Listopadowe Groszki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj choroba się zbiera... Mam 37,1 (pod pachą oczywiście ) a gardło mnie rano bolało, katar też miałam rano a cały dzień przelewa w brzuchu. Koleżanka miała ostatnio grypę żołądkową a wczoraj się z nią widziałam, mam nadzieję, że nic nie złapałam, bo w poniedziałek mam robić badania błagam dajcie mi jakieś złote rady jak się szybko podleczyć i nie zmienić wyników badań jakimiś lekami ?!
Daisy lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Nona wrote:Tak, stężenie jodu we krwi ma pływ na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy.
Konsekwencją niedoboru jodu jest zmniejszenie syntezy T3 i T 4 i rozwój niedoczynności tarczycy.
Dlatego warto spożywać produkty bogate w jod: ryby morskie, owoce morza. (ja staram się ryby jeść codziennie czy to szprotka czy makrela czy tuńczyk czy łosoś).
Pobieranie jodu przez tarczycę może być zakłócone przez obecność goitrogenów w niektórych produktach. Właśnie maniok i tapioka zawierają dużo goitrogenów. Ale też fluor w paście do zębów czy dym papierosowy. -
nick nieaktualnyFatim wrote:Dziewczyny 3 dzień z rzędu wychodzą mi negatywne testy owulacyjne, ale muszę wam się przyznać, że przyszło do mnie 13 testów owulacyjnych i 1 ciążowy i diabeł się we mnie obudził >:] będę testować do soboty- niech żyje rozrzutność !!!
W sumie mam na stanie 15 testów owu i 4 ciążowe nieeee ja nie mam problemu z głowa...
Fatim, u mnie tez poki co negatywy. i tez zamierzam robic jeszcze przez najblizsze 5dni. Ale za to sluz robi sie rozciagliwy wiec jest nadzieja.
Ech dziewczyny, jak nie urok do sraczka, nawrot hemoroidow, bol, pieczenie, ogolem masakra. Pora wyciagnac z szafki proctohemolan.
Rano bylam na zdjeciu szwow po wyrywaniu i facet dal mi zastrzyk z lekiem i wsadzil tabletke i bol minal po chwili, zero ketonalu, zero apapu (tfu tfu!).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:13
-
O morelach i ananasie nie słyszałam. Od przyszłego cyklu może spróbuję Witaminę B też jem. W tym cyklu dorzuciłam do swojego menu witaminowego witaminę D, bo mało na słońcu bywam a i ryby ostatnio tylko chude jem a podobno powinno się ją przyjmować w miesiącach zimowych.
-
Katarzyna87 wrote:Szukałam w innych postach, ale nie znalazłam, a wiem że Wy wiecie ;p
Kochane mam zamiar po poronieniu iść zbadać tarczycę. Czy to musi być jakiś konkretny dzień cyklu? W Katowicach jest promocja i TSH, FT3, FT4 jest za 29 zł z pobraniem...
Chyba też skorzystam z tej promocji. I do tego zbadam progesteron i prolaktyne... -
hahah kur... Fatim sie dobrałysmy... jakim cudem to nie wiem. U mnie dzis w dalszym ciagu tez test negatywny, ale wczoraj zamowilam nowe, pewnie beda jutro, wiec przyjdzie zapasik 15+5 ciazowych ahahhaha i chociaz juz im nie wierze to bede robic do upadlego wciaz ladny sluz, chyba dzis nawet ladniejszy, wiec heja, ide gwalcic meza, jak wroci
Fatim lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny