X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Lipiodol
Odpowiedz

Lipiodol

Oceń ten wątek:
  • chudap Koleżanka

Wysłany: 25 listopada, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka@ wrote:
    Pomóż proszę kochana :( czy ja dobrze rozumiem doktora... mam przyjąć 3 dni przed miesiączka Gynalgin dowcipnie, kontynuować po miesiączce do zabiegu, dodatkowo antybiotyk Unidox solutab 3 dni przed zabiegiem do 5 dni po zabiegu. Tak to ma lecieć?
    Gynalgin się zgadza, też tak miałam. Natomiast unidox w zaleceniach miałam dzień przed zabiegiem i potem kontynuacja co najmniej 5 dni po zabiegu.

Nadziejka@ lubi tę wiadomość

♀️37 l.
    12.2019 laparoskopia diagnostyczna- brak drożności jajowodów
    09.2022 HSG w Lublinie - pełna drożność obu jajowodów
    02.2024 HSG w Lublinie - pełna drożność obu jajowodów, podanie lipidolu
    cykle regularne, potwierdzone owulacje
    pozostałe wyniki w normie
    01.24 IUI 1 ❌ lametta 2-6 dc 1x1
    03.24 IUI 2 ❌ lametta 2-6 dc 1x1
    04.24 lametta 3-7 dc 1x1
    ♂️36 l.
    badanie nasienia w normie
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 26 listopada, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chudap wrote:
    Gynalgin się zgadza, też tak miałam. Natomiast unidox w zaleceniach miałam dzień przed zabiegiem i potem kontynuacja co najmniej 5 dni po zabiegu.
    Bardzo Ci dziękuję:*

chudap lubi tę wiadomość

Starania o pierwsze dziecko od 07.2019
    11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    03/2021 immunosupresja 21 dni, włączony accofil
    04/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil X
    23cs - 05/2024 lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, encorton, accofil 21/05/2021 II
    Córeczka 29/01/2022

Niedoczynność tarczycy, PCOS, IO, hiperprolaktynemia czynnościowa, hashimoto.

Starania o drugie dziecko
    07/2024 Lametta 2x2, ovitrelle, accofil, encorton X
    10/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
    11/2024 Lametta 2x2, clo 2x1, ovitrelle, accofil, encorton X
  • Lolka:) Nowa

Wysłany: 3 grudnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Britta wrote:
    Nie jest ogromny, ale jest znaczący. Mnie pielęgniarka asystująca powiedziała po zabiegu, że niektóre kobiety ledwo co to czują, a niektóre boli bardzo. Mnie bolało, ale dałam radę, u dentysty bez znieczulenia bywało gorzej.

Miałaś zrobione sonoHSG czy pod kontrola RTG? Czy to był zabieg płatny- jesli tak, to jaki jest koszt? Byl wykonany w Pyskowicach, tak? Mogę sie zapytać, jaki lekarz robil Ci zabieg?

• Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 8 grudnia, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dzirwczyn które robily badanie w Lublinie, trzeba mieć ze sobą jakieś "specjalne" ciuchy? W sensie np. Szlafrok? ;) Czy jeśli pójdę w leginsach i długiej bluzce będzie ok?

11/2019 poronienie 8tc
    01/2021 badania genetyczne, brak kirów implantacyjnych, skopane cytokiny, dodatnie ana3, słabiutkie nasienie
    Córeczka 29/01/2022

• chudap Koleżanka

Wysłany: 8 grudnia, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka@ wrote:
    Pytanie do dzirwczyn które robily badanie w Lublinie, trzeba mieć ze sobą jakieś "specjalne" ciuchy? W sensie np. Szlafrok? ;) Czy jeśli pójdę w leginsach i długiej bluzce będzie ok?
    Ja miałam szlafrok, dziewczyna która była że mną też miała szlafrok, tak chyba też dr zaleca. W pracowni RTG dostaniesz jednorazową koszulę do zabegu żeby się przebrać 🙂

♀️37 l.
    04.24 lametta 3-7 dc 1x1
    ♂️36 l.
  • Nadziejka@ Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chudap wrote:
    Ja miałam szlafrok, dziewczyna która była że mną też miała szlafrok, tak chyba też dr zaleca. W pracowni RTG dostaniesz jednorazową koszulę do zabegu żeby się przebrać 🙂
    Dziękuję :* To już w tym tygodnia, stresa mam okropnego :/

11/2019 poronienie 8tc
    Córeczka 29/01/2022

• chudap Koleżanka

Wysłany: 9 grudnia, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka@ wrote:
    Dziękuję :* To już w tym tygodnia, stresa mam okropnego :/
    Wiem, ale na prawdę warto spróbować 🙂 Wszyscy na oddziale łącznie z doktorem są bardzo mili a sam zabieg przebiega bardzo sprawnie. Ból jest na prawdę do przeżycia, to są kilkusekundowe skurcze które po chwili mijają 🙂 a po wyjściu z sali zabiegowej już się o nich nawet nie pamięta🙂trzymam kciuki żeby wszystko się udało ✊✊

♀️37 l.
    04.24 lametta 3-7 dc 1x1
    ♂️36 l.
  • Britta Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 06:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka:) wrote:
    Miałaś zrobione sonoHSG czy pod kontrola RTG? Czy to był zabieg płatny- jesli tak, to jaki jest koszt? Byl wykonany w Pyskowicach, tak? Mogę sie zapytać, jaki lekarz robil Ci zabieg?
    Hej, miałam robione w prywatnym gabinecie w Katowicach, bez przyjmowania do szpitala. Lekarz sprawdzał czy lipiodol dobrze się rozlał za pomocą tej pałki do usg. Z tego co pamiętam.
    Kosztowało mnie to 2900 zł, a zabieg wykonywał dr Kandzia w Centrum Familia.

Starania od lutego 2021

AMH 1.9
    Od 2023 naprotechnolog dr Kandzia (Katowice)
    03.2024 - laparoskopia - endometrioza, zmiany wycięte
    04-11.2024 - stymulacja
    10.2024 - Lipiodol + Nowenna pompejańska
    27.11.2024 - ⏸️ (euthyrox 75, metformina, luteina, encorton, mamaDHA premium plus)
    23.12.2024 - USG 🙏

Mąż:
    Morfologia 2%

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Wiesiołek Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mieć zabieg pod koniec stycznia w prywatnym gabinecie? Wybieram się pociągiem. Myślicie, że mogę sama pojechać, czy jednak przydałoby się, żeby partner był ze mą?

• CrazyDaisy Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja bym radziła z partnerem, bo możesz się różnie czuć po tym badaniu. Powinni profilaktycznie kazać Ci zostać w klinice pół h po zabiegu, żeby się upewnić, czy wszystko jest ok. Dla mnie badanie było dosyć bolesne i byłam trochę nierozgarnięta po więc cieszę się, że mój mąż był tam obok.

28 lat
    1,5 roku starań
    Diagnoza: PCOS i Endometrioza

Objawy: Długie lub niekończące się cykle, słabej jakości owulacje, niedomoga progesteronowa, LUF, niepłodność

Wcześniej - stymulacja lametta + duphaston - słabo rosnące pęcherzyki, LUF i plamienia lub szybszy okres po dupku

Od września 2024 leczenie w nurcie naprotechnologii:
    * Obserwacja cyklu Creigton * Lametta (3-7 dc)
    * Cyclogest - od 3 dnia po owulacji przez 10 dni -> efekt wow, brak plamień, poprawa jakości kolejnych cykli, śluzu, temperatur, samopoczucia i libido :P
    * Biopsja endometrium - czysto * MUCHa - czysto
    * Drożność jajowodów z lipidolem - zrobione w listopadzie, drożne, lipiodol rozlany tam gdzie trzeba
1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ