Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Słuchajcie mam pytanie z tych głupich czy po wit d3 lata się siku? Nie jestem chora ani nic - tylko ta wit od 2 dni biorę a wczoraj dosłownie co godzinę siku - myślałam że oszaleje a dziś ledwo w łóżku dolezalam do rana - aż mnie pęcherz bolał.Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
przedszkolanka:) wrote:Xgirl swoim marudzeniem ;p oczywiście teksty zastanawiam sie czy chce to drugie dziecko z Tobą ucięły dyskusje.(jego tekst).
moyeu cos tam moze byc... sama nie wiem.. musisz jutro koniecznie powtorzyc
Co do zwolnienia- ja w dniu pozytywnego testu zadzwonilam, ze nie przyjde. Tzn nie powiedzialam dlaczego tylko, ze nie przyjde. Ale ja pracuje w zlobku i srednio usmiecha mi sie chodzenie w tym stanie do tego siedliska chorob i wrzaskow;P Poza tym czuje sie srednio, jakbym dochodzila do siebie po ciezkiej grypie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 10:12
smeg, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To może ten mój okres się w końcu zdecydował przyjść i to zapowiedźStarania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
Nona a w 1wszym.trymestrze też dobrze się czułaś? Miałaś mdłości,wymioty?
-
Nona wrote:LAMI, musisz się ogarnąć. Kasę zamiast na fajki wydaj na grejpfruta, awokado, pestki dyni, orzechy brazylijskie.
Po każdym zapalonym papierosie myśl sobie ze Nona uważa to za metodę antykoncepcji o możliwe że dlatego jest Ci trudniej, zwężenie naczyń krwionośnych, gorsze dotlenienie, te witaminy co bierzesz to jak w kosz wyrzucone, bo delikatnie mówiąc jak chcesz mieć dziecko to spróbuj ogarnąć temat. Nie ważne czy do owu czy po owu, odstaw po prostu.Anhydra, Lady_Dior, Nona lubią tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
A ja mam kryzys pod tytułem "nie jestem gotowa na kolejne dziecko, nie chce i mam ochotę zacząć się zabezpieczać".
Nie wiem co się stało. Pojęcia nie mam.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Kurcze, dziewczyny co przechodzą kryzys. Umówcie się ze swoimi facetami/mężami na randkę. Kino, kolacja , drink. Dajcie sobie troszkę czasu. Nie rezygnujecie. Ściskam Was i niech złe nastroje szybko miną.
Nona lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami, polecam książkę Allen Carr "Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie", początkowo książka wydane się być nudna, ale działa mi pomogła, a byłam pewna że nie dam rady rzucić.
Lami lubi tę wiadomość
1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
Najmłodsza_staraczka wrote:A ja mam kryzys pod tytułem "nie jestem gotowa na kolejne dziecko, nie chce i mam ochotę zacząć się zabezpieczać".
Nie wiem co się stało. Pojęcia nie mam.
Kochana 4 CS a Ty się poddajesz? Nie żartu1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
ajsza123 wrote:Kochana 4 CS a Ty się poddajesz? Nie żartu
To nie kwestia, że się załamałam, bo nie wychodzi
Nie wiem o co mi chodzi.02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
Ja w pierwszej ciąży czułam się bardzo dobrze, zero mdłości, tylko spać mi się chciało i od 2 trymestru łatwo się wszystkim denerwowałam. Pracowałam do 7 miesiąca i teraz uważam, że to za długo ale pierwszy trymestr polecam jednak popracować, żeby zająć czymś głowę, a nie zamartwiać się w domu co z fasolą i wsłuchiwać w organizm czy bolą cycki, czy jednak przestały i co to oznacza oczywiście jeśli ogólnie dobrze się czujecie. Zdrowej ciąży nie zaszkodzi byle stres jaki mamy na co dzień teraz jeśli zajdę, planuje iść na zwolnienie jak najszybciej, bo chciałabym spędzić czas z córką póki jest jedynaczką i nie płacić niani. Ale do końca grudnia muszę popracować, żeby zresetowała mi się średnia pensja liczona do L4 i macierzyńskiego, bo wyjdę wtedy na plus
Gdańsk, 31 l., kp -
Paulina Nessa wrote:Słuchajcie mam pytanie z tych głupich czy po wit d3 lata się siku? Nie jestem chora ani nic - tylko ta wit od 2 dni biorę a wczoraj dosłownie co godzinę siku - myślałam że oszaleje a dziś ledwo w łóżku dolezalam do rana - aż mnie pęcherz bolał.
Witamina D raczej takich objawow nie daje.Kup sobie może żurawinę (suszoną albo sok- tylko taki na zimno tloczony w aptece) bo może to zapowiedź jakiejś infekcji pęcherza lub cewki i dużo pij wody. Ja tak kiedyś zrobiłam i mi pomogło . P. S. Pamiętajcie, że pokrzywa jest moczopędne. ..więc po niej akurat na siku częściej można latać
Co do pracy w ciaży- to dość skomplikowany u mnie temat. Chciałabym być tak jak Nona (szczęśliwą ciężarną) bo lubię swoją pracę, ale z uwagi na moje wcześniejsze straty i na fakt że w kolejnej ciąży będę obstawiania tryliardem leków (łącznie z zastrzyki z hrparyny)...to pewnie będę musiała iść na L4. Z drugiej strony ja w tej pierwszej poronionej ciąży od ok 5tc rzygalam jak kot, wiec chodzenie do pracy było dość upierdliwe
Iza ja dzisiaj mam podgląd jajników i mam nadzieję, że wieczorem bedą gotowe na ovitrelle. Sprawdzałam testem owulacyjny własny poziom LH i test bardzo słaby...tak więc pewnie bez sztucznego wspomagania się nie obędzie. Co do niepekajacych pecherzykow- ja w poprzednim cyklu tak miałam (bez stymulacji) zrobiła mi się torbiel, która się wchloneła bez problemow . Tak więc się nie martw wcale!
Lami to świetna decyzja! Pamiętaj, że nie robisz tego dla kogoś tylko dla siebie! Będziesz miała piekniejszą cerę, lepszą kondycję no i więcej kasy na kosmetyki
Izaw lubi tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Najmłodsza_staraczka wrote:To nie kwestia, że się załamałam, bo nie wychodzi
Nie wiem o co mi chodzi.
To chwilowe, przejdzie.
Ja tak mam za każdym razem jak tylko przyjdzie @
Ale później jakoś zbieram się w sobie i dalej staram się myśleć pozytywnie.
Nie wiem czy też tak macie ale dla mnie najgorszy czas to będą święta... i kolejne pytania rodziny dlaczego jeszcze nie macie potomstwa, aż mi się niedobrze robi jak sobie o tym pomyśle. Chociaż niektórzy się już domyślają z rodziny że chcemy, a nie wychodzi.
A w małżeństwie już 6 lat jesteśmy i nadal nic.1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
RudaAnna wrote:Nono z kawa mega postępy ! Ja dla staran rzuciłam fajki fakt nie paliłam duzo ale zmobilizowałam by wgl a wy dziewczyny ? Są które pała pomimo staran ??
Ja po poronieniu zaczęłam znów palić. Nie paliłam 3,5 roku.
Trzy razy zaszłam w ciążę paląc. Ciąże książkowe, prawie bezobjajowe.
Czwarta ciąża bez fajek i zakończona fiaskiem.
Wiem, że lepiej nie palić, ale jakoś podświadomie czuje się bezpieczniej. Wiem, że to głupie
Cały mój alkohol to jeden radler w sobotę
Żeby nie było wątpliwości - nie twierdzę, że lepiej jest palić przy staraniach
Każdy człowiek jest inny. I prawda jest taka, że jak ma być ciąża to będzie. Co byś nie robiła.
Mama trzech ❤️♥️❤️
Mama aniołka 2018 -
nick nieaktualnyJa tez mam chwilowe zalamanie a i powiem Wam ze chyba w pracy sie tez wypalilam.bo mni3 wszystko wkurza a sa osoby po prostu ktorych nie lubie i nie ktore teksty ich nie wplywja na mnie super
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2018, 10:58