X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 12:35

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 12:35

  • Lami Autorytet
    Postów: 4011 6573

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, co oznacza taki niski estradiol i stosunek LH/FSH poniżej 1?

    Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16061 11969

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lami wrote:
    Przedszkolanko, co oznacza taki niski estradiol i stosunek LH/FSH poniżej 1?
    Nie wiem,ale estradiol tak niski swiadczy na pewno ze owu nie będzie dlugi czas w tym.cyklu.

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 12:35

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16061 11969

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona wrote:
    przedszkolanko a nie masz PCOS?
    Nikt nie stwierdzil nigdy,ale dlatego inofolic teraz dostałam na wspomozenie owu..jestem załamana.

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 12:35

  • Ola_454 Przyjaciółka
    Postów: 122 36

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam porobić jeszcze kilka badań na poczatku cyklu ale nie dosc ze chora jestem, to jeszcze z chorym dzieckiem siedze, do tego 1 listopad, swieto wiec juz w ogole sie nie wstrzelilam w odpowiednich dniach cyklu do labo.

    Jak ten cykl sie nie uda to na pewno w nastepny MUSZE zrobic te badania.
    Na pewno musze w tym cyklu proga zbadać

    3/10/2015 - poronienie w 6tyg
    10/12/2015 synek ♡
    Ponad 3l starań o 2 maluszka
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 12:35

    xgirl, smeg lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 12:35

  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16061 11969

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Nona ,u mnie bez clo i dupka nie uda sie..

    Nona lubi tę wiadomość

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Lami Autorytet
    Postów: 4011 6573

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko, nie załamuj się. FSH jest dobre, tak sobie myślę, że skoro masz tak długie cykle, to może dlatego to lh na początku jest niższe i stąd współczynnik tylko 0,6. Z estradiolem też się głowię. Kiedyś się was pytałam co oznacza, że jest niski, bo też znalazłam badania, na których miałam poniżej normy. Głowa do góry, masz już badania, do lekarza i będziecie myśleć.

    Szczęśliwa siódemka ❤️
    V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanko a prywatnie do gina nie mogłabyś skoczyć? Wyjaśnić sprawę, albo zapisać się na monitoring, wtedy lekarz jak Ci przepisze bedzie mial spokojne sumienie, że przepisał lek nie znając pacjentki itd. No bo szkoda marnować cyklu! No i spróbuj może tego dong quai, wiem że potrafi przyspieszyć owu :)

    xgirl lubi tę wiadomość

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6769 6057

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=przedszkolanka:)

    Mam wyniki i jestem załamana..
    Lh 3.33 mIU/ml (1.8-11.78)
    Fsh 5.14 mIU/ml (3.03-8.08)
    Stosunek:0.65 ..
    Estradiol: 12 pg/ml ( norma od 21)[/QUOTE]

    Mnie sie wydaje ,ze to nie sa złe wyniki.Nie załamuj sie prosze tylko poczekaj do wizyty u gina .Ja mialam zlecony estradiol przez jednego na poczatku cyklu to mi wyszlo 58.Jak bylam na wizycie u innej to powiedziala ,ze nie robi sie tego badania na poczatku cyklu .A jezeli juz to raczej mam za wysoko niz za nisko.Bo ja myslalam,ze to 58 to malo jest.Nie wiem moze sie myle ale mnie sie wydaje ,ze Estradiol powinno sie robic ok owulacji a proga to 7-8 dni po.Tak samo nie ma sensu robic proga na poczatku cyklu.A ktos Ci zlecil tak te badania ? czy sama zrobilas?

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16061 11969

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prywtnie mogę sie zapisac ale nawet jak na srode to juz 8dc i nie dostane clo..a kolejny cykl zaczne w polowie grudnia ..po drodze mam wizyte 30.11 wiec i tak trace ten cykl:/

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • przedszkolanka:) Autorytet
    Postów: 16061 11969

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beti sama by moec podstawę by mi dał stymulacje na kolejny cykl..

    Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

    relg20mmmizyz3er.png
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Monia mi przy infolicu kazal witaminy i kwas odstawić. Biore 2 x dziennie.

    Mam wyniki i jestem załamana..
    Lh 3.33 mIU/ml (1.8-11.78)
    Fsh 5.14 mIU/ml (3.03-8.08)
    Stosunek:0.65 ..
    Estradiol: 12 pg/ml ( norma od 21)
    Mam identyczny stosunek lh/fsh. Mój gin kazał tylko zbadać proga. A że poziom był wysoki to kazał sobie tym głowy nie zawracać.
    Hehe w ciąży tylko i tak nie jestem więc nie wiem czy mu ufać :P

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • Anhydra Autorytet
    Postów: 1801 2336

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Tak Nona ,u mnie bez clo i dupka nie uda sie..

    Wydaje mi się, źe u kobiet, które mają cykle 40 dniowe stosunek LH/FSH w 2-3 dc nie będzie w normie. Gdyby stężenie hormonów u nas było prawidłowe to miałyby sny owu w 14-16 dc...Tak na logikę. Tak więc ja bym się nie zalamywała- w pierwszą ciążę zaszłam w 26 dc (i nie sądzę żebym miała wtedy dobry poziom LH I FSH w 3 dc). Dopytam o to jeszcze dzisiaj gina :)

    przedszkolanka:), Beti82 lubią tę wiadomość

    zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

    PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • Najmłodsza_staraczka Autorytet
    Postów: 3321 3215

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przedszkolanka skonsultuj z ginem. Na spokojnie. Ja tez często miałam wyniki, które okazywały się masakra, a na koniec dnia wychodziło ze niepotrzebnie się stresuje, bo nie wzięłam pod uwagę tysiąca innych czynników.

    Ja dostałam wczoraj zastrzyk w dupę i antybiotyk na oko, bo mam zapalenie spojówki ... brrr

    02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.

    5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!

    1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
    17.12 - Transfer 3.2.2 :(
    14.01.2020 - Transfer 8.3 :(

    10.2019 - Histeroskopia ok

    Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.

    3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
    19.07.2019 - Transfer 12.1 :(

    2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.

    Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.

    relgwn156k56cgiw.png
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6769 6057

    Wysłany: 2 listopada 2018, 15:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    Beti sama by moec podstawę by mi dał stymulacje na kolejny cykl..

    Co lekarz to pewnie troche inaczej powie .Moja chce mnie stymulowac przez ten dlugi cykl i pozne owulacje .Mam nadzieje,ze moje jajniki moze sie troche uniosa honorem i same zaczna pracowac heh Ja myśle ,że skoro i tak juz w listopadzie nie zdazysz to daj sobie jeszcze ten miesiac na spokojnie a od grudnia zaczniesz.Grunt to miec jakis plan.Ja sobie dałam do konca roku ,pozniej hsg i po tym stymulacja.Ale tak jak mowie MOIM zdaniem nie masz złych wyników :)

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

CZYTAJ WIĘCEJ