹2 cs ❤️
    ⏸️ 23.12.2023
    27.12,2023 - beta hcg 332,86 mIU/ml
    30.12.2023 - beta hcg 1076,36 mIU/ml
    19.01.2023 - usg, jest kropek 1,20cm i serduszko 😻
    26.04.2024 - połówkowe, 484g dziewczynki 👧🏼🩷
    27.06.2024 - III badania prenatalne, 1512g 🩷
    29.08.2024 - poród SN🥰

🔹3 cs starań o drugie dziecko
    ⏸️16.10.2025
    1.11.2025 - poronienie 💔 6+5tc

🔹wznawiamy starania🌈

event.png
  • KamilaAnt2026 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kompotlinka wrote:
    Dziekuję, dobrze. 😉 Małpa jakby już się wycofuje, z zatokami na 90% ok. Cieszę się, że już piątunio i wolny weekend przede mną. 😁

Testujesz w poniedziałek?

A to dobrze, że już lepiej :) Jaka pogoda się zapowiada u ciebie? U nas niby deszczowo, a miał być jutro grill hehe:)

Chciałabym wytrzymać do środy, ale nie wiem czy mi się uda. Pewnie jeśli dostane plamienia jak zawsze to dam rade wytrzymac do środy. A jeśli nie dostane to pewnie już w poneidziałek sprawdze :D

👩31 🧒29

♀️
    * zmagam się z plamieniami od 7dpo do @
    * macica dwurożna

♂️
    Morfologia pl. 1%

Starania od 09.25 - 11cs
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elgenda wrote:
    Odwołuję jutrzejszą betę. Właśnie poszłam do toalety, a tam przyschnięty, brązowy śluz na majtkach :/ Na papierze już więcej nie było. Znów bym poszła i zobaczyła wynik ujemny xD

Jak tam u Ciebie? Jak się czujesz?

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
  • Carlina Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JoaJoaJoa wrote:
    Śniły mi się jakieś głupoty dziś po tym rano stwierdziłam, że jeden test został to sikam 🤣

Tym razem w wyznaczonym czasie pojawiła się blada krecha.
    Mamy wyjazd ale zrobię jutro betkę w jakimś pobliskim laboratorium.

IMG-1219.jpg

Piękna kreseczka! 🤞🤞 Uwielbiam oglądać pozytywne testy ciążowe, czyli jednak ten poczasiak wczoraj był zwiastunem pozytywnego testu 🥰 gratulacje!

💃35 |🕺37 | 👶 5

Nieregularne starania od czerwca 2023 do listopada 2024(10 cs)
    Obecnie powrót do starań od 05.2026

Diagnoza in progress...
‹‹ 67 68 69 70 71
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy zbliżającego się porodu – jak rozpoznać, że to już czas?

Ciało kobiety w ostatnich tygodniach ciąży wysyła subtelne, ale wyraźne sygnały, że poród jest coraz bliżej. Od pierwszych skurczów przepowiadających, przez zmiany w wydzielinie pochwowej, po uczucie ucisku w miednicy – wszystkie te objawy mogą wskazywać, że organizm przygotowuje się do narodzin dziecka.

CZYTAJ WIĘCEJ