Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Musi być trzypunktowa. Jeśli chodzi o glukozę, która spada po posiłku - to hipoglikemia. Spowodowana niewłaściwym odżywianiem, nieregularnym, w efekcie nadwagą lub otyłością. I koło się zamyka. Bo znowu nadwagą powoduje hipoglikemię i wyrzuty insuliny, które powodują spadek glukozy. Mi dietetyczka pół roku temu odradzała metformax itp. kazała brać preparaty z gurmarem (np. diabrtosan), regulują cukier.Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Dzięki niemu chyba głównie, od sierpnia schudłam 8 kg, może dupy nie urywa, ale mam straszne problemy z wagą, zawsze na wakacjach jak jedziemy ze znajomymi i jemy tyle samo, to oni chudną 2-3 kg, a ja 4 na plusie. A teraz nie ma takich wahań. I w zasadzie nic szczególnego nie robię.Szczęśliwa siódemka ❤️
-
przedszkolanka:) wrote:Boje sie ,ze nie da mi. Zreszta to.dopiero za 6 tygodni -,-
Nie odpisal,nie dziwie mu sie. Tez bym nie odpisala histeryczce.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 16:12
-
Cześć Dziewczyny!
U mnie oczekiwanie na @ ciąg dalszy... Mam nadzieję, że już jutro będzie, bo test negatywny wczoraj, a już po terminie 2 dzień będzie. Z owulacją raczej się nie pomyliłam, bo do IUI robili mi monitoring, dostałam zastrzyk no i czułam kłucie. Zaczęłam trochę panikować, że to może ciąża pozamaciczna, czy wtedy test też są negatywne?
Co do testu z cieniem - mi po wyschnięciu testu, po jakiś 30 min tez taki wyszedł, to chyba taki urok tych płytkowych.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
Lami wrote:Musi być trzypunktowa. Jeśli chodzi o glukozę, która spada po posiłku - to hipoglikemia. Spowodowana niewłaściwym odżywianiem, nieregularnym, w efekcie nadwagą lub otyłością. I koło się zamyka. Bo znowu nadwagą powoduje hipoglikemię i wyrzuty insuliny, które powodują spadek glukozy. Mi dietetyczka pół roku temu odradzała metformax itp. kazała brać preparaty z gurmarem (np. diabrtosan), regulują cukier.
Lami tylko własnie nie wiem co z tym robic...Ty masz hipoglikemie? bierzesz ten diabrtosan? U mnie endo troche to olała,bo mowi ,ze jak insulina nie jest wysoka to nie wpływa na jajniki. -
Beti82 wrote:Lami tylko własnie nie wiem co z tym robic...Ty masz hipoglikemie? bierzesz ten diabrtosan? U mnie endo troche to olała,bo mowi ,ze jak insulina nie jest wysoka to nie wpływa na jajniki.
Beti82 lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
-
_Hania wrote:Cześć Dziewczyny!
U mnie oczekiwanie na @ ciąg dalszy... Mam nadzieję, że już jutro będzie, bo test negatywny wczoraj, a już po terminie 2 dzień będzie. Z owulacją raczej się nie pomyliłam, bo do IUI robili mi monitoring, dostałam zastrzyk no i czułam kłucie. Zaczęłam trochę panikować, że to może ciąża pozamaciczna, czy wtedy test też są negatywne?
Co do testu z cieniem - mi po wyschnięciu testu, po jakiś 30 min tez taki wyszedł, to chyba taki urok tych płytkowych.
Przy ciazy pozamacicznej testy wychodza pozytywnie.
Ja przy CP nawet planowo @ dostalam, a rorientowalam sie w prawie 5 tygodniu CP bo dostalam bolesci brzucha I krwawienie bylo. Wieczoram trafilam na oddzial a rano w pierwszej kolejnosci operacje mi zrobili.
W ogole nie przypuszczalam ze to moze byc CP, ale testu nie robilam, dopero w szpitalu z sikania do kubeczka wyszlo. Chwile nawet zaczelam sie cieszyc do czasu jak mi lekarz nie powiedzial po badaniu ze pielegniarka mowiac mi o wynikach ze jestem w ciazy nie pomyslala je to moze byc ciaza jajowodowa.
1912 beta- 22-11-2018
337 beta- 19-11-2018
128 beta 17-11-2018
12 CS
styczeń 2018 CP -
nick nieaktualnyDzięki wszystkim Już znalazłam labo, w pon z rana jadę.
Mika, 2 dni leciało i teraz sucho? A bete albo test robiłaś przed @?
Hania, tylko mi taki cień cienia, jakby różowe mini muśnięcie wychodzi od razu, do 2min maks. Tylko nie da się zdjęcia zrobić, bo po czasie to już normalnie widać, nawet mąż dziś stwierdził, że to nie choroba psychiczna i po wyschnięciu widzi. Ale tak mam od 3 dni, więc jakby to była normalna ciąża to stężenie bety byłoby już wyższe i powinna ta kreska chociaż minimalnie ciemnieć, a nie ciemnieje.
Potwierdzam słowa ajszy, przy pozamacicznej wychodzą pozytywne. U mnie kumpela miała już 2, w obu do bety 800 pięknie wszystko było normalnie i przyrastało, a potem nagle spadki, skoki, spowolnienia itd. -
Ajsza dziękuję za informację. W takim razie pewnie to nie to, na szczęście. A bardzo Ci współczuje takiego przejścia.
Kark też dzięki za odpwiedź. A co do Twoich testów w takim razie coś musi być, może jeszcze jest wcześnie. Chociaż rzeczywiście kreska powinna ciemnieć, rozważałaś betę?
Jak ja już bym chciała dostać @! Nie sądziłam, ze to jeszcze napiszę kiedykolwiek.syn 2019
____
03.2021 wpadka - biochem
06.2021 - starania czas start!
07.2021 - biochem
08.2021 - przerwa
11.2021 - ? -
nick nieaktualny
-
15Paula wrote:Czesc dziewczyny,
Czytam Was od dawien dawna ale dopiero dzis postanowilam napisac. Moge do Was dolaczyc? Planowo mam testowac w piatek 9.11
Czesc Paula Napisz cos wiecej o sobie Od kiedy sie starasz? -
nick nieaktualnyBeti82 wrote:Czesc Paula Napisz cos wiecej o sobie Od kiedy sie starasz?
Mam hashimoto, niedoczynnosc tarczycy, nadcisnienie oraz AZW. Przyjmuje Euthyrox 50, proszki od cisnienia oraz na stale sterydy w zwiazku z AZW. -
U mnie dziewczyny bez zmian, tylko jajniki kłują. Moze to buc po inozytolu? Biore od 2 dni po 2 saszetki, mam teraz 3 dc. W poniedzialek ide na krzywa glukozowo-insulinowa, bo w piatek lub byl zamknięty. A potem wieczorem do diabetologa, ciekawe czy mi cos da jak powiem ze sie staramy.
Myslicie se CB moze występować przy problemach z insulina? Rok temu po godzinie od wypicia glukoza byla znoszą niz na czczo, a po dwoch cos Ok 70. Nie pamietam juz jak insulina, ale skok musiał byc, skoro glukoza tak spadła.
Wtedy jeszcze karmiłam młodszego, wiec mowila ze mi nic nie zapisze, tylko cukrów prostych unikać mialam i podjadania.
Wojtek(2012), Adaś(2015)
20.07.2019 - jest z nami Krzyś - 37t2d, 2600g, 52cm -
Dziewczyny, mam do was pytanie, może głupie, ale po prostu nie znam się Chcę wykupić sobie abonament na miesiąc na ovu i teraz tak, jeżeli wykupię, a później będę chciała "przekierować się" na forum brzuszkowe (podejrzewam ciążę), to tam obowiązuje cały czas ten sam abonament czy jakiś nowy trzeba kupować? Pytam bo nie wiem czy jest sens i przepraszam za głupie pytanie
a tak btw to jutro testuję...mam nadzieję że tylko @ nie zjawi się przed testem. -
Sung wrote:Absolutnie nie! Hiperinsulinemii nie widać na czczo.
Trzeba robić obie krzywe.30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Mąż zabił mnie tekstem gdy zobaczyl dzisiaj na talerzu kwas i wit.c -"dawaj mi co chcesz,zadbasz o mnie to może mi sie poprawi sprawa z sercem (ma dodatkowe skurcze)".
I pytanie..
Bierze b6,koenzym,wit. D ,tran,magnez, wit.c i kwas. Selen ma w brazylijskich, cynk w pestkach i jajku (moze byc za malo) co jeszcze?
Monia,dam mu szanse na wizycie,ale w pon.umawiam sie do mojej poprzedniej (myślę że ona tez bedzie poczekac,nie wiem..)Nona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agagusia wrote:U mnie dziewczyny bez zmian, tylko jajniki kłują. Moze to buc po inozytolu? Biore od 2 dni po 2 saszetki, mam teraz 3 dc. W poniedzialek ide na krzywa glukozowo-insulinowa, bo w piatek lub byl zamknięty. A potem wieczorem do diabetologa, ciekawe czy mi cos da jak powiem ze sie staramy.
Myslicie se CB moze występować przy problemach z insulina? Rok temu po godzinie od wypicia glukoza byla znoszą niz na czczo, a po dwoch cos Ok 70. Nie pamietam juz jak insulina, ale skok musiał byc, skoro glukoza tak spadła.
Wtedy jeszcze karmiłam młodszego, wiec mowila ze mi nic nie zapisze, tylko cukrów prostych unikać mialam i podjadania.Nona lubi tę wiadomość