Listopadowe Groszki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny gratuuuuuluuujeee!!!!! Ściskam mocno!! i Baaardzo, zazdroszcze
dziś byłam u endokrynologa...
Pani doktor baaardzo miła. Powiedziała,że mnie wyleczy i urodzę ślicznego,zdrowego dzidziusia
Opowiedziałam co i jak,i ku mojemu zdziwieniu p.doktor stwierdziła,że moje wyniki wcale nie są złe (do dziś uważałam,ze są fatalne).
Tarczyca fakt, lekko powiększona - podobno to normalne przy niedoczynności, bo to u mnie stwierdziła. Dostałam skierowanie na USG aby mieć pełny obraz choroby.
Przeciwciała,które mi wyszły w badaniach nie zwiastują od razu choroby Hashimoto (USG ma dać ostateczną diagnozę). Dostałam leki, które te przeciwciała mają zmniejszyć. Haaaa, i tu mnie zaskoczyła...bo przecież oczytałam się,że przeciwciała skoro już są, to mimo leczenia nie spadają.
Leki które dostałam od razu mają przygotowywać do ciąży.
Letrox 50, pół tabletki dziennie przed jedzeniem
Vigantoletten 1000, 1-2 tab.dziennie
Cefasel 200 TEGO NIE MOGĘ NIGDZIE DOSTAĆ. Czy macie styczność z taką dawką selenu??
Kwas foliowy
I po USG Jod, ale zobaczymy co z tego wyjdzie.
Mam również odstawić wszelkie suplementy diety, typu wit.B6,B12 i inne... twierdzi,że to do niczego nie jest potrzebne przy planaowaniu ciąży.
Troszkę się uspokoiłam. Wizyta kontrolna z TSH+USG za miesiąc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daisy ogromne gratulacje! Wiedziałam, że się uda
Daisy lubi tę wiadomość
2012-2015 pierwsze starania, czynnik męski, 2IUI, ciąża biochemiczna
-
maj 2021 kwalifikacja do ICSI+FAMSI
10.06 długi protokół
19.07 punkcja, 30 jaj, 21 dojrzałych, zapłodnionych 6
24.07 I transfer (ET) blastka 4.1.1😔
24.08.21 II transfer (FET) blastka 4.1.1; biochemiczna😔
30.09.21 III transfer (FET) blastka 4.1.1 ciąża pozamaciczna😔
01.04.2022 IV transfer (FET na cyklu naturalnym) blastki 4.2.2. i 3.2.3; biochemiczna
Koniec naszych starań. -
Gratulacje wszytskim Mamuskom Zazielenial sie ten listopad. Oby bylo tak dalej!
-
Daisy ogromne gratulację!! Wszystkim Wam gratuluję groszków
Daisy możesz powiedzieć ile trwają Twoję cykle i w których dniach bierzesz luteinę? bo mam wątpliwości co do zaleceń lekarza...
Ale Wam zazdroszczę ja jeszcze 2 dni do testowania..... stres coraz większyDaisy lubi tę wiadomość