Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • Ola31 Autorytet
    Postów: 716 152

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ola31 w tym cyklu pokrzywa,inofolic,wit.c i d,selen,b6 i magnez. Plus duzo orzechow(migdaly,brazylijskie),pestki dyni,awokado,nie pije kawy (no dobra,dzisiaj pilam).

    Dziewczyny twarozkowy śluz (takie zbite male kulki biale) swiadcza o infekcji?
    Mi by się dieta przydała żeby zrzucić parę kg ale nastawiam się że uda mi się zajść w ciążę i zrzucaniem kg zajmę się pozniej:)

    przedszkolanka:), speakyourmind93 lubią tę wiadomość

  • Ola_454 Przyjaciółka
    Postów: 122 36

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze to po prostu fasolka sie wgryza :)
    Jakbys dostala krwawienia z powodu rozpoczynajacego sie poronienia to raczej wygladaloby to juz jak okres, lezysz i by lecialo dalej, a jak nie leci to mozliwe ze to po prostu nic groznego :)
    Trzymam kciuki zeby tak bylo :)


    Ja sie czuje typowo okresowo, ciagle jeść, brzuch wzdęty, zmeczona, śpiąca, (o dziwo nie mam napadów sprzątania jak to miewam przed @) no i sutki mnie bolą troche. Piersi troszke pelniejsze ale minimalnie. Ale sutki mialam wrazliwe juz w zeszlym cyklu wiec to nic nadzwyczajnego.

    W ogole dziwie sie troche bo kiedys mialam tak ze normalnie przed okresem mialam obolale piersi, duzo kobiet tak ma, no i super, wiedzialam ze ten okres przyjdzie. Od jakis pol roku, jak nie wiecej moje cycki przed okresem sa oazą spokoju. (Czasem tylko te sutki daja o sobie znać) WHYYYYY?

    3/10/2015 - poronienie w 6tyg
    10/12/2015 synek ♡
    Ponad 3l starań o 2 maluszka
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1795 2332

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    Mi jak się przypomni to wezmę selen cynk acerole a tak tylko kwas foliowy ale muszę kupić inofolic. U mnie 25dc i mam przeczucie wręcz pewność że znowu nic z tego.

    Dziewczyny- Ola i Najmłodsza bo zaraz po tyłach nakopie! ;) przywołuje Was do porządku! Kiedy pierwsze testowanie?


    speakyourmind93 lubi tę wiadomość

    zem3wn15hyz14zz5.png
    f2w3rjjgdzkxqe47.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1795 2332

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny- Ola31 i Najmłodsza bo zaraz po tyłach nakopie! ;) przywołuje Was do porządku! Kiedy pierwsze testowanie?

    zem3wn15hyz14zz5.png
    f2w3rjjgdzkxqe47.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Ola31 Autorytet
    Postów: 716 152

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też sutki bolały w poprzednim cyklu i nic. W tym też już bolały ale się uspokoiły. Na nic się nie zanosi. Jeszcze czuje pulsowanie w środku a tak mi się dzieje przed @. Także nadziei brak.

  • Ola31 Autorytet
    Postów: 716 152

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny- Ola i Najmłodsza bo zaraz po tyłach nakopie! ;) przywołuje Was do porządku! Kiedy pierwsze testowanie?
    Ja chyba najwcześniej za tydzień bo długie cykle o ile wcześniej @ nie zawita

  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Dziewczyny- Ola i Najmłodsza bo zaraz po tyłach nakopie! ;) przywołuje Was do porządku! Kiedy pierwsze testowanie?

    Hahhaha, spokojnie! :D
    Ja po prostu widzę jak mój cykl wyglada :p ale nie mam czasu się nawet tym przejmować czy z dużo myśleć, uczelnia skutecznie zajmuje moją głowę.

    Ja mam dzisiaj 5/6 dpo. Nie mam pojęcia kiedy będę testować. Chciałabym 14 dpo (mam druga fazę 13 dni) ale jak się znam, tak 10 dpo pokuszę się o test :p

    Anhydra, Ola31 lubią tę wiadomość

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1450 1163

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Tsh bym obnizyla,anty tpo ladne a reszta jakie normy?
    a widzialas moj wpis na temat tsh kochana

    [link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Ola31 Autorytet
    Postów: 716 152

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola31 wrote:
    Ja chyba najwcześniej za tydzień bo długie cykle o ile wcześniej @ nie zawita
    Gorzej jak mi przyjdzie czekać na 3 dziecko jeszcze 5 lat o ile w ogole sie doczekam ale wtedy to juz z wiekiem gorzej.

  • koktajlowa Autorytet
    Postów: 1004 493

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęściara wrote:
    Tsh do zabicia. Podaj jeszcze normy ft3 i ft4
    Ft3 2,00-4,40
    Ft4 0,93-1,71

    Teoretycznie wszystko mieści się w normie.

    🌿 No cóż, najpierw trzeba przejść najrozmaitsze przeciwności losu, by potem móc spełniać marzenia.

    Starania zawieszone do 2023 roku

    04.2020 cp - zaśniad groniasty częściowy (7cs)
    02.2020 cb (6cs)

    Córka 2016 💙
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1450 1163

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    to moje wyniki tsh ten z 24wrzesnia https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3761562df6c1.jpg

    [link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1450 1163

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te z 13 wrzesnia https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05472252aa04.jpg

    [link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16060 11966

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten 2.5 bym zbila lekko.

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz mialam 2.420 tsh i ginka mowila ze jest ok i nic z nim nie robilam . starajac sie o J mialam 2.200 caly czas ponad 2 i nigdy nic z nim mi nie robiono :)

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • kalcia64 Autorytet
    Postów: 1450 1163

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ten 2.5 bym zbila lekko.
    kochana ale to lekkie przegiecie zeby w ciazy 12 dni z 1.24 skoczylo na 2.53 tyle ze przy badaniu z tym wyzszym tsh bylam chora

    Najmłodsza_staraczka lubi tę wiadomość

    [link=https://www.suwaczki.com/]4c3tkw7iss6l03u2.png[/link]
  • Szczęściara Autorytet
    Postów: 2951 2958

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    a te z 13 wrzesnia https://naforum.zapodaj.net/thumbs/05472252aa04.jpg
    Z tym tsh to różnie bywa. Wystarczy niewielki stres albo choroba i już inny wynik. Dlatego nie powinno się robić samego tsh bo może być w normie ale reszta nie.

    h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Szczęściara Autorytet
    Postów: 2951 2958

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też zaszłam z tsh 2.20 w tamtym cyklu miałam podobny ale endo zwiakszyla mi dawkę.

    h84fi09kghskel2o.png
    wniddf9h0baw4if8.png
    11.2015 pjp(*)
    Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 )
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalcia64 wrote:
    kochana ale to lekkie przegiecie zeby w ciazy 12 dni z 1.24 skoczylo na 2.53 tyle ze przy badaniu z tym wyzszym tsh bylam chora

    Tsh skacze, jest niemiarodajne i NIC nie mowi

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • XxMoniaXx Autorytet
    Postów: 15445 8425

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mi ktos powiedziec dlaczego wieczór testy mam zawsze bladsze niz te robione ok 12 ?

    f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

    10. 2018r. - c.b
  • speakyourmind93 Autorytet
    Postów: 461 353

    Wysłany: 16 listopada 2018, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Ja tez mam mega dobry :D u mnie wczoraj a dzisiaj o 14 taki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e6cb3b2fe370.jpg

    No i ciemniejeee:)! Bedziesz miala szybciej ovu ode mnie! Ja dzis 21 dc :-/a w padzierniku mialam 28 dniowy cykl!

    Dziewczyny to normalne ze raz mam cykl 28 dni i ovu w 15-16, a raz 36 dni i ovu 21-22? Wyglada na to ze faza lutealna u mnie stała (zazwyczaj 12 dni) ale skąd takie roznice w dlugosci cykli..? Po pazdzierniku myslalam ze sie wszystko skrocilo a tu dupa ;<

    przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

    eikts65gz0i70ci6.png
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego