Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:U mnie w ciąży jest długa jak cholera, więc niby wysoko, ale jak palce włożysz to od razu czuć. Do tego twarda, że szybe byś zbił plus strasznie rozpulchniona - bez podniecenia mąż się nie zmieści
Domi_tur lubi tę wiadomość
11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualnyA wiecie jak rozpoznać ciążę? Chłop mnie przed chwilą oświecił...
Powiedział, że chyba w nocy dostanę okres. Pytam czemu, że przecież dopiero za 7-8dni, bo jestem 4dpo, a on wielkie oczy i z tekstem, że mam takiego wkurwa, że bez kija nie podchodź.
To zapytałam jaki w takim razie mam humor w ciąży, bo zawsze mam wrażenie, że 5min wkurw/5min ryk/5min wkurw itd. A on ma to "E, nie, w ciąży jesteś w kółko napalona" -_-przedszkolanka:), Szczęściara, Słoneczko12 lubią tę wiadomość
-
kark wrote:A wiecie jak rozpoznać ciążę? Chłop mnie przed chwilą oświecił...
Powiedział, że chyba w nocy dostanę okres. Pytam czemu, że przecież dopiero za 7-8dni, bo jestem 4dpo, a on wielkie oczy i z tekstem, że mam takiego wkurwa, że bez kija nie podchodź.
To zapytałam jaki w takim razie mam humor w ciąży, bo zawsze mam wrażenie, że 5min wkurw/5min ryk/5min wkurw itd. A on ma to "E, nie, w ciąży jesteś w kółko napalona" -_-
O! Coś w tym jestkark lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Trochę kłuło w lewym jajniku, ale nie czułam żadnego zagnieżdżania. Chociaż w pierwszej ciąży też sobie nic takiego nie przypominam jak teraz szukam info o tej szyjce, to w wielu artykułach jednak piszą, że po zapłodnieniu jest miękka i rozpulchniona, więc już nic nie wiem w piątek-sobotę i tak testuję.
Gdańsk, 31 l., kp -
nick nieaktualny
-
Ja zaczynam się nastawiać na długie starania powoli psychicznie.
Będę teraz czekać na wyniki (nie)cierpliwie.
Muszę ogarnąć lekarzy.
W grudniu na pewno prezentu nie będzie. Eh02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Anhydra wrote:Według moich obliczeń 24 dpo. A USG wskazuje na 25 dpo. Czyli albo 5t3dz albo 5t4dz.
Ja jestem teoretycznie 21dni po owulacji, pecherzyk 8,5. Na kiedy termin wyznaczony?
Tak się cieszę! W pracy musiałam przerwać zabieg żeby sprawdzić czy napisałaś jsk wizyta hehehe -
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Dziewczyny mam część wyników,
Czekam jeszcze na wyniki odnośnie trombofilii (będę w przeciągu 14 dni) i zespołu antyfosfolipidowego.
Nie pamiętam jak powinny wyglądać krzywe, ale insulina po godzinie chyba za wysoka?
Na to się bierze metmorfine, tak ?
I czy powinnam się martwić aptt ponad normę?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0e4dd95772f.png
Mówiłam, że cukier?
Wrzucałaś z kalkulator homa?
Anhydra, kochana, gratulacjeAnhydra lubi tę wiadomość
-
Mi znow dal sie we znaki ten jajnik. Caly dzien spokoj a popołudnie i wieczor znow to samo i piersi mam obolale takie.. Ale to pewnie po Duphastonie.
Maz zdolowany jakis chodzi . mówi ze zaluje ze wczesniej nie wpadlismy..
Ja tez mam po dziurki tego.. Przetrwac jutro i w pt test choc maz chce w sb ale nie wytrzymam do soboty. -
Sung wrote:Mówiłam, że cukier?
Wrzucałaś z kalkulator homa?
Anhydra, kochana, gratulacje
Tak, wyszło mi 1,25
Ale na pewno insulina po 1 i 2 h za wysoka i glukoza za niska po 2h.
Wprowadzam metmorfinę i popracuje trochę nad dietąSung lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
-
Domi_tur wrote:Najmlodsza - to co tu w końcu wychodzi z badań bo ciężko nadrobić?
Lami, oczywiście z chęcią wypiję z Tobą soczek marchewkowy trzymam kciuki żeby @jutro nie przyszła :p
Jeszcze nic konkretnego
Na pewno cukry nie takie jak być powinno, ale to sobie ogarnę
Na resztę wyników muszę czekać jeszcze, ale po tym aptt nastawiam się na jakieś nieprawidłowości02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2
-
Dziewczynki, przetrwałam w pracy jakos do konca zmiany, w domu mi sie poprawilo i zamiast ryczeć zajęłam sie szyciem kostiumu wilka na bal dla mojego starszego. Odczepilismy futerka ze wszystkich kurtek i kapturów jakie tylko byly i naszywalismy wspólnie z mezem na szara bluzę do tego maska i ogon tez z futerka j wilk gotowy:)
Chcialam poprosic o kciuki za moja jutrzejsza betę. No i oby druga kreska nadal na teście rano byla.Niezapominajka2, Tysia16003, Domi_tur, Izaw, Anhydra, smeg, speakyourmind93, Sung, Ola31 lubią tę wiadomość
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Dziewczynki, przetrwałam w pracy jakos do konca zmiany, w domu mi sie poprawilo i zamiast ryczeć zajęłam sie szyciem kostiumu wilka na bal dla mojego starszego. Odczepilismy futerka ze wszystkich kurtek i kapturów jakie tylko byly i naszywalismy wspólnie z mezem na szara bluzę do tego maska i ogon tez z futerka j wilk gotowy:)
Chcialam poprosic o kciuki za moja jutrzejsza betę. No i oby druga kreska nadal na teście rano byla.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fe2d9f783cb.jpg -
Najmłodsza, to jak po 2 godzinach insulina jest za wysoka to to nie jest IO? Ja uważam, że insulina na czczo może być różna, zupełnie tak jak tsh. 5 miesięcy temu miałam na czczo 6 a teraz 12. Homa ir wtedy bylo 1,33 a teraz 2,85. Tak szybko mozna sie IO dorobic? Przed badaniem pozwoliłam sobie na za dużo - wino i duza kolacja wieczorem a wcześniej coś słodkiego, może to miało wpływ. Muszę powtórzyć insulinę i glukozę ma czczo
W ogóle obczaiłam wczoraj, że od nowego mieszkania do punktu diagnostyki mam jakieś 10 min spacerkiem źle to wróży mojemu portfelowi po przeprowadzce...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 23:41