Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Polubilam za ostatnią część hahahakark wrote:U mnie w ciąży jest długa jak cholera, więc niby wysoko, ale jak palce włożysz to od razu czuć. Do tego twarda, że szybe byś zbił plus strasznie rozpulchniona - bez podniecenia mąż się nie zmieści

Domi_tur lubi tę wiadomość

11.2015 pjp(*)
Niedoczynność tarczycy (Euthyrox100 ) -
nick nieaktualnyA wiecie jak rozpoznać ciążę? Chłop mnie przed chwilą oświecił...
Powiedział, że chyba w nocy dostanę okres. Pytam czemu, że przecież dopiero za 7-8dni, bo jestem 4dpo, a on wielkie oczy i z tekstem, że mam takiego wkurwa, że bez kija nie podchodź.
To zapytałam jaki w takim razie mam humor w ciąży, bo zawsze mam wrażenie, że 5min wkurw/5min ryk/5min wkurw itd. A on ma to "E, nie, w ciąży jesteś w kółko napalona" -_-
przedszkolanka:), Szczęściara, Słoneczko12 lubią tę wiadomość
-
kark wrote:A wiecie jak rozpoznać ciążę? Chłop mnie przed chwilą oświecił...
Powiedział, że chyba w nocy dostanę okres. Pytam czemu, że przecież dopiero za 7-8dni, bo jestem 4dpo, a on wielkie oczy i z tekstem, że mam takiego wkurwa, że bez kija nie podchodź.
To zapytałam jaki w takim razie mam humor w ciąży, bo zawsze mam wrażenie, że 5min wkurw/5min ryk/5min wkurw itd. A on ma to "E, nie, w ciąży jesteś w kółko napalona" -_-
O! Coś w tym jest
kark lubi tę wiadomość

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Trochę kłuło w lewym jajniku, ale nie czułam żadnego zagnieżdżania. Chociaż w pierwszej ciąży też sobie nic takiego nie przypominam
jak teraz szukam info o tej szyjce, to w wielu artykułach jednak piszą, że po zapłodnieniu jest miękka i rozpulchniona, więc już nic nie wiem
w piątek-sobotę i tak testuję.

Gdańsk, 31 l., kp
-
nick nieaktualny
-
Ja zaczynam się nastawiać na długie starania powoli psychicznie.
Będę teraz czekać na wyniki (nie)cierpliwie.
Muszę ogarnąć lekarzy.
W grudniu na pewno prezentu nie będzie. Eh02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

-
Anhydra wrote:Według moich obliczeń 24 dpo. A USG wskazuje na 25 dpo. Czyli albo 5t3dz albo 5t4dz.
Ja jestem teoretycznie 21dni po owulacji, pecherzyk 8,5. Na kiedy termin wyznaczony?
Tak się cieszę! W pracy musiałam przerwać zabieg żeby sprawdzić czy napisałaś jsk wizyta hehehe -
nick nieaktualnyNajmłodsza_staraczka wrote:Dziewczyny mam część wyników,
Czekam jeszcze na wyniki odnośnie trombofilii (będę w przeciągu 14 dni) i zespołu antyfosfolipidowego.
Nie pamiętam jak powinny wyglądać krzywe, ale insulina po godzinie chyba za wysoka?
Na to się bierze metmorfine, tak ?
I czy powinnam się martwić aptt ponad normę?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e0e4dd95772f.png
Mówiłam, że cukier?
Wrzucałaś z kalkulator homa?
Anhydra, kochana, gratulacje
Anhydra lubi tę wiadomość
-
Mi znow dal sie we znaki ten jajnik. Caly dzien spokoj a popołudnie i wieczor znow to samo i piersi mam obolale takie.. Ale to pewnie po Duphastonie.
Maz zdolowany jakis chodzi . mówi ze zaluje ze wczesniej nie wpadlismy..
Ja tez mam po dziurki tego.. Przetrwac jutro i w pt test choc maz chce w sb ale nie wytrzymam do soboty. -
Sung wrote:Mówiłam, że cukier?
Wrzucałaś z kalkulator homa?
Anhydra, kochana, gratulacje
Tak, wyszło mi 1,25
Ale na pewno insulina po 1 i 2 h za wysoka i glukoza za niska po 2h.
Wprowadzam metmorfinę i popracuje trochę nad dietą
Sung lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
17.12 - Transfer 3.2.2
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.

-
Domi_tur wrote:Najmlodsza - to co tu w końcu wychodzi z badań bo ciężko nadrobić?

Lami, oczywiście z chęcią wypiję z Tobą soczek marchewkowy
trzymam kciuki żeby @jutro nie przyszła :p
Jeszcze nic konkretnego
Na pewno cukry nie takie jak być powinno, ale to sobie ogarnę
Na resztę wyników muszę czekać jeszcze, ale po tym aptt nastawiam się na jakieś nieprawidłowości
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
17.12 - Transfer 3.2.2

-
Dziewczynki, przetrwałam w pracy jakos do konca zmiany, w domu mi sie poprawilo i zamiast ryczeć zajęłam sie szyciem kostiumu wilka na bal dla mojego starszego. Odczepilismy futerka ze wszystkich kurtek i kapturów jakie tylko byly i naszywalismy wspólnie z mezem na szara bluzę
do tego maska i ogon tez z futerka j wilk gotowy:)
Chcialam poprosic o kciuki za moja jutrzejsza betę. No i oby druga kreska nadal na teście rano byla.
Niezapominajka2, Tysia16003, Domi_tur, Izaw, Anhydra, smeg, speakyourmind93, Sung, Ola31 lubią tę wiadomość

Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś
- 37t2d, 2600g, 52cm -
Agagusia wrote:Dziewczynki, przetrwałam w pracy jakos do konca zmiany, w domu mi sie poprawilo i zamiast ryczeć zajęłam sie szyciem kostiumu wilka na bal dla mojego starszego. Odczepilismy futerka ze wszystkich kurtek i kapturów jakie tylko byly i naszywalismy wspólnie z mezem na szara bluzę
do tego maska i ogon tez z futerka j wilk gotowy:)
Chcialam poprosic o kciuki za moja jutrzejsza betę. No i oby druga kreska nadal na teście rano byla.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8fe2d9f783cb.jpg -
Najmłodsza, to jak po 2 godzinach insulina jest za wysoka to to nie jest IO? Ja uważam, że insulina na czczo może być różna, zupełnie tak jak tsh. 5 miesięcy temu miałam na czczo 6 a teraz 12. Homa ir wtedy bylo 1,33 a teraz 2,85. Tak szybko mozna sie IO dorobic? Przed badaniem pozwoliłam sobie na za dużo - wino i duza kolacja wieczorem a wcześniej coś słodkiego, może to miało wpływ. Muszę powtórzyć insulinę i glukozę ma czczo

W ogóle obczaiłam wczoraj, że od nowego mieszkania do punktu diagnostyki mam jakieś 10 min spacerkiem
źle to wróży mojemu portfelowi po przeprowadzce...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2018, 23:41