Listopadowe Groszki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
magda-ck wrote:Madziu to bobo test paskowy o czułości 25 , słyszałam o pepino więc nie kupowałam
Łapię wiruski a Tobie życzę spokojnej, nudnej ciąży, teraz już pójdzie z górkimagda-ck lubi tę wiadomość
-
Nona wrote:Magdalena88 aż ja sie wzruszyłam. Cudowne przeżycie!
Nona lubi tę wiadomość
-
madziulek wrote:Dziewczyny, przy ciąży ok. 4 tygodniowej (liczy się od pierwszego dnia ostatniego @?) jaki powinien być wynik bety?
-
Ania1986 wrote:To już znasz ja mam Hashimoto rozpoznane na usg a przeciwciala mam w normie( np anty tpo norma od 0 do 34 ja mam 9,96. Ale za to tsh 6,38 a więc są takie przypadki na 100 % 10 % ma Hashimoto a przeciwciała Ma w normie a więc usg tarczycy to podstawa bo wyniki mogą być w porządku a usg pokaże chorobę
To dopisuję sobie do listy przypadków
A badałaś anty-TG?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:04
-
Magda - no porzucalam laptopem na prawo, na lewo, w gore i w dol i cos tam dojrzalam
Zeby to nie byl pepino! Ale pepino chyba nie ma napisu hcg na niebieskim pasku?
Ale tempke to masz piekna, takze wroze termin na lipiec 2015!
Ja mialam takie cos 10dpo o 23.30, takie byle co co sama nawet nie widzialam
Dopiero 11 dpo przy ostatniej lutce cos tam chyba widzialam z rana.
Trzymam kciuki!
Madziulek, wiesz z ta tempka to Ja mierzylam, mierzylam, az w koncu dostalam prawie zawalu i stwierdzilam ze zaraz przeciez poronie, wyniki byly mocno do dupy, estradiol spooooro ponizej normy (109 a powinno byc conajmniej 215), tempka 35.9...dramat. Okazalo sie, ze niestety termometr nie podolal i bateria siadla Musialam pokasowac wszystkie tempki bo patrzylam na wykres i plakac mi sie chcialo
Wydaje mi sie, ze moglam miec zagniezdzenie 9 dpo, bo mialam dosc wysoki skok tempki, ale ignorowalam, bo bylam po mocnej imprezie Wstyd sie przyznac, ale zasnelam na siedzaco, co nigdy mi sie nie zdarzalo, potrafilam do 5,6 rano wysiedziec i pic, a tu po 1 w nocy i siedze i spie oparta o kolezanke (na szczescie rzecz odbywala sie w domu ). Myslalam ze to alkohol mnie tak zalatwil, a tu niespodzianka, juz wiem dlaczego
Co do bety, to tez mysle, ze to zalezy od wielu czynnikow, ja mialam przeciez niewysoką, bo tylko 38, potem 94, a teraz 334 w 17 dpo, wiec dupy nie urywa. Ale wazne ze rosnie, wraz z suplementacja hormonami wierze, ze damy rade Takze na spokojnie, na dobra sprawe najwazniejszy jest przyrost po 48h, a nie sama pierwsza wartosc hcg Kciukam!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 listopada 2014, 11:09
magda-ck lubi tę wiadomość
-
madziulek wrote:Dziewczyny, przy ciąży ok. 4 tygodniowej (liczy się od pierwszego dnia ostatniego @?) jaki powinien być wynik bety?
ogólny zakres:
kobiety nie będące w ciąży: < 5,0 mIU/ml
3 - 4 tydzień: 9 - 130 mIU/ml
4 - 5 tydzień: 75 - 2 600 mIU/ml
5 - 6 tydzień: 850 - 20 800 mIU/ml
6 - 7 tydzień: 4 000 - 100 200 mIU/ml
7 - 12 tydzień: 11 500 - 289 000 mIU/ml -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny