Listopadowe Groszki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
julita wrote:niektóre dziewczyny dopisują się na listę w trakcie miesiąca, także nie zamykajmy im takiej możliwości
ale jestem za tym aby nie wyszukiwać i nie wpisywać innych boćków na siłęPaulina27 lubi tę wiadomość
-
Hej moge dolaczyc do was ? Bede testowac 3.11 bo dzien wczesniej przestaje brac dupka to bedzie 28dc i mam nadzieje ze @ mnie nie wyprzedzi co ja mowie ze w ogole nie przyjdzie
Z gory dziekujeTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
nick nieaktualny
-
Ja wiem ze moze malo sie odzywam ale mam nadzieje ze nikt nie ma mi tego za zle gdyz pracyje i jeszcze studiuje ale codzienne staram sie do was zagladacTo nasz 50 cs +10 na luzie Na OVU od 04.2014r.
26 lat, nieplodnosc idiopatyczna... 17.08-1 IUI
-
hej dziewczyny wróciłam od ginekologa, bardzo rzeczowy człowiek, ale przejdźmy do sedna sprawy.Miałam sprawdzaną macicę, jajowody (na monitoringu), badanie palpacyjne podbrzusza i macicy oraz badanie piersi + oczywiście wywiad. Przesunęłam też kolejną wizytę z 7 listopada na 13 - mam przyjść z wynikami i sprawdzimy czy była u mnie owulacja i jak dalej działać. Na podstawie dzisiejszego badania wystąpi ona nie wcześniej jak za tydzień.
Dziś 12dc
Macica z przodozgięciem (czyli jak większość)
długość 43mm, wymiar AP 29mm,szerokość 37mm
objętość 24,2cm3
ENDOMETRIUM
grubość 3,9mm
echo endometrium liniowe
echogeniczność i kształt jednolite trzywarstwowe
MIOMETRIUM
morfologia jednorodne
SZYJKA MACICY
prawidłowa
PRAWY JAJNIK
morfologia prawidłowa
wymiary 31mm x 21mm x 22mm
objętość 7,5cm3
LEWY JAJNIK
morfologia prawidłowa
wymiary 27mm x 19mm x 25mm
objętość 6,7cm3
pęcherzyk dominujący 12mm
Wolny płyn w jamie brzusznej lub otrzewnej NIE
Mój pęcherzyk musi jeszcze urosnąć z 8mm żeby coś z tego było (no i pęknąć oczywiście), dr powiedział, że owulacja nie wcześniej jak za tydzień może być.
Endometrium musi mieć 2cm, teraz ma 3,9mm
Zalecenia:
kwas foliowy w dawce 0,4mg dziennie np.Folik 1x1tabl. (ja biorę więcej więc muszę ograniczyć)
Wykonanie USG piersi
konsultacja stomatologiczna w celu wykrycia ewentualnych infekcji
Zalecono badania krwi:
ok.26dc
Progesteron
PRL + test z MTC
TSH,ft4
Androstendion
Co o tym myślicie dziewczyny ?
lekarz kazał wrzucić na luz, powiedział, że on może pomóc i dać leki na konkretny problem, ale na głowę i psychikę już nie a to jest największa przeszkoda w zajściu w ciążę A ja w ryk na koniec powiedział, że nie można traktować kolejnej miesiączki jak porażki i że normalnie wszystkim każą czekać rok, ale w moim przypadku nie ma to sensu, bo mam tak nieregularne cykle, że połowa z nich może być bezowulacyjna itd...
Zmieniając temat, wczoraj tak szalałam z mężem, że połamaliśmy łóżko w dwóch miejscach właśnie pojechał do sklepu remontowego po deski, żeby ramę ratować -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nona, dzięki od ponad tygodnia jem orzechy nerkowca i migdały, czas wziąć się za ryby, z winem muszę przemyśleć , bo nie chcę w alkoholizm wpaść, wystarczy, że w weekendy piję
kiepskie to moje endometrium w ogóle koniecznie kazał mi tarczycę sprawdzić i wypytywał mnie tak jakby chciał sprawdzić czy hirsutyzmu nie mam chyba bym się załamała...Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
milejdi teraz takie łóżka robią mieszkamy w wynajmowanym tak więc meblowali po kosztach
aaa zapomniałam dodać, może komuś się przyda ta informacja - brak śluzu tak jak u mnie (ostatni miałam na przełomie sierpnia/września) może sugerować, że cykle były bezowulacyjne, czyli takie mogły być moje ostatnie dwa a i w tym nie mam za bardzo -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFatim wrote:milejdi teraz takie łóżka robią mieszkamy w wynajmowanym tak więc meblowali po kosztach
aaa zapomniałam dodać, może komuś się przyda ta informacja - brak śluzu tak jak u mnie (ostatni miałam na przełomie sierpnia/września) może sugerować, że cykle były bezowulacyjne, czyli takie mogły być moje ostatnie dwa a i w tym nie mam za bardzo
W październiku nie miałam właśnie śluzu, nie mam go od długiego czasu, choć we wrześniu miałam. Jest to możliwe, że to mógłby być bezowulacyjny cykl, mimo, że ovu wskazał, że owulacja prawdopodobnie była? -
nick nieaktualny