X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe Groszki 2014
Odpowiedz

Listopadowe Groszki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fatim Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj choroba się zbiera... Mam 37,1 (pod pachą oczywiście :P) a gardło mnie rano bolało, katar też miałam rano a cały dzień przelewa w brzuchu. Koleżanka miała ostatnio grypę żołądkową a wczoraj się z nią widziałam, mam nadzieję, że nic nie złapałam, bo w poniedziałek mam robić badania :( błagam dajcie mi jakieś złote rady jak się szybko podleczyć i nie zmienić wyników badań jakimiś lekami ?!

Daisy lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2015, 12:21

• Evaa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam suszone morele...i swiezego ananasa...dodaje jeszcze garsc winogron i lyzke miodu albo garsc rodzynek...

,,Dopoki walczysz,jestes zwyciezca,, Sw.Augustyn
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim ja tez od rana smarki, bol gardla i ogolne lewostronne wywiniecie ;) zdrowka! ♡

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 14:44

przyszła mama:) lubi tę wiadomość

• Basik122 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    Tak, stężenie jodu we krwi ma pływ na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy.
    Konsekwencją niedoboru jodu jest zmniejszenie syntezy T3 i T 4 i rozwój niedoczynności tarczycy.
    Dlatego warto spożywać produkty bogate w jod: ryby morskie, owoce morza. (ja staram się ryby jeść codziennie czy to szprotka czy makrela czy tuńczyk czy łosoś).
    Pobieranie jodu przez tarczycę może być zakłócone przez obecność goitrogenów w niektórych produktach. Właśnie maniok i tapioka zawierają dużo goitrogenów. Ale też fluor w paście do zębów czy dym papierosowy.
    Dzięki Kochana za informacje :-)

dqpr20mmcbujwt6y.png
    200906101770.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fatim wrote:
    Dziewczyny 3 dzień z rzędu wychodzą mi negatywne testy owulacyjne, ale muszę wam się przyznać, że przyszło do mnie 13 testów owulacyjnych i 1 ciążowy i diabeł się we mnie obudził >:] będę testować do soboty- niech żyje rozrzutność :D !!!
    W sumie mam na stanie 15 testów owu i 4 ciążowe :P nieeee ja nie mam problemu z głowa...

Fatim, u mnie tez poki co negatywy. :/ i tez zamierzam robic jeszcze przez najblizsze 5dni. Ale za to sluz robi sie rozciagliwy wiec jest nadzieja. :)

Ech dziewczyny, jak nie urok do sraczka, nawrot hemoroidow, bol, pieczenie, ogolem masakra. Pora wyciagnac z szafki proctohemolan.
    Rano bylam na zdjeciu szwow po wyrywaniu i facet dal mi zastrzyk z lekiem i wsadzil tabletke i bol minal po chwili, zero ketonalu, zero apapu (tfu tfu!).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:13

• Fatim Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milejdi, bo nieszczęścia chodzą param. Nona w takim razie mi już sok nic nie pomoże, chyba że nie chodzi o 2 dni bezpośrednio po owulce

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • karen85 Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O morelach i ananasie nie słyszałam. Od przyszłego cyklu może spróbuję :) Witaminę B też jem. W tym cyklu dorzuciłam do swojego menu witaminowego witaminę D, bo mało na słońcu bywam a i ryby ostatnio tylko chude jem a podobno powinno się ją przyjmować w miesiącach zimowych.

bl9csg18q9opjj7y.png
  • Daisy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie na in vitro skazali w 2 cs i niebawem przyjdzie pora pomyslec o tym na powaznie ;)

• Fatim Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczniesz myślec o tym poważnie i bum zaciążysz za chwilę jak to już bywa :P
    Może to jest metoda żeby od samego początku zacząć myśleć o in vitro to natura na przekór naturalnie nas zafasolkuje ;)

Daisy lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Szukałam w innych postach, ale nie znalazłam, a wiem że Wy wiecie ;p

Kochane mam zamiar po poronieniu iść zbadać tarczycę. Czy to musi być jakiś konkretny dzień cyklu? W Katowicach jest promocja i TSH, FT3, FT4 jest za 29 zł z pobraniem...

Chyba też skorzystam z tej promocji. I do tego zbadam progesteron i prolaktyne...

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak :-)
    http://sla.pl/pakiet-badan-tarczycowych-29-zl/?utm_source=wp&utm_medium=mailing&utm_campaign=tarczyca

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co się orientuje to tak, więc chyba warto. Ja jeszcze żadnych badań nie robiłam ale chyba po prawie roku starań i poronieniu w między czasie trzebaby o tym w końcu pomyśleć.

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Morwa Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2016, 21:22

• Daisy Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za bete place 50 zl :D

• Sana Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    50 zł... sporo, ja w ŚLA płaciłam chyba 30 zł niecałe.

km5scwa10mzljyjj.png
    Julia <3 07.2015
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahah kur... Fatim sie dobrałysmy... jakim cudem to nie wiem. U mnie dzis w dalszym ciagu tez test negatywny, ale wczoraj zamowilam nowe, pewnie beda jutro, wiec przyjdzie zapasik 15+5 ciazowych ahahhaha i chociaz juz im nie wierze to bede robic do upadlego :P wciaz ladny sluz, chyba dzis nawet ladniejszy, wiec heja, ide gwalcic meza, jak wroci :P

Fatim lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ