X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • Lami Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie, mi wydaje się, że ten ból związany jest z wielkością tego pęcherzyka, ale nie musi to od razu być torbiel. Też świrowałam, że jak 25-26 to już torbiel. Któraś z Was pisała, że do 28mm może być wartościowy, to samo powiedziała moja gin. Mni przy tych 25-26 i pękania bolał jajnik piekielnie, aż powłóczyłam nogą, bo tak pachwina ciągnęła. Pewnie jak pęka mając 20-22 to może być mniejszy dyskomfort.

przedszkolanka:), Agagusia lubią tę wiadomość

Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z swojego doswiadczenia wiem ze jak jest twarozek to smarowanie zewnatrz pomaga ale na chwile. A ten illadian to bralam jak czulam tam dyskonfort ale lekki ze sama nie wiedzialam czy mnie bierze czy nie. Nir mialam uplawow.
    Jak masz takie objawy o ktorych piszesz nie wahalabym sie i wzielabym clotrimazolum w globulkach. I uwierz po 2szt bedziesz smigac jak nowa :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałam o mleczku pszczelim. Teraz sprawdzałam czy można w ciąży i piszą, że tak, bo zwiększa progesteron. Tak dla Waszej informacji :)

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosix tule, dobrze ze myslisz pozytywnie.
    Ja tez nadal ciagle o tym mysle .. Czemu , dlaczego, gdyby zostalo to juz slyszalabym serduszko.
    Ale mowie sobie tez ze lepiej teraz niz za 2, 5, 10.. Tyg. Bo tego bym chyba nie zniosla bez uszczerbku na zdrowiu:(

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • gosix Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Gosix tule, dobrze ze myslisz pozytywnie.
    Ja tez nadal ciagle o tym mysle .. Czemu , dlaczego, gdyby zostalo to juz slyszalabym serduszko.
    Ale mowie sobie tez ze lepiej teraz niz za 2, 5, 10.. Tyg. Bo tego bym chyba nie zniosla bez uszczerbku na zdrowiu:(

Też staram się myśleć w ten sposób. Im później, tym trudniej, boleśniej dla psychiki.

przedszkolanka:), Anhydra lubią tę wiadomość

27 lat
    Staramy się o pierwszego dzidziucha :)
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosix czy masz infekcje,że lekarz powiedział że mogło to być przyczyną ? Czy to jedna z przypuszczalnych?
    Fajnie,że mąź pozytywny. Macie racje,jesteście płodni a dzidziuś to kwestia czasu tylko ;)

Lami oby tak bylo ;)
    Monia to tym próbuje przez weekend i jak coś to w poniedziałek po tamte pojade a jeszcze spróbuje chyba w srode sie wcisnac do gina(oby..).

Sung dziekujemy! A co to w ogóle jest?;p

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, tak to jest. Trzeba być dzielnym i iść do przodu, ale jak tylko byś łapała dołka to pisz od razu, my tu wszystkie jesteśmy dla Ciebie :)

Jezuu, nogi mam w dupie, normalnie masakra jakaś tyle przejść... Wszystko przez tego mojego chłopa, już powiedziałam, że za rok mogę jechać, nawet z dziećmi, ale bez niego! Idziemy i zaraz słyszę "O patrz!" i go nie ma... A potem łazić i szukać. Do tego mówię, że tu już byliśmy, a ten muł uparcie, że napewno nie. Dopiero jak mu dzieci tłumaczyły, że w tym aucie już miał zdjęcie to uwierzył. Rany boskie... -_-'

Ale jak przyjechałam do hotelu to siknęłam takie coś:
    cddbb41fecd3dfa5med.jpg
    Ale szczerze mówiąc jestem tak zmęczona, że nawet nie mam sił i ochoty. Tylko zastanawia mnie to, że szyjka średnio otwarta, wogólę bólu owulacyjnego nie mam, płodny raz za czas się leje. Takie to nijakie...

Anhydra, flaszke za tą wróżbę z bliźniakami mi wisisz. Albo zgrzewkę bezalkoholowego :P Piękna beta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 20:00

gosix, Anhydra lubią tę wiadomość

• gosix Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej to było jego podejrzenie, bo ja tego dnia byłam na spacerze i wpierw wystraszyłam się, że to było przyczyną krwawienia. Lekarz odpowiedział, że nie , raczej stan zapalny pochwy. Choć z drugiej strony, w tym właśnie cyklu byłam u miego na 3 dni przed owulacją. Nie zakazał nam zbliżenia, ale przepisał mi leki na infekcje jeśli jednak przyjdzie miesiączka.

Do tego po owulacji byłam przeziębiona i raczej wszystko złożyło się na raz. Chyba w tej biochemicznej nigdy niewiadomo co było powodem.

27 lat
  • gosix Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kark :*

27 lat

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oo kark <3 kolejna :) a jak czytam Ciebie to jakbym siebie widziała :P no prócz mojego marudzenia o infekcji..

Gosix to my przeziębieni na owu byliśmy poprzednio i nici. Ale też myślę,że w cb nigdy nie wiadomo co się stało..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kark moze jeszcze ci sie zachce, taki piekny tescik:)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung przeczytalam na szybciora o tym mleczku no i mega.. Same pozytywy :) mysle ze produkt wart uwagi :)

Sung lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:

Anhydra, flaszke za tą wróżbę z bliźniakami mi wisisz. Albo zgrzewkę bezalkoholowego :P Piękna beta ;)

A to średnio się targujesz Kochana bo za dwójkę powinny być co najmniej 2 zgrzewki :P ;)
    I raczej nastawiaj się na bezalkoholowe, bo kto widziaj aby ciężarnej przesyłać procenty, nawet w podzięce za tak trafną wróżbę. ..? :)

przedszkolanka:), kark lubią tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Nikodemka jak tam po wizycie? Humor wrócił?

Było całkiem niezle... Ale malucha na rece nie wzielam, czulam ze bym sie rozplakala i zle by to wplynelo na moja glowe. Teraz jestesmy w drodze powrotnej i tak mi troszke smutno... ale moze to hormony zaczynaja dzialac :)

Ciekawa jestem co tam sie u mnie dzieje... Szyjka sie obnizyla, ale jest jeszcze otwarta, sluz mleczny i poki co nic sie nie dzieje. W tamtym cyklu 3 dni po owulacji zaczely sie bole jajnikow i piersi. Mam nadzieje, ze brak objawow to dobry objaw :)

Anhydra lubi tę wiadomość

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka pewnie,źe dobry ;)
    Smutek chyba jest normalny i zdarza się każdej w pewnym etapie/momencie. Jestem z Ciebie dumna,że bylas silna!!;)

A ja znowu posmęce( glupio mi,ale komu jak nie Wam..). Czytałam,że jak jest teafione leczenie to trwa od 1 dnia do 2 tyg. Myślicie,że w 1 dzien można infekcje wyleczyć? :o dla mnie to dziwne..

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Nikodemka pewnie,źe dobry ;)
    Smutek chyba jest normalny i zdarza się każdej w pewnym etapie/momencie. Jestem z Ciebie dumna,że bylas silna!!;)

A ja znowu posmęce( glupio mi,ale komu jak nie Wam..). Czytałam,że jak jest teafione leczenie to trwa od 1 dnia do 2 tyg. Myślicie,że w 1 dzien można infekcje wyleczyć? :o dla mnie to dziwne..

Myślę, że minimum 3-4 dni. Ale głowa do gory- przecież w przyszłym cyklu nastawialas się na Clo. Tak więc co się odwlecze... ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2018, 21:14

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Myślę, że minimum 3-4 dni. Ale głowa do gory- przecież w przyszłym cyklu nastawialas się na Clo. Tak więc co się odwlecze... ;)
    Wiem wiem,ale tak sie cieszylam krótkim cyklem i iskra nadziei powrócila :(

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Dorciax Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, nie wiedziałam że aż tak mocna infekcja się przyplątała :/ Też nie wiedziałabym czy można się starać czy lepiej przystopować. Oby szybko przeszła !

Dziewczyny, ja za to mam inne pytanko. Co polecacie na przeziębienia? Może jakieś domowe, zdrowe mikstury? Np. coś z imbirem?
    Jeszcze 3 dni do testowania a od wczoraj złapał mnie katar.. dzisiaj zatoki bolą. W sumie gorączki nie mam bo przed chwilą sprawdzałam - 37,2, więc nie jest zle.

W ogóle przez ten katar jakaś rozbita jestem. Poszłam na zakupy.. w sklepie zgubiłam kartkę z listą produktów na ciasto. Mąż biegał po całym sklepie i szukał (znalazł!). Pózniej zapomniałam tyle produktów że musiał do sklepu 2 razy iść i na koniec powiedział mi żebym odpuściła sobie robienie ciasta bo nie widzi tego :P Tak mnie wspiera :D

ojxezbmhh2cawbkd.png

9.04.2021 Laura, nasze największe szczęście 👨‍👩‍👧

4.08 beta 277
    6.08 beta 601
    11.08 beta 2800
    17.08 beta 17000
    22.08 serduszko 💚
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Wiem wiem,ale tak sie cieszylam krótkim cyklem i iskra nadziei powrócila :(

No wiem Kochana. No ale tak czasami jest do doopy, że nasze plany i oczekiwania w jedna stronę, a życie w drugą.... /:

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2018, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedys po clotrimazolum bo sa rewelka przeszlo po 1 dniu zazywania. Ale bralam cale opak zeby nie wrocilo..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 144 145 146 147 148 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ